Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
35553
185

Карпаты – Шахтер. Анонс

Прем’єрна домашня гра проти чвертьфіналіста Ліги чемпіонів

Карпаты – Шахтер.  Анонс

У неділю, 13 березня, «Карпати» у першій домашній грі весняної частини 20-го чемпіонату прийматимуть діючого  учасника Ліги чемпіонів  та лідера чемпіонату «Шахтар». «Зелено-білі» намагатимуться перервати безвиграшну серію проти донеччан, яка нараховує вже 18 (!) ігор.

На жаль, у матчі проти «Шахтаря»  головний тренер львів’ян Олег Кононов не зможе задіяти Сергія Кузнєцова, який заліковує травму, отриману під час іспанських тренувальних зборів. Під питанням і участь у матчі Роші Батисти та Сергія Зеньова, які після травм хоч і займаються в загальній групі, але їх не було навіть серед запасних у попередньому матчі з «Арсеналом». Тож останнє слово за Олегом Кононовим.

Підопічні Мірчі Луческу після яскравого та історичного виходу до чвертьфіналу Ліги чемпіонів приїдуть до Львова з піднесеним настроєм. А разом з тим і з підвищеною мотивацією, адже нещодавно, 7 лютого, «Шахтар» в іспанській Ла-Манзі поступився «Карпатам» у фіналі Copa del Sol з рахунком 0:1. Переможний гол тоді провів Ігор Худоб’як.

Цей матч буде вже 58-м очним поєдинком, а історія зустрічей давніх суперників розпочалась ще у 1965 році. У національних чемпіонатах суперники зустрічалися вже 35 разів, причому у Львові баланс 17 матчів вказує на деяку перевагу «Карпат»: 7 перемог, 4 нічиї та 6 поразок, різниця м’ячів 17-20. Саме в матчі з «Шахтарем» «Карпати» 5 квітня 1992 року здобули  свою першу перемогу в чемпіонатах. А востаннє «зелено-білі» перемагали «Шахтар» у чемпіонатах ще 24 жовтня 1999 року і також у Львові з рахунком 1:0. Саме в матчі проти «Карпат» 12 травня 2004 року відбувся дебют Мірчі Луческу на тренерському містку «Шахтаря».

А матч суперників у першому колі в Донецьку завершився мінімальною перемогою «Шахтаря» - 1:0, коли в компенсовані хвилини першого тайму відзначився бразилець Вілліан. Поточна у чемпіонаті безпрограшна серія підопічних Олега Кононова триває вже 7 турів поспіль і розпочалася ще у жовтні минулого року.

Родзинкою «смугастого» дербі є те, що одразу п’ятеро нині діючих гравців свого часу виступали і за «Карпати», і за «Шахтар» - Артем Федецький, Денис Кожанов, Ігор Ощипко, та гірники - Микола Іщенко та Василь Кобін. Цікавим, наприклад, було б протистояння  на фланзі колишніх одноклубників із «Закарпаття» та «Карпат» Василя Кобіна та Михайла Кополовця, який вдало відіграв минулу гру з «Арсеналом».

Головним арбітром одного з центральних поєдинків туру призначено 41-річного Віктор Швецов з Одеси, який провів у чемпіонатах 61 гру, в тому числі 6 матчів за участю «Карпат»: +2=2-2, 7-10 та 8 ігор за участю «Шахтаря»: +5=1-2, 18-9. При цьому саме команди «Карпати» і «Шахтар» Швецов виведе на поле вперше.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Богатинов -  Ощипко, Балажиц, Милошевич, Федецкий -  Голодюк, Годвин, Худобяк - Кополовец, Кожанов, Кошич

«Шахтер»: Пятов -  Рац, Чигринский, Ракицкий, Срна – Степаненко, Мхитарян, Виллиан – Алекс, Эдуарду, Морено

Травмы: Кузнецов (Карпаты)

Дисквалификации:  нет

Котировка букмекеров:
Bwin – 6,70 – 3,80 – 1,45
William Hill - 19/4 – 5/2 – 1/2

13 марта, воскресенье
«Карпаты» «Шахтер»
Львов. Стадион «Украина». 16.00
ТВ-трансляция на телеканале «Украина»
Арбитр: Виктор Швецов (Одесса)
Прогноз Sport.ua1 – 1:

Опрос

Голосов 514
С каким счетом завершится матч «Карпаты» - «Шахтер»?

0:0

10 голосов 1.95 %

1:0

66 голосов 12.84 %

2:0

9 голосов 1.75 %

3:0

13 голосов 2.53 %

1:1

71 голос 13.81 %

2:1

70 голосов 13.62 %

3:1

4 голоса 0.78 %

2:2

15 голосов 2.92 %

3:2

3 голоса 0.58 %

3:3

2 голоса 0.39 %

0:1

35 голосов 6.81 %

0:2

65 голосов 12.65 %

0:3

17 голосов 3.31 %

1:2

79 голосов 15.37 %

1:3

46 голосов 8.95 %

2:3

3 голоса 0.58 %

Другой вариант

6 голосов 1.17 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 185
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
volodymyr_kharchuk
Хтось там говорив що шАХТЕР виграє, і забють скільки захочуть. Карпати - СУПЕР!!!
kolen70
карпаты зделали шахтерских бразильцев ,карпаты это вам не рома это супер карпаты ууууууууууууууууура
Bosiacyura
Все когда нибудь заканчивается, Суркис тоже когда-то был всемогущ. И только человеческая глупость бессмертна.
LembergWestUkraine
Всьо , я поїхав на стадіон , погода супер !
LembergWestUkraine
МОЛОДЬ. «Карпати» – «Шахтар» – 2:1 (ОНОВЛЕНО)
21-ий тур. 12.03.2011, 15:00. СКА. Львів. 1500 глядачів.
Сонячно. +10°С
Арбітр: Олександр Дердо (Іллічівськ).
Асистенти арбітра: Ярослав Куш (Івано-Франківськ),
Богдан Бучинський (Тернопіль).
Резервний арбітр: Юрій Суряк (Львів).
Інспектор ФФУ: Євген Геренда (Калуш).
«КАРПАТИ»: Данкович, Ільчишин, О. Тарасенко, Подоляк, Конкольняк (Бідловський, 29), Мартинюк, Тістик (Прошенко, 72), Гудима (Яремчук, 66), Озарків, Габовда (Костевич, 84), Омельченко (Гордійчук, 74).
Запасні: Лазарський, Васильцов.
Головний тренер – Роман Толочко.
«ШАХТАР»: Тетенко, Олійник, Гаращенков (Жичиков, 61), Кривцов (Імереков, 63), Шевчук, Малишев, Караваєв, Череда (Нехтій, 61), Акулінін (Кулач, 29), Бруно (Батищев, 80), Чурко.
Запасні: Крюков, Писко.
Головний тренер – Сергій Попов.
Голи: Габовда, 11, 58 – Чурко, 38 (пен.).
Попередження: Ільчишин, 8, Подоляк, 73, Озарків, 78, Мартинюк, 85 – Кривцов, 43, Малишев, 90+3.
Вилучення: Жичиков, 86.
Центральний матч 21-го туру молодіжної першості пройшов за сонячної погоди. Втім, весна у Львові лише починається, тож командам довелося грати на в’язкому полі. За таких умов на перший план зазвичай виходять бійцівські якості, дисципліна та функціональна готовність футболістів. І треба сказати, що в усіх цих компонентах і карпатівці, і шахтарі проявили себе з якнайкращої сторони. При цьому обом командам вдалося продемонструвати й досить змістовний футбол з чималою кількістю гострих моментів біля воріт суперника. Тому навряд чи хтось із глядачів, а їх, як на гру молодіжних команд зібралося чимало, пошкодував про те, що завітав на цей матч.
До важкого поля швидше призвичаїлися «Карпати» і саме вони створили перший небезпечний момент. На 5-й хвилині герой попереднього матчу Олексій Омельченко (відзначився «дублем» у ворота «Арсеналу») зробив небезпечний простріл, але ніхто з партнерів не встиг його замкнути. Однак вже за шість хвилин господарі таки відкрили рахунок. Кіпер «зелено-білих» Роман Данкович вибив м’яч з рук у центральне коло і партнери миттєво вивели один-на-один з воротарем донеччан Юрія Габовду. Один з кращих снайперів першості, враховуючи стан газону, не став обігрувати Артема Тетенка, який вискочив йому назустріч, а пробив повз нього – 1:0.
Забитий гол додав куражу нашій команді і вже за три хвилини рахунок мав стати 2:0. Олексій Омельченко після флангової передачі верхом технічно прийняв круглого на груди і не опускаючи його на газон, потужно пробив з правої – кіпера підстрахувала ліва хрестовина.
Гості першу серйозну вилазку до воріт господарів провели на 18-й хвилині. Після атаки по центру м’яча на правому куті карного отримав Олександр Караваєв, який ударом низом у ближній кут намагався застати зненацька Романа Данковича. Однак останній пильності не втратив і впевнено впіймав круглого. Зазначимо, що і в подальшому наш воротар діяв надійно. А єдиний гол він пропустив з пенальті, який абсолютно справедливо було призначено у наші ворота за фол Олега Тарасенка проти В’ячеслава Шевчука у межах карного майданчика. Вирок арбітра чітко реалізував тезка потерпілого Чурко – 1:1.
Але рахунок став рівним на 38-й хвилині. А до цього «Карпати» мали не одну нагоду принаймні подвоїти свою перевагу. Зокрема, на 20-й хвилині Володимир Гудима заробив штрафний і Ярослав Мартинюк пробив у лічених сантиметрах над поперечкою. А на 27-й хвилині все той же Гудима фактично вискакував сам-на-сам з воротарем, але не відважився бити і почав обігрувати захисника, і в результаті змарнував момент. І буквально в наступній атаці Юрій Габовда ударом з-за меж карного «поцілував» праву стійку воріт донеччан. Щоправда перед самим голом у відповідь один шанс мали і гості. Владислав Кулач, який ще в першому таймі замінив Леоніда Акулініна і вдало увійшов у гру, в одній атаці завдав два небезпечних удари. Перший з них Роман Данкович відбив, але м’яч полетів у бік Кулача і той ефектно пробив у падінні ножицями через себе. Круглий полетів під поперечку, але кіпер «зелено-білих» встиг піднятися з газону, зайняти своє місце у рамці і впіймати м’яч.
Вдруге вийти вперед у матчі «Карпати» мали стовідсоткову нагоду перед самим свистком на перерву. Ігор Озарків подав кутовий з лівого флангу атаки, Артем Тетенко помилився на виході і Олексію Омельченко ніхто не міг вже завадити замкнути дальню стійку. Центрфорвард «зелено-білих» ніби все робив правильно, але м’яч пройшов поряд зі стійкою…
А щойно почався другий тайм, як вже «Шахтар» змарнував хороший шанс вийти вперед. Автор першого голу у ворота господарів В’ячеслав Чурко, якого загубили оборонці господарів у своєму карному майданчику, отримав передачу з правого флангу і мав більш ніж достатньо часу аби і обробити м’яч, і оцінити позицію кіпера, і пробити. Все це він і зробив, от тільки удар вийшов якийсь корявий і круглий пройшов повз рамку.
Як треба реалізовувати свій шанс у грі, на 58-й хвилині продемонстрував Юрій Габовда. Отримавши довгу діагональ з правого флангу на куті воротарського майданчика від Олега Тарасенка, він у боротьбі із захисником першим дотиком прийняв м’яч, а другим проштовхнув його повз кіпера у сітку – 2:1.
Забивши другий гол, карпатівці головну увагу приділили безпеці власних воріт. Натомість шахтарі активізувалися і почали тиснути. Однак по-справжньому гаряче у володіннях Романа Данковича стало лише на 76-й хвилині. І знову у епіцентрі подій був В’ячеслав Кулач, який отримав круглого і пробив низом метрів з десяти. Врятував карпатівців від голу воротар, який ногами відбив м’яч на кутовий.
А закінчилася гра вилученням гравця «Шахтаря» Максима Жичикова. На 88-й хвилині він в центрі поля грубо в’їхав у підкаті двома ногами у Артема Прошенка і арбітр матчу Олександр Дердо без найменших вагань запалив перед грубіяном червоне світло.
Перемога дозволила «Карпатам» не лише взяти реванш у «Шахтаря» за гостьову поразку у матчі першого кола в Донецьку, а й впритул наблизитися до третього місця. Адже «Дніпро» у Харкові мінімально (0:1) програв «Металісту» і тепер випереджає нашу команду лише на один пункт.
КРИСТИНА
Карпати Львів, Карпати Львів!
Палка любов і серця спів!!
Карпати Львів, Карпати Львів!!!;)
КРИСТИНА
Вип‘єм файне львівське пиво,
Вип‘єм чарочку вина,
Щоби хлопці добре грали,
Не боялись "Шахтаря"!!!!;)
M_Toha
Вот, что-то мне подсказывает, что ШД сегодня очки потеряет. Во всяком случае, хотелось бы в это верить
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
volodymyr_kharchuk
ВПЕРЕД ДО ПЕРЕМО-О-О-ОГИ!!! ЛЬВІВ КАРПАТИ, ВПЕРЕД!!!
СЛАВА УКРАЇНІ!!!
freeq
КРИСТИНА — 13.03.2011 13:24
деньги,деньги,деньги...
------------------------
Ну а как же без них?? Уже никак!
КРИСТИНА
freeq Так любой клуб возьми, если не будет денег - все поуходят....
Или ты думаешь Милевский с Алиевым будут играть за еду?
З.Ы. "перед тем как говорить, надо бы думать головой"©
___
деньги,деньги,деньги...
freeq
LembergWestUkraine — 13.03.2011 09:27
Як не буде грошей то повтікають бразіли і шо з того ШД лишеться , Вася Кобін і Чигринський з Карпат !
--------------------------------------------
Так любой клуб возьми, если не будет денег - все поуходят....
Или ты думаешь Милевский с Алиевым будут играть за еду?
З.Ы. "перед тем как говорить, надо бы думать головой"©
andrejj-balla
Спасибо_)
Serj666777
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Serj666777
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
andrejj-balla
А кто такой "Алекс" в составе Шахтёра??
Serj666777
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
КРИСТИНА
bsergiy84 У меня даже комп постоянно переключает на русский ну не хочет на укр говорить
________________________
А може руки криві Punto Switcher настроїти?
____
ТОЧНО!!!
mafioziLVIV
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил