Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 01 марта 2011, 14:13
1521
0

Спаринг обірвала блискавка

Новини зі станів команд першої ліги

| Обновлено 01 марта 2011, 14:13
1521
0
Спаринг обірвала блискавка

СТАЛЬ. У трьох спарингах – жодного пропущеного м’яча

У Туреччині продовжує готуватися до другої частини змагань алчевська «Сталь». Нині команда проводить спаринги практично щодня. Перший із них відбувся в четвер, повідомляє офіційний сайт клубу.

Сталь — Факел (Вороніж, Росія) — 0:0.
Сталь: Пилипенко, Чеботаєв, Білий, Кондратюк, Сікорський, Одинцов (Палагнюк, 56), Колесниченко (Мироненко, 56), Гавриш, Окана-Стазі (Гордя, 46), Колінз, Локтіонов.

Суперник алчевців у новому сезоні гратиме в першій російській лізі. Опоненти нашої команди зуміли продемонструвати хороший футбол, і в першому таймі на полі була рівна гра. Хоча більшу частину часу боротьба велася в центрі поля, моментів для взяття воріт вистачало. Зокрема, у «Сталі» варто відзначити кілька можливостей, якими не скористався Локтіонов.

У перерві почалася сильна злива з градом, і поле, залите калюжами, у другому таймі не давало гравцям проводити нормальний матч. Футболісти більше боролися, намагаючись встояти на ногах та особливо не думаючи про конструктивні атаки. Більш того, в середині тайму після удару блискавки на території готелю згасло освітлення, а оскільки матч розпочався о 18:00, командам довелося завершити спаринг, який так і залишився недограним. У підсумку - 0:0.

Сталь — Пюнік (Вірменія) — 2:0.
Сталь: Пилипенко (Тельнов, 31; Марканич, 61), Чеботаєв (Яскович, 46), Кучеренко, Кондратюк (Єрмаков, 46), Сікорський (Солдат, 46), Одинцов (Янченко, 56), Колесниченко (Мироненко, 46), Гавриш (Батюшін, 46), Гордя (Окана-Стазі, 46), Колінз (Галушкін, 46), Локтіонов (Палагнюк, 46).
Голи: Гордя (21), Окана-Стазі (71,пен.).

Минулої суботи вдень алчевці провели спаринг з чемпіоном Вірменії «Пюніком», який представляє Єреван. Спочатку «Сталь» не планувала проводити в суботу контрольний матч, але недостатня кількість тренувань і не повністю зіграний попередній поєдинок, що було зумовлено складними погодними умовами, спонукали тренерський штаб відгукнутися на пропозицію «Пюніка» про проведення гри.

Матч з кращою командою Вірменії, в якому алчевці грали двома складами, вийшов багатим на голеві моменти. Команди провели чималу кількість гострих атак, змусивши потрудитися воротарів, проте м'ячі вдалося забити тільки «Сталі», яка і мала трішки кращий вигляд, ніж «Пюнік».

У середині першого тайму після подачі з правого флангу Гордя, на лінії штрафного прийнявши м'яч, другим дотиком відправив його в ближній кут — 1:0. У середині другої половини зустрічі Палагнюка, що виходив сам на сам, зупинив голкіпер, за що арбітр призначив пенальті. Удар з одинадцятиметрової позначки виконав Окана-Стазі — 2:0. Відзначаємо, що через ушкодження в матчі не зміг взяти участь Максим Білий, замість якого всі дев'яносто хвилин у центрі оборони відіграв Олександр Кучеренко.

Сталь — Крилья Совєтов (Росія) — 0:0.
Сталь: Пилипенко (Тельнов, 46), Чеботаєв (Янченко, 84), Білий, Кондратюк, Сікорський, Одинцов (Мироненко, 63), Колесниченко (Кучеренко, 75), Гавриш (Батюшин, 80), Гордя (Окана-Стазі, 55), Колінз (Палагнюк, 55), Локтіонов (Галушкін, 77).

Останнім спаринг-партнером у рамках перших виїзних навчально-тренувальних зборів у «Сталі» були самарські «Крилья Совєтов», які за підсумками останнього сезону посіли в російській прем'єр-лізі тринадцяте місце. Варто сказати, що проти алчевців російська команда виставила умовно резервний склад, оскільки основа грала вчора проти опонента по внутрішньому чемпіонату — Краснодарської «Кубані».

У понеділок і вівторок футболісти «Сталі» відпочиватимуть, після чого команда переїде в інший готель і почне наступні збори, які триватимуть, як і перші, дев'ять днів. Тренерський штаб алчевців планує зіграти за цей період три-чотири спаринги. Дати і суперники уточнюються.

ОЛЕКСАНДРІЯ.. Дві перемоги за один день

У турецькому Белеку лідер вітчизняної першості у напруженій боротьбі переграв представника Казахстану, повідомляє прес-служба олександрійців.

Каспій (Алатау, Казахстан) — ПФК Олександрія — 0:1.
ПФК «Олександрія»: Овсієнко (Гришин,46), Сахневич, Назаренко, Чередниченко, Єрмак, Іващенко, Полярус, Осадчий, Шупік (Боровський, 46), Зейналов (Грицук.60), Козак.
Гол: Боровський (80).

За словами помічника головного тренера команди А.Купцова, в цій зустрічі олександрійці мали беззаперечну перевагу, але при завершенні атак нашим футболістам бракувало точності, холоднокровності, вивірених передач або ж завершального, прицільного удару. Суперник, постійно обороняючись, намагався «зловити» українських футболістів у рідких контратаках. А на 80-й хвилині юний Б.Боровський після виконання кутового удару першим опинився на добиванні і забив єдиний м'яч у матчі, який і приніс нашій команді перемогу. В стартовому складі мав вийти на поле Тарас Кабанов, але перед самим матчем на розминці він ушкодив м'яз ноги і не зміг грати.

Того ж дня, у п'ятницю, підопічні Шарана зіграли й другий товариський матч. Цього разу на поле вийшли гравці, наближені до основного складу.

ПФК Олександрія — ГКС Катовіце (Польща) — 3:2 (2:1).
ПФК Олександрія: Паньків, Запорожан, Сидоренко, Гітченко, Казанюк (Боровський, 80), Довгий, Пархоменко (Зейналов, 62), Ксьонз, Таргамадзе, Старенький (Грицук, 65), Шевченко (Шупік, 59).
Голи в складі ПФК «Олександрія»: Таргамадзе (24, 37), Ксьонз (70).

Коментуючи звітний контрольний матч, один із тренерів ПФК «Олександрія» Купцов зазначив, що впродовж усього дня йшов дощ, але турецька компанія, яка опікується нашою командою, знайшла футбольне поле, яке було впродовж двох спарингів майже в ідеальному стані. Польські футболісти проводили свій заключний матч навчально-тренувальних зборів і вже за тиждень розпочнуть боротьбу в чемпіонаті Польщі. Звичайно ж, їм хотілося завершити тренувальний цикл на мажорній ноті, але олександрійці не дали їм змоги реалізувати свої плани. Запекла боротьба на футбольному полі точилася з першої хвилини й до останньої.

На 24-й хвилині матчу Таргамадзе, отримавши відмінний пас від Старенького, вийшов на «побачення» з голкіпером суперника і холоднокровно відправив м'яч у сітку воріт поляків. Наступна десятихвилинка пройшла за активності польських футболістів й завершилася на 35-й хвилині взяттям воріт Паньківа. Але відразу ж швидкий Таргамадзе, обігравши трьох гравців катовіцької команди, пройшов майже від центра поля та вивів олександріиців уперед.

У другому таймі олександрійці ще більше додали в швидкостях і на 70-й хвилині Ксьонз «обікрав» захисника, який помилився при прийомі м'яча, вийшов сам на сам з голкіпером суперника і збільшив рахунок матчу. Дещо розслабившись, олександрійці дали змогу полякам скоротити рахунок, припустившись помилки в захисті при виконанні суперником стандартного положення.

«Ми задоволені й якістю гри, і результатами своїх контрольних матчів. У наших футболістів з'являється більше розуміння один одного на футбольному полі, більше відповідальності та більше здорових амбіцій», — зазначив Володимир Шаран.

БУКОВИНА. Про новачків та спаринги


Наприкінці минулого тижня трирічний контракт із чернівецькою «Буковиною» підписав перспективний нападник Юрій Головачук, повідомляє прес-служба клубу. Новачок ФСК «Буковина» народився 13 березня 1995 року в місті Красилів Хмельницької області. Батько Юрія, Микола Головачук, — відомий у минулому футболіст, який виступав за команди «Дністер» (Заліщики), СК «Одеса», «Буковина» (Чернівці), ФК «Красилів». За чернівецький клуб Головачук-старший зіграв 166 матчів (28 забитих м'ячів).

Тоді ж таки буковинська команда вирушила на навчально-тренувальний збір у Євпаторію (АР Крим). Підопічні Вадима Зайця братимуть участь у міжнародному турнірі «Кубок мера Євпаторії-2011». Торік у змаганнях брали участь вісім команд з трьох країн, а переможцем стала чернігівська «Десна».

Планується, що в Крим прибудуть футболісти, які отримають шанс закріпитися у складі «Буковини». У Чернівці команда повернеться 11 березня.

На вихідних команда встигла провести відразу два контрольних поєдинки.

Буковина — Шахтар (Свердловськ) — 1:0.
Матч відбувався в Саках, а єдиний м'яч у зустрічі забив захисник Сергій Зелді.

У стартовому складі «Буковини» вийшли такі гравці: Чурілов, Басов, Зелді, Крижановський, Циколія, Даньків, Керчу, Блажко, Пислар, Степанков, Прокопченко. Ще під час першого тайму поле через травму залишив Сергій Басов. Замість нього на поле вийшов Петро Климус. На заміну також виходили: Преснаков, Рудченко, Гунчак, Дорош, Орловський, Головачук і потенційні новачки «Буковини». Через ушкодження не змогли взяти участь у матчі Олександр Донець, Степан Маковійчук та Євген Сантрапинських.

У другому спарингу чернівчанам протистояв колектив першої ліги «Жемчужина» (Ялта). У цій зустрічі тренерський штаб ФСК «Буковина» ставив за мету перевірити потенційних новачків команди.

Перший м'яч у зустрічі забили гравці «Жемчужини». Це сталося на 4-й хвилині матчу. Підопічні Зайця зуміли не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед. На 6 хвилині гри рахунок зрівняв Борис Орловський, а згодом один із потенційних новачків «Буковини» вдруге поцілив у рамку воріт суперника. Остаточний підсумок зустрічі — 2:1 на користь чернівецької команди.

Буковина (1 тайм): Преснаков, Рудченко, Климус, Пислар, Орловський, а також потенційні новачки.
Буковина (2 тайм): Чурілов, Басов, Циколія, Гунчак, Дорош, Блажко, Донець, Головачук, а також потенційні новачки.

ЕНЕРГЕТИК. Команда підсилюється

Зовсім небагато часу залишається до завершення трансферного вікна в першій лізі, а бурштинський «Енергетик» ще остаточно не визначився з гравцями, які підсилять команду навесні, повідомляє прес-служба клубу. Тренер «Енергетика» Сергій Пташник обіцяє назвати прізвища вже до завершення традиційного прикарпатського турніру «Кубок Підгір'я», в якому його підопічні беруть участь.

Проте вже тепер можна назвати список потенційних новачків команди, які, радше за все, підпишуть контракти і залишаться в команді.

1.Віктор Яневич (16.01.1985). Попередні клуби: «Чорногора» Івано-Франківськ (2002-2006), «Енергетик» Бурштин (2007-2009), «Карпати» Яремче (2010).

2.Іван Ципердюк (10.10.1986). Попередні клуби: «Чорногора» Івано-Франківськ (2005-2006), «Спартак» Івано-Франківськ (2006-2007), «Карпати» Яремче (2008-2010).

3.Роман Гаврилюк (09.05.1988). Попередні клуби: «Княгинин» с. Підгайчики, «Карпати» Печеніжин.

4.Назар Дячок (1993 р). — юний вихованець бурштинського футболу.

5.Євген Хорольський (31.07.1988). Попередні клуби: «Олімпія» (Молдова).

За офіційною інформацією, Віктор Яневич, Іван Ципердюк та Роман Гаврилюк вже підписали контракти з «Енергетиком».

До слова, на турнірі, згаданому вище, команда вже встигла провести два матчі.

Енергетик — Кроно-Карпати (Брошнів) — 3:0.
Енергетик: Хомин, Яневич, Лазорик, Мостовий (Підвірний, 64), Данищук, Гаврилюк, Хорольський, Долотко, Чернов (Ципердюк, 77), Януш (Червінський, 58), Барчук (Якименко, 52).
Голи: Хорольський (24), Лазорик (37), Барчук (50).

Енергетик — Галвапно (Галич) - 0:0.
Енергетик: Ільющенков, Яневич, Лазорик, Мостовий (Срібний), Данищук, Дідик (Підвірний), Хорольський, Долотко, Чернов (Ципердюк), Януш, Барчук (Коржук, Прокопович).
Вилучення: Долотко (15).

Свій наступний матч на кубку Підгір'я «Енергетик» зіграє З березня проти івано-франківського «Тепловика». Будь-який результат, окрім поразки, виведе «Енергетик» у півфінал турніру з першого місця.

Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор
Футбол | 18 апреля 2024, 01:40 8
Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор

Смотрите самые интересные моменты ответного матча главного еврокубка

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 4
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.