Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1005
0

Сергій Бубка зустрівся зі збірною біатлону

Триває відлік останніх днів до початку ХХ зимових Олімпійських ігор

Життя в Олімпійських селищах теж набирає більших обертів. Все більше відвідувачів можна побачити як в міжнародній, так і в житловій зоні містечка.

Розпочалися в Турині й церемонії підняття державних прапорів. Вчора вранці було урочисто піднято державний прапор Японії. Офіційну делегацію країни привітала легендарна італійська лижниця Мануела Ді Чента. Церемонія підняття прапору України відбудеться в Туринському селищі 9 лютого о 15 годині за місцевим часом (16.00 за київським).



Все більше клопотів і у штабу нашої делегації. Всі питання вирішуються оперативно, багато в чому завдяки злагодженій діяльності наших штабістів, волонтерів та служб Оргкомітету, а також необмеженому мобільному зв’язку, наданому генеральним спонсором НОК та мобільним оператором Олімпійської збірної компанією “UMC”.

Зі вчорашнього ранку в Турині стало значно прохолодніше, ще нижчою є температура в гірський місцевості, де знаходяться два Олімпійських селища – Сестрієре та Бардонеккіа.


Тут відбувається церемонія підняття прапору

Вчора розташування наших олімпійців в Бардонеккії відвідав президент НОК України Сергій Бубка. Дорога від Турину до цього гірського містечка займає близько півтори години. Пересуватися трасою можливо на великій швидкості, рух дозволяє це робити, але лише до початку гірських місцевостей, де дорога нагадує вузький серпантин. Організатори Ігор певною мірою радіють, що немає великої кількості снігу, це дає можливість більш швидко діставатися Олімпійських селищ та спортивних споруд. Водночас, можна сміливо стверджувати, що в разі, якщо погода не зазнає кардинальних змін, організаторам для забезпечення змагань доведеться використовувати штучний сніг.



Зустріч з нашими біатлоністами Сергію Бубці довелося трохи відкласти, вже на самому під’їзді до Олімпійського селища в Бардонеккії виникла пробка, причиною тому – черговий етап естафети олімпійського вогню, який саме в цей час проходив в прилеглій місцевості. До речі, в вечорі 9 лютого до естафети долучиться і сам Сергій Назарович, який нестиме олімпійський вогонь в передмісті Турину.

Шеф місії Олександр Артем’єв ознайомив президента НОК з умовами проживання наших олімпійців у селищі. Сергій Бубка поцікавився у лікарського складу станом здоров’я українських спортсменів.

Сама ж зустріч з біатлоністами пройшла у невимушеній і довільній атмосфері. Було помітно, що спортсмени почувають себе вільно поруч з видатним атлетом і авторитетним спортивним функціонером. «Приємно бачити вас у гарному настрої та здоровими. На жаль, через підготовку до Олімпійських ігор ви не змогли взяти участь у зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком та церемонії проводів нашої делегації. Українці просили переказати вам щирі вітання і слова підтримки»,- сказав Сергій Бубка. «Я розумію, наскільки психологічно важким будуть для вас найближчі тижні. Водночас, я хотів би вам сказати – змагайтесь на спортивних аренах, не перенапружуйте себе зайвим психологічним тиском», - порадив видатний атлет. Щодо побутових умов в селищі, то загалом українські біатлоністи почуваються цілком комфортно. Єдине, що викликає зауваження, це одноманітне харчування. Нагадаю, що чоловіча збірна з біатлону мешкає в Бардонеккіа вже майже тиждень.
Сьогодні перші українські атлети заселяться і в Туринське селище – це буде спортивна пара з фігурного катання – Юлія Бєлоглазова - Андрій Бех.

Іван Бондарчук,
прес-аташе
(Турин)

Сайт НОК Украины

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Начинается плей-офф Кубка Азии U-23. Кто станет соперником Украины на ОИ?
Футбол | 25 апреля 2024, 03:45 0
Начинается плей-офф Кубка Азии U-23. Кто станет соперником Украины на ОИ?

Оппонентом сине-желтых будет команда, которая займет в Азии третье место

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.