Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фигурное катание
|
1656
1

Чемпионат Европы по фигурному катанию стартовал

Украинские танцевальные пары вне первой десятки после короткой программы

Українські танцювальні пари Шивон Хіккін-Кеннеді/ Олександр Шакалов та Надія Фроленкова/ Михайло Касало посідають відповідно 11 та 13 місця / 49,15 та 47,73 балів/ після виконання короткого танцю на чемпіонаті Європи, що проходить у столиці Швейцарії Берні.

Танцюристи відкрили основну програму ЧЄ. Офіційно змагання стартують сьогодні увечері, після чого на лід вийдуть з короткою композицією представники парного катання. Україна у цій дисципліні не презентована через відсутність спортивних пар, які могли б гідно виступити на європейській арені, пояснили агентству представники української команди.

Зате обидві танцювальні пари попри те,що вперше виступають на ЧЄ, почувалися на льодовій арені Берна досить впевнено.

Короткий танець є ще однією новацією Міжнародного союзу ковзанярів /ІСУ/, і Хіккін-Кеннеді/ Шакалов та Фроленкова/ Касало у цілому виконали нові вимоги. Перша пара виступала з вальсом та танго, друга - з вальсом та квікстепом. «Ми цілком задоволені сьогоднішнім прокатом, хоча, звичайно, без помилок не обійшося», - визнав Олександр Шакалов. За його словами, особливо «покращує настрій» вдале виконання вальсу, оскільки саме у цій частині танцю найбільше елементів, які суттєво впливають на загальну оцінку.

Фігурист також зазначив, що для нього та Шивон короткий танець уже «перестав бути новацією». «Зрештою, це та сама обов'язкова, тому ми вже пройшли етап незручності і почуваємося у цьому танці цілком комфортно», - заявив Шакалов.

Натуралізована американка, 19-річна уродженка Беверлі Хіллз Шивон Хіккін-Кеннеді та 28-річний Олександр Шакалов з Дніпропетровська виступають разом трохи більше року. З фігуристами працює російський тренер Наталія Дубова. У нинішньому сезоні українці взяли участь у ряді міжнародних турнірів, зокрема, на змаганнях у Ліоні вони посіли третє місце.

Раніше Шивон уже представляла Україну - на юніорському рівні у парі з Дмитром Зизаком. А у 2009 році Шакалов, який тренувався у Дубової і шукав партнерку, запропонував їй виступати разом.

Інша українська танцювальна пара Надія Фроленкова-Михайло Касало - учні відомого харківського тренера Галини Чурилової. Вони стабільно виступають у нинішньому сезоні, прогресуючи від змагань до змагань. У Берні харків'яни ще вище підняли для себе планку, показавши найкращий прокат короткого танцю і отримавши високі оцінки. «У нас вперше 3,3 за вальс - це просто чудово для Надії та Михайла», - сказала агентству Галина Чурилова.

Тренер зазначила, що її учні якнайкраще витримали неминуче для дебютантів психологічне випробовування. Більше того, Михайло, якому на останніх тренуваннях не вдавалися твіззли, під час виступу «взяв і виконав їх», задоволено сказала Г. Чурилова.

Щодо доцільності трансформації обов'язкового та оригінального танцю у короткий український тренер зазначила, що «так набагато цікавіше». «Стало цікавіше і ставити програми, і виступати з ними фігуристам. Крім того, зросла, так би мовити, вартість танцю, кожний його рівень, кожна помилка тепер дорого коштує», - пояснила свою думку Г. Чурилова.

У верхній частині турнірної таблиці жодних несподіванок не сталося. Лідерство захопили французи Наталі Пешала/Фаб'єн Бурза - 66,91балів, на другому місці - російська танцювальна пара Катерина Боброва/ Дмитро Соловйов - 65,46. Третіми йдуть британці Шинед Керр/Джон Керр - 62,87.

З довільним танцем фігуристи виступлять 28 січня. 

ukrinform.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев
Футбол | 26 апреля 2024, 03:31 0
Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев

Поединок 26-го тура УПЛ состоится 27 апреля в 13:00 по Киеву в Днепре

6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде
Теннис | 25 апреля 2024, 19:15 10
6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде

Коко Гофф неожиданно легко уничтожила Аранчу Рус на грунте

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kathridi
он уже кстати заканчивается,а новостей нет((