Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2357
0

В. ВАЩУК: «Легендарные стадионы нельзя закрывать на года»

Экс-защитник «Динамо» о подготовке Украины к Евро-2012

В. ВАЩУК: «Легендарные стадионы нельзя закрывать на года»
Владислав Ващук

Колишній захисник київського «Динамо» один з небагатьох, хто із славної плеяди початку 90 років минулого століття досі у строю. Як і раніше, нерідко виходить на поле з капітановою пов'язкою, тепер у луцькій «Волині». Хоча душею Влад, безумовно, в столиці. Тут він отримав квиток у великий футбол, там, де вже більше п'яти років йде будівництво століття - зводиться НСК «Олімпійський».

 «Як Україна могла змінитися, почни наша країна готуватися до Євро відразу після тендеру в Кардіффі?! Тоді, навесні 2007-го, наданий нам шанс виглядав як перепустка до  цивілізованої Європи. Планували реконструювати всі транспортні магістралі, зайнятися стадіонами і аеропортами не лише в шести містах-кандидатах на проведення матчів, але й, щонайменше, відновити інфраструктуру в центрах, де є команди вищої ліги. На жаль, час беззворотньо втрачений.

Добре хоч вчасно отямилися. Зараз читаю, що загальний рівень готовності оцінюють хто в 50, а хто в 60 відсотків і дивуюся. Це ж як потрібно було три з половиною роки працювати, щоб за 500 днів до старту чемпіонату Європи зробити трохи більше половини від запланованого мінімуму? Причому левову частку встигли надолужити за останні півроку-рік.

Дуже радий за «Олімпійський». Мені його доля небайдужа, тут відбулися як футболісти більшість гравців «Динамо», в тому числі і я. Як згадаю, скільки яскравих матчів на ньому провели, мимоволі посміхаюся. Били «Барселону», «Реал», «возили» «Баварію», перші кроки до визнання робила збірна країни.

Реконструкція «Олімпійського» давно напрошувалася. Думав, укладуться в стислі терміни, а вийшло так, що центр Києва перерито більше 5 років. Не дочекаюся, коли будівництво закінчать. У нас не так багато легендарних споруд, щоб закривати їх від людських очей на роки.

Але, думаю, незважаючи на перешкоди, у нас усе вийде і Євро пройде на високому рівні. Нас упізнають у світі з позитивного боку і приймуть до європейської сім'ї».

Sport.ua 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.