Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2285
1

Кубок ФК Универ: это должен знать каждый

Регламент «19-го Обласного Кубка ФК «Универ» 2011 года

Кубок ФК Универ: это должен знать каждый

 

 

РЕГЛАМЕНТ
«19-го Обласного Кубку ФК «Універ» 2011 р.
 
 
   Глава I.   Мета та завдання
 
   Стаття 1. Мета та завдання.
1. «Відкритий Кубок ФК «Універ»» з футзалу (далі – Кубок) проводиться серед аматорських колективів структурного підрозділу ХНУ «Універ-Локо» та членів ФК «Універ» ХНУ з метою:
подальшого розвитку футзалу в Харківському національному університеті та Харківський області;
подовження спортивного сезону;
виявлення здібних футболістів з метою їх подальшої участі в складі обласних професійних команд;
організація культурного дозвілля населення;
пропаганди футзалу серед верств населення, як одного з засобів його фізичного виховання.                                  
                                                         
Глава II.   Умови проведення.
 
                                                Стаття 2. Керівництво змаганням
      1. Змагання на   Кубок проводить структурний підрозділ ХНУ «Універ-Локо» згідно з Положенням про структурний підрозділ та повноваженнями, наданими йому Харківським національним університетом ім. В.Н.Каразіна та ФК «Універ».
       2. Безпосереднє керівництво здійснює оргкомітет по проведенню Чемпіонату (далі – Оргкомітет).
 
                                                  Стаття 3. Учасники змагань
      1. Учасниками Кубку можуть бути міні-футбольні, футбольні або спортивні клуби, ДЮСШ, студентські колективи, колективи підприємств та шанувальників спорту, які є членами ФК «Універ» та займаються на СК «Каразінський» ХНУ. 
      2. Клуби, а також команди, які приймають участь у Кубку, зобов’язані виконувати та дотримуватись Уставу ФК “Універ”, вимог та рішень Оргкомітету.
       3. В складах команд у Кубку приймають участь гравці, які мають статус аматора, за винятком двох гравців-професіоналів у заявці одній команди супер-ліги, визначених Оргкомітетом до початку змагань (список додається у додатку до Регламенту за необхідністю). До стартового протоколу вноситься тільки один гравець-професіонал. Гравці, які були заявлені, але потім змінили свій статус, дограють до кінця змагань.
       4. До участі у розіграшу Кубку не допускаються:
гравці-професіонали, учасники чемпіонату України по футзалу, заявлені у вищу лігу; за винятком гравців 1990 року народження та молодше, а також президента ФК «Моноліт» Перадзе Романа, якій не є професіоналом у турнірі ФК «Універ», враховуючи вклад у розвиток Харківського міні-футболу, а також професійних гравців, на яких професійні команді, за яких вони заявлені, надали листа з обов’язком не використовувати їх в Чемпіонаті України протягом 19 Кубку ФК «Універ»;
гравці-професіонали Чемпіонату України з футболу, окрім супер та вищій лізі Кубку;
гравці чемпіонату області по футболу не допускаються до участі в останніх трьох лігах Кубку, а гравці першості районів, випускники СДЮШОР та УФК – у останній лізі.
       5. Всі гравці Кубку ФК «Універ» мають право грати тільки за одну команду, окрім:
воротарям за дві команди, а якщо одною з цих команд є фарм-клуб, то за три. Полевим гравцям грати воротарями ще за одну команду у будь-яких лігах забороняється, якщо вони не мають права грати за дві команди по одному з дозволяючи пунктів;
гравців 1971 р.н. та старше, якщо вони не мали раніше контракту з професійною командою з футболу або футзалу;
гравців 1969 р.н. та старше, якщо вони раніше мали професійний контракт з футболу або футзалу;
гравців, які є представниками або спонсорами своїх клубів і не мали раніше професійних контрактів за рішенням Оргкомітету, який повинен підтвердити статус представника та спонсора клубу;
гравців фарм-клубів 1976 р.н. та старше не більш двох чоловік;
гравцям команди «ДЮСШ-ЕХО» Педяш Олександру, Табанько Олександру, Матюшеву Богдану, Харібава Іраклію 1994 р.н. та Чупріну Владиславу 1993 р.н. в цілях їх розвитку як майбутніх професійних гравців дозволити грати ще за команду «Монолит-2»;
гравців любого віку, якщо другою командою, за яку вони виступають є колектив, у якому вони працюють та ця команда є учасником Кубку ФК «Універ» вперше, або не виступала протягом кількох сезонів і склад цієї команди більшою частиною є нові гравці, або гравці, які не грали більш року.
6. Гравець, що занесений до протоколу гри, але з будь-яких умов запізнюється, має право грати, якщо він з’явився до початку другого тайму і був допущений другим арбітром після перевірки квитка учасника.
7. У випадку, якщо гравець був помилково незаписаний до протоколу гри, але з самого початку грав та до початку гри пред’явив картку учасника, може бути дописаний до протоколу у будь-який час.
8. гравці-професіонали, які отримали тяжки травми (переломи, операційні втручання, струс мозку і т.п.) мають право виступати в Кубку ФК «Універ» в супер та першій лізі до одного року, якщо гравець не почав регулярні виступи у Чемпіонаті України, тільки за рішенням Оргкомітету.
 
                                  Стаття 4. Оформлення заявкової документації
      1. Кожен клуб, команда якого приймає участь у Кубку, повинен у відповідний термін представити до Оргкомітету заявочну документацію у відповідності з Регламентом, а саме:
заявковий лист у 2-х примірниках встановленого зразка у друкованому вигляді;
посвідчення учасників у 2-х примірниках на кожного гравця та офіційну особу.
     2. Документація, яка представляється до Оргкомітету через 5-7 днів повертається учасникам змагань з печаткою турніра у одному примірнику, а другий примірник залишається в Оргкомітеті.
     3. Кожна команда зобов’язана на кожну гру представити заявку та посвідчення учасників з печаткою Оргкомітету. Якщо представники команд з деякої причини залишили заявку та посвідчення учасників, то вони можуть використати екземпляр, якій знаходиться в Оргкомітеті.
      4. При дозаявки гравців, які раніш грали у більш високих лігах за рангом, представники цих команд зобов’язані за тиждень до начала чергового змагання у письмовій формі повідомити про це Оргкомітет.
      5. При умові невиконання ст.4 п.5 Оргкомітет має право перевести цю команду в більш високу за рангом лігу або не заявляти гравців, що грали в більш високих лігах.
      6. До заявкового списку команд вносяться двадцять гравців. В кожній команді можливо використати 14 гравців, внесених до заявочного листа.
      7. Заявковий лист, поданий в Оргкомітет, не може бути поверненим, зміненим чи доповненим до початку дозаявкового періоду.
      8. Дозаявковий період гравців у першій лізі в ході змагань дозволяється не більше чотирьох чоловік, якщо заявка команди заповнена 16 гравцями, а також можна дозаявити ще кілька гравців, якщо заявка не заповнена до 16 гравців.
      9. Дозаявковий період гравців у супер-ліге відкрита і повинна бути закінчена за один місяць до завершення змагань.
      10. В інших лігах дозаявки дозволені, якщо Оргкомітет вирішить, що це необхідно та гравець, якій дозаявляється, не підвищує рівень команди до рівня більш вищого ніж рівень лізі, у якій грає команда, і тільки у тих випадках, якщо у заявці команди менш ніж 16 гравців, а якщо заявка заповнена, то заміна гравця у заявці можлива тільки у випадку форс-мажорних обставин.
     11. Перехід гравців з команди в команду в період проведення змагань забороняється, за винятком, якщо кількість ігор в турнірі перевищує 20 ігор і гравець, бажаючий перейти у інший клуб, у перших 10 іграх виграв не більше 2-3 ігор (за рішенням оргкомітету). В цьому випадку перехід дозволяється у період між першим та другим колом проведення змагань.
     12. Усі питання, пов’язані з оформленням заявкової документації на участь у змаганнях Кубку вирішує Оргкомітет.
             
Стаття 5.   Календар ігор.
             1. Календар ігор Кубку розробляється Оргкомітетом та являється обов’язковим для всіх учасників змагань. Розробка календаря відбувається щотижня і враховує побажання учасників, а також враховує різний час початку матчів кожної команди. Крім того, якщо суперники мають різні побажання початку ігор, то час початку цих ігор вирішує жереб. Календар на кожен тур складається не пізніш ніж за 8 діб до початку туру. Затверджений календар ігор може бути змінений тільки за погодженням команди-суперниці та Оргкомітету і за умовою внесення 100 грн. за ці змінення.
             2. Гра складається з двох таймів по 25 хвилин, а у матчах фінальної частини серед команд вищої та першої ліги останні 2 хвилини визначаються за чистим часом;    
             3. Право перенесення матчів належить тільки Оргкомітету змагань, однако у супер-лізі неможливо заменити суперників та перенести матч більш ніж на 7 днів;
             4. У випадку, якщо матч не відбувся, або його не було дограно до кінця з вини однієї з команд, та винній у цьому команді зараховується поразка – 0:5, а команді-суперниці – перемога з рахунком 5:0.
      5. У випадку зриву матчу при більшої різниці м’ячів або рівної трьом м’ячам результат залишається. Оргкомітет має право розглянути питання про подальшу участь команди у Кубку.
      6. Якщо матч не закінчено за виною обох команд, їм зараховується поразка з рахунком 0:5. При цьому дисциплінарні санкції, які раніше накладалися на гравців та офіційних осіб винної команди (команд), враховуються.
7. У випадку, коли у грі приймає участь незаявлений або дискваліфікований гравець, команді зараховується поразка з рахунком 0:5.
       8. У випадку запізнення одній із команд до визначеного часу початку гри, арбітри та інспектор повинні чекати команду не більше 15 хвилин, а команді зараховується поразка з рахунком 0:5.
       9. Якщо команда провела 50% ігор та більше у даних змаганнях, а потім відмовилася від участі у них, то у кожному наступному матчі їй зараховується поразка – 0:5 та накладаються санкції.
      10. Якщо команда провела у даних змаганнях менше 50% ігор, а потім знялася із змагань, результати даної команди в усіх проведених матчах анулюються.
 
                                            Стаття 6. Система проведення змагань
       1. Кількість команд в кожній лізі та систему розиграшу визначає Оргкомітет;
       2. Під час проведення змагань кількість команд в кожній лізі може змінюватися уразі їх дискваліфікації або дозаявки;
       3. При виникнення цих обставин Оргкомітет зобов´язан зберегти систему розіграшу та кількість ігор в кожній лізі.
       4. Інші зміни під час проведення змагань можуть бути здійснені лише при згоді більш ніж 2/3 команд ліги, в якій проходять зміни.
       5. Команди розподілені по лігам на основі спортивного принципу з урахуванням результатів попередніх змагань;
       6. Кожна команда має свій рейтинговий номер згідно зайнятого місця та умовного розподілення по лігам.
       7. По закінченні кожного етапу Кубку 4 команди, які посіли перші 4 міста в своєї лізі змінюються рейтинговими місцями з 4-мя командами, які посіли останні 4 місця у більш високій за рангом лізі. Якщо одна або декілька команд в передостанньому турнірі набрала значно більше очок, ніж більшість команд, то ці команда на наступний турнір переходять не на одну, а на дві ліги вище.
       8. Виключення має тільки вища та остання ліги, команди яких змінюються місцями тільки перші дві, та дві останні.
       9. Кожна команда має право змінити свій рейтинговий номер, якщо вона звертається в Оргкомітет з заявковим листом, в якому кілька основних гравців (не менш двох-трьох) цієї команди змінені на гравців, віком більш ніж 33 роки.
      10. Рішення о зменшенні рейтингового номеру команди приймає Оргкомітет.
      11. Усі спірні питання по розподілу команд по лігах вирішує Оргкомітет.
      12. У випадку непередбачених обставин Регламент і Положення змагань в кожній лізі може бути змінений Оргкомітетом.
 
                             Стаття 7.   Визначення місць команд у турнірній таблиці
              1. За перемогу команді нараховується 3 (три) очки, за нічию - 1( одне) очко, за поразку очки не нараховуються
              2. Місця команд у Кубку визначаються за такими показниками, отриманими в усіх матчах:
      а) більша кількість набраних очок;
      б) більша кількість перемог;
      в) краща різниця забитих і пропущених м’ячів;
      г) більша кількість забитих м’ячів;
            3. У випадку рівності показників, вказаних в п.2 цієї статті, у 2-х і більше команд перевагу отримують команди, які в матчах з усіма конкурентами мають кращі показники:
      а) більша кількість набраних очок;
      б) більша кількість перемог;
      в) більша різниця забитих і пропущених м’ячів;
      г) більша кількість забитих м’ячів;
            4. При рівності показників у п.3 цієї статті, у двох і більше команд, перевагу отримають команди, які в усіх матчах мають кращі показники:
     а) співвідношення забитих та пропущених м’ячів;
     б) більша кількість забитих м’ячів;
     в) за жеребом.
                                              
                                             Стаття 8. Вимоги до ігрової форми
      1. Гравці повинні грати в одноманітних футболках з номерами (або футболки близьких кольорів), в одноманітних за кольором трусах та гетрах, а наявність щитків не є обов’язковою.
      2. Грати в „маніжках” забороняється, за винятком коли кольори футболок граючих команд збігаються, тоді команда, яка в протоколі матчу записана першою, повинна одягнути „маніжки”.
      3. На футболках гравців повинні бути номери, під якими гравці записані у протоколі матчу. Номери повинні бути зроблені промисловим способом (забороняється мати намальовані від руки крейдою чи ручкою, а також наклеєні ськотчем чи лейкопластирем номери).
     4. Светр воротаря за кольором повинен відрізнятися від футболок гравців обох команд і арбітрів.
 
                      Стаття 9. Відповідальність клубу та керівників команд
    1. Керівники команд (клубів) несуть відповідальність за поведінку гравців та своїх вболівальників і не мають права втручатися у дії арбітрів.
    2. У випадку неетичних або хуліганських дій представників команди (клубу) на змаганнях, які дискредитують ФК «Універ», або зрив ними змагань, Оргкомітет накладає на клуб дисциплінарні санкції.
    3. Арбітри, які обслуговують матч, виносять офіційним представникам команди (клубу) усне попередження або виводять їх із спортивного залу (червоні картки).
    4. У випадку неетичної або хуліганської поведінки гравця або вболівальника цієї команди на змаганнях (нецензурні вирази, образи гравців, арбітрів, бійка, умисне нанесення травми супернику), Оргкомітет згідно протоколу гри накладає на даного гравця та клуб, а у випадку хуліганських дій вболівальників – на клуб, дисциплінарні санкції.
    5. Не допускається присутність під час матчу та в технічній зоні на лавах запасних гравців, осіб, які відсутні у заявковому листі команди.
    6. Під час матчу на лаві запасних повинні знаходитися гравці, які занесені у протокол (але не більше 14 чоловік), а також одна офіційна особа.
    7. Усі інші особи, які відносяться до команд, що змагаються, повинні займати місця, відведені організаторами змагань.
 
                                                Стаття 10. Фінансові витрати
    1. Команди – учасниці Кубку сплачують членський і благодійний внесок. Сума членського та благодійного внеску, та термін його сплати визначається Оргкомітетом і доводиться до відома команд окремим листом, і залежить від кількості ігор в турнірі. Якщо команда сплачує членський та благодійний внесок поетапно, а не до початку турніру єдиною платівкою, то сума його збільшується на 10 відсотків.
    2. Якщо команди, які сплатили благодійний внесок, знялись з турніра за власною ініціативо, то частина грошей за ігри, що не дограли, не повертається.
    3. Якщо команда-учасниця турніру сплатила благодійний внесок згідно турнірного внеску не у повному обсязі, то представники та президенти клуба цієї команди не можуть бути допущені до наступного турніру, не сплативши залишок турнірного внеску проведених турнірів, та штрафу у сумі цього ж залишку.
 
                                                       Стаття 11. Нагородження
    1. В усіх лігах команди-переможці і команди, які посіли призови місця нагороджуються кубками та медалями.
    2. Команда, що не вийшла у фінальних стикових іграх на матч, призами не нагороджується і Оргкомітет має право прийняти рішення не допускати цю команду до наступних турнірів.
 
    Глава III. Арбітраж
                                                        
                                            Стаття 12.   Здійснення арбітражу
   1. Арбітраж здійснюється у відповідності з „Правилами гри у футзал” , змінами і доповненнями до них, затвердженими Міжнародною Радою футбольних асоціацій
   2. Арбітраж Кубку здійснюється арбітрами, рекомендованими Харківською обласною асоціацією футбольних арбітрів та комітетом арбітрів ХОФФ;
   3.   Призначення арбітрів на ігри здійснюється Оргкомітетом.
   4.   Прохання клубів або організацій щодо заміни арбітрів, призначених на гру, до розгляду не приймаються.                                           
 
                                        Стаття 13. Обов’язки та функції арбітра
   1. Арбітр разом з керівниками команд несе відповідальність за дотримання правил допуску гравців до гри.
   2. До початку гри разом з представниками команд, що зустрічаються, визначити колір форми таким чином, або уникнути збіг кольору футболок і гетр. У разі збігу кольору форму змінює команда, яка указана в календарі першої;
   3.    Перевірити документи гравців, внесених до протоколу матчу;
   4. Зупиняти, тимчасово припиняти, чи відміняти матч (разом з інспектором) через будь-яке зовнішнє втручання, а також неспортивної поведінки гравців однієї з команд;
   5. Після закінчення гри у термін до 30 хвилин оформити протокол матчу;
   6. У рапорті арбітра необхідно викласти інформацію про всі дисциплінарні санкції, що прийняти до футболістів/ тренерів, офіційних осіб команд і будь-які інциденти, що виникли до, під час та після матчу.
 
Глава IV. Дисциплінарні санкції
 
                              Стаття 14. Застосування дисциплінарних санкцій
     1. Дискваліфікація гравців команд за отримані дисциплінарні санкції під час проведення матчів Кубку:
а) повторне порушення після отримання попередження в одній грі (друга «жовта» картка) – на одну гру без рішення Оргкомітету;
б) умисна гра рукою, за грубу гру проти суперника з метою зриву атаки («фол останньої надії») – на одну гру без рішення Оргкомітету;
в) груба гра з ризиком нанесення травми супернику – до 5 ігор та штраф 500 грн.
г) образливі жести на адресу партнера, суперника, арбітрів, офіційних осіб, глядачів – до 5 ігор та штраф 1000 грн.
д) нецензурні вирази на адресу партнера, суперника, арбітрів, офіційних осіб, глядачів – до 8 ігор та штраф 1200 грн.
є) удар суперника під час гри – до 5 ігор, після зупинки гри – до 10 ігор та штраф 2000 грн.
ж) бійка, напад на арбітра – до 10 ігор та штраф 2000 грн.
з) навмисна груба гра з нанесенням супернику або партнеру по команді важкої травми – до 10 ігор та штраф 3000 грн.
       2. Дві «жовті» картки, що були отримані в одній грі, вважати вилученням, у такому випадку раніше отримані попередження не знімаються.
       3. За перші три «жовті», що були отримані у Кубку, гравець дискваліфікується на 1 гру. За кожні подальші три «жовті» картки дискваліфікація відповідно збільшується на 1 гру. Дискваліфікація відбувається без рішення Оргкомітету.
       4. Гравець, вилучений з поля, автоматично дискваліфікується на одну гру і не приймає участі у календарних іграх до рішення Оргкомітету, а до клубу (команди) застосовуються відповідні санкції і дисциплінарні заходи.
      5. Незіграний за будь-яких причин матч Кубку не враховується у кількість ігор, яку гравець (тренер, інший фахівець клубу) повинен пропускати у зв’язку з дискваліфікацією.
       6. Якщо гравці та представники команд в ході гри своєю поведінкою заважають подальшому проведенню гри, втручаються у роботу арбітра, інспектора та судді-хронометриста, гра може бути припинена, команді зарахована поразка, а на гравців накладена дискваліфікація за рапортом арбітра.
      7. Команда, яка не з’явилась на дві гри турніру без зауважених причин знімається з турніру, а турнірний внесок не повертається.
 
             Стаття 15. Протест. Порядок подання. Розгляд. Скарга на суддівство.
      1. Офіційний представник клубу ( команди) зобов’язаний негайно після гри попередити інспектора та арбітра матчу про подання протесту записом у протокол гри і надати протест не пізніше 1 години після закінчення матчу.
      2. Заява про подання протесту у письмовому вигляді передається інспектору матчу, який інформує про це команду - суперницю та Оргкомітет. Протягом 24 годин після закінчення матчу обґрунтований протест направляється до Оргкомітету.
      3. Якщо поданий протест зафіксовано у протоколі матчу, відзив його та відмова від перерахування встановленого внеску для розгляду протесту, то на клуб накладаються штрафні дисциплінарні санкції .
     4. Не приймаються до розгляду несвоєчасно подані протести, а також, якщо вони подані на рішення арбітра у зв’язку з подіями, що мали місце у грі:
призначення або не призначення вільних, штрафних або 6-метрових ударів;
визначення виходу м’яча за межі поля й надання права введення м’яча у гру;
зараховане або не зараховане взяття воріт;
попередження або вилучення гравців з поля.
     5. Протести розглядаються Оргкомітетом після повідомлення сторони, що подала протест, про сплату внеску у сумі 200 грн. Протест розглядається не пізніше 5 діб з моменту перерахування коштів.
    6. Вказана сума повертається клубу, якщо Оргкомітет визнає претензії обґрунтованими і переглядає результат матчу або ставить питання про його перегравання.
    7. При розгляді протесту можуть використовуватися відеоматеріали, надані командами. На відеозапису повинен бути зафіксований весь матч, вихід команд і арбітрів на поле і те, як вони залишають поле.
   8. Кожна команда має право подати скаргу у Апеляційний комітет на упереджене суддівство за наявністю повного відеозапису матчу з вказівкою часу на відеозапису тих моментів, на які команда скаржиться. При подачі скарги команда повинна внести 200 грн., котрі будуть повернені у випадку признанні скарги обґрунтованою. Після розгляду скарги арбітри, які допустили ряд помилок, можуть бути тимчасово відчужені від ігор.
   9. Командам забороняється критикувати арбітраж гри у ЗМІ, якщо вони не внесли до Оргкомітету офіційний протест і він не був розглянутий.
 
Глава V. Заключні положення
 
    1. Зміни та доповнення до Регламенту розглядає Оргкомітет з проведення змагань „ Відкритого Кубку ФК „ Універ”.
    2. Усі додатки до Регламенту є його невід’ємною частиною;
    3. Перегляд спортивних підсумків змагань після затвердження Оргкомітетом не припускається;
    4. Питання, що не врегульовані Регламентом, розглядає Оргкомітет на основі чинного законодавства України, вимог ФФУ, АМФУ, ХОФФ;
    5. Регламент набуває чинності з моменту його затвердження Оргкомітетом.
 
 

Директор ФК «Універ»
Головний суддя змагань
_________Махонін І.М.
____________Воложенко Ю.Ю.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 13
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Хорватия и Нидерланды вышли на ЧМ-2024 по футзалу
Футзал | 17 апреля 2024, 23:11 0
Хорватия и Нидерланды вышли на ЧМ-2024 по футзалу

Завершились матчи плей-офф чемпионата мира

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
b33_b33
Что то я не пойму, что такое: членський і благодійний внесок.
Почему сумма разбита на непонятно что?