Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2824
0

Сергій ГУПАЛЕНКО: «Без частки везіння не обійшлося»

«Ураган» - «Энергия» - 1:0. Послематчевая пресс-конференция

Сергій ГУПАЛЕНКО: «Без частки везіння не обійшлося»
Сергей Гупаленко

Станіслав ГОНЧАРЕНКО, головний тренер «Енергії»:

- Всі називають цю гру дербі, енергетичним, західноукраїнським, але є просто гра у футбол. У ній сьогодні більш щасливими виявилися господарі майданчика. Ось і все. Не применшую достоїнства і вагомість речі, які відбулися, а саме взяття воріт, яке сталося один раз. Саме воно і вирішило все протистояння.
Є визначення, що скільки не пробуй, рано чи пізно, повинно вийти, в нас сьогодні цього не сталося. А от ми дивилися відеозаписи вдома, дивилися-дивилися, а пропустили те, що знали. Жаль, це на грані дурості, але будемо вдома розбиратися. Не було б дурості, певно, ми б не розчаровувалися, не бігали б, як ті немудрі хлопчики. Тому це доросла помилка, яка призвела до такого результату. Після того, як Саша Бондар не закрив дальню штангу біля порожніх воріт, для мене фактично гра була закрита, тому що все решта міг перевернути його величність Господь. Якщо з такої дистанції не забиваємо м'яч, то я зрозумів, що це не наш день.
В рамках таких усвідомлених характеристик, якщо брати «до», «під час» і «після». Зараз настало «після». То все, що відбулося «до» і щойно, напевно, це урок, це наука, це дорога в півфінал. Цю гру можна завжди повернути, а півфінал - ніколи. Тому, може це і краще, що ми програли.

- Сьогоднішню гру, яка стала для вас дебютною в якості наставника нової команди, можна вважати репетицією півфіналу Кубку України, що відбудеться 29 січня у Запоріжжі. Як вважаєте ви?
- Перший млинець глевкий. Я вам скажу, що мав різні дебютні ігри в своєму житті. Наприклад, у міні-футболі я 12:0 програв Одесі. У великому футболі були невдалі дебюти, і сьогодні теж невдалий. Скромний, але невдалий.
Репетиція? Ви знаєте, два з половиною тижні - це велика відстань. До цього часу ми мали лише п'ять тренувань. Тепер ми зможемо до 29 січня провести їх близько 15-ти. Сподіваємося, що на тих тренуваннях, які будуть спрямовані під модель «Урагану», ми зможемо краще адаптуватися. А щодо репетиції, я б так не говорив. Кожна гра різна, як різні книги. Сюжети бувають схожі, а книги різні.

- Станіслав Олександрович, те, що офіційно трапилося 4 січня, об'єднання команд, чи могло воно відбутися влітку, коли команда могла називатися «Тайм-Енергія»? Це пішло б на користь вам, як тренеру тої об'єднаної команди, щоб добре виступити у єврокубках. Чому цього об'єднання не відбулося влітку?
- Відповідь дуже коротенька. Мені не дуже до вподоби і до снаги коментувати те, що вирішують люди, які вищі за мене. Це дуже важливе питання. Якщо б мені це довелося вирішувати, я б це зробив влітку. Але вирішую не я.

- «Тайм» проведе останній матч в суботу?
- Як наставник колишньої команди, відповідь однозначна: ні, «Тайма», мабуть, вже немає.

- Офіційно ще троє гравців числяться в «Таймі»…
- Я гадаю, що на 95% цієї гри не буде. Хіба може хтось встане зранку, чарівною паличкою помахає.
Дякую за запитання. Наостанок я хочу привітати івано-франківських вболівальників. У вас дуже гарна атмосфера. Кажу це як тренер з багатим досвідом. Дуже приємно тут грати. Щиро вітаю вашу команду з перемогою, спасибі їй за урок.


Сергій ГУПАЛЕНКО, головний тренер «Урагану»:

- Була гра двох серйозних суперників. Мені сподобалося, було загострення, але звичайно без частки везіння не обійшлося. У нас були моменти, у гостей були моменти, особливо, коли у кінці з дальньої штанги футболіст не влучив у порожні ворота. Радує те, що ми не пропустили жодного м'яча, свій забили, а в обороні зіграли «на нуль». Погрішності були, але й була вдача на нашому боці, а без цього футболу взагалі не буває.

- Удача дійсно була на вашому боці. Скільки небезпечних моментів, практично гольових…
- Так можна сказати в обидва боки, бо і ми мали багато гольових моментів. Факт у тому, що ми виграли, є прислів'я, що щастить найсильнішим. В будь-якому разі ми були не гірші. Звісно, відчувалося переживання, бо «Енергія» після цього об'єднання фактично стала збірною України. Тому ми налаштовувалися на це. А погрішності були напевно від надмірного бажання перемогти. Якраз у нашого президента був День народження, ювілей - 40 років, і ми йому зробили такий подарунок, і це радує.

- За рахунок чого вам вдалося отримати перемогу? Більше бажання було?
- Без удачі не буває. Це - футбол, хтось програє, хтось перемагає. Команда у кінці чемпіонату займає те місце, на яке заслуговує, хоча може програти будь-яку гру. В кінці чемпіонату, коли хтось переможе, можна буде говорити, заслужено, чи ні. Ця гра фактично нічого не вирішувала, для нас це стало підняттям духу. Звичайно, ми грали вдома, за переповненого залу, тому хотілося принести задоволення для наших вболівальників.

- Ви якось по особливому готувалися до цієї гри?
- Нині всі команди хороші, якщо «Енергія» з «Таймом» об'єдналися, це не значить, що вони на голову вищі за всіх. Просто добротна команда з хорошими виконавцями. Але я вважаю, що сьогодні кожна команда може боротися і відбирати у іншої очки. Вже немає такого, як раніше, явні два фаворити, а всі решта борються за третє місце і нижче. Тому у кожного є шанс. Ми готувалися як звичайно. Була проблема з невеликою травмою у Сержао, він грав «на уколі». Також у Біро Жаде була невелика проблема зі спиною. Але вони відіграли добре, тому поки що все вдалося. Тепер будемо чекати кубкового матчу у Запоріжжі.

- Як ви гадаєте, об'єднання львівських команд піде на користь українському чемпіонату?
- Те, що таке об'єднання сталося в розпал сезону, взагалі нонсенс. У Львові команди то розпадаються, то об'єднуються. Але це не мені вирішувати. Є люди трішки вищі, їм видніше. Одне можу сказати - в Україні з'явилася дуже серйозна команда. Мені здається, вона хороша навіть для європейського рівня.

- Але в чемпіонаті стало на одну сильну команду менше…
- Я думаю, так як «Тайм» почав цей чемпіонат, то може це і не мінус. Наскільки я знаю, там існували проблеми з фінансами, тому навіщо так грати, навіщо мучитися, краще дійсно зробити одну команду, яка буде боротися за високі місця, ніж отак порпатися. Ви самі знаєте, що голодному футболісту тяжко грати.

- Тменов буде грати, як ви вважаєте?
- Якщо взяли, то буде. Йому просто треба втягнутися, він - молодий хлопець, тільки-но прийшов. Я його знаю з 17-ти років. За даними, він дуже хороший хлопець. Просто треба притертися. Та й конкуренція за місце у складі має бути.

- Трансферне вікно ще не закінчилося. Ви плануєте підсилення? Можливо з тих, хто залишилися у складі «Енергії», «Тайму»?
- Не можу так одразу сказати. З «Енергії» і «Тайму» ми точно нікого не беремо.

Олег ЛАНЯК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.