Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
6516
13

Кардинал-Ровно - ПФС - 6:3

Ну чим не дежавю? + ФОТО + ВИДЕО

Кардинал-Ровно - ПФС - 6:3

Ця гра викликала жвавий інтерес у вболівальників. По-перше, після чотирьох поспіль поразок у чемпіонаті рівнянам нарешті вдалося вибороти очко, причому зробили вони це не у домашній грі, а у Львові в грі з одним із лідерів «Енергією». Потрібно також зауважити, що в тій грі рівняни були більш близькі до перемоги, адже вели – 4:2 у рахунку. ПФС «Севастополь» - аутсайдер турніру, який до звітного матчу мав в активі лише одну перемогу. То в кого ще відбирати очки в домашньому матчі? Отже відступати «Кардиналу-Рівне» було нікуди, будь-який результат, окрім перемоги, розцінювався б, як невдача. Але і налаштовуватися на аутсайдера набагато важче, аніж на лідера.

По-друге, керівництво клубу сповна скористалося можливістю підсилити склад і колектив поповнили одразу три футболісти: вихованець рівненського футзалу Сергій Тригубець, його одноклубник – молодий голкіпер теж із львівської «Енергії» Андрій Пітуля, та гравець, який початок сезону провів у команді першої ліги «Львівхолод» – Мар’ян Маринюк. Щодо останнього, то він поки що не задіяний в складі, а ось обидва енергетики потрапили в заявку на гру з кримчанами. Тому звісно вболівальникам цікаво було дізнатися, чи прийдуться «до двору» новачки.

Забігаючи наперед відзначу, що Сергій сповна скористався наданою можливістю. Йому вже в першій грі довірили місце в стартовому складі в першій четвірці, і Тригубець не підвів. Сергій провів матч на досить високому рівні, відзначився забитим голом, часто асистував партнерам, тобто постійно знаходився у вирі боротьби – пресингував суперників і діяв доволі активно.

Що до молодого голкіпера, то йому теж вдалося дебютувати в новій команді. Після перерви хлопчина з’явився у воротах, але провівши лише 5 хвилин на майданчику, знову поступитися місцем Дєнюжкіну. В одному з епізодів Андрій, ліквідовуючи загрозу поблизу воріт, у відчайдушному стрибку кинувся на перехват і таки ліквідував небезпеку. М’яч перейшов на половину майданчика суперника, але голкіпер продовжував лежати на майданчику, очевидно підчас зіткнення з нападником зазнав ушкодження. Вболівальники привернули увагу суддів до рівненського голкіпера, і лише тоді прозвучав свисток про зупинку гри. Лікар надав медичну допомогу юнаку, а на місці де лежав голкіпер залишилася калюжа крові. Ось таким виявився дебют 20-річного Андрія Пікулі. Сподіваємося, що окрім розсіченої голови нічого страшного не сталося, в усякому випадку героїчний голкіпер до закінчення гри просидів на лаві запасних і з перев’язаною головою спостерігав за грою своїх партнерів по команді.

Але досить відступів, перейдемо безпосередньо до матчу. Уже з перших хвилин було помітно, що гості побоюються господарів, грають досить обережно і уважно. Натомість рівняни одразу після суддівського свистка кинулися на штурм воріт суперника. І вже на першій хвилині Тригубець отримав реальну нагоду відкрити рахунок. М’яч після його удару просвистів над поперечиною.

Не дивлячись на територіальну перевагу МФК «Кардинал-Рівне» втілити її в ігрову довгий час не вдавалося, м’яч застрягав на підступах до воротарського майданчика і справа до ударів по воротам не доходила. Проте і кримчани не поспішали форсувати події, і чи не вперше завдали сякого-такого удару по воротам Дєнюжкіна лише на 7-й хвилині гри. І хоча темп гри був високим, але швидкість прийняття рішень не завжди підтримувалася якістю, особливо коли м’яч наближався до воріт.

Якось не помітно гра дійшла середини тайму і виявилося, що гості назбирали вже 4 фоли, тоді як господарі лише одного разу порушили правила. Не дивлячись на це першим жовту картку отримав гравець рівненської команди. За небезпечну атаку суперника жовте світло перед очима побачив Олег Чеботарьов. Відверто кажучи перша половина тайму не принесла особливої насолоди вболівальникам, проте друга виявилася напрочуд захоплюючою і інтригуючою. Спочатку Андрій Паршиков смачно приклався до м’яча і той ледве не струсонув поперечину. Гості не забарилися з відповіддю і вже Віталію Дєнюжкіну доводиться демонструвати майстерність відбиваючи у шпагаті потужний удар Чернієнка у нижній правий кут воріт. Чеботарьов перехопив м’яч в центрі майданчика і вивіреною передачею знайшов Сергія Піддубного, який ледве не влучив у дальній правий кут.

Така активність футболістів просто не могла не завершитися взяттям воріт, і на 14-й хвилині футбольне диво таки відбулося. Сергій Піддубний отримав м’яч по центру воріт у метрі від лінії воротарського майданчика, але не пробив по воротам, а навпаки, п’ятою скинув м’яч під удар Паршикову. Андрій перекинув м’яч через голкіпера, а Сергій Капелюшний, знаходячись на останньому рубежі, намагаючись ліквідувати загрозу, знову ж таки п’ятою, підправив м’яч у праву дев’ятку – 1:0.

Пропущений гол не тільки не охолодив запал суперника, а навпаки додав йому впевненості – і до цього голкіпер гостей Володимир Руденко не раз залишав ворота підключаючись до атак, а тут майже взагалі забув про свої функції і став виконувати роль п’ятого польового гравця. В одній із нечисленних контратак кримчанам вже за хвилину вдалося встановити статус-кво. На 15-й хвилині Юрій Мельник потужно пробив зліва, і м’яч, зрикошетивши від Олександра Басича, влетів у дальній кут воріт.

За чотири хвилини до завершення тайму севастопольці отримують п’ятий фол. Ситуація на майданчику накаляється до максимуму. На удар Піддубного гості відповідають аналогічним ударом Яблонського. Згодом Кольцун перевіряє реакцію Дєнюжкіна. Рівняни отримують 4-й фол. Атака «ПФС» – передача на лівий фланг на Юрія Мельника, а той майже з кута майданчика прострілює у воротарський на Андрія Чернієнка, якому нічого не залишалося, як переправити м’яч під поперечину прямісінько по центру воріт – 1:2.

Проте вже за хвилину господарі отримали чудову нагоду зрівняти рахунок. Володимир Руденко, ліквідовуючи небезпеку, вийшов за межі воротарського майданчика і в підкаті грубо зіграв проти Сергія Піддубного, який викочувався на побачення з голкіпером гостей. У підсумку жовта картка винуватцю за грубу атаку суперника і відповідно 6-й фол, після якого автоматично пробивається десятиметровий. Спочатку Волянюк хотів пробивати з місця порушення, адже воно відбулося в метрі від карного майданчика, проте згодом змінив своє рішення і таки пробив з відмітки 10 метрів. На жаль, удар у Михайла вийшов не точним і м’яч пролетів майже в метрі від лівої стійки.

Майже одразу Михайло мав нагоду реабілітуватися, але його удар парирував Руденко. За хвилину вдруге в матчі міг відзначитися Чернієнко. Дєнюжкін, не без проблем, лише з другої спроби зафіксував м’яч. На заключній хвилині господарі заробляють 5 фол і кожний наступний міг завершитися пробиттям десятиметрового, але першими помилки припустилися гості. У підсумку 7-й фол і вдруге за тайм рівнянам доводиться встановлювати м’яч на десятиметрову відмітку. Цього разу пробивати взявся Тризубець, і на відміну від партнера по команді потужно та точно відправив м’яч у лівий кут воріт – 2:2. У заключні 20 секунд першого тайму жодній з команд створити щось суттєве так і не вдалося.

Після відпочинку, як ми вже зазначали вище, на майданчику замість Дєнюжкіна вийшов Пітуля. Уже з перших хвилин господарі намагалися довести, що не збираються дарувати очок аутсайдеру, проте протягом перших чотирьох хвилин створити щось путнє не вдавалося. На 24-й хвилині гості порушили правила неподалік воротарського майданчика, якраз по центру воріт, але безхитрісний удар зі штрафного Тригубця прийшовся у Руденка. За хвилину швидка контратака гостей. Микола Радько викотився на Андрія Пітулю і наш голкіпер ціною травми виграв дуель. А вже за хвилину рівняни вийшли вперед, ніби помстившись за травму товариша. Сондак з центру змістився на правий фланг і прострілив по воротах, м’яч, зачепивши ногу голкіпера Руденка, відскочив у напрямку воріт, де Паршикову в боротьбі з захисником вдалося проштовхнути м’яч у порожні ворота.

До речі поява Сондака після відпочинку в першій п’ятірці додала гостроти грі. Володимир постійно був у гущі боротьби і вже за кілька хвилин після третього голу лише ціною над зусиль захиснику кримчан головою вдалося перевести м’яч на кутовий, який після удару Володимира прямував у ліву дев’ятку.

Після цього нагоди відзначитися мали Радько, Волянюк, Танський і Паршиков, але в одних епізодах надійно діяли воротарі, а в інших нападників підводила влучність. Натомість до середини другого тайму обидві команди назбирали по чотири фоли. Відверто кажучи судді не шкодували покарань і роздавали фоли від щирого серця наліво і направо. За дві хвилини ситуація ще більш загострилася, адже на рахунку обох команд було по 5 фолів і будь-яка помилка з боку тієї чи іншої команди могла призвести до призначення чергового десятиметрового. Двічі після ударів Волянюка і Данилюка Руденку вдається ліквідувати загрозу, але на 33-й хвилині і він виявився безсилим. Ця хвилина стала найрезультативнішою у матчі. М’яч після удару зліва Данилюка парирував голкіпер, від нього шкіряна куля потрапила до захисника, який намагаючись її вибити влучив у Володимира. Рикошет і м’яч потрапляє до набігаючого Волянюка, який з-за меж воротарського майданчика точно пробив у лівий нижній кут – 4:2.

Після цього стало зрозуміло, що перемогу господарі не віддадуть, хоча за кілька секунд Чернієнко чітко реалізував десятиметровий і знову зробив перевагу МФК «Кардинал-Рівне» мінімальною. На заключних секундах все тієї ж 33-ї хвилини атаку зі своєї половини розпочав Паршиков. Передача на Тригубця, а той в один дотик на Сондака, який знаходився в метрі від лівої стійки. Якраз Володимиру, до речі, цілком заслужено, і вдалося записати на свій рахунок п’ятий гол у ворота «ПФС».

Після п’ятого пропущеного м’яча тренерський склад «ПФС» вирішив залучити п’ятого польового гравця. Замість Руденка, коли севастопольці контролювали м’яч, на майданчику з’являвся автор дубля у ворота господарів – Чернієнко. За хвилину 6-й фол заробили кримчани, до м’яча підійшов Піддубний, але ветеран пробив безхитрісно. Руденко вийшов вперед і м’яч влучив йому у груди. За хвилину побачення Паршикова з голкіпером закінчилося на користь останнього. Згодом м’яч просвистів над поперечиною після ударів Когута, Волянюка і Радько. А на 38-й хвилині, після чергового 7 фолу севастопольців, кардиналівці отримали черговий шанс збільшити перевагу. На цей раз Волянюк не залишив шансів Руденку – 6:3.

Гра завершувалася в обопільних атаках, але ні рівнянам влучити у порожні ворота, ні севастопольцям реалізувати зайвого так і не вдалося. Гра так і завершилася з рахунком 6:3. Цікаво, що і перший матч між цими командами у Севастополі закінчився з аналогічним рахунком, і того разу також «ПФС» був попереду – 2:1, а згодом була нічия 2:2. Ну чим не дежавю?

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Кардинал-Ровно - ПФС

Кардинал-Ровно - ПФС

Кардинал-Ровно - ПФС

Кардинал-Ровно - ПФС

Кардинал-Ровно - ПФС

Фото Валерия ГАРМАТЮКА

«Кардинал-Ровно» - «ПФС» - 6:3
Ровно. Спорткомплекс ДЮСШ-4.

«Кардинал-Ровно»: Денюжкин (Питуля, 21-25) - Поддубный, Волянюк, Тригубец, Паршиков -  Танский, Басич, Данилюк, Сондак, Чеботарев,  Когут
«ПФС»: Руденко - Алексеенко, Яблонский, Черниенко, Линяев - Радько, Безуглый,  Ермоленко,  Капелюшный, Кольцун, Мельник 
Арбитры: Дребужан (Мукачево), Проць (Дрогобыч)
 Паршиков (14, 25), Тригубец (20), Волянюк (33, 38), Сондак (33) - Басич (15 - автогол), Черниенко (17, 33)
 Чеботарев (12) - Руденко (18)

Удары (в створ): 28 (17) - 13 (8)

НАША ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

www.futsal.sport.ua

ВИДЕООБЗОР «Новини РДТРК» 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vadim4ik1994
snopy, можеш уже мінять імя і фамілію в своєму профілі, я думаю ти поняв про що я !!!
KROKODILLER
а машинку я в ьебе не забирав і пасочку з піска твою не розвалював.
=========
ахахахаха Андрій молоток)) рєально кантужений народ, не знає себе як вести по людськи, худоба карочь
==============================
Тушич Надия Кардинала!через пару рокив ви про нього почуёте!
це ти про тренера того молодого по ходу?
коли був малий грав з ним в дворі в себе в футбол, да, норм таке катало))
Andrey_87
Alesha123
Знаєш. якщо ти не виріс з пісочніци, то хоч би не показував це на людях. я тут про серйозні речі писав, а на твій дєтскій сад навіть відповідати не хочю, бо такими словами хіба в садіку і обзиваються, а машинку я в ьебе не забирав і пасочку з піска твою не розвалював.
Взагалі-то почитай мій пост уважніше перед тим як щось писати. Треба після гри відповідати за свої слова сказані перед нею.
Snopy
Тушич Надия Кардинала!через пару рокив ви про нього почуёте!
Alesha123
Точно даун!
Andrey_87
Alesha123
Сам ти мабуть даун.
Я перед жодною грою своэъ команди не дозволяю таких висловлювань що дозволяли болыльники ПФС. А за кожны слова потрыбно выдповыдати, а то борзы сильно перед грою, а тут получили ы сразу голову в пысок, а чого чесно не визнати що вони були не правы ы вибачитися за своъ ганебны пости. Такы пости не прикрашають ны команду ПФС ны ъхных вболывальникыв.
fiorentina10
matahata! Де ти?
pravda78
Беза,что ты мелешь?Кончай дурить президента и езжай домой
Alesha123
Андрей 87, ты даун, а какими должны быть болельщики своей команды? Идиот, сука!!!!!!!!
Snopy
Согласен ігра була інтересна!Кардинал знову починає набирати форму!Тригубець-бос!Туш-смішний!
KalGan1976
Тригубець красава в етом матчи)))
Andrey_87
Хм і де всі болєли ПФС?, такі резві перед грою були)))))))))))
Andrey_87
Гра класна. ПФС не така вже й слабка команда, але нічим особливо не вразила. Програвали повністю всі єдиноборства дотого ж багато фолили. А ті голи то чиста випадковість.