Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2485
6

Сергій ГУПАЛЕНКО: «Сьогодні команді я можу поставити «5+»

«Ураган» - «Енакиевец» - 7:1. Послематчевые комментарии

Сергій ГУПАЛЕНКО: «Сьогодні команді я можу поставити «5+»
Сергей Гупаленко

Микола ШЕВЦОВ, головний тренер МФК «Єнакієвець»:

- Коментувати можна тоді, коли і рахунок, і гра - відповідні, є чітке виконання чи невиконання завдань тренерів. А таке складалося враження, що одна команда хотіла перемогти, а інша - просто відбувала номер. Коли виграють, то виграють футболісти, а коли програють, то - тренери. Можу сказати, що я до гравців не достукався. Я їм і вчора, і сьогодні говорив, а вони вже виграли до початку гри. Такого не буває... Треба просто наполегливо виконувати те, що гравцям хоча б говорять. От нехай би вони виконали те, що я їм казав, а потім прийшли на прес-конференцію і сказали: «Ось у нас є головний тренер, який нам сказав робити все наступним чином, ми все робили згідно його вказівок і програли 1:7. Хай Микола Іванович тепер розкаже, чому так вийшло».

Але було ж, насправді, все не так. Тому я б хотів, щоб ви, журналісти, зайшли в роздягальню і поцікавилися у капітана національної збірної, інших членів збірної, досвідчених футболістів, де вони були сьогодні. А зараз мені віддуватися за них просто незручно. Сьогодні я мушу вибачитися перед усіма за невиконання своїх професійних обов'язків. Це все, що я можу сказати і прокоментувати по сьогоднішній грі.

- Які завдання поставлені перед командою на цей сезон?
- І ваша команда, і наші футболісти хочуть вигравати в кожній грі, а далі - як вийде, адже все вирішить плей-офф. У плей-офф будуть перемагати ті команди, яким це потрібно. Вважаю, що плей-офф - це не той розіграш, який сьогодні потрібен Україні, ми трохи поспішаємо. Ми ще не готові грати плей-офф, але таке рішення прийняла Асоціація - тож будемо грати.

А завдання у нас - перемагати в кожній грі, і таку відповідь вам дадуть усі. Насправді треба реально дивитися на речі. Дай Бог нам і у вісімку потрапити, там за щось зачепитися, а з такою грою, думаю, нам буде важко. Майстерність буває притаманна команді тоді, коли є стабільний результат. Якщо футболісти грають навіть на «трійку», то це вже якась майстерність. А якщо один матч зіграють на «четвірку», а інший - на «двійку», то про який рівень можна говорити.


Сергій ГУПАЛЕНКО, головний тренер НФК «Ураган»:

- На даний момент за бажання, за самовіддачу, за зміст гри, що більше всього радує, то сьогодні команді я можу поставити «5+» за п'ятибальною системою. Я задоволений грою. Є, звичайно, незначні огріхи, але це ніщо у порівнянні з тими м'ячами, які ми забили. Реалізація - божевільна, в принципі були ще моменти, які ми не реалізували. У суперника теж були моменти, але зіграв добре наш воротар. Якщо кожен буде грати на своєму рівні, застосовуючи ті здібності, які у кожного є, то, вважаю, нам під силу будь-який суперник. Тому я задоволений, усіх вітаю із заслуженою перемогою «Урагану».

- Чи можна сьогодні виділити окремих гравців?
- Кожен вкладає свої максимальні можливості чи намагається вкладати. У когось виходить краще, а в когось - гірше. Це на футбольній мові називається «пішла чи не пішла гра». Тому виділяти когось особисто не хотілося б. Усі зіграли здорово!

- І все ж таки у багатьох епізодах «Ураган» рятував воротар...
- Звичайно, у нього ж таке завдання. Ви ж знаєте, що воротар в міні-футболі - це 70% команди, а інколи і цілих 95%. Не хочу нікого хвалити, але воротар сьогодні - молодець. Голкіпер повинен відповідати рівню команди, яка прагне займати призові місця. До Кирила Ципуна претензій нема, але хвалити його також рано. Якщо й надалі все буде на рівні, то сподіваюся, що відзначу його наприкінці сезону.

- За цієї ситуації, коли команда набрала обертів, питання щодо бразильців зникло з порядку денного?
- Ні. Бразильці будуть чекати своєї черги. Команда грає і змінювати щось, звичайно, ніхто не буде. Просто нас - дев'ять чоловік. Кіндратів сьогодні вийшов лише наприкінці, оскільки тиждень провів в лангеті, а так, не дай Бог, ще хтось травмується. З легіонерами буде 12 чоловік - і конкуренція в боротьбі за склад. Я вважаю, що по приїзду наших нових гравців кожен зможе чомусь навчитися. На даний момент підсилитися українцями нема можливості, тому ми зупинили свій вибір на бразильцях хорошого класу.

Олег ЛАНЯК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
FAN-URAGAN
an124 — 07.10.2010 08:54
закрий піддувало, бо смердить
an124
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
uragan2010
Шановний Ruslan yan "an124"! Welcome to Ivano-Frankivsk!!!
Дуже будемо раді вас побачити у другому колі. Чекаємо з нетерпінням усіх аналогічних клоунів, які захочуть підтримати свою команду!!!
parazityk
an124 — 04.10.2010 16:33
В тебе смалець в голові чомусь відсутній. На вашому сайті навіть розділу "Відео" немає. Чи це ми маєм вам робити відеозйомку?
І перестань всюди тикати ваше 4:0. Ну перемогли разок, ну, може, будете п’ятими.
Ну і, перефразовуючи Мілевського:
- Ти ще до нас приїдеш, клоун!
an124
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил