Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
5025
6

Ураган - Енакиевец - 7:1

Такий «Ураган» стримати гостям було не до снаги + ФОТО + ВИДЕО

Ураган - Енакиевец - 7:1
Ураган - Енакиевец

Лише минулого сезону «Урагану» нарешті вдалось переламати невтішну статистику у протистояннях з «Єнакієвцем» на свою користь. У першому колі, зігравши внічию в Єнакієвому, згодом франківці двічі відсвяткували успіх, причому спочатку вперше в історії переграли непереможного суперника з переконливим рахунком 6:2. А наприкінці «фінальної шістки» впродовж чотирьох днів команди обмінялися мінімальними домашніми перемогами - 4:3. До 15-го очного поєдинку у вищій лізі сусіди по турнірній таблиці підійшли практично з однаковими здобутками на старті чемпіонату.

Стартові хвилини пройшли у рівній боротьбі - майже без моментів біля обох воріт. Пристрілювалися Замятін, Валенко та Цвєлих - усі удари були неточними. Перший по-справжньому небезпечний епізод виник тільки на п'ятій хвилини, коли Мельник парирував перед собою удар Валенка і зреагував на добивання Сімки. У відповідь Хурсов знову пробив над поперечиною. А відкрили рахунок гості досить несподівано: верховий пас Сімки у центрі перехопив Хурсов, єнакієвці вийшли 3 в 2, і Замятін з лівого флангу пробив точно під Ципуном - 0:1.

Для того, щоб відігратись і вийти вперед, господарям вистачило всього п'яти хвилин. Спершу Пилипів промчав лівим флангом і відпасував самотньому Шотурмі, який з шести метрів «розстріляв» Мельника. А на 13-й хвилині Сімка сповна «віддячив» Цвєлих за його п'ять попередніх результативних передач, ефектно асистувавши партнеру по команді - 2:1.

Якщо б у вітчизняному футзалі велись підрахунки за системою «гол + пас», то кращий голеадор «Урагану» і тут би був попереду усіх. Через 4 хвилини Цвєлих перехопив м'яча на власній половині і в швидкій контратаці не пожалкував віддати пас під удар Ярому.

3:1 - і Микола Шевцов спробував «завести» своїх підопічних, взявши тайм-аут. Після цього небезпечно пробивали Хурсов і Нестерук, однак на місці був Ципун, а за 27 секунд до завершення першого тайму Чепорнюк після розіграшу ауту забив четвертий м'яч, так би мовити, «гол у роздягальню».

Одразу після перерви «Єнакієвець» заграв трохи активніше. Хороші нагоди відзначитись мали Хурсов, Богатих та Замятін, але Ципун діяв безпомилково. Гості явно захопились атакувальними діями, і на 28-й хвилині Замятін промахнувся по м'ячу після пасу Хурсова, чим вивів Чепорнюка один на один. Новобранець «Урагану» свого шансу не втратив, холоднокровно перегравши Мельника - 5:1.

Майже одразу донбасівці могли зменшити відставання у рахунку, але Нестерук на мить не встиг на простріл Рудакова з лівого флангу. Ще двічі той же Рудаков не зумів переграти кіпера «Урагану», а в середині тайму Коробка з гострого кута поцілив у штангу. Натомість івано-франківці видали просто шалену хвилину, впродовж якої м'яч принаймні тричі міг опинитися у сітці воріт. Як міг виручав Мельник, стелилися під удари Богатих і Сільченко, допомогла штанга, але м'яч дивом не побував у воротах.

Далі ледь не спрацювало відоме футбольне правило, однак Ципун з честю виходив з непростих ситуацій поблизу своїх воріт, «підчищаючи» огріхи партнерів у захисті. Господарям вдалось перетерпіти кілька важких хвилин, і на 34-й хвилині Цвєлих зменшив напругу на майданчику, вшосте засмутивши «Єнакієвець». Валентин перехопив м'яча на власній половині, змістився праворуч, і не зближуючись з голкіпером, точно пробив в дальній кут - 6:1.

За дві хвилині Сімка ще раз «пробачив» гостей, тренер яких одразу ж взяв тайм-аут, але очікуваного виходу п'ятого польового не відбулось. Мабуть, команда з Донбасу втратила будь-яку надію відігратися. Дуже старався Коробка, якому втім не вистачило холоднокровності у завершальних діях. Чого не скажеш про Цвєлих, який мав дві хороші нагоди зробити хет-трик, але двічі йому на заваді стала стійка воріт. Востаннє - на початку завершальної хвилини з десятиметрового. Та все ж варто відзначити Цвєлих як асистента, який не пошкодував віддати пас Шотурмі при виході 3 в 1, хоча міг забивати і сам.

У підсумку 7:1 - переконлива перемога «Урагану», який забивши в двох останніх матчах аж 18 голів, піднявся на другу сходинку турнірної таблиці. У десятці кращих бомбардирів чемпіонату - одразу чотири гравці івано-франківської команди. У лідерах - Цвєлих, Сімка і Шотурма, а Чепорнюк ділить 7-9 місця. За системою «гол + пас» кращий голеадор вищої ліги набрав уже 13 балів (6 голів та 7 передач).



Олег ЛАНЯК

«Ураган» - «Енакиевец» - 7:1
Ивано-Франковск. Спорткомплекс колледжа физического воспитания и спорта

«Ураган»: Ципун - Симка, Цвелых, Валенко, Павлюк, Шотурма, Киндратив, Ярый, Чепорнюк, Пылыпив
«Енакиевец»: Мельник - Хурсов, Богатых, Доманский, Замятин, Турчак, Нестерук, В.Чуднов, Сильченко, Коробка, Рудаков
Арбитры: Дребужан (Мукачево), Банасько (Фастов)
 Шотурма (9), Цвелых (12, 34), Ярый (17), Чепорнюк (20, 27), Шотурма (40) - Замятин (8)
на 40-й минуте Цвелых не реализовал 10-тиметровый (вратарь)
  Пылыпив (16) - Замятин (12), В.Чуднов (26), Сильченко (36)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

ВИДЕООБЗОР

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде
Теннис | 25 апреля 2024, 19:15 9
6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде

Коко Гофф неожиданно легко уничтожила Аранчу Рус на грунте

ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?
Футзал | 20 апреля 2024, 02:41 0
ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?

Жеребьевка финального раунда ЧМ пройдет 26 мая в Самарканде

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
fanatkiuragana2010
в урагане кроме цвелых есть еще футболисты!!!!дыра пиши о всех!!!!
fanatkiuragana2010
молодцы!!!!браво!!!
VAN86
Гра просто бомба!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Так тримати, молодці!!!!!!!!!!!!!!
ВПЕРЕД УРАГАН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nemos__z__Frankivska
БРАВІССІССІССІССІММОООООООООООО !!! УРАГААААААААААААААН !!! СЛАВА УКРАЇНІ !!!
AlikR
Отличный Live!
Спасибо транслирующим и комментирующему!
pro-fan
Ураган видимо нашел свою игру,ведь забить 18 мячей за 2 игры и при этом показывать хорошую,содержательную игру(смотрел live трансляцию)многого стоит.так держать.поздравляю с победой