Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1118
1

Чернігівки - на євроарені

Чернігівська «Легенда-ШВСМ» поступилася в першому матчі 1/16 Кубка УЄФА

Чернігівки - на євроарені

ЛЕГЕНДА-ШВСМ – РОСІЯНКА - 1:3 (1:0).
22 вересня. Чернігів. Стадіон ім. Гагаріна.
Чернігів: Самсон, Гнидюк, Мелконянц, Лишафай, Корнієвець, Маслянко (Іванишин, 50; Михайленко, 88), Сухорукова (Яковишин, 53), Станкевич, Лемешко, Єременко, Ващенко.
Тренер: Сергій Сапронов.
Голи: Мелконянц (32) — Петрова (49, 80), Сотникова (81).

Це був уже четвертий старт легендівок у змаганнях, що є аналогом чоловічої Ліги чемпіонів. 2002 і 2004 років вони вибували з боротьби після групового турніру, а 2007-го дійшли до другого відбіркового раунду. Загалом, у рамках розіграшу Кубка УЄФА чернігівки провели 12 матчів, з яких шість виграли, один звели внічию і п'ять програли. Нині «Легенда» має досить високий рейтинг у європейському футболі, тож, у зв'язку з цим, її було звільнено від участі у груповому етапі. Та під час жеребкування 1/16 фіналу нашим співвітчизницям явно не поталанило.

«Росіянка» є «Росіянка». Як цілком резонно зауважував президент футбольного клубу «Легенда» Володимир Магеррамов, нашим футболісткам випало протистояти одній з найсильніших жіночих команд не тільки Європи, а й світу. Щоправда, торік підмосковні футболістки задовольнилися у чемпіонаті Росії другим місцем, поступившись пермському ФК «Звєзда-2005». Відтак «Росіянка» мусила починати нинішні євробаталії з групового турніру. І блискуче його виграла, забивши у ворота хорватських, ірландських та португальських футболісток аж вісімнадцять м'ячів, пропустивши у свої лише один. Про нинішню силу команди свідчить і те, що у сезоні-2010 вона стала чемпіоном Росії за багато турів до фінішу й нині, маючи дві гри у запасі, випереджає головного свого переслідувача «Звєзду» аж на 14 очок.

На поле стадіону імені Гагаріна «Росіянку» вивела з капітанською пов'язкою колишня легендівка Ірина Зварич. У стартовому складі гостей була ще одна легіонерка з Чернігова. І саме Тетяна Чорна уже на першій хвилині спробувала потурбувати голкіпера господарок Катерину Самсон. Відтак приклад півоборонця наслідували нападники — 30-річна нігерійка Емуедже Огіабева та Наталія Мокшанова і навіть захисниця Ольга Сергаєва. Але, як це нерідко буває у футболі, не забиваєш ти — забивають тобі. На 32-й хвилині Зварич зреагувала на прицільний удар Ольги Мелконянц, але м'яч «знайшов» поперечку і влетів у сітку.

Отже, гра пішла за непрогнозованим «сценарієм».  Щоправда, майже відразу після перерви підопічні Тетяни Єгорової відновили рівновагу, забивши гол, який виявився схожим на той, який вони пропустили. Однак «Легенда» утримувала статус-кво аж до завершальної десятихвилинки. А потім... «Росіянка» дотиснула суперниць, забивши впродовж двох хвилин аж два голи. І вони, ці голи, за великим рахунком, позбавили реальної інтриги матч-відповідь.

У свою чергу, минулої середи здобула перемогу й інша російська команда — пермська «Звєзда-2005», гру якої нині визначають легіонерки з Чернігова. Як головний тренер команди у виїзній грі з кіпрським «Апполоном» на євроарені дебютувала колишня легендівка Наталія Зінченко. А боротьбу на полі вели наші Олена Ходирєва, Надія Баранова, Дарина Апанащенко, Віра Дятел, Оксана Бойченко. Поєдинок же, всупереч прогнозам, виявився непростим. У середині першого тайму рахунок відкрили кіпріотки. І тільки під кінець матчу «Звєзді» вдалося досягнути мінімального бажаного результату, забивши свій другий м'яч з пенальті.

Матчі-відповіді і в підмосковному Красноармійську, і в Пермі відбудуться 14 жовтня.


Віктор МУХА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Все серьезно? Миколенко покидал стадион в защитном ботинке на левой ноге
Футбол | 25 апреля 2024, 02:15 2
Все серьезно? Миколенко покидал стадион в защитном ботинке на левой ноге

Виталий получил неприятную травму в матче «Эвертон» – «Ливерпуль»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Nikalaich
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил