Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2990
1

Проти Скали дебютує Скала

Огляд матчів 9-го туру другої ліги у групі А

Проти Скали дебютує Скала

ДЕСНА - СКАЛА -1:2 (1:1).
18 вересня. 16.00. Чернігів. Стадіон ім.Гагаріна. 850 глядачів.
Судді: Є.Петраков, М.Чос (обидва — Київ), В.Федунець (Тернопіль).
Делегат ФФУ: Я.Лемех (Львів).
Чернігів: Литвин, Панчук, Гетьман, Єлісєєв, Блавацький, Гулордава (Волков, 68), Рева (Проценко, 68), Велієв, Олійник (Титомир, 66), Алаєв, Кожем'яченко.
Тренер: Олексій Скала.
Моршин: Михалевич, Рустамов, Басараб, Сухоцький, Мазур, Сиващенко, Білий, Дністрян (Лавринок, 90+2), Коропецький, Ширай (Гончарук, 33), Ярмаченко (Воронін, 68).
Тренер: Іван Бубис.
Голи: Алаєв (2) — Коропецький (28,81).
Попередження: Сиващенко (10).

У матчі зі «Скалою», яка в попередніх турах здобула три перемоги поспіль, відбувся тренерський дебют у «Десні»... Скали. Мова йде, звісно, не про відомого італійського коуча Невіо Скалу, а про його однофамільця з-за океану Олексія, котрий, мешкаючи у США, був і залишається громадянином України. Футболом він починав займатися на Одещині, у рідному Білгород-Дністровську. Відтак, разом зі своїм братом Юрієм, що на десять хвилин від нього старший, упродовж майже двадцяти років грав у різних професіональних командах України, Росії, Румунії та Молдови. А десять літ тому близнюки, яких свого часу плутали й дівчата, перебралися у США, де за цей час здобули немалий тренерський досвід. До речі, на початку нинішнього року брати Скали значилися серед претендентів на головного тренера збірної Молдови: ЗМІ сусідньої держави повідомляли, що вони мають тренерську ліцензію. Окрім футболу, займаються бізнесом, пов'язаним із нерухомістю.

Олексій Скала був присутній на двох попередніх календарних матчах «Десни»: домашньому — з хмельницьким «Динамо» та виїзному — з новокаховською «Енергією». А за два дні до поєдинку з моршинцями 45-річного фахівця представили команді. Тож природно, що в черговому матчі кожен із футболістів прагнув справити якнайкраще враження. До найактивніших дій їх спонукала й поразка від «Енергії». Однак у кінцевому підсумку деснянці не тільки не поліпшили свої справи, які після новокаховської осічки погіршилися, а ще більше ускладнили їх, скотившись після другого поспіль програшу в середину турнірної таблиці.

Хоча початок гри був для господарів поля багатообіцяючим. Уже на другій хвилині нападник чернігівців Алаєв холоднокровно завершив прострільну передачу з лівого флангу, а Михалевич — молодий воротар молодої команди, котра останнім часом почала впевнено підніматися турнірними сходинками, мусив виймати шкіряну кулю з сітки. Очікувалося, що успіх у дебюті допоможе «Десні» контролювати гру. Однак цього не сталося. Навпаки, оговтавшись після швидкого гола, галичани почали дедалі частіше наближатися до воріт суперника. А тили чернігівської команди нинішнього напівсезону ніяк не назвеш надійними. Особливо це проявляється, коли останній рубіж захищає Литвин. Час від часу він припускається «дитячих» огріхів, а це, м'яко кажучи, не додає впевненості оборонцям. І звітний матч надав нові підстави для невтішних висновків.

Йшла 28-а хвилина, коли, так би мовити, з нічого виник гол-відповідь. Коропецький опинився в оточенні кількох деснянців, яким було цілком до снаги з ним «розібратися». Однак Литвин чомусь вирішив, що їм необхідна його допомога. А необачність голкіпера обернулася тим, що, заволодівши м'ячем, Коропецький спрямував його у залишені напризволяще ворота. Цей же 24-річний футболіст, котрий, до речі, є у нинішній «Скалі» найстаршим, але, водночас, має зовсім незначний досвід виступів у професіональному футболі, наприкінці поєдинку забив і вирішальний гол. Обігравши одного за одним двох суперників, він стрімко увійшов у штрафний майданчик і завдав невідпорного удару.

МФК МИКОЛАЇВ — СУМИ - 2:1 (1:1).
18 вересня. 16.00. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 2700 глядачів.
Судді: О.Целовальник (Донецьк), О.Шост (Луганськ), С.Толмачов (Мариуполь).
Делегат ФФУ: Е.Валенко (Львів).
Миколаїв: Карпов, Бербат (Яворський, 62), Гончаренко, Войцеховський, Куцяба, Гостєв, Родевич (Скороход, 63), Іванов (Білоус, 46), Бездольний (Чаус, 89), Маткевич, Білий. Запасні: Чоларія, Лук'янов, Богач.
Начальник команди: Руслан Забранський.
Суми: Козаченко, Розгон, Вечтомов, Бурдіян, Салатін, Богачов (Ратушняк, 53), Войтович, Бондарчук (Пукась, 57), Осадчий, Горбаненко, Горкун. Запасні: Мачулін, Бусаргін, Можаєв.
Тренер: Ігор Жабченко.
Голи: Гончаренко (6), Скороход (85) — Горбаненко (26).
Попередження: Войцеховський (26), Куцяба (37), Білий (66) — Бурдіян (9).

Господарі поля почали матч без розвідки й на шостій хвилині повели в рахунку. Після подачі кутового м'яч опинився у Гостева, який знову спрямував його в район одинадцятиметрової позначки, де Гончаренко головою завдав удару під поперечину. Але швидкий гол, радше за все, завчасно заспокоїв гравців миколаївської команди. Ініціатива перейшла до суперника, тож у середині першого тайму Горбаненко ударом зі штрафного закрутив м'яч над «стінкою» в «дев'ятку».

Миколаїці відразу ж «прокинулися». Та ось Білий не використав вихід сам на сам з воротарем, потім Козаченко відстояв ворота після дальнього удару Маткевича.

Другий тайм активніше почали гості. На 48-й хвилині Горбаненко ледь не зробив дубль після чергового удару зі штрафного, але Карпов витягнув м'яч з «дев'ятки». Головою бив і Бурдіян — над поперечиною. У миколаївців у контратаці гостро зіграв Білоус, який опинився з м'ячем у воротарському майданчику сумчан, але за суперників зіграла підступна купина...

А сумчани продовжували нагнітати пристрасті біля воріт Карпова. Ратушняк щільно приклався метрів з двадцяти, м'яч просвистів біля стійки. Удар Розгона, і голкіперові миколаївців доводиться демонструвати все своє вміння, щоб відвести загрозу.

Господарі поля ожили лише до середини тайму. А на 85-й хвилині Скороход зірвав оплески трибун. Після флангової передачі Гостева він в один дотик спрямував м'яч у ціль. Це перший і такий довгоочікуваний гол Скорохода нинішнього сезону.

ВЕРЕС - БАСТІОН - 0:6 (0:2).
18 вересня. 16,00. Рівне. Стадіон «Авангард». 500 глядачів.
Судді: Ю.Суряк, Я.Біць (обидва — Львів), М.Миколюк (Хмельницький).
Делегат ФФУ: Я.Королюк (Тернопіль).
Рівне: Суходолов, Котюк (Городнюк, 72), Воротеляк (Нагорнюк, 46), Жук, Фірсов (Калласте, 81), Хлібович, Єфімчук, Новосад, Гаврилюк, Гайдук (Бубнович, 77), Любар. Технічний директор: Микола Яцюк.
Іллічівськ: Череднюк (Колядюк, 70), Павлов (Волков, 66), Шеремет, Рудий, Пащенко (Лілик, 66), Кузнецов, Нечипорук, Гавенко (Чахотін, 70), Поляхов (Гайдаржи, 63), Комягін, Белмохтар (Тараров, 61).
 Тренер: Олександр Краснянський.
Голи: Пащенко (39), Нечипорук (45, 53, обидва з пен.), Белмохтар (60), Тараров (62, 68).
Попередження: Єфімчук (23), Котюк (24), Хлібович (26), Воротеляк (45).
Вилучення: Єфімчук (57, друге попередження).

Через незадовільні результати «Вереса» у першості (сім поразок у семи матчах)  керівництво клубу представило гравцям нового керманича — Миколу Яцюка. Дебют нового наставника відбувся у Тернополі, де рівняни мінімально поступилися — 2:3. На своєму ж стадіоні команда, під керівництвом Миколи Яцюка, зазнала нищівної поразки від іллічівського «Бастіона».

Суперники жваво розпочали поєдинок. Проте із середини першого тайму почалася вимальовуватися перевага гостей. Доказом стали чотири хвилини, впродовж яких підопічні Миколи Яцюка заробили три жовті картки. Рівняни просто не встигали за суперником. Саме програш у швидкості став причиною першого гола. Пащенко легко пройшов на фланзі двох гравців «Вереса» і, ввійшовши у карний майданчик, невідпорно пробив у дальній кут. Рівняни відразу відповіли небезпечним випадом. Партнери вивели на ударну позицію Хлібовича. Проте його удар воротар гостей перевів на кутовий. Наприкінці першого тайму «Бастіон» подвоїв перевагу. Воротеляк помилився в захисті, тож змушений був порушити правила у карному майданчику. Суддя вказав на одинадцятиметрову позначку. Вирок впевнено виконав Нечипорук.

Після перерви ситуація на полі не змінилася. Гості атакували й забивали. На старті другого тайму рівняни заробили ще один пенальті. І знову Нечипорук зумів переграти Суходолова. Минуло чотири хвилини, й Єфімчук отримує другу жовту картку, яка автоматично перетворилася на червону.

У меншості господарі зовсім «посипалися». Користуючись чисельною перевагою, гості почали один за одним створювати голеві моменти поблизу воріт господарів. Уже за три хвилини Белмохтар, у боротьбі з захисниками, забиває четвертий м'яч. Одразу головний тренер «Бастіону» Олександр Краснянський міняє свого бомбардира на Тарарова, який довершив побиття «Вереса». За хвилину Микола після розіграшу кутового провів свій перший гол. Господарі намагалися забити бодай м'яч престижу. Проте наразилися на контратаку, і Тараров, оформивши дубль, встановив остаточний рахунок.

РОСЬ - ЧОРНОМОРЕЦЬ-2 - 0:3 (0:1).
19 вересня. 16.30. Біла Церква. Стадіон «Трудові резерви». 200 глядачів.
Судді: Л.Харко (Луцьк), М.Маланчук (Чернівці), А.Нізола (Івано-Франківськ).
Делегат ФФУ: В.Шеховцов (Донецьк).
Біла Церква: Левченко, Прачук, Шеншин, Чередниченко (Шумак, 42), Ямборко (Демський, 84), Єлькін (Краштапук, 65), Дармороз, Гапон, Пульків (Цурупін, 82), Запорожець (Саруханян, 68), Крилюк. Запасні: Спотар, Безпалий.
Тренер: Євген Фещенко.
Одеса: Ганєв (Кліщук, 90+3), Сербул, Салівон, Гуцол, Бабенцов, Сердюченко (Дудник, 87), Бобко (Галаган, 89), Гавриленко (Іванов, 84), Шульц (Березовський, 62), Силантьєв (Азицький, 84), Александров (Кулішенко, 73).
Тренер: Владислав Зубков.
Голи: Гуцол (31), Александров (61), Галаган (90+2).
Попередження: Шеншин (78) — Александров (54).

У матчі з одним з аутсайдерів турніру «Чорноморець-2» обрав раціональну тактику, інформує сайт одеситів. Діючи «другим номером», гості примушували суперника помилятися й регулярно проводили гострі атаки на ворота «Росі».

Перший успіх прийшов до «моряків» на 31-й хвилині, коли Гуцол вдало зіграв на випередженні після флангового прострілу — 1:0. Подвоїв рахунок Александров, виведений партнерами на вільний простір метрів за 16 від воріт господарів — 2:0. Третій м'яч провів Галаган, який влучно пробив головою зблизька, завершивши розіграш «стандарту».

ДИНАМО - ЕНЕРГІЯ — 1:2 (0:0).
18 вересня. 16.00. Хмельницький. Стадіон «Поділля». 1000 глядачів.
Судді: А.Ісаєв (Запоріжжя), С.Шлончак (Черкаси), А.Приймачук (Рівне).
Делегат ФФУ: В.Козик (Мукачево).
Хмельницький: Дудник, Шляховий, Лазар, Черемисін, Осокін, Мавров (Дехтярук, 65), Малицький, Шимко, Колесников (Муравський, 83), Яремчук (Слобо'дян, 71), Лепетун (Бортнік, 61). Тренер: Віктор Муравський.
Нова Каховка: Холоша, Смирнов, Дитятьєв, Кирик, Гурин, Батраченко, Михайлов (Турський, 90+1), Ленський, Білоусов (Черняєв, 81), Фальковський, Філіппов (Бічевой, 67).
Тренер: Сергій Шевцов.
Голи: Яремчук (61) — Ленський (85, 90+4).
Попередження: Яремчук (54) — Кирик,(90+4).

ЄДНІСТЬ - НИВА - 4:0 (2:0).
18 вересня. 16.00. Плиски. Стадіон «Єдність». 200 глядачів.
Судді: В.Куцев (Київ), Д.Козорезов (Одеса), О.Кацман (Кіровоград).
Делегат ФФУ: В.Бабій (Житомир).
Плиски: Шевченко (Плюснов, 86), Заварін (Тимощук, 82), Влаєв, Комар, Синьогуб, Яворський, Ковальчук (М.Колесников, 66), Приходько (Лемішевський, 84), Шарій (Рудавець, 76), В.Колесников (Олексієнко, 56), Коваленко (Марущук, 64). Тренер: Вадим Лазоренко.
Тернопіль: Андрієшин (Мазур, 65), Грінченко, Орлов, Городецький, Кормило, Довбиш (Анохін, 68), Лафазан, Мдинарадзе (Пришнівський, 38), Остренко, Ковальов, Панасюк (Тригуба, 70).
Тренер: Сергій Шиманський.
Голи: Яворський (15), Колесников (33), Коваленко (62), Марущук (83).
Попередження: Приходько (8), Коваленко (40) — Орлов (51), Кормило (67).

Віктор МУХА, Вадим СІРИЙ, Володимир ПРИСЯЖНЮК, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
diamond6668
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил