Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
5575
5

Энергия - Ураган - 1:3

Диво-гол Петра Шотурми став вирішальним + ВИДЕО

Энергия - Ураган - 1:3
Энергия - Ураган

Західноукраїнське дербі між «Енергією» і «Ураганом» ще раз довело наскільки несподіваним на результати буде цьогорічний чемпіонат.

Перед поєдинком фаворитом зустрічі були «енергетики», які у стартових двох турах здобули дві перемоги.

Матч розпочався без будь-якої переваги якоїсь команди. На атаки господарів франківці відповідали своїми шансами на взяття воріт. В «Урагану» виділялась зв’язка Цвєлих – Сімка. Саме цей дует забив вирішальні голи у попередньому матчі «Урагану» із «ЛТК». Саме вони й почали тероризувати оборону львів’ян з 4-ї хвилини. Якраз за участю цих двох гравців й виник перший у матчі напівгольовий момент. Цвєлих прострілив із лівого флангу, а Сімка з 4-х метрів не влучив у ворота. Згодом дальня передача від Валентина знайшла Сімку у штрафному майданчику, але цього разу він влучив у стійку воріт. А через декілька хвилин Романов, вибиваючи м’яч, ледь не зрізав його у власні ворота.

Ближче до середини тайму дуже гострі моменти виникали й у «Енергії». Після невдало розіграного кутового франківців Задорожний втік на побачення із воротарем, але, намагаючись того обіграти, випустив м’яч в аут. Із дальніми пострілами Романова і Петрушина справлявся Ципун. На 12-й хвилині обрізався Кіндратів і львів’яни втекли у відрив «2 в 1», але забарились з ударом і той ж Кіндратів встиг врятувати ситуацію.

Ось так у першому таймі команди й обмінювались уколами. І один такий укол виявився результативним. Це Чепорнюк на правому фланзі на замасі прибрав захисника і пробив, м’яч трохи змінив траєкторію після рикошету і влетів у сітку. Із мінімальною перевагою гостей й завершився перший тайм.

Як і годиться з початком другої половини гри господарі пішли відігруватись. Інакшого розвитку подій львівські уболівальники просто не зрозуміли. Особливо активним був Рогачов. На 22-й хвилині він влучив у стійку воріт. Також Ципуну знайшли роботу й Струк з Федюком. А «Ураган» діяв на контратаках і це йому принесло набагато більші дивіденди.

На 29-й хвилині Шотурма створив диво-гол. Він прорвався лівим флангом і майже з нульового кута від кутового пробив у дальню дев’ятку. Напевне, найкращий гол старту чемпіонату. «Ураган» вирішив добити пораненого звіра. І от тут, нарешті, спрацювала зв’язка Цвєлих – Сімка. Перший прострілив, а другий холоднокровно зупинив м’яч в трьох метрах від воріт, витримав паузу і закотив сферу у сітку.

0:3 – і у «Енергії» залишалось 10 хвилин, щоб хоч щось змінити. Петрушин, Іванов намагались пробити Ципуна, але той все відбивав. На 32-й хвилині господарям все-таки вдалось повернути собі надію. Винен у цьому сам Ципун. Він задумався куди викидати м’яч і перетримав його більше 4 секунд. Арбітри призначили вільний удар, у результаті якого Іванов став асистентом, а Рогачов записав до свого активу результативний удар.

За 5 хвилин до фінальної сирени на майданчик замість воротаря вийшов Петрушин. Але з новими доповненнями до правил, розігрувати зайвого стало не так просто. Всюди є свої нюанси. Так, здається, вперше у чемпіонаті України виникла така ситуація, коли Петрушин-воротар вкинув м’яч і відразу побіг на чужу частину майданчика. У ході атаки йому повернули сферу, а виявляється цього робити не можна було. Адже у нових доповненнях до правил є пункт, що при вкидуванні від власних воріт, голкіпер не має права вдруге доторкатись до м’яча на будь-якій частині майданчика, до того, як не буде дотику суперника. Добре, що арбітри були кваліфіковані і не розгубились. Але схоже крім них, так й ніхто й не зрозумів, за що був призначений вільний удар. Навіть самі гравці «Енергії» висловили свій подив таким рішенням арбітра.

В підсумку під час розіграшу зайвого гравця, «Енергія» так і не довела атаку до логічного завершення. А от гості могли разів з чотири вразити порожні ворота «Енергії». Навіть, Ципун двічі намагався забити гол. І у одному моменті йому відверто не пощастило, адже сфера летіла у ворота, але вдарилась об паркет і несподівано перестрибнула їх.

Володимир КРУПЧУК

«Энергия (Львов)» - «Ураган (И.-Франковск)» - 1:3

Львов. Дворец спорта «Галичина»

«Энергия»: Кардаш, Задорожный, Тригубец, Федюк, Рогачев, Петрушин, Иванов, Романов, Струк, Бондарь
«Ураган»: Ципун - Пылыпив, Павлюк, Шотурма, Чепорнюк - Симка, Цвелых, Киндратив, Ярый
Арбитры: Иванов (Днепропетровск), Гора (Киев)
  Рогачев (32) - Чепорнюк (16), Шотурма (29), Симка (30)
Петрушин (12) - Шотурма (8). Киндратив (32)

Удары (в створ): 23 (16) - 20 (12)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА


ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Голы

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AlikR
Молодцы, Ураган!%)))
trancelife
Шотурма голишку положил классную
fanatkiuragana2010
молодцы!!!!
FAN-URAGAN
ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕ!!!!!!! УРАГАН - ЧЕМПІОН!!!!!!
МИ ПОЇХАЛИ І ПЕРЕМОГЛИ!!!
nemos__z__Frankivska
МОЛОДЦІ !!! МОЛОДЦІ !!! МОЛОДЦІ !!! УРАГАН !!!! УРАГАН !!!! УРАГАН !!!! СЛАВА УКРАЇНІ !!!
Ципун - THE BEST !!!
П.с.: Дякую за чудовий коментар в онлайні !