Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2835
1

Энергия – Ураган. Анонс

Одне із найпринциповіших українських дербі

Энергия – Ураган. Анонс

Такий собі західноукраїнський міні-чемпіонат, у якому беруть участь львівська «Енергія», франківський «Ураган» і рівненський «Кардинал», завершується поєдинком у Львові між «Енергією» і «Ураганом».

У попередніх двох турах обидві команди вже встигли зіграти у Рівному із «Кардиналом». Порівнявши ці два поєдинки із «Кардиналом» можна визначити силу «Енергії» і «Урагану». Але якби все-так просто було у футболі, то чемпіона можна було б визначити заздалегідь.

Крім провального поєдинку із «Кардиналом», франківці здолали луганську «ЛТК». Хоча підопічні Сергія Гупаленка й перемогли 6:3, але проблем у команди ще залишається дуже багато. Особливо це стосується оборони. Погодьтесь, що 7 пропущених м’ячів за два матчі, це аж ніяк не може собі дозволити команда, яка планує боротись за нагороди чемпіонату. Тому із грою у захисті головному тренеру «Урагану» треба щось вирішувати.

У міжсезоння «Ураган» підсилився лише двома гравцями. Із «ЛТК» до франківської команди перейшов воротар Кирило Ципун, а Сергій Чепорнюк прийшов у клуб на правах вільного агента. Також «Ураган» заявляв, немов до Франківська приїдуть щонайменше три бразильці. Але щось їдуть вони, їдуть, і ніяк не доїдуть. Можливо все-таки «Ураган» й підсилиться кимось із бразильців, але це вже буде після матчу із «Енергією». А зараз у Сергія Гупаленка зовсім не великий вибір гравців. Лише 9 польових гравців має у обоймі тренер.

А що ж «Енергія»? Львів’яни стартували у чемпіонаті блискуче, із двох перемог. Після двох турів лише «Енергія» змогла здобути шість очок. Львів’яни також у міжсезоння майже не поміняли склад. Лише Олександр Бондар підсилив команду. І Олександр, незважаючи на те, що тренер йому ще не довіряє місця у основному складі, вже почав відробляти свою зарплату, забивши переможний гол у ворота «Кардиналу».

Але незважаючи на те, що шанси «Енергії» виглядають дещо кращими, ніж в «Урагана», не слід забувати, що цей поєдинок можна назвати одним із найпринциповіших українських дербі. Адже спонсорами обох клубів є місцеві Обленерго.

Між собою «Ураган» і «Енергія» зіграли вже 18 офіційних поєдинків. У цих матчах досить відчутною є перевага «Енергії», у активі якої 10 перемог, проти 4 перемог в «Урагану». Ще 4 матчі завершились внічию. Але незважаючи на таку перевагу львів’ян, «Ураган» не раз завдавав дуже болючих поразок «Енергії». Слід тільки пригадати далекий сезон 2003-2004 років, коли ще першоліговий клуб з Франківська зміг у півфіналі кубка Ліги перемогти вищолігову «Енергію» 3:2.

Але, напевне, найболючішого удару «Ураган» завдав 10 січня 2009 року. Тоді у Франківську він переміг 6:3. І саме після того поєдинку керівництво «Енергії» вирішило відпустити своїх лідерів Легчанова, Якуніна, Овсяннікова, Кондратюка і інших, і взяти курс на омолодження.

Володимир КРУПЧУК

17 сентября, пятница
«Энергия» (Львов) – «Ураган» (Ивано-Франковск)
Львов. Дворец спорта «Галичина». 15.00
Видеотрансляция на www.energia.lviv.ua
Арбитры: Иванов (Днепропетровск), Гора (Киев)
Прогноз www.sport.ua – 4:2

Опрос

Голосов 19
С каким исходом завершится матч «Энергия» - «Ураган»?

Победа «Энергии»

5 голосов 26.32 %

Ничья

1 голос 5.26 %

Победа «Урагана»

13 голосов 68.42 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 10
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Сборная Украины U-19 разгромила команду Венгрии в первом товарищеском матче
Футзал | 20 апреля 2024, 21:10 0
Сборная Украины U-19 разгромила команду Венгрии в первом товарищеском матче

Украинские футзалисты забили соперникам пять мячей

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
FAN-URAGAN
ВПЕРЕД "УРАГАН"!!!!!!!!
ВПЕРЕД ДО ПЕРЕМОГИ!!!!!