Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
|
4759
21

Олег КОНОНОВ: «Клопп исповедует быстрый футбол»

Тренер «Карпат» считает, что жребий неспроста свел львовян и «Боруссию»

Олег КОНОНОВ: «Клопп исповедует быстрый футбол»
У грудні минулого року головний тренер «Карпат» Олег Кононов був серед запрошених керівництвом дортмундської «Боруссії» на святкування з нагоди 100-річчя заснування клубу. Навряд чи тоді хтось міг передбачити, що через якихось неповних дев’ять місяців доля зведе «зелено-білих» та «жовто-чорних» у груповому турнірі Ліги Європи. Хоча сам Олег Георгійович стверджує, що жереб не випадково одним із суперників його команди обрав саме клуб з Дортмунда.
 
- Коли дізнався результати жеребкування групового етапу Ліги Європи, вчергове пересвідчився, що сказане навіть жартома має властивість матеріалізуватися. Одразу пригадав розмову з президентом «Боруссії» герром Райнгардом Раубалем на святкуванні 100-річчя дортмундського клубу. Він тоді поцікавився, як ми виступаємо в чемпіонаті України і які завдання стоять перед «Карпатами» на сезон. Я сказав, що наразі перебуваємо поряд із зоною єврокубків, але мріємо здобути путівку у Лігу Європи. В свою чергу він розповів, що перед стартом Бундесліги керівництво «Боруссії» жодних завдань перед командою не ставило – надто багато було в колективі молоді, а тому говорити про якісь досягнення було не серйозно. Однак сталася приємна несподіванка: «Боруссія» не лише демонструвала хорошу гру, а й набирала очки і на момент нашої розмови йшла у першій п’ятірці. Тому в ході сезону було поставлено завдання пробитися в Лігу Європи, а в глибині душі, як сказав мені доктор Раубаль, він сподівася й на Лігу чемпіонів. А коли ми з ним прощалися вже наприкінці мого перебування у Дортмунді, то жартома сказали один одному «До зустрічі у Лізі Європи». І от, як бачите, наш спільний жарт став реальністю. 
 
- Що можете сказати про президента «Боруссії»?
- Дуже енергійний та діловий. Я дивуюся, як одна людина може одночасно стільки вести різних справ. А в тому, як чітко функціонують усі підрозділи клубу, одразу відчувається його рука. Я мав нагоду відвідати не лише святкові заходи, а й тренування різних команд клубу, тренувальну базу, ознайомився і з структурою функціонування клубу. Скажу, що це справило на мене дуже хороше враження і багато корисного я почерпнув як для своєї роботи, так і для діяльності нашого клубу.  
 
- Що вас у Дортмунді вразило найбільше?
- Однозначно вболівальники «Боруссії». Стадіон вміщає десь 81 тисячу глядачів. На більшості матчів аншлаг, а коли стадіон не повний, то все одно приходить не менш як 70 тисяч людей. Навіть на кубковій грі з клубом нижчого дивізіону було 72 тисячі. А як вони вболівають! Фанатська трибуна, яка у нас складається із 15 і 16 секторів, у них налічує 20 тисяч людей. І всі вони впродовж 90 хвилин не замовкають ні на секунду. У них фанатський рух дуже добре організований і всі вони страшенно гордяться своїм клубом. Але й сам клуб дуже сильно дорожить своїми фанатами. Для прикладу, на святкуванні 100-річчя клубу представники кожного фан-обєднання по черзі виходили у центр поля зі своїм прапором і стадіон стоячи їх вітав. До речі, фан-об’єднання «Боруссії» є не лише в усіх районах Дортмунда, а й майже у всіх навколишніх містечках та селищах.  
 
- А тренувальна база «Боруссії» вас не вразила?
- Вона на належному рівні, але я не можу сказати, що побачив на ній щось надзвичайне. Хіба можна виділити тренажерний зал, саме обладнання якого вартує 300 тисяч євро. Що ж до полів, то їх є п’ять з природним газоном і два – зі штучним. Окрім полів, є ще один великий корпус, в якому, окрім адміністративних приміщень, містяться вищезгаданий тренажерний зал та відновлювальний центр. Зазначу, що гравці «Боруссії» на базу з ночівлею, як це прийнято в Україні та інших країнах колишнього СРСР, не заїжджають. Також додам, що на базі тренуються не лише головна команда і найближчий резерв, а й вихованці футбольної академії клубу.
 
- Робота з резервом поставлена на серйозний рівень?
- Скажу, що в Німеччині кожен клуб роботі з дітьми приділяє дуже велику увагу, і «Боруссія» не є винятком. Зокрема, їхній президент сказав мені, що і він, і всі працівники клубу, так само, як і рядові вболівальники, вважають, що кістяк команди повинен складатися із вихованців власної школи – це позитивно відображається як на морально-психологічному стані команди, так і на фінансовому становищі клубу. Однак скажу, що в академії «Боруссії», окрім німців, навчається дуже багато дітей з інших держав світу, причому всі вони є гравцями юнацьких збірних різних вікових груп своїх країн.
 
- Чи відвідували ви тренування головної команди?
- Так, за тренувальним процесом «Боруссії» я мав можливість спостерігати весь тижневий цикл, наприкінці якого була гра чемпіонату Німеччини з «Фрайбургом», а після неї й відбулися власне урочистості з нагоди ювілею клубу, які закінчилися грандіозним салютом та святковим концертом.
 
- Який футбол сповідує головний тренер «Боруссії» Юрген Клопп і чи довелося вам з ним поспілкуватися?
- Клопп сьогодні у Німеччині вважається одним з найталановитіших та найпрогресивніших тренерів Бундесліги. У його роботі я б виділив сучасні погляди на формування команди як колективу однодумців. Тренер з повагою ставиться до гравців і робить усе, аби в середині команди був позитивний емоційний мікроклімат, але разом з тим, вимагає від футболістів, щоб вони у роботі повністю викладалися не лише на іграх, а й на кожному тренуванні. Щодо його поглядів на футбол, то я б їх назвав типово німецькими.
 
- У чому це проявляється?
- Наприклад, коли ті ж голландці на тренуваннях працюють виключно з м’ячами, то німці мають спеціальні блоки вправ, мета яких – удосконалення рівня функціональної готовності. Загалом Клопп сповідує атакувальний швидкісний футбол. При цьому велика увага приділяється організації командної гри. Спостерігаючи за діями його підопічних на полі, одразу помітно, що кожен з них у будь-якій ситуації буквально на рівні підсвідомості знає, куди йому бігти і що робити. Тобто знаменита німецька дисципліна у «Боруссії» на дуже високому рівні. 
 
- І як «Карпати» збираються протидіяти такому іменитому та сильному супернику?
- Почнемо з того, що «Боруссія» насправді дуже добре знана в світі команда і має чимало титулів. Однак футбол – це така гра, в якій славетна історія не допоможе, а свою силу необхідно доводити в кожному окремо взятому матчі. Щодо сили нинішньої «Боруссії», то це насправді суперник серйозний. Однак грати з ним можна. Я бачив усі ігри команди Клоппа в нинішньому сезоні і скажу, що разом із сильними сторонами у «Боруссії» помітив і чимало недоліків. Зрозуміло, що акцентувати на них увагу зараз не буду, але скажу, що цій команді можна не лише гідно протистояти, а й обігрувати її. 
 
- Про ваш прогноз питати не буду, але скажіть, який результат вас влаштує?
- Якщо говорити про окремо взятий поєдинок, то ми в кожній грі прагнемо перемогти, бо в іншому разі немає чого виходити на поле. Так, я знаю, є ще таке поняття, як нічия. Але вона може влаштовувати або не влаштовувати, а от грати свідомо на нічию – це самогубство. Проте, як би ми не зіграли з «Боруссією», на цьому боротьба за вихід з групи не припиниться. Адже це буде лише перший з шести матчів на цьому етапі боротьби в Лізі Європи. А ми ставимо перед собою завдання пробитися в плей-оф.
 
- Ставити завдання можна, але зазвичай проблема полягає у його втіленні в життя. Ви самі у вихід «Карпат» з групи вірите? Напевне ви чули, що саме ваш квартет журналісти охрестили не інакше, як «група смерті».
- Я дуже поважаю журналістів і їхню працю, але разом з тим добре знаю, що вони люблять гучні епітети і деколи дозволяють собі перебільшення. Щоправда, в даному випадку я з ними абсолютно згідний – я також вважаю, що наша група насправді відповідає рівню Ліги чемпіонів. Причому цьому рівню відповідають усі чотири команди. Більше того, якщо ви вже згадали про вислів «група смерті», то скажу що «вмирати» в ній «Карпати» аж ніяк не збираються. А скептикам нагадаю, що перед іграми з «Галатасараєм» багато хто також достроково нас намагався «поховати», але не вийшло. Тепер подивимося, що буде цього разу.
 
Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 17:11 0
Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами

Дальше всех из украинок прошла Ангелина, которая остановилась на стадии 1/8 финала

Куртуа, который не сыграет в Германии, поздравил Лунина с выходом на Евро
Футбол | 29 марта 2024, 05:47 0
Куртуа, который не сыграет в Германии, поздравил Лунина с выходом на Евро

Тибо оставил комментарий под постом Андрея в Instagram

Комментарии 21
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
el1801
Позитивный человек -этот Кононов. Вселяет уверенность, пока-просто молодчинка, открытие в премьер лиге. Посмотрим-как будет дальше. Думаю, будет ничья.
jack19892008
тому що Європа тому і пізно
kum_Poltava
Песець. А чому так пізно матч розпочинається?
Dumbrava
Спасибо!!!
Asik7
Dumbrava — 15.09.2010 19:54
Подскажите: ловит ли ICTV на спутниковой антенне???
___________________________________________________
ICTV —— AMOS, 10759Н, 30000, fec 3/4
VolynLutsk
КАРПАТИ ВПЕРЕД ДО ПЕРЕМОГИ!!! ГОЛОВНЕ НЕ РОЗСЛАБЛЯТИСЬ В ДРУГОМУ ТАЙМІ ПІСЛЯ ЗАБИТИХ В ПЕРШОМУ ДВОХ-ТРЬОХ ГОЛІВ!
LembergWestUkraine
Комментатор жжет!!! Буковина Черновцы [2-2] Днестр 'Обзор'
http://www.youtube.com/watch?v=2jiVRxTUoVc
-------------------------------
Народ , послухайте який коментатор на чернівецькому місцевому телебаченні !!! От як треба коментувати !!!
LembergWestUkraine
Важко буде Карпатам , це точно !
Champions
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Champions
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Dumbrava
Подскажите: ловит ли ICTV на спутниковой антенне???
WonderlustKing
Як завжди, розумно, чітко, скромно! Георгійович - бест оф зе бест. Карпатам успіху і фарту!!!! Вперед!
kylt_lichnosti
LembergWestUkraine не вижу противоречий с семечками и таранькой.
Ты что одной фанатской овсянкой питаешься и водовки не употребляешь?
LembergWestUkraine
Мужики , удачі всім нашим українським клубам !!!
Треба очки заробляти для України , щоб в цих турнірах більше наших виступало !!!
Dercachh , Харьков
Йа Прахвессор — 15.09.2010 18:58
Удачи Крпатам. Буду смотреть именно этот матч завтра
Динамо и БОТЭ - нахъ
Можешь оба посмотреть - в разное время играют. А вот нам 4 тура придется смотреть Карпаты в записи... Удачи Карпатам!
Йа Прахвессор
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
LembergWestUkraine
- Однозначно вболівальники «Боруссії». Стадіон вміщає десь 81 тисячу глядачів. На більшості матчів аншлаг, а коли стадіон не повний, то все одно приходить не менш як 70 тисяч людей. Навіть на кубковій грі з клубом нижчого дивізіону було 72 тисячі. А як вони вболівають! Фанатська трибуна, яка у нас складається із 15 і 16 секторів, у них налічує 20 тисяч людей. І всі вони впродовж 90 хвилин не замовкають ні на секунду. У них фанатський рух дуже добре організований і всі вони страшенно гордяться своїм клубом. Але й сам клуб дуже сильно дорожить своїми фанатами. Для прикладу, на святкуванні 100-річчя клубу представники кожного фан-обєднання по черзі виходили у центр поля зі своїм прапором і стадіон стоячи їх вітав. До речі, фан-об’єднання «Боруссії» є не лише в усіх районах Дортмунда, а й майже у всіх навколишніх містечках та селищах.
-------------------------------
Клас , оце клас ! А не сємочки і таранька !!!
LembergWestUkraine
Бл.я , стадіо 80 000 і постійно 70 000 приходить , ото вболівальники , ото підтримка !
zeliuda
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
L1ght_FCDK
Удачи Карпатам!