Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2649
3

Гол Кожем’яченка лідера не спинив

Огляд матчів 8-го туру другої ліги у групі А

Гол Кожем’яченка лідера не спинив
ПФЛ

ЕНЕРГІЯ - ДЕСНА - 2:1 (0:1).
11 вересня. 17.00. Нова Каховка. Стадіон «Енергія». 4100 глядачів.
Судді: О.Москаленко (Київ), В.Шланчак (Черкаська обл.), П.Касанов ( Вінниця).
Делегат ФФУ: О.Латоша (Мелітополь).
Нова Каховка: Холоша, Смирнов, Дитятєв, Швей, Гурін (Турський, 83), Батраченко, Білоусов, Ленський, Цой (Михайлов, 77), Манасян (Філіппов, 90+2), Фальковський. Запасні: Касперович, Дмитровський, Черняєв, Вічевий.
Тренер: Сергій Шевцов.
Чернігів: Бітів, Гетьман, Олійник, Блавацький, Єлісєєв, Таран (Проценко, 89), Тітомир, Кожем'яченко, Алаєв (Гулордава, 90+2), Велієв, Рева. Запасні: Литвин, Варга, Волков, Орєхов, Булкін.
Тренер: Олег Мельниченко.
Голи: Дитятєв (51), Білоусов (90+2) — Кожем'яченко (2).
Попередження: Гурін (42), Швей (85) — Єлісєєв (32), Таран (54), Блавацький (67), Велієв (76), Бітів (80).

Чи залишиться «Енергія» після цього матчу лідером? На це запитання мав дати відповідь звітний поєдинок, адже деснянці після кволого старту набрали оберти й вийшли на друге місце, тож, перемігши, наздоганяли новокаховців.

Футболісти «Енергії» одразу кинулися вперед і... пропустили м'яч у свої ворота. Гості вже на другій хвилині провели швидку контратаку, яку завершив найкращий бомбардир «Десни» Кожем'яченко.

Але новокаховці продовжували шукати шляхи до воріт суперника. До тридцятої хвилини лише вони загрожували воротам «Десни». Двічі Цой, Гурін, Батраченко, Євген Білоусов завдавали ударів по воротах Вітіва. Але кіпер гостей не припускався помилок. Під кінець тайму Кожем'яченко міг подвоїти перевагу, але йому забракло влучності під час завершального удару.

Початок другого тайму вже засмутив гостей. На 51-й хвилині футболісти «Енергії» вдало розіграли кутовий і Дитятєв головою переправив м'яч у ворота «Десни». Одразу Манасян віддав пас Фальковському, який міг опинитись віч-на-віч з голкіпером, однак Євген не відгукнувся на передачу. Був шанс забити переможний гол у Білоусова, але на 77-й хвилині після його удару м'яч пролетів поруч з боковою стійкою. І надалі тривала запекла боротьба, хоча здебільшого атаки зупинялися біля штрафних майданчиків команд.

Під кінець тайму гості на деякий час перехопили ініціативу. Але ігровою перевагою не змогли скористатися. А на останніх хвилинах зустрічі деснянці почали відверто грати на збереження нічийного результату. Та коли йшла друга додана арбітром хвилина, відчайдушна атака новокаховців завершилася тим, що Білоусов, отримавши м'яч у розріз між захисниками, пробив повз голкіпера, і шкіряна куля затріпотіла у воротах «Десни».

БАСТІОН - РОСЬ - 4:0 (2:0).
11 вересня. 16.00. Іллічівськ. Стадіон «Шкільний». 900 глядачів.
Судді: Д.Корабльов (Керч), Ф.Голубєв (Алушта), Р.Бохняк (Севастополь).
Делегат ФФУ: М.Хапченков (Донецьк).
Іллічівськ: Череднюк (Колядюк, 71), Павлов (Кувшинов, 54), Шеремет, Вол.Рудий, Лілик (Лужанський, 59), Д.Кузнецов, Нечипорук (Чахотін, 56), Гавенко, Поляхов (В.Гайдаржи, 73), Ком'ягін, Белмохтар (Тараров 58).
Тренер: Олександр Краснянський.
Біла Церква: Карпутєв, Прачук, Шумак (Цурупін, 68), Чередниченко (Караштапук, 46), Ямборко (Демкін, 74), Єлькін (Безпалий, 90+2), Дармороз, Гапон, Пульків, Беридзе (Момотенко, 24; Спотар, 64), Устименко.
Тренер: Євген Фещенко.
Голи: Поляхов (18, 51, 72 ), Белмохтар (40).
Попередження: Павлов (50).

Нарешті «Бастіону» вдалося впевнено переграти вдома «Рось». До цього в своєму дебютному сезоні в другій лізі іллічівці програли перед своїми вболівальниками команді з Білої Церкви, а наступного сезону «Бастіон» насилу здолав своїх суперників. І ось — впевнена перемога. Хоча в першому таймі особливо небезпечних моментів біля воріт Карпутєва не було. Обидва голеві моменти виникли після передач з лівого флангу Ком'ягіна. У першому випадку Поляхов спрямував м'яч під стійку. У другому — Белмохтар в боротьбі із захисником зумів переправити м'яч у сітку воріт «Росі».

У другому таймі «Бастіон» домінував на полі. Але порівняно з першим таймом, небезпечні моменти біля воріт «Росі» почали виникати значно частіше. Особливо важко було обороні «Росі» на перших хвилинах другого тайму. Спочатку Нечипорук вивів пасом на ударну позицію Поляхова, і правий крайній «Бастіону» точним ударом у кут зробив рахунок 3:0. Після цього оборона «Росі» розсипалася. Двічі рятував свою команду Карпутєв. Спочатку він ліквідовував вихід сам на сам з Тараровим, а потім відбив небезпечний удар Чахотіна. Першим на м'ячі був Белмохтар, але захисник встиг підстрахувати свого воротаря. Та все ж і четвертий м'яч воротареві довелося виймати зі своїх воріт. Після навісу з правого флангу Лужанського Поляхов оформив хет-трик у матчі.

ЧОРНОМОРЕЦЬ-2 - МФК МИКОЛАЇВ - 0:1 (0:0).
12 вересня. 17.00. Одеса. Стадіон «Спартак». 300 глядачів.
Судді: В.Новохатній, В.Куцев (обидва — Київ), А.Приймачук (Рівне).
Делегат ФФУ: Е.Валенко (Львів).
Одеса: Ганєв, Бабенцов (Шульц, 73), Гуцол, Саливон, Сербул, Слинкін (Галаган, 76), Бобко, Гавриленко (Кулішенко, 72), Сердюченко (Березовський, 71), Тащи (Александров, 69), Азицький (Силантьєв, 46). Запасний: Кліщук.
Тренер: Владислав Зубков.
Миколаїв: Карпов, Бербат, Гончаренко, Войцеховський, Скороход (Білоус, 46), Родевич (Чаус, 90), Яворський (Куцяба, 33), Бездольний, Гостєв (І.Іванов, 88), Білий, Богач. Запасні: Шилов, Лук'янов, Волков.
Тренер: Руслан Забранський.
Гол: Куцяба (63).
Попередження: Слинкін (14), Саливон (26), Тащи (31), Гуцол (58) — Бербат (77), Войцеховський (85).

Уже в дебюті матчу господарі поля могли відзначитися. Слинкін небезпечно пробив із-за меж штрафного. Але м'яч пролетів поруч із стійкою. Та основні події в цьому матчі відбувалися у другому таймі. Гравці МФК «Миколаїв» почали створювати небезпечні моменти. Втім, першими огризнулися господарі поля. Сердюченко небезпечно пробив з правого флангу, проте м'яч пролетів поруч із стійкою. І лише після цього гості почали турбувати Ганєва. Небезпечно бив Білий, та воротар встиг зреагувати. Потім гравці «Миколаєва» отримали право на небезпечний штрафний, але Гостєв пробив вище воріт. Та все ж гостям удалося втілити свою перевагу в гол. Білоус пройшов правим флангом і виконав передачу в штрафний майданчик, де Куцяба виявився спритнішим за центральних оборонців одеситів. Згодом уже Білоус мав нагоду забити другий м'яч, проте нею не скористався.

Матч проходив за переваги гостей. Лише в кінці зустрічі «моряки» мали дві нагоди зрівняти рахунок, та їм не пощастило — Карпов парирував м'яч після удару Кулішенка, а Бобку після передачі Силантьєва бракувало влучності.

СКАЛА - ЄДНІСТЬ — 2:1 (0:1).
11 вересня. 16.00. Стрий. Стадіон «Сокіл». 1200 глядачів.
Судді: О.Драчов (Київська обл.), В.Папірович, М.Миколюк (обидва — Хмельницький).
Делегат ФФУ: І.Павленко (Він¬ниця).
Моршин: Шпук, Басараб, Рустамов, Чорноморець (Лавринок, 78), Ю.Мазур, Сухоцький, Сиващенко, Єрмаченко (Ширай, 90+3), Гончарук (Білий, 46), Коропецький, Дністрян. Запасні: Михалевич, Кміть, Олійнич, Кайдрович.
Тренер: Іван Бубис.
Плиски: Шевченко, Заварін, Комар, Тимощук, Синьогуб, Яворський, Олексієнко (В.Колесников, 60), Приходько (М.Колесников, 81), Ковальчук, Шарій, Коваленко (Рудавець, 90). Запасні: Плюснов, Лемішевський.
Тренер: Вадим Лазоренко.
Голи: Єрмаченко (75), Рустамов (85) — Шарій (45).
Попередження: Сиващенко (9), Басараб (47), Коропецький (90+3) — Тимощук (8), Яворський (25), Коваленко (47).

Гра розпочалася з атак господарів, які прагнули якнайшвидше відкрити рахунок у зустрічі. Проте вміло діяли захисники гостей. Варто відзначити, що до 30-ї хвилини гра переважно проходила у центральній частині поля і нічого суттєвого обидві команди за цей час не показали. Лише під завісу першого тайму гості не без допомоги захисників господарів відкрили рахунок у цій зустрічі — 0:1.

Другий тайм активніше розпочали гравці «Скали», які раз по раз загрожували воротам гостей. Непогані моменти для взяття воріт мали Дністрян та Єрмаченко, проте на висоті був Шевченко. Однак і він був безсилим, коли на 75-й хвилині господарі поля провели атаку, яку красивим і точним ударом замкнув найкращий бомбардир цьогорічного чемпіонату Олександр Єрмаченко — 1:1. Це був шостий м'яч, забитий 17-річним форвардом ФК «Скала» у нинішній першості. Хотів би відзначити, що Єрмаченко впродовж усієї зустрічі тримав у напрузі захист гостей. До речі, саме ним і Чорноморцем цікавляться селекціонери провідних клубів української прем'єр-ліги.

Нічия у цій грі не влаштовувала господарів, вони продовжували атакувати і досягли свого на 85-й хвилині. Єрмаченко подав у штрафний майданчик, а Дністрян сходу пробив по воротах, однак Шевченко відбив м'яча прямісінько на Рустамова і той, у стилі Марка ван Бастена, через себе «ножицями» красиво і точно пробив у лівий від воротаря кут воріт — 2:1. Крім того, на 90-й хвилині Лавринок міг утретє забити м'яч, проте після його удару в падінні головою, шкіряна куля поцілила в ліву стійку воріт.

СУМИ - ДИНАМО - 0:0.
11 вересня. 18.00. Суми. Стадіон «Ювілейний». 3500 глядачів.
Судді: О.Білокур (Донецьк), А.Лібстер (Луганськ), В.Журбіда (Луцьк).
Делегат ФФУ: Л.Кубяк (Київська область).
Суми: Козаченко, Бурдіян, Розгон, Салатін, Богачов, Бусаргін (Пукась, 76), Бондарчук, Вечтомов, . Войтович, Осадчий, Горкун.
Тренер: Ігор Жабченко.
Хмельницький: Дудник, Лазар, Шляховий, Безвещук (Дехтярук, 57), Мавров, Малицький, Черемсін, Бортник (Слободян, 63), Колесников, Лепетун, Яремчук (Плосконос, 87).
Тренер: Віктор Муравський.
Попередження: Горкун (27) — Мавров (82).

Ігор Жабченко: «Якби ми у першому таймі реалізували створені нами моменти, то зняли б усі питання щодо переможця цієї дуелі. Команда намагається грати у футбол. Чогось, може, і бракує. Ретушняк і Матлаш «зламалися». У нас кількість футболістів на цю гру була аж 12 чоловік, тому освіжити кимось і щось зробити було важко. Зіграли в Одесі, ніби одна з кращих ігор була. Хотіли, звичайно, порадувати наших глядачів у домашній грі, але не вдалося».

НИВА - ВЕРЕС — 3:2 (1:0).
11 вересня. 16.30. Тернопіль. Міський стадіон. 1000 глядачів.
Судді: А.Нізола (Івано-Франківськ), О.Марчик, Є.Петраков (обидва — Київ).
Делегат ФФУ: С.Понайда (Львів).
Тернопіль: Андрієшин, Грінченко, Орлов, Городецький, Кормило, Довбиш, Лафазан (Семків, 90+3), Мдинарадзе (Пришнівський, 46), Остренко (Анохін, 78), Ковальов, Розман (Тригуба, 56). Тренер: Сергій Шиманський.
Рівне: Суходолов, Котюк (Калласте, 75), Єфімчук, Жук, Фірсов, Хлібович (Назарчук, 51), Новосад, Оксенюк (Жилінський, 63; Нагорнюк 74), Гайдук, Гаврилюк (Бубнович, 85), Любар. Тренер-адміністратор: Віталій Шевчук.
Голи: Розман (19, 46), Пришнівський (65) — Любар (60, 82).
Попередження: Оксенюк (47), Котюк (68).

Олександр КРУПІЦА, Сергій ЧАЙКА, Михайло ОЛІЙНИК, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Йожеф САБО: «Мудрик своей игрой за Челси сделал антирекламу нашим игрокам»
Футбол | 25 апреля 2024, 15:58 17
Йожеф САБО: «Мудрик своей игрой за Челси сделал антирекламу нашим игрокам»

Бывший тренер сборной Украины оценил уровень некоторых украинских футболистов

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
auut
Десна лучше!
zasvoih-444
Энергия!!! Все шансы быть первой после первого круга!!!
DIM-C
за Энергию одноклассник гол забил ))) Лёха - впоряде )