Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1159
0

НОК определил лучших спортсменов лета

Ими стали Ольга Саладуха и Инна Осипенко-Радомская

НОК определил лучших спортсменов лета
Инна Осипенко-Радомская

За започаткованою 2005-го року традицією, Національний олімпійський комітет України сьогодні вшанував українських атлетів, чиї здобутки були визнані найвагомішими за підсумками спортивних місяців. 

Диплом та статуетку найкращої спортсменки липня отримала чемпіонка Європи з легкої атлетики Ольга Саладуха, яка показала найкращий результат (14.81 м) у секторі потрійного стрибка на першості Старого світу в Барселоні. Нагадаємо, за місяць до того, у червні, в норвезькому місті Берген, атлетка піднялась на найвищу сходинку п’єдесталу командного чемпіонату Європи. 

«Приємно, що після народження доньки та декретної відпустки Ольга повернулася і стабільно демонструє високі результати. Бажаю не знижувати планку, і від старту до старту покращувати свій стрибок», – зазначив під час нагородження президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. 

Подякувавши головному олімпійцю країни за теплі слова, Ольга поділилася своїми планами на майбутнє: «Попереду – Олімпійські ігри в Лондоні, де я сподіваюсь виступити й показати достойний результат. Є мета, є сили йти до неї, є заділ, тож будемо працювати». 

За підсумками спортивного серпня, найкращою було визнано чемпіонку та срібну призерку світової першості з веслування на байдарках Інну Осипенко-Радомську. Символічно, саме у цей місяць шість років тому, на Олімпійських іграх в Афінах-2004 спортсменка виборола бронзову нагороду у складі четвірки, а в Пекіні-2008 тріумфально перемогла в одиночці. Цього ж року з Познані, де проходив чемпіонат світу, Інна привезла «золото» на 500-метрівці та «срібло» на 200-метрівці в змаганнях одиночок. До речі, остання дистанція за два роки на Іграх ХХХ Олімпіади в Лондоні дебютуватиме в олімпійській програмі. 

«Багато спортсменів мріють про Олімпійське золото, довгі роки йдуть до нього, становляться чемпіонами світу, а на олімпійський п’єдестал так і не потрапляють. В мене – навпаки: олімпійські нагороди були, а от перемогти на першості Планети не вдавалось. Тож я дуже рада, що цього року мені нарешті вдалося зробити свою колекцію титулів повною», – розповіла найкраща спортсменка серпня. 

Нагороди від Національного олімпійського комітету отримали й особисті наставники Ольги та Інни – Анатолій Бойко й Дмитро Радомський відповідно, які були визнані Експертною комісією НОК найкращими тренерами в липні та серпні. 

«Дуже приємно, повертаючись з міжнародних змагань, отримувати вдома подібні нагороди. Приємно, що Національний олімпійський комітет приділяє таку увагу спортсменам. Пам’ятаю, ще коли Ольга вчилася в університеті, вона отримувала від НОК стипендію, що тоді для неї було суттєвою допомогою», – зазначив особистий наставник Ольги Саладухи Анатолій Бойко. 

В свою чергу, тренер та чоловік спортсменки серпня Дмитро Радомський теж подякував НОК за постійну підтримку: «Коли після Пекіна в Інни була травма, нам допомогли з операцією та лікуванням. Результати бачимо вже сьогодні – є здоров’я, а отже є нові перемоги». 

Слова подяки пролунали й на адресу колективів федерацій легкої атлетики і каное, які докладають значні зусилля аби забезпечити спортсменів всіма умовами для тренування та виступів.

НОК України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Элита socca Украины и Киева 2024
Другие виды | 25 апреля 2024, 21:45 0
Элита socca Украины и Киева 2024

Номинанты сезона 2023/24 по итогам 10 туров

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.