Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2687
2

Наступ з півдня

Огляд матчів 5-го туру першості другої ліги у групі А

Наступ з півдня
ПФЛ

ЧОРНОМОРЕЦЬ-2 - НИВА -2:0 (0:0).
22 серпня. 18.30. Одеса. Стадіон «Спартак». 400 глядачів.
Судді: С.Шланчак, В.Шланчак (обидва — Черкаська область), Н.Алексахіна (Кіровоград).
Делегат ФФУ: І.Павленко (Вінниця).
Одеса: Ганєв, Бабенцов, Бобко (Сербул, 76), Колода, Салівон, Слинкін (Шульц, 87), Павлик, Силантьєв (Галаган, 73), Сердюченко (О.Іванов, 84), Гавриленко (Кулішенко, 88), Азицкий (Александров, 71).
Тренер: Владислав Зубков.
Тернопіль: Андрієшин, Лема, Орлов, Городецький, Лафазан, Ковальов, Розман (Грисюк, 82), Довбиш, Пришнівський (Тригуба, 90), Панасюк (Семків, 79), Кормило. Запасні: Анохіин, Сліпий, Мдинарадзе.
Тренер: Сергій Шиманський.
Голи: Слінкин (56), О.Іванов (85).
Попередження: Азицький (24), Гавриленко (61), Саливон (88) — Довбиш (23), Кормило (78), Лема (89).

Перший тайм минув за незначної переваги гостей. Найактивнішими у їхньому складі були Довбиш і Ковальов. Проте до реальних голевих нагод діло доходило рідко. А в другому таймі нечисленні глядачі побачили більше цікавих моментів. Уже в дебюті другої половини небезпечно пробив Бобко. Потім Гавриленко чудовим пасом вивів на побачення з воротарем гостей Слинкіна. Лівий півзахисник господарів поля зумів точно пробити, хоча хтось із захисників «Ниви» і намагався зупинити м'яч рукою на лінії воріт.

Надалі гра проходила із змінним успіхом. Обидві команди могли відзначитися. Втім, небезпечні моменти частіше виникали біля воріт Ганєва. Так, воротар «Чорноморця-2» виручив свою команду після небезпечних ударів Лафазана і Орлова. Наприкінці матчу Бабенцов кинув м'яч із-за бічної лінії метрів на тридцять. Захисники гостей зупинилися, оскільки лайнсмен зафіксував офсайд. Скориставшись метушнею оборони гостей, Александров пройшов лівим флангом і прострілив у воротарський майданчик. Там ніким не прикритий Іванов спокійно пробив у незахищений кут воріт.

БАСТІОН - ФК СУМИ - 2:0 (1:0).
22 серпня. 18.00. Іллічівськ. Стадіон «Шкільний». 1300 глядачів.
Судді: І.Жосан, І.Пасхал (обидва — Херсон), Д.Корабльов (Керч).
Делегат ФФУ: Ю.Скорейко (Чернівці).
Іллічівськ: Череднюк, Павлов, Волчков, Куянов, Лілик, Пащенко, Нечипорук, Гавенко (Вол.Рудий, 90+1), Поляхов (Гайдаржи, 64), Ком'ягін, Белмохтар (Лужанський, 89). Запасні: Колядюк, Шеремет, В.Данильченко, Краснянський.
Тренер: Олександр Краснянський.
Суми: Козаченко, Розгон, Вечтомов, Бурдіян, Салатін, Бондарчук (Богачов, 62), Бусаргін (Марченко, 58), Войтович, Бундаш (Матлаш, 42), Осадчий (Пукась, 65), Горкун (Бермудес, 76). Запасні: Мачулін, Можаєв.
Тренер: Ігор Жабченко.
Голи: Павлов (33), Белмохтар (61).
Попередження: Павлов (7) - Салатін (38), Войтович (68), Марченко (76), Розгон (79).

Нарешті «Бастіону» вдалося показати гідну гру цього сезону. До того ж, у матчі з одним з конкурентів у боротьбі за перше місце. Гості активно почали гру. Але перший небезпечний момент створили лише в середині першого тайму, коли Горкун не зумів перекинути м'яч через воротаря «Бастіону». Після цього небезпечні моменти почали виникати біля воріт Козаченка. Ком'ягін з лівого флангу пробив у ближній кут, і воротар гостей невпевнено відбив м'яч перед собою. Але ніхто з гравців «Бастіону» не встиг до м'яча, що відскочив. За десять хвилин до перерви господарі поля отримали право на штрафний удар майже на лінії штрафної. Нечипорук з лівого флангу зробив передачу на дальню стійку, де капітан «Бастіона» Павлов без перешкод переправив м'яч у сітку воріт гостей. Господарі поля могли ще раз відзначитися, але воротаря гостей після удару Поляхова підстрахували захисники.

У другому таймі гра проходила з перевагою «Бастіону» . Вже в дебюті тайму Белмохтар не зумів скористатися виходом сам на сам. У середині тайму він реабілітувався за цей промах: встигнувши першим до м'яча, що відскочив після удару Нечипорука, Белмохтар спокійно забив м'яч у фактично порожні ворота. Надалі Козаченко виручав свою команду після ударів Гавенка, Нечипорука і Белмохтара, не давши змоги господарям поля довести рахунок до розгрому.

МФК МИКОЛАЇВ - СКАЛА - 3:0 (2:0).
22 серпня. 18.00. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 200 глядачів.
Судді: В.Сухін, А.Коваленко (обидва — Одеса), Р.Бохняк (Севастополь).
Делегат ФФУ: А. Зверєв (Бровари).
Миколаїв: Карпов, Бербат (Яворський, 72), Гончаренко (Чаус, 83), Войцеховський, Скороход (Білоус, 58), Родевич, Лук'янов, Бездольний (Кузнецов, 88), Гостєв (Богач, 89), Маткевич (Волков, 77), І.Білий. Запасний: Шилов.
Тренер: Руслан Забранський.
Моршин: Шпук, Рустамов, Антонів (Ширай, 58), Сиващенко, Сухоцький, В.Білий, Бутрак (Мазур, 46), Дністрян, Коропецький, Єрмаченко (Лавринок, 77), Гончарук (Василів, 63). Запасні: Левицький, Лобцов.
Тренер: Іван Бубись.
Голи: Бездольний (33, пен., 38), Родевич (80).
Попередження: Бербат (35), Родевич (82) — Рустамов (33).

Футболісти МФК «Миколаїв» відразу ж захопили ініціативу, більше контролювали м'яч, але гра до небезпечних моментів біля воріт суперника ніяк не доходила. Перший голевий момент господарі поля створили на 29-й хвилині. А в наступній атаці миколаївців Гостєв довгим пасом вивів на ударну позицію Бездольного, але захисник уклав форварда на газон. Арбітр без роздумів вказав на одинадцятиметрову позначку, і сам постраждалий точно пробив у ціль.

За кілька хвилин уболівальників на трибунах знов охопило почуття радості. Маткевич подав на дальню стійку, а Бездольний головою переправив м'яч у кут воріт.

До перерви миколаївські футболісти не використали ще однієї голевої нагоди. Бездольний виконав передачу на протилежний фланг, і Родевич пробив поруч із стійкою. З середини другого тайму гості дедалі частіше стали діяти агресивніше. На 65-й хвилині після «пострілу» Дністряна з 30 метрів воротар Карпов зміг ліквідувати небезпеку лише повторним кидком. У відповідь Іван Білий запустив м'яч вище поперечини. Потім у центрі уваги опинився інший Білий — Василь зі «Скали». Його дальній удар Карпов перевів на кутовий.

На 80-й хвилині відмінну комбінацію провели львівські новачки клубу «Миколаїв». Іван Білий вивів у штрафний майданчик Родевича, і той перекинув м'яч через голкіпера у дальній кут воріт.

ВЕРЕС - ДИНАМО - 0:1 (0:0).
22 серпня. 18.00. Рівне. Стадіон «Авангард». 400 глядачів.
Судді: Б.Трач, В.Федунець (обидва — Тернопіль), П.Касанов (Вінниця).
Делегат ФФУ: Я. Лемех (Львів).
Рівне: Печинський, Котюк, Воротеляк (Фірсов, 89), Жук, Новосад, Гаврилюк, Єфімчук, Оксенюк, Гайдук (Назарчук, 84), Вознюк, Любар (Хлібович, 82). Запасні: Суходолов, Жилінський, Бубнович, Нагорнюк.
Тренер: Віталій Шевчук.
Хмельницький: Козіброда, Шляховий, Осокін (Антонов, 86), Лазар, Черемисін, Шимко (Беринда, 90+2), Безвещук (Дехтярук, 60), Малицький, Лепетун, Бортник (Слободян, 66), О.Муравський (Мавров, 68). Запасні: Стадник, Мацієвич.
Тренер: Віктор Муравський.
Гол: Слободян (70).
Попередження: Гайдук (21), Єфімчук (29), Жук (35), Оксенюк (68), Котюк (73) — Бортнік (35), Осокін (59), Шимко (75).
Вилучення: Жук (40, друге попередження).

Цей матч не приніс радості ні вболівальникам, ні гравцям ФК «Верес». Приймаючи вдома хмельницьке «Динамо», господарі поступилися з мінімальним рахунком — 0:1. Щоправда, він не відповідає перебігу подій на футбольному полі. Рівняни діяли не гірше за суперника. І це при тому, що понад половину матчу вони грали у меншості.

Початок поєдинку був за «Динамо». Вже на шостій хвилині Бортник міг відзначитися. Захисник «Вереса» Сергій Воротеляк почав обігрувати нападника і втратив м'яч. «Динамівець» «обікрав» рівнянина і вискочив на побачення з Печинським. Та удару Бортника забракло влучності — м'яч потрапив у стійку.

Хмельничани продовжували володіти ініціативою. Рівняни зробили ставку на контратаки, які у першому таймі їм не вдавалися. На двадцятій хвилині виник ще один небезпечний момент поблизу воріт «Вереса». З близької відстані ворота розстрілював Муравський. Але м'яч пішов повз них. До завершення першої половини небезпечних моментів поблизу обох воріт не було. Футболісти часто порушували правила, і головний арбітр змушений був карати винуватців жовтими картками. Щоправда, деякі його рішення спричиняли сумніви. Хоч як би там було, наприкінці першого тайму «Верес» залишився в меншості — Жук упродовж п'яти хвилин двічі отримав жовту картку й змушений був залишити поле.

Хоч як це звучить дивно, але вилучення позитивно вплинуло на дії господарів. Після перерви підопічні Віталія Шевчука заграли активніше, продемонструвавши впевнену та цікаву гру. Вже на третій хвилині Оксенюк здійснив слаломний прохід і пробив у ближній кут. Екс-вересівець Козіброда з труднощами перевів м'яч на кутовий. За чотири хвилини перевірив пильність воротаря «Динамо» Любар. Його удар у дальній кут Козіброда відбив. На п'ятнадцятій хвилині другого тайму господарі створили чи не найкращу нагоду забити: Любар вийшов сам на сам з воротарем гостей. Але пробив невлучно.

Не забиваєш ти, — забивають тобі! Численні заміни гостей дали свої плоди. Слободян, який незадовго до цього вийшов на футбольне поле, пробив здалеку в бік воріт «Вереса». М'яч потрапив у голову Котюку і, змінивши траєкторію, влетів у сітку. Печинський не був готовий до такого розвитку подій.

Пропущений гол вибив з колії рівнян. За інерцією вони намагалися атакувати, але небезпечних моментів поблизу воріт Козіброди вже не виникало.

ЄДНІСТЬ - ДЕСНА - 2:2 (1:0).
22 серпня. 18.00. Плиски. Стадіон «Єдність». 1200 глядачів.
Судді: Л.Харко (Луцьк), М.Чос (Київ), Я.Песоцький (Суми).
Делегат ФФУ: Л.Куб'як (Київська область).
Плиски: Шевченко, Заварін, Комар, Лемішевський, Синьогуб, Шарій, Карпов (М.Колесников, 85), Прима (Гричак, 77), Ковальчук (Марущук, 67), Рудавець (Олексієнко, 74), В.Колесников.
Тренер: Вадим Лазоренко.
Чернігів: Литвин, Гетьман, Олійник, Блавацький, Єлісєєв, Таран, Орєхов (Рева, 67), Гулордава, Кожем'яченко (Волков, 87), Алаєв (Проценко, 80), Велієв.
Тренер: Олег Мельниченко.
Голи: В.Колесников (13), Марущук (88, пен.) — Гулордава (47), Алаєв (75).
Попередження: Карпов (27), Ковальчук (63), Марущук (90), Заварін (90+3) — Алаєв (45+2), Велієв (49), Гетьман (72), Таран (90+3).

РОСЬ — ЕНЕРГІЯ — 1:5 (0:3).
22 серпня. 18.00. 100 глядачів.
Судді: А.Нізола, Ю.Синишин (обидва — Івано-Франківськ), М.Маланчук (Чернівці).
Делегат ФФУ: В.Кошура (Чернівці).
Біла Церква: Пославський (Карпутєв, 81), Чередниченко, Кравчук (Устименко, 59), Прачук, Костенко, Елькін, Спотар (Безпалий, 34), Дармороз, Запорожець (Демський, 67), Беридзе, Момотенко (Цурупін, 60).
Тренер: Євген Фещенко.
Нова Каховка: Холоша (Касперович, 82), Смирнов, Дитятьєв (Дмитровський, 75), Швей, Гурин, Батраченко (Бічевой, 90), Кучеревський (Турський, 79), Ленський (Колесник, 85), Білоусов (Михайлов, 71), Манасян, Фальковський (Філіппов, 77). Тренер: Сергій Швецов.
Голи: Устименко (76) — Манасян (20, 48, 68), Гурин (29), Дитятьєв (34).
Попередження: Пославський (4) — Швей (74), Дмитровський (88).

Сергій ЧАЙКА, Вадим СІРИЙ, Володимир ПРИСЯЖНЮК, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.