Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
1942
1

Дм. СОСНОВСЬКИЙ: «Котельник підготувався до бою ідеально»

Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський - про двобій Котельник - Александер

Дм. СОСНОВСЬКИЙ:  «Котельник підготувався до бою ідеально»
Дмитрий Сосновский

7 серпня в Сент-Луїсі, США, екс-чемпіон світу 32-річний Андрій Котельник (31 перемога, чотири поразки, одна нічия, 13 нокаутів) програв за рішенням суддів чемпіонові світу за версіями WBC і IBF у вазі до 63,5 кг американцеві Девону Александеру, 23 роки (21 перемога, нуль поразок, нуль нічиїх, 13 нокаутів). Вітчизняна, російська та англомовна преса практично в один голос назвала суддівський вердикт «пограбуванням по-американському», вважаючи, що львів’янин виглядав краще. «ГПУ » спробувала розібрати бій із головним тренером збірної України з боксу Дмитром Сосновським. Він виховав боксера Андрія Котельника.

— Я хвилювався за те, що Андрієві проти Девона буде важко в плані швидкості. Адже він рік не боксував. Але різниці у швидкості я не помітив. До бою Андрій підготувався ідеально. На мою думку, це найкращий бій у його кар’єрі. Я задоволений зустріччю, настроєм Котельника. Мені сподобалось, як Андрій вів поєдинок. Він вийшов, зразу показав, хто в хаті господар. Вважаю, що за такої функціональної готовності Андрій міг закінчувати бій нокаутом.

— Як вам Девон Александер, якого Дон Кінґ називав ледь не наступником Флойда Мейвезера-молодшого?
— Александер — чемпіон за двома версіями. А він навіть на рівних не зміг боксувати з Андрієм. Якщо взяти всі канони боксу — робота спортсмена на ногах, тулубом, робота в атакуючій, контратакуючій і зустрічній формах, робота на трьох дистанціях — далекій, середній і ближній, Александер за жодним компонентом в Андрія не виграв.

— Було помітно, що Котельник програвав ногу шульзі Александеру.
— Погоджуюся. Але Андрій весь час так із шульгами боксує. Хоч він програвав ногу, але практично не пропускав ударів зліва. Це краще, ніж якби він вигравав ногу в шульги, але пропускав удари. В Андрія бувало так, що він має зайти за ногу шульги, а він іде в середину, виграє позицію і завдає ударів. От що важливо.

— Погоджуєтеся, що Андрій більше намагався працювати у відповідь, а не в зустрічній чи перехопній формі, відповідно даючи можливість супернику швидко вийти з атаки?
— Це конструктивна критика. Якби над цими компонентами попрацювати і ще вдосконалити, то тоді в Александера не було б жодних шансів. Але ви згадайте, що в попередніх боях Андрій назустріч практично не бив. Цього разу він усе-таки бив. Мало, але було. Для такого майстра, як Котельник, ударів могло би бути більше, звичайно. Щодо перехоплень — бувало, що запізнювався.

— Андрій не занадто повільно перерізав дорогу?
— Не думаю. Коли він обрізав кути, то треба було різко зближуватися. Але ми бачили, що було, коли з Александером пробував різко зблизитись Уранго (американець нокаутував його. — авт.). В цьому плані Андрій усе робив грамотно. Він його помаленьку «підводив» і бив, коли мав 100-відсоткову впевненість. Тому в нього і такий великий відсоток точних ударів.

— Можливо, Андрієві варто було темп раніше піднімати, щоб нокаутувати суперника?
— Погоджуюся. У чемпіонських раундах можна було ще більше збільшити темп. А можна було і з шостого-сьомого підняти. Я Андрія запитав про це після бою. Він сказав, що, по-перше, Александер назустріч таки лупить. А по-друге, він на 300 відсотків був упевнений, що виграє. Тому не дуже хотів ризикувати.

— У цьому бою Андрій захищався не тільки завдяки своєму глухому блоку, а й закручуваннями, відходами вбік, ниряннями й ухиляннями.
— Так. Це дуже класно було. Спина в Андрія почала працювати і Александер бив по повітрі. Не знаю, чи американський тренер Стейсі Маккінлі так на Андрія вплинув, чи щось інше. Але він був більш розслаблений у поєдинку. Тому і виглядав дуже добре.

— 11 вересня Володимир Кличко проведе другий бій із Семюелом Пітером...
— Сьогодні кращого супертяжа, ніж Володя Кличко, немає. Називають Хея, Повєткіна… Вони і близько до Володі не стоять, бояться проти нього виходити. Вважаю, що в Пітера немає жодних шансів у бою з Кличком.

Василь ТАНКЕВИЧ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Comraddm
Котельнику не унывать, готовиться к след. боям и отрабатывать нокаутирующий удар.