Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
3797
1

Титани виходять у лідери

Огляд матчів 5-го туру першої ліги

Титани виходять у лідери
Нефтяник - Крымтеплица

ЧОРНОМОРЕЦЬ – ГЕЛІОС - 3:0 (2:0).
14 серпня. 19.30. Одеса. Стадіон «Спартак». 3200 глядачів.
Судді: А.Кузьмін (Миколаїв), С.Ковальських, Ю.Волков (обидва — Симферополь).
Делегат ФФУ: В.Шельменко (Київська область).
Одеса: Паст, Гришко (Зубейко, 28), Портильо, Бабич, Балашов (Тащі, 59), Діденко (Владов, 77), Якименко, Трусевич, Дорош (Балабанов, 67), Ребенок, Політило (Челебадзе, 70). Запасні: Ширяєв, Буряк.
Тренер: Ігор Наконечний.
Харків: Зарубін, Борзенко, Буличев (Фоменко, 65), Лобойко, Шегда (Бєлов, 64), Даудов (Радіонов, 76), Демченко (Гаді, 57), Платонов (Назарук, 60), Соломаха, Акименко, О.Тарасенко. Запасні: Качоренко, Сумцов.
Тренер: Сергій Кандауров.
Голи: Якименко (24), Дорош (38, пен.), Діденко (66).
Попередження: Гришко (12) — Акименко (65).

Цього суботнього вечора нечисленні вболівальники, що завітали на стадіон, побачили на полі дві команди з написом «Імексбанк». Як з'ясувалося, «Геліос» прибув на гру без своїх футболок, тож був вимушений позичити форму у своїх суперників. Щодо гри, то перші голеві моменти почали виникати в середині першого тайму. Першими їх створили гості. Тарасенко, скориставшись пасом Гришка, небезпечно бив із лінії штрафного. А ось у відповідь атака «Чорноморця» стала результативною. Діденко точно пробив із-за меж штрафного, Зарубін невдало відбив м'яч перед собою і Якименко сумів його переправити у сітку воріт. Далі гра відбувалася з перевагою «Чорноморця». Хвилин за десять до перерви гості порушили правила у штрафному майданчику проти Якименка, після чого пенальті чітко реалізував Дорош.

У другому таймі гра знову вирівнялася. Команди обмінювалися голевими моментами. Влучнішими знову були господарі. Ребенок прострілив з лівого флангу в центр штрафного, і вільний від опіки Діденко першим ударом влучив м'ячем у стійку. М'яч знову відскочив до форварда «Чорноморця». Повторний удар був точний. У час, що залишився, гравці «Чорноморця» розслабилися і дали змогу гостям створити кілька небезпечних атак, які не вплинули на рахунок матчу.

Таким чином, одесити здобули свою першу домашню перемогу після майже п'ятимісячної перерви.

ФК ЛЬВІВ - ЗІРКА - 0:0.
14 серпня. 18.00. Добромиль. «Лафорт Арена». 1200 глядачів.
Судді: Ю.Фощій (Черкаси), В.Пушенко, Ю.Кир'янов (обидва — Київ).
Делегат ФФУ: Ю.Власенко (Київ).
Львів: Шевчук, Романюк, Ковальчук, Гальчук, Мостовий (Ільків, 81), Кобець (Сангаре, 73), Чепурненко, Кондратюк, Зозуля (Кандауров, 46), Козак (Крамар, 68), Гребинюк (Старенький, 57).
Тренер: Олександр Рябоконь.
Кіровоград: Коляда, Шматоваленко (Атаєв, 56), Пінчук, Стоян, Смалько, Городов (Костюченко, 78), Ткачук, Демиденко (Ситник, 69), Погребняк (Галенко, 64), Давидов (Самойленко, 75), Кочура
Тренер: Олександр Дериберин.
Попередження: Романюк (33), Сангаре (90) — Давидов (10), Смалько (71), Пінчук (87).

Ще недавно можна було говорити, що кіровоградська «Зірка» для ФК «Львів» — «свій» суперник. Свідчення цьому — останні два поєдинки, які львів'яни завершили на свою користь. До того ж, клуби вирішують діаметрально протилежні завдання. Проте футбол не визнає ні фаворитів, ні статистики. Він констатує факти! І цю істину... має запам'ятати кожен, хто має найменший стосунок до керування футбольними клубами.

Господарі поля перебували у непоганому настрої — перемогли «Кримтеплицю». Та, як показав звітний матч, команда на випадкових перемогах не міцніє, а лиш отримує разове задоволення. Щодо гостей, то вони ще не знали радості перемог. Відповідно в Кіровограді почалися чистки. Цапів-відбувайлів знайшли серед... гравців.

Львів'яни з перших хвилин матчу продемонстрували бажання вести боротьбу по всьому полю, але, мабуть, і через спеку не впоралися з реальним станом подій . Адже лише в першому таймі могли виходити вперед і навіть збільшувати рахунок. Однак команді бракувало вміння імпровізувати. Втратили хороші моменти Чепурненко, Гребинюк і Козак... З багатьма ударами вміло впорався воротар Коляда. Впадало в очі, що львівські хлопці наче поспішали на бал. Можливо, в такий спосіб хотіли швидко вирішити питання про переможця, а далі... котити м'яч аж до фінального свистка. До того ж, львівський тренер теж занервував, що миттєво передалось на футбольне поле, і львів'яни ледь не пропустили.

Був би настирливішим у своїх діях Давидов, — бути б голу! На щастя, для ФК «Львів», Шевчук був на місті. Наставник кіровоградців дав команду своїм підопічним бути активнішими й уважнішими в обороні. І хлопці підпорядкувалися вимозі керманича.

ФК «Львів» надав перевагу дальнім ударам. Проте з підступними м'ячами Гальчука і Чепурненка майстерно впорався Коляда, перевівши «снаряди» на кутовий. На бойові дії у львів'ян пішов увесь тайм, упродовж якого ігрові комбінації грішили відсутністю завершального акценту.

Покладалися надії на те, що після перерви таки відбудеться громовий залп. Хоча б один. Але ФК «Львів» грав без вогника і беззубо атакував, а «Зірка» грамотно оборонялася. За такого сюжету ніхто не міг розраховувати на успіх. Навіть в ідеальному моменті, у якому опинився Ситник. Завдаючи потужного удару з кута штрафного майданчика, гравець прорахувався з траєкторією польоту м'яча, який у кількох сантиметрах розминувся з воротами. Можливо, цей епізод і подарував господарям очко, але хорошого настрою не додав. Це точно!

Полишила б львівська команда добромильську землю з комфортнішою перевагою, якби не поспіх і хвилювання. Однак неозброєним оком видно, що команда ще не зіграна. Багатьом виконавцям бракує впевненості. Тож на часі забути про експерименти, а почати грати у той футбол, про який тільки ведуться розмови.

Заслуга кіровоградців лише у тому, що команда зуміла втримати свої ворота недоторканними. Решта — наживне.

ПФК ОЛЕКСАНДРІЯ - НАФТОВИК-УКРНАФТА - 1:1 (0:1).
14 серпня. 19.00. Олександрія. КСК «Ніка». 4500 глядачів.
Судді: О.Павлюк (Київ). О.Мартищенко (Ірпінь), Д.Шаличев (Суми).
Делегат ФФУ: В.Шебек (Київ).
Олександрія: Паньків, Чередниченко, Казанюк, Довгий (Кременчуцький, 76), Іващенко, Запорожан, Гітченко, Грибанов (Шупик, 69), Ксьонз ( Мельник, 81), Сидоренко (Кабанов, 46), Грицук. Запасні: Овсієнко, Колесник, Бидловський.
Тренер: Володимир Шаран.
Охтирка: Дейнеко, Бояринцев, Зайчук, Карпенко, Тарасенко, Погорєлов, Єсип (Покосенко, 90+2), Євсеєв (Ліщук, 78), Деревльов (Вітер, 65), Саванчук, Коваль (Каракевич, 84). Запасні: Втюрін, Прокурор, Котелюх.
Тренер: Сергій Мизін.
Голи: Гітченко (65) — Коваль (37).
Попередження: Чередниченко (39), Гітченко (42), Довгий (50), Мельник (84), Казанюк (89), Кременчуцький (90) — Зайчук (75), Карпенко (89), Покосенко (90+3).

Перевага впродовж усього матчу була на боці олександрійців, які створили достатньо моментів, аби перемогти. Але, пропустивши гол під кінець другого тайму, підопічні Шарана змогли лише відігратися. Бурхливі атаки воріт Дейнеко все ж привели до забитого м'яча, але арбітр зафіксував напад на воротаря.

Сергій Мизін: «Хлопці виконали всі мої настанови. Що й не дало змогу господарям перемогти».

Володимир Шаран:
«За великим рахунком я дуже задоволений грою, але вже втомився наголошувати, що в першу чергу треба акуратно грати в захисті. Вважаю, що у двох останніх турах ми повинні були перемагати».

ДИНАМО-2 - КРИМТЕПЛИЦЯ - 0:1 (0:0).
15 серпня. 18.00. Конча-Заспа. НТБ «Динамо» Київ. 150 глядачів.
Суддя: В.Бондар (Харків), Є.Данильченко (Луганськ), А.Шамека (Маріуполь).
Делегат ФФУ: В.Володін (Херсон).
Київ: Рудько, Парцванія, Кушніров, Морозенко (Макаренко, 61), Суарес, Рибалка, Коваль (Гаврась, 46), Рижук (Щедрий, 46), Боришкевич, Люлька, Козлов (Допилка, 73).
Тренери: Геннадій Литовченко, Сергій Ребров.
Молодіжне: Бандура, Д.Антонюк, Бойко, Романенко (Візавер), О.Антонюк, Абляметов, Печенкін (Саранчуков), Єрмоленко (Трухін), Симончук (Свинцицький), Малюк (Діабі), Голоперов.
Тренер: Олександр Севидов.
Гол: Симончук (61).
Попередження: Рижук (40) — Малюк (13), Симончук (59), Голопьоров (83).
Вилучення: Гаврась (65).

Так вийшло, що поєдинок другої динамівської команди проти «Кримтеплиці» та гостьовий матч «Динамо» з «Ворсклою» розділяла одна година, тому зрозуміло, що більшість уболівальників вирішила сконцентрувати свою увагу на трансляції матчу основи, а не на перегляді поєдинку «Динамо-2». Взагалі цей уїк-енд став для всіх динамівських команд справді чорним — дублери програли 0:4, основа поступилася 1:3, «Динамо-2» виокремитися не зуміло, програвши 0:1.

Ті, хто все-таки відвідали цей матч, навряд чи запам'ятають його надовго. Футболісти обох команд не тішили глядачів ані високими швидкостями, ані голевими моментами. Від самого початку зустрічі «Кримтеплиця» захопила ініціативу, але особливого зиску з цього до певного часу не мала. До речі, головна зірка «тепличників» — івуарієць Сулейман Діабі самотньо сидів на лаві запасних і лише під кінець першого тайму почав розминатися. Це і зрозуміло — без Діабі гостроти атакам «Кримтеплиці» бракувало.

«Динамо-2» загалом грало у своєму стилі. Один форвард на вістрі — Володимир Коваль, гра на контратаках, у розрахунку на швидкість Коваля та креативні дії атакувальних хавів — Морозенка, Рибалки та Дієго Суареса. З'явився у «Динамо-2» й новачок — опорний півзахисник Володимир Боришкевич, який дебютував минулого туру й відразу забив. Як на мене, сьогодні Боришкевич був найкращим на полі у складі «Динамо-2», але йому вже 23 і він пересічно на 2-3 роки старший за своїх партнерів, тому вважати його молодим не варто.

«Кримтеплиця» мала декілька шансів під кінець першої половини, але воротар динамівців Рудько кілька разів виручив. Другий тайм особливо нічим не відрізнявся. «Динамо-2» намагалося загрожувати воротам суперника силами переважно Рибалки та Суареса, але безуспішно.

Як правило, у таких матчах, де захист значно переважає атаку, гол трапляється чи у результаті помилки в обороні, чи після вдалого стандарту. «Кримтеплиця» забила після грубої помилки загалом надійного захисника динамівців Темура Парцванії. Спочатку він невдало вибив м'яч головою, що призвело до виходу сам на сам «тепличника» Симончука з Рудьком. Той воротаря переграв, бив у порожню рамку, Парцванія ледь не виправив власний промах, але не зміг вибити круглого, влетівши разом із ним у ворота.

Шанси «Динамо-2» хоча б на нічию впали на 65-й хвилині. Гаврась, який вийшов на позицію форварда, мабуть, від надмірного бажання пішов у підкат проти воротаря суперника і збив того з ніг. Подібне арбітр матчу не пробачив, відразу вручивши Гаврасю червону картку. Догравало гру «Динамо-2» взагалі без форвардів, гостроти біля воріт Бандури не було ніякої. «Кримтеплиця» без проблем довела поєдинок до перемоги.

БУКОВИНА - НИВА - 1:0 (0:0).
14 серпня. 18.00. Чернівці. Стадіон «Буковина». 6900 глядачів.
Судді: С.Березка (Київ), І.Сидорук (Конотоп), І.Староста (Ужгород).
Делегат ФФУ: М.Митровський (Ужгород).
Чернівці: Чурилов, Басов, Климус, П.Іванов, Циколія, Гунчак, Дорош, Донець (Керчу, 75), Сантрапинських (Степанков, 41), С.Маковійчук (Блажко, 90+1), Коробкін (Рудченко, 86). Запасні: Преснаков, Пислар, Шевцов.
Тренер: Вадим Заяць.
Вінниця: Гайдаржи, Найко, Прохоров, Лук'янець (Климов, 59), Бовтрук, Гергелюк, Качур (Веретинський, 67), Воронін (Ярмолюк, 77), Козьбан (Герасимець, 46; Пивовар, 87), Воронін, Козбан, Пилявський, Кушка. Запасний: Чангелія. Тренер: Олег Федорчук.
Гол: Найко (49, у свої ворота).
Попередження: Пилявський (43), Лук'янець (58), Веретинський (72).
Вилучення: Пилявський (51, друге попередження).

Олег Федорчук
: «Я думаю, всі зі мною погодяться, що були два різних тайми. У першому таймі вінницька «Нива» домінувала, за моментами мала перевагу. Щонайменше чотири м'ячі мала забити. На жаль, у другому таймі ми у свої ворота забили. І арбітр у незрозумілій для мене ситуації вилучив гравця за звичайний фол, яких буває понад 30 за гру. Якби всі так судили, жодна гра не завершилася б до кінця... Як на мене, після вилучення гра носила зовсім інший характер. Могли пропустити ще. Вилучення Пилявського вплинуло на результат гри...»

Вадим Заяць:
«Щодо першого тайму я повністю згодний з колегою. З приводу результату матчу — я дуже задоволений тим, що хлопці, коли вийшли на другий тайм, передусім собі довели, що вони чоловіки. Бо я їм сказав у роздягальні, що так, як вони зіграли перший тайм, у футбол загалом не можна грати. І ви самі бачили, що сьогодні на нашому боці була удача. До того ж, у другому таймі була самовіддача футболістів на найвищому рівні».

ПРИКАРПАТТЯ – ЕНЕРГЕТИК - 0:3 (0:2).
13 серпня. 18.00. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». 2500 глядачів.
Судді: А.Лісаковський (Одеса), Е.Курцеба (Ужгород), В.Александренко (Вінниця).
Делегат ФФУ: М.Прозоровський (Вінниця).
Івано-Франківськ: Локатир, Канюк (Деркач, 5), Ковалюк, Зелді (Цкарозія, 71), Плехтяк, В.Барчук, Шкред, Іванишин, Ревуцький, Батальський (Микуляк, 57), Герасименко.
Тренер: Сергій Пташник.
Бурштин: Хомин, Гребинський, Срібний, Слука, Прокопович (Деренюк, 86), Микуш (Януш, 55), Данищук, Долотко (Єнілєєв, 85), Веретко (Жеребцов, 54), Чернов (Афанасьєв, 87), Семенюк.
Тренер: Микола Пристай.
Голи: Микуш (20), Семенюк (23, 71).
Попередження: Деркач (16), Герасименко (55), Микуляк (60) — Срібний (18).

Матч між сусідами мав для обох велике значення. Крім географічного та турнірного положення, об'єднувало суперників навіть те, що тренери команд останнім часом перебувають під серйозним тиском з боку керівництва та вболівальників клубу.

З перших хвилин на полі зав'язалась жорстка і часом груба боротьба, а вже на п'ятій хвилині захисник «Прикарпаття» Канюк змушений був залишати поле через травму. Хоча господарями були іванофранківці, після перших десяти хвилин почала вимальовуватися перевага «Енергетика». Швидких півзахисників Долотка та Чернова захисники господарів змушені були зупиняти за допомогою фолів, але штрафні нейтралізовувала захисна ланка «Прикарпаття». Виправляти ситуацію взявся Данищук, який двічі проходив через усе поле і віддавав передачі на партнерів. З другої спроби передача Віктора з допомогою рикошету знайшла Микуша, і той відкрив рахунок.

«Прикарпаття» могло одразу відігратися, але удар Шкреда під поперечину Хомин перевів на кутовий. За три хвилини «енергетики» подвоїли рахунок і психологічно відправили суперників у нокаут. Це Чернов перехопив м'яч у центрі поля, пройшов майже до штрафного і вивів розрізним пасом Семенюка сам на сам. Нападник технічно перекинув м'яч через Локатиря.

На трибунах стадіону «Рух» невдоволення людей ставало дедалі сильнішим, але це був явно не день Пташника і його команди. Барчук, Батальський, потім і Микуляк не змогли своїми ударами застати зненацька Хомина. А «Енергетик», відчувши безсилля суперника, почав діяти на контратаках ще гостріше. Особливо виділявся Чернов, але стати героєм судилося все ж нападнику Семенюку. Олександр після точного пасу ще раз переграв воротаря «Прикарпаття», оформивши дубль. Гол престижу міг забити Микуляк, але його удар з кількох метрів пішов вище воріт.

Впевнена перемога бурштинців — і «енергетики» знову обійшли сусідів у турнірній таблиці. Реваншуватися «Прикарпаття» може вже в середу в матчі на Кубок України.

ТИТАН - СТАЛЬ — 2:1 (1:1).
14 серпня. 18.00. Армянськ. Стадіон «Хімік». 1680 зрителей. +38*.
Судді: Г.Махно (Кіровоград), І.Гарлач, І.Кувік (обидва — Ужгород).
Делегат ФФУ: В.Головко (Дніпропетровськ).
Армянськ: Кошелєв, Світличний, Момотенко, Крюков, Столярчук, Субочев (Климентовський, 90+2), Мацак, Волга (Камерцель, 69), Довжик (Маслов, 78), Візьонок (Радіонов, 67), Яровенко (Шарко, 88).
Тренер: Микола Федоренко.
Алчевськ: Ситало, Білий, Назаренко, Кондратюк, Чеботаєв, Гордя (Локтіонов 80), Гавриш, Мироненко, Одинцов (Нгаха Пунгу, 59), Окана-Стазі, Шевченко (Сікорський, 87). Тренер: Анатолій Волобуєв.
Голи: Візьонок (10), Субочев (90, пен.) — Одинцов (15).
На 85-й хвилині Шевченко не реалізував пенальті.
Попередження: Світличний (40), Столярчук (85) — Одинцов (44), Чеботаєв (54), Гордя (78), Білий (88).

ФЕНІКС-ІЛЛІЧІВЕЦЬ - ДНІСТЕР - 1:1 (1:0).
14 серпня.   18.00.  Калініно. стадіон «Юність». 250 глядачів.
Судді: В.Дяденко, А.Скрипка (обидва—Кіровоград), В.Федан (Олександрія).
Делегат ФФУ: Б.Данцкер (Маріуполь).
Калініно: Литовченко,  Рябко,  Бобух, І.Луценко, Артеменко, Павелько, А.Гай, Морозов (Актюрин, 78), Панченко (Цимбал, 46), Шевчук (Шипко, 65), Д.Леонов (Скороходов, 60).
Тренер: Анатолій Беляй.
Овідіополь:
Лавренцов, Вишталюк, Білозор, С.Галюза, Лещук (Продан, 46), Полтавець (Булганін, 88), Платунов (Гаврилюк, 64), Д.Пархоменко, К.Пархоменко (Поспєлов, 86), Кошка (Немчанинов, 59), Степанишин.
Тренер: Андрій Пархоменко.
Голи: Рябко (25) — Полтавець (52, пен.).
Попередження: Бобух (39), Луценко (58), Цимбал (81).

АРСЕНАЛ - ЗАКАРПАТТЯ - 1:3 (0:3).
14-серпня. 18.00. Біла Церква. Стадіон «Трудові резерви». 2500 глядачів.
Судді: А.Яблонський, Б.Бучинський (обидва — Тернопіль), Г.Дзюбенко (Севастополь).
Делегат ФФУ: О.Дігтяр (Полтава).
Біла Церква: Литвин, М.Стоян, Лебединець, Малий (Кривошеєв, 38), Степанюк, Гонщик, Коваленко, Кармалита (Гудзикевич, 46), Драголюк (Огиря,55), Швець (Бровкін, 46), Піцур (Рибковський, 63).
Тренер: Ігор Артимович.
Ужгород: Бабенко, Комарницький, Малигін (Лень, 81), Шендрик, Гибалюк, Райчевич, Штурко, Артюх (Нойок, 74), Свиридов (Малиш, 68) Невуче (Згура, 86), Бобаль (Целих, 65). Тренер: Ігор Артимович.
Голи: Гудзикевич (49) — Бобаль (34, 35), Малигін (38).
Попередження: Бровкін (54), Піцур (61).

Сергій ЧАЙКА, Олександр ПАУК, Олександр ОЗІРНИЙ, Гліб КОРНІЄНКО, Георгій МАЗУРАШУ, Ярослав БАЦАЛА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
M-E-S-S-E-R
Буковина, ждем побед... Еще с союзных времен!