Андрейчук: Рекорд світу? Рекорд України!

У Ворохті відбувся чемпіонат України з гирьового спорту, в якому взяли участь понад 220 спортсменів із 21 області

Титул чемпіона у ваговій категорії до 70 кг увосьме виборов львів'янин, заслужений майстер спорту Володимир Андрейчук. Володимир - восьмиразовий чемпіон світу, п'ятиразовий володар срібних та триразовий - бронзових медалей світових першостей. Після перемоги Володимир поділився враженнями про змагання з кореспондентом "ВЗ".

-За два тижні до змагань я приїхав до Ворохти на тренувальні збори, аби якомога краще підготуватися до чемпіонату, - розповів Володимир Андрейчук. - Результатом задоволений: 112 вдалих спроб у поштовху та 156 підйомів у ривку. Протягом усього змагання була запекла боротьба, але мені вдалося у підсумку виграти 33 бали у житомирянина Костянтина Пронтенка. Щоправда, вже після завершення чемпіонату на мене чекала неприємна звістка з дому. Зателефонувала сусідка по гуртожитку і повідомила, що в кімнаті, де я мешкаю, з-під дверей йде дим.

- А що трапилося?
- Викликали пожежників та загасили пожежу, але в кімнаті все згоріло. Там були державні нагороди, медалі, сорок кубків, грамоти, документи та побутова техніка. Причиною пожежі стало замикання через провід від телевізора, який був увімкнений у розетку. Зараз мені доводиться ремонтувати помешкання за власні кошти.

- Чи можна відновити пошкоджені медалі та кубки?
- Кубки повністю розплавилися, тому просто викинув на смітник. Медалі висіли на стіні і потемніли. Їх можна спробувати відновити, а от дипломи, грамоти, фотографії та відеозйомки змагань повернути вже не вдасться.

- Справді, неприємна подія. Але повернімося до тренувального режиму, який не слід порушувати, адже попереду на тебе чекають серйозні змагання?!
- Чемпіонат Європи перенесли з серпня на жовтень. Перемога на чемпіонаті України дозволила мені претендувати на участь у чемпіонаті світу, що відбудеться у листопаді в американському Сан-Дієго.

- Яку найбільшу вагу тобі доводилося піднімати під час тренувань?
- На тренуваннях піднімаю дві гирі вагою по 32 кг по 300 разів. Окрім цього, виконую силові вправи зі штангою. Тренувальна вага штанги - 120 кг, а присідаю з нею чотири підходи по десять разів. У гирьовика повинні бути сильними ноги, спина та руки.

- Ти встановив тринадцять рекордів України та три рекорди світу. Який рекорд найважче дався?
- Рекорд України, який перевершив рекорд світу. Минулого року на чемпіонаті України у ривку я підняв гирю 193 рази, що перевищує рекорд світу на сім балів. Того ж дня я встановив ще один рекорд у двоборстві, здобувши 300 балів. Цей результат перевищив світовий рекорд на 21 бал. Однак, якщо спортсмен показав на чемпіонаті України рекорд, то його зараховують як український, а рекорди світу встановлюються лише на чемпіонатах світу.

- Які змагання із усієї спортивної кар'єри тобі запам'яталися найбільше?
- Перший чемпіонат світу, адже там я здобув першу золоту медаль у своїй спортивній кар'єрі. Дуже сподобалося, як нас сприймала іноземна публіка.

- Не думав завести собі учнів і вже їм потроху передавати досвід?
- Я маю одного учня - це Федір Фуглєв. Він також брав участь у чемпіонаті України. Ми постійно разом їздимо на збори і там спільно тренуємося. Федір дає мені поради, а я йому підказки. Хоч він і старший за мене, йому 45 років, проте досить легко знаходимо спільну мову.

- Про які вершини у спорті мрієш?
- Найпрестижніші нагороди - на чемпіонатах світу - я здобував. Це можна перевершити, встановивши світові рекорди. Продовжую займатися спортом, тому що мені подобається, та й виходить непогано. Щойно перестану перемагати на турнірах, перейду на тренерську роботу. Займатимуся виключно вихованням молодих гирьовиків.

Високий замок

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Другие виды | 28 апреля 2024, 18:57 0

Заключительный этап выиграл Дориан Годон