Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Тяжелая атлетика
|
1114
0

Андрейчук: Рекорд світу? Рекорд України!

У Ворохті відбувся чемпіонат України з гирьового спорту, в якому взяли участь понад 220 спортсменів із 21 області

 Титул чемпіона у ваговій категорії до 70 кг увосьме виборов львів’янин, заслужений майстер спорту Володимир Андрейчук. Володимир - восьмиразовий чемпіон світу, п’ятиразовий володар срібних та триразовий - бронзових медалей світових першостей. Після перемоги Володимир поділився враженнями про змагання з кореспондентом “ВЗ”.

-За два тижні до змагань я приїхав до Ворохти на тренувальні збори, аби якомога краще підготуватися до чемпіонату, – розповів Володимир Андрейчук. – Результатом задоволений: 112 вдалих спроб у поштовху та 156 підйомів у ривку. Протягом усього змагання була запекла боротьба, але мені вдалося у підсумку виграти 33 бали у житомирянина Костянтина Пронтенка. Щоправда, вже після завершення чемпіонату на мене чекала неприємна звістка з дому. Зателефонувала сусідка по гуртожитку і повідомила, що в кімнаті, де я мешкаю, з-під дверей йде дим.

- А що трапилося?
- Викликали пожежників та загасили пожежу, але в кімнаті все згоріло. Там були державні нагороди, медалі, сорок кубків, грамоти, документи та побутова техніка. Причиною пожежі стало замикання через провід від телевізора, який був увімкнений у розетку. Зараз мені доводиться ремонтувати помешкання за власні кошти.

- Чи можна відновити пошкоджені медалі та кубки?
- Кубки повністю розплавилися, тому просто викинув на смітник. Медалі висіли на стіні і потемніли. Їх можна спробувати відновити, а от дипломи, грамоти, фотографії та відеозйомки змагань повернути вже не вдасться.

- Справді, неприємна подія. Але повернімося до тренувального режиму, який не слід порушувати, адже попереду на тебе чекають серйозні змагання?!
- Чемпіонат Європи перенесли з серпня на жовтень. Перемога на чемпіонаті України дозволила мені претендувати на участь у чемпіонаті світу, що відбудеться у листопаді в американському Сан-Дієго.

- Яку найбільшу вагу тобі доводилося піднімати під час тренувань?
- На тренуваннях піднімаю дві гирі вагою по 32 кг по 300 разів. Окрім цього, виконую силові вправи зі штангою. Тренувальна вага штанги - 120 кг, а присідаю з нею чотири підходи по десять разів. У гирьовика повинні бути сильними ноги, спина та руки.

- Ти встановив тринадцять рекордів України та три рекорди світу. Який рекорд найважче дався?
- Рекорд України, який перевершив рекорд світу. Минулого року на чемпіонаті України у ривку я підняв гирю 193 рази, що перевищує рекорд світу на сім балів. Того ж дня я встановив ще один рекорд у двоборстві, здобувши 300 балів. Цей результат перевищив світовий рекорд на 21 бал. Однак, якщо спортсмен показав на чемпіонаті України рекорд, то його зараховують як український, а рекорди світу встановлюються лише на чемпіонатах світу.

- Які змагання із усієї спортивної кар’єри тобі запам’яталися найбільше?
- Перший чемпіонат світу, адже там я здобув першу золоту медаль у своїй спортивній кар’єрі. Дуже сподобалося, як нас сприймала іноземна публіка.

- Не думав завести собі учнів і вже їм потроху передавати досвід?
- Я маю одного учня – це Федір Фуглєв. Він також брав участь у чемпіонаті України. Ми постійно разом їздимо на збори і там спільно тренуємося. Федір дає мені поради, а я йому підказки. Хоч він і старший за мене, йому 45 років, проте досить легко знаходимо спільну мову.

- Про які вершини у спорті мрієш?
- Найпрестижніші нагороди – на чемпіонатах світу – я здобував. Це можна перевершити, встановивши світові рекорди. Продовжую займатися спортом, тому що мені подобається, та й виходить непогано. Щойно перестану перемагати на турнірах, перейду на тренерську роботу. Займатимуся виключно вихованням молодих гирьовиків.

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.