Еліна Світоліна - Ешлі Барті. Прогноз і анонс матчу 1/2 фіналу в Маямі

На папері австралійка сильніша, але нам ця перемога потрібна більше

У четвер перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжить виступ на турнірі WTA 1000 в Маямі. У матчі 1/2 фіналу українка, посіяна під п'ятим номером, змагатиметься проти лідера світового рейтингу Ешлі Барті. Час початку матчу - не раніше 22:00 за Києвом.

Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток $72 тисячі призових і 260 очок в рейтинг WTA на додаток до $93 тисяч, які вже завойовані. Світоліна практично не захищає очок за попередній виступ, тому вже заробила 380 рейтингових балів, Барті в 2019-му взяла титул, їй залишилося захистити ще 610 очок.

Для австралійки це буде другий півфінал в Маямі, українка зіграє на цій стадії турніру у Флориді вперше.

Суперниця

Можливо, це відбувається не так помітно, але 24-річна Ешлі Барті вже 68 тижнів носить тенісну корону. Між іншим, це десятий показник в історії. З нині граючих тенісисток більше лише у Серени Вільямс (319). Звичайно ж, цьому багато в чому посприяла заморозка рейтингу, але і результати австралійки за останній час не можна назвати низькими. Наприклад, в Чемпіонській гонці до початку змагань в Маямі вона була десятою, за підсумками турніру може стати третьою.

Підйом в рейтингу у Барті трапився в 2019 році, коли вона якраз і виграла змагання у Флориді, після чого підкріпила цей успіх перемогою на Ролан Гаррос і, звичайно ж, виграшем Підсумкового турніру. Після цього було ще два титули і обидва в Австралії. І це не дивно, адже Ешлі практично не грала за межами Зеленого континенту під час пандемії. Торішні US Open і Ролан Гаррос вона пропускала, і звинувачувати її немає в чому, так склалася ситуація.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ешлі Барті


У поточному сезоні був виграний один з турнірів в Мельбурні (Yarra Valley Classic), який передував Australian Open, на самому мейджорі Барті в чвертьфіналі зупинила любителька камбеків Кароліна Мухова.

Що стосується попередніх суперниць обох учасниць майбутнього матчу, то українці десь пощастило з опоненткою по чвертьфіналу, але загалом обидві встигли обіграти сильних тенісисток. Доводилося добряче постаратися, кількість трисетових матчів це прекрасно демонструє.

Статистика в 2021 році

Світоліна Барті
матчі (виграних) 13-5 (72%) 12-2 (86%)
% першої подачі 57.4 60.4
виграних очок на першій подачі, % 68.4 72.9
виграних очок на другій подачі, % 47.7 49.9
виграних очок на прийомі, % 45.8 44.9
ейси, % 4.2 10.0
тай-брейки 3-3 (50%) 2-1 (67%)

Шлях на турнірі

Стадія Світоліна Барті
1-е коло - -
2-е коло Роджерс (3-6 7-5 6-3) №52 WTA Кучова (6-3 4-6 7-5) №149 WTA
3-є коло Александрова (7-6 6-4) №34 WTA Остапенко (6-3 6-2) №54 WTA
4-е коло Квітова (2-6 7-5 7-5) №10 WTA Азаренко (6-1 1-6 6-2) №15 WTA
1/4 фіналу Севастова (6-3 6-2) №57 WTA Соболенко (6-4 6-7 6-3) №8 WTA

Матчі між собою

У Світоліної відмінна статистика проти Барті (5-1), але при 5:0 це не допомогло українці у фіналі Підсумкового турніру-2019. На той момент Ешлі була просто кращою, хоча перед матчем здавалося, що Еліна повинна перемагати. Тому, якщо добре розібратися, більш адекватним був би рахунок 1-1. Обидві зустрічі пройшли в 2019-му, в першій Світоліна зуміла зламати австралійку в тригодинному трилері на змаганнях в Індіан-Веллсі, про поразку в Шеньчжені вже згадувалося. Ще чотири перемоги були здобуті, коли Барті грала на рівень слабкіше, а Світоліна вже була в топі. Наприклад, в 2017-му Еліна обіграла Ешлі на Вімблдоні в двох сетах, зараз це було б зробити набагато складніше.

Перспективи в рейтингу

На даний момент залишилася тільки одна важлива інтрига, чи зможе Світоліна обійти Софію Кенін і піднятися на четверте місце. Для цього потрібен вихід до фіналу. Барті після вильоту Наомі Осаки збереже першу сходинку як мінімум до завершення змагань в Мадриді. Що стосується Чемпіонської гонки, то Світоліна вже дуже близька до топ-8, вихід до фіналу може підняти її в топ-5.



Прогноз

Барті, звичайно ж, буде фавориткою, але шанси на перемогу у Світоліної є. Вона зіграла багато матчів проти австралійки і знає, чого від неї можна очікувати. Якщо буде шанс зачепитися, українка це зробить. Але потрібно розуміти, що якщо Ешлі зіграє так ідеально, як і в фіналі Підсумкового турніру-2019, то переможе саме вона. Тому що за більшістю ігрових моментів Ешлі все-таки сильніша, це потрібно визнати.

З плюсів хотілося б виділити те, що у Еліни знову все добре в особистому житті. Та й програш Наомі Осаки може піти нам на користь. Тепер Барті кров з носу не потрібно буде перемагати, щоб зберегти статус першої ракетки світу.

З мінусів потрібно згадати, що попередні п'ять з шести знакових півфіналів в своїй кар'єрі Світоліна програла. У 2019 році не вдалося перемогти в Дубаї, Досі і Індіан-Веллсі, а також на Вімблдоні та US Open. Перервалася ця серія все на тому ж Підсумковому турнірі-2019 в матчі з Беліндою Бенчіч.

Що стосується лідерок світового рейтингу, то Еліна грала проти них десять разів. Шість зустрічей завершилися перемогою українки. Було б добре поліпшити цю неймовірну статистику.

Прогноз Sport.ua: перемога Барті в трьох сетах
  • 2,77
  • -
  • 1,53
Сделать ставку
  • 2,62
  • -
  • 1,5
Сделать ставку
  • 2,65
  • -
  • 1,5
Сделать ставку
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 19:25 16

Мудрик і Зінченко потрапили у рейтинг від GiveMeSport

Коментарі