Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1633
3

ПРОДАЄВИЧ: «Середина таблиці - це наш сьогоднішній рівень»

Розмова з президентом овідіопольського «Дністра»

ПРОДАЄВИЧ: «Середина таблиці - це наш сьогоднішній рівень»
Андрей Продаевич

На старті сезону-2010/11 в першій лізі президент овідіопольського «Дністра» Андрій Продасвич дав інтерв'ю клубній прес-службі. У ньому він поділився думками про нинішні справи клубу і розповів про свої очікування від поточного чемпіонату.

—На посаді президента клубу ви працюєте вже досить тривалий період. Що взяли для себе в цій ролі?
— Щодня відкриваю для себе щось нове. За цей час — а через місяць буде рівно три роки, як я перебуваю біля керма клубу, — можу сказати, що вдалося набути певного досвіду. Адже вмінню бути президентом ніде не навчають — цю школу можна пройти лише на власному досвіді. Вважаю, що в цій ролі, за період роботи в «Дністрі», я певною мірою виріс. Хоча давати оцінки самому собі не люблю, та й, напевно, не мушу. Важливо, що наш клуб росте і прогресує. Разом зі мною, разом з футболістами.
Я думаю, що має минути ще більше часу, щоб оцінювати виконану роботу. Безумовно, в ній були різні моменти — як позитивні, так і негативні. Траплялося багато помилок, з яких, звичайно ж, ми отримували уроки й робили висновки. Усе, що сталося за ці роки, я намагався проаналізувати і обміркувати, щоб надалі не повторювати прорахунків.

—Що вас як президента клубу нині хвилює найбільше?
— Мабуть, фінансування команди. Адже матеріальне становище — це запорука успіхів і стабільності функціонування всього клубу. Нині досить складні часи, і моя робота більше зводиться до пошуку джерел фінансування. Можливо, це не дозволяє сповна займатися поточними справами. Але від цього нікуди не втечеш — це питання дня.

— За три роки «Дністер» уже закріпився в когорті клубів, які вважають тими представниками першої ліги, що твердо стоять на ногах.
— Цим можна лише пишатися. До того, як я прийшов в овідіопольський клуб, він не мав досвіду виступів у другому за рейтингом ешелоні українського футболу. Все-таки перша ліга — досить серйозний рівень. Це не друга ліга і не ранг дублерів — у ній грають хороші й кваліфіковані футболісти. У клубах першої ліги сплачують непогані гроші, й майстерність гравців мусить їм відповідати. Команди ж, які перебувають у нижній частині турнірної таблиці, не можуть похвалитися підбором сильних гравців. Мабуть, тому і виступають не кращим чином. Що ж до «Дністра», то, міркуючи об'єктивно, середина таблиці — це наш рівень наразі. Зрозуміло, ми прагнемо бути вище, проте в цьому непростому процесі необхідно враховувати багато чинників. Є клуби, які мають в своєму розпорядженні більші фінансові можливості, ніж «Дністер». Відповідно, і підбір виконавців у них трохи кращий, ніж у нас. Проте ми намагаємося мати гідний вигляд, ведучи боротьбу за місце в «десятці». За своїм рівнем ми на нього заслуговуємо.

— Багато тренерів команд-суперниць «Дністра» відзначають, що овідіопольців відрізняє злагодженість у діях і досвідчене ведення гри. Чи ви розділяєте цю точку зору, або ж у вас як у президента клубу, підвищені вимоги до команди та її тренерського штабу?
— Безумовно, я згоден з фахівцями з інших команд. Річ у тім, що у футболі порядок б'є клас. Організацію гри з наявними в нашому розпорядженні гравцями поставлено на належному рівні. Подібна ситуація мені імпонує. Якщо порівнювати з першим роком мого президентства, коли за добором гравців Овідіополь був серед провідних клубів ліги (у ньому грали такі футболісти, як Гилазєв, Мжаванадзе, Полтавець, Колчин і багато інших), то в командній грі ми додали.
Нині в нас у кожній лінії теж є свої лідери, але головне в іншому — є колектив. Згуртований колектив, одна команда. Багато матчів у минулому чемпіонаті виграли або здобули важкі турнірні очки за рахунок організації гри. У цьому велика заслуга тренерського штабу. Суперникам і справді є чого боятися. І те добре, що говорять про «Дністер» тренери інших клубів, відповідає реальності. Щодо вимог, то я не думаю, що вимагати можна ще більшого. Те, що є на цей період, мене влаштовує.

— Як відомо, вболівальники діляться на дві групи. Одна з них — для кого футбол, у виконанні улюбленої команди, подобається завдяки якісній грі, а іншу складають прибічники результату. До якої з них належите ви?
— Природно, мене як президента клубу має більше цікавити підсумок. Адже я ж ставлю завдання перед головним тренером про досягнення певного результату. Можна показувати хорошу гру, але при цьому не набирати очки. Але від цього нам легше не буде. Звичайно ж, хочеться, щоб було і те, й інше, але це важко. Досягати ефекту від такого симбіозу можуть хіба що топ-клуби. На мій погляд, в Україні хорошою грою і результатом може похвалитися хіба що «Шахтар». Інші команди, на жаль, не вражають.
Якщо вести мову про наші справи, то матчі в «Дністра» складаються по-різному. Буває, що в ході гри можна створити безліч моментів, але в підсумку програти. Хоча б останній із зіграних матчів — з «Олександрією»: у ньому було досить голевих моментів, і часом гра складалася для «Дністра» непогано, але в підсумку — 1:4. І кому від цього краще? Напевно, нині вже ніхто не згадає, яким був футбол, зате всі пам'ятають, яким став рахунок.

— Які очікування від нового сезону?
— Судячи з перших турів, він буде непростим. Хоча б тому, що велика частина клубів зуміла непогано підсилитися. З трьох чемпіонатів, упродовж яких мені довелося працювати в клубі, минулий був найскладнішим. У ньому було стерто межу між явними аутсайдерами. Наразі, за великим рахунком, вже й немає. Нещодавно, приміром, з'явилася інформація, що в івано-франківському «Прикарпатті» з'явився новий спонсор. За цей час клуб придбав вісьмох новачків, які зможуть зіграти проти нас у 4-му турі в Овідіополі.
Тепер навіть не знаємо, що від «Прикарпаття» чекати. Раніше були великі перемоги, а як піде зараз — сказати складно. Це ж стосується й інших команд, які помітно підтягнулися. А ось явні фаворити в першій лізі є. Думаю, що в сезоні-2010/11 у турнірі буде вперта боротьба, яка стане цікавою для вболівальників — для яких ми, власне, і граємо. Сподіваюся, що в нинішньому чемпіонаті «Дністру» вдасться підняти планку підсумкового місця і фінішувати вище за дев'ятий рядок у таблиці. А як воно буде — подивимося.


Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Forlan10
От слова продавать- он деректор 7 км. в Одессе
milan_nik
сорри МФК Николаев*
milan_nik
Кстати!!!! А есть возможность взять интервью и призедента ФМК Николаев??????? Если бы была такая возможность у сайта донести хоть какуето информацию о клубе, мы бы были все Вам признательны. А то город скучает за футболом, на игры второй лиги с ходят много болельщиков у нас) Если не ошибаюсь самое большое колличество в прошлом сезоне сумарно пришло. А офицальный сайт который бы доносил хоть какуето инфу спит. Расмотрите пожалуйста такую возможность.(обращение к руководству сайта)