Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1432
2

Микола ФЕДОРЕНКО: «Уже відчули, що перша ліга - не друга»

Розмова з головним тренером армянського «Титану»

Микола ФЕДОРЕНКО: «Уже відчули, що перша ліга - не друга»

Армянський «Титан», дебютант другого за рангом національного дивізіону, на старті встиг і виграти, і поступитися. Причому, з однаковими 2:1.

А третій тур готує кримській команді чи не найсерйозніше випробування — в Армянськ для гри з нею прибуває ФК «Львів» — один з фаворитів минулого сезону, який захопив лідерство на старті нового чемпіонату.

Про передматчеві турботи та літній настрій говоримо із наставником армянців Миколою Федоренком.

- Миколо Івановичу, ваша команда має провести дебютний першоліговий матч у рідному місті. Який настрій панує в Армянську?
—Справді, цей матч увійде в історію нашого клубу та міста, тому готуємося до нього й сподіваємося, що впродовж сезону радуватимемо вболівальників на рідному стадіоні. Ми розуміємо, що ФК «Львів» — дуже серйозна команда. Підготовку до матчу проводимо за власною штатною програмою. Звісно, очікуємо нелегкої гри — як і в кожному турі першої ліги.

—Уже в другому турі ви зіграли перше в сезоні кримське дербі. Урок у Молодіжному був корисним?

—Календар сприймаємо як даність — матч проти «Кримтеплиці» був таким же складним, як і решта матчів першої ліги, котрі ми зіграли чи маємо зіграти. Під час ходу зустрічі ми поступалися в рахунку, але потім, коли гравця суперників вилучили за фол останньої надії, ми відігралися. На жаль, потім знову пропустили, й нам просто не вистачило часу, щоб зібратися й відновити рівновагу. Але це справді був корисний досвід. Ми вже на власному прикладі відчули різницю між першою та другою лігами. Хлопцям потрібно набиратися майстерності, бо без цього тут аж ніяк.

—На старті сезону в запасі перебуває один з найкращих бомбардирів минулого професіонального сезону — досвідчений Костянтин Візьонок...
—Так вийшло, що він почав чемпіонат не в стартовому складі. Хочу наголосити — він є гравцем основної когорти, просто на старті сезону, зважаючи на підготовку, тренування, в «одинадцятку» виходять інші люди. Рівень Кості нам відомий, і ми продовжуємо розраховувати на його досвід.

—Минулого сезону навіть здавалося, що атаку команди перенасичено — спершу довелося піти Арбузову, цього літа — Бездольному, плюс усе ще травмований Панін. Проблем із атакувальними кадрами не відчуваєте?
—Ми взяли низку молодих виконавців, яким по 22-23 роки. Це — майбутнє нашої команди, ми дуже сподіваємося, що все буде нормально й хлопці реалізують свій потенціал. Тож Шарко, Яровенко, Світличний, воротар Старущенко — це і є наша обойма. Будемо з ними працювати, а колектив допоможе їм розкритися.

—Раніше вам доводилося протистояти тренерові Рябоконю?
— Напевно, ні. Як футболіст він грав у моїй команді, тож я знаю його давно. Моя особиста оцінка: Олександр — хороший тренер, порядна й серйозна людина. Напевно, я знаю його методи роботи, а він — мої. У будь-якому разі, його команди грають у цікавий футбол, а отже, в Армянську буде хороший матч.

—У другій лізі на матчі «Титана» ходило по кілька тисяч глядачів. На дебюті в першій лізі чекаєте аншлагу?

—Звісно, дуже хотілося б, аби трибуни нашого стадіону заповнювалися якнайщільніше. Наші вболівальники — це величезна підтримка команді під час матчу. Запрошуємо усіх на стадіон.

Артур ВАЛЕРКО, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 18
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Football200
Давай Титан!2-1 или 1-0
mOZi
Львов должен побеждать... 1-2