Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1110
0

Микола ПРИСТАЙ: «Ми в серйозній психологічній ямі»

Головний тренер бурштинського «Енергетика» розповів про причини невдалого старту в першій лізі

Микола ПРИСТАЙ: «Ми в серйозній психологічній ямі»
Николай Пристай

— Миколо Семеновичу, чому команда так провалила початок сезону? Два матчі — дві поразки з розгромними рахунками. Недостатньо підготувалися, бракує зіграності чи є інші причини?
—У нас дуже скрутно з фінансами. Ми в серйозній психологічній ямі. Керівництво робить все, щоб вирішити ці проблеми, які нагромадилися ще з минулого року. На жаль, футболісти не розуміють нас. Уже зустрічалося керівництво з ними, і я говорив, але результату нема. У цій ситуації варто самим «через не можу» вирішувати свою долю і команди. Деякі гравці, яких ми недавно взяли, навіть не розуміють тих завдань, які стоять перед «Енергетиком». Вони не можуть зіграти «через не можу».
Крім того їм не вистачає майстерності. Звідси й провали, відсутність майстерності, командної гри та ігрового почерку. Нині доводиться більше працювати психологічно. У нас попереду дуже складні ігри. Я не хочу бути «цапом відбувайлом», сидіти на лавці й слухати образливі вигуки, що лунають з трибун. Я вже не перший рік працюю в Івано-Франківську й завжди поводився відверто і з гравцями, і з керівництвом, завжди розумів ситуацію. Ми спробуємо зробити якісь кардинальні зміни в складі й обмежимося малою кількістю виконавців. Доведеться з деякими гравцями розлучитися, бо перспективи в роботі з ними я не бачу.

— Ви не втримали Гордієнка, який був «палицею-рятівницею» клубу. Чому не підвищили йому зарплатню в кілька разів?
—Причина у фінансах. Ви кажете: дві-три зарплати? Я не говоритиму, скільки Дмитро отримує зараз. Він пішов за грошима. До речі, нині не виходить грати в основі. Можливо, потім ще гратиме, але багато хто хотів би опинитися на його місці. Я не сказав би, що тільки Гордієнко нас рятував. У нас була команда. І не треба галасу. Ми зберемося ще раз, поговоримо, і хоч як це було б складно, з честю вийдемо з цієї ситуації. Частина вболівальників нас підтримує, частина — ні, але для нас нині дуже важливо зберегти команду і прописку в першій лізі. Ми робитимемо все, щоб виконати це завдання.

—Нині в команді чотири воротарі. В першому матчі ви пропустили три голи з Бандрівським, в другому — чотири з Хомином. Чи це означає, що в наступному матчі шанс отримає інший воротар, тобто хтось із новачків?
—Так, однозначно. Нас не задовольняє гра воротарів. І минулого сезону не задовольняла. Ми постараємося ввести нові сили в наш склад, і тому зробили такі придбання.

—А чому тоді відпустили Карпова? Він був хороший воротар.
—Карпов сам пішов, не хотів у нас залишатися. І не дуже десь і заграв, хоча ви його так хвалите. Я цікавився його долею. Він відіграв лише шість матчів за «Миколаїв». У нас був ще хороший форвард Барчук, забив п'ять м'ячів у той час, а після того — жодного. Все відносно. Якби гравець палав бажанням... А так — не було сенсу його тримати.

—Скоро будуть ігри з «Прикарпаттям». Як налаштована команда і чи їй реально пройти далі?

— Це не тільки кубкова гра. Два матчі поспіль в Івано-Франківську — в чемпіонаті й Кубку. Таке можна назвати хіба що «вибором долі». Буде дуже складно, і, ясна річ, ми, і вони намагатимемося зіграти якнайкраще. Хто виграє — той і буде на коні. Хто програє — ні слави, ні честі, нічого...


Ярослав БАЦАЛА, газета «Український футбол»

футбол
Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Спасительный переезд: как Пулишич возрождает карьеру в Милане
Футбол | 28 марта 2024, 16:18 0
Спасительный переезд: как Пулишич возрождает карьеру в Милане

Рассказываем о ренессансе талантливого американца

ЗИНЧЕНКО: «Не могу поверить, что это мое третье Евро. Чувствую себя старым»
Футбол | 28 марта 2024, 16:12 5
ЗИНЧЕНКО: «Не могу поверить, что это мое третье Евро. Чувствую себя старым»

Полузащитник сборной Украины прокомментировал выход команды на Евро-2024

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.