Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2482
6

Ігор ГАМУЛА: «Поки не наберемо очок, коментарів не даватиму»

У 2-му турі першої ліги зустрінуться невдахи попереднього сезону УПЛ

Ігор ГАМУЛА: «Поки не наберемо очок, коментарів не даватиму»
Игорь Гамула

Із наставником господарів центрального матчу туру ми не мали змоги поспілкуватися: спершу Ігор Васильович послався на зайнятість, а потім, уточнивши, про що має бути мова, сказав, що зовсім не даватиме інтерв'ю, поки його команда не набере очок. Що ж, якщо мовчать гармати — слово скажуть музи. Напередодні першого домашнього матчу закарпатців у рідних стінах розглянемо склад та зміни в головній команді області.

«Чорноморець» і «Закарпаття» — команди, які щойно вилетіли з прем'єр-ліги. Проте трансферна кампанія у них відбулася діаметрально протилежна. Судіть самі: в Ужгороді лишився Гамула, в Одесі Баля змінив Наконечний; «Закарпаття» переважно зберегло склад, поповнившись досвідченими новачками «точкового» варіанту, а «Чорноморець» кардинально змінив склад і зробив ставку на свою молодь та не надто відомих новачків; фанам «Закарпаття» не звикати до міжлігового «ліфту», а от Одеса вперше за останні років 7-8 опинилася у подібній ситуації, й для тамтешніх уболівальників літо стало періодом відчаю.

Проте на старті команди отримали дещо прогнозований невтішний результат. Причому, якщо «Чорноморець» вдома розійшовся миром із бронзовою «Сталлю», то «Закарпаття» повернулося ні з чим із Олександрії. Так, нинішня команда з райцентру на Кіровоградщині — цілком серйозний опонент. Та якщо ліфт має знову піднятися вгору, боротися потрібно зі всіма.

На поле спорткомплексу «Ніка» вийшла фактично та ж «основа», що й грала в еліті. У воротах — незмінний Бабенко, якому місцеві фани вдячні за купу сейвів. В обороні, справа наліво, новачки Бойко і Лень, а також Комарницький і бразильський лівий латераль Леандро. Середина поля — Гибалюк (був у команді ще із зими, але так і не з'являвся на полі, адже впродовж сезону встиг змінити максимально дозволені нормами ФІФА дві команди), легіонер Райчевич і новачки — екс-полтавець Артюх і Свиридов із дубля «Кривбасу». В атаці розмістилися Владислав Микуляк і нігерієць Невуче. По ходу зустрічі колишній криворіжець Штурко змінив Леандро, замість Микуляка вийшов активний Бобаль, а ближче до завершення зустрічі Гамула зняв Свиридова й Артюха, випустивши колишнього спартаківця Лисицина та Нойка з дубля «Шахтаря». Із новачків у запасі залишився ветеран Руслан Мостовий — судячи зі всього, перекроювати оборону в Олександрії не було сенсу.

Нині на перегляді в ужгородців перебувають двоє досвідчених гравців — українці, які останнім часом шукали щастя в чемпіонатах країн СНД. Активний і свого часу вельми перспективний нападник Олександр Згура (може зіграти й атакуючого хавбека) останнім часом грав у молдовській «Дачії», а добре відомий бомбардир Юрій Целих (свого часу «Динамо» віддавало його в оренду й «Закарпаттю») повертається із багатого українцями узбецького «Навбахора». Складно сказати, в якому функціональному стані перебувають ці гравці, проте теоретично вони цілком можуть посилити атаку «Закарпаття». Яка, треба зазначити, і так цілком непогана для першої ліги.

«Закарпаття» — один із найдосвідченіших «ліфтерів» українського футболу. Команда курсувала між лігами незліченну кількість разів, причому, свого часу опускалася навіть у другу лігу, невдовзі після чого дісталася й до вищої. Головне для ужгородців — команда зберегла основу на чолі з тренером. Якщо ця команда (хоча тепер і без Тришовича, Гомеса та Давидова) обігрувала «Динамо» — їй цілком під силу вирішувати завдання в першій лізі. За умови, якщо перед нею стоїть конкретне завдання, ясна річ.

Артур ВАЛЕРКО, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею. Ситуация сборной Украины перед последним туром
Хоккей | 02 мая 2024, 15:11 2
ЧМ по хоккею. Ситуация сборной Украины перед последним туром

Команда готовится к последнему матчу турнира

Турнирная таблица УПЛ после побед Шахтера и Динамо в перенесенных матчах
Футбол | 02 мая 2024, 06:20 7
Турнирная таблица УПЛ после побед Шахтера и Динамо в перенесенных матчах

Между Шахтером и Динамо сохранился интервал в 4 очка за 4 тура до финиша

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dron.gin
А мне если честно Гамула больше нравится чем Кварцяный!!!
Гамула он такой весельчак по жизни, а Кварц только маты гнуть и орать может!
GraysonPierce
Закарпаття в Вишку!!!!
але Кварц всеодно КРАЩИЙ
jack19892008
Vsegda_Za_Metall (Finland) — 23.07.2010 16:08
потерпи годик,когда Волынь вылетит в 1-ю. там и встретятся
micha(ZAKARPATIE)
Закарп. Повернеться з чорн.
Зак. Чорн. 3:2
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Гамула, давай на верх! Мечтаю посмотреть послематчевую конференцию матча Закарпатья и Волыни
Forlan10
Гамула нервово курить проти Кварца.
Кварц зе Бест