Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2111
3

ШИМАНСЬКИЙ: «Наше завдання: сформувати боєздатний колектив»

Тернопільська «Нива» готується до старту у другій лізі

ШИМАНСЬКИЙ: «Наше завдання: сформувати боєздатний колектив»
Нива Тернополь

Минулий футбольний сезон для головної команди Тернопільщини «Ниви» був, образно кажучи, тріумфально-плачевним. Пригадуєте, яке то було свято, коли команда підвищилася в класі! Чиновники всіх рівнів щедро роздавали обіцянки забезпечити колектив усім необхідним, аби він міг успішно виступити в першій лізі. Та вже стартові матчі засвідчили, що «Ниві» буде непросто втриматися у вищому за рангом дивізіоні. У підсумку, не маючи належної фінансової підтримки, тернопільська команда «з тріском» вилетіла з першолігового турніру.

За кілька турів до його завершення, коли в команді вже не залишалося жодних шансів на виживання, її очолив відомий в минулому футболіст «Ниви» Сергій Шиманський. Перед ним, власне, керівництво клубу і поставило завдання готувати колектив уже до участі в друголігових змаганнях. Непомітно збіг час: 24 липня розпочинаються ігри в цьому дивізіоні. Минулого ж тижня — перед початком тренувального матчу «Ниви» з командою ФК «Бережани», яка виступає в обласному чемпіонаті, відбулася ця розмова з наставником тернополян.

—Чесно кажучи, не так уже й багато часу було для підготовки, — каже Сергій Шиманський. — Фактично не проводили жодних повноцінних тренувальних зборів, оскільки ще й досі не визначилися остаточно зі складом команди. Наразі зіграли два контрольні матчі: з івано-франківським «Прикарпаттям» та командою з Тернопільщини — ФК «Марилівка». Обидві програли, але для нас у цих контрольних іграх був важливим не результат. Насамперед, прагнули побачити в грі тих молодих місцевих футболістів, які претендують на місця в складі команди. А їх було понад сорок.

—Збираєтеся залучати до ігор у другій лізі здебільшого вихованців місцевого футболу?

— Керівництво клубу висунуло вимогу — проводити активну селекційну роботу, акцентуючи основну увагу на пошук обдарованих футболістів у межах області. Але це, так би мовити, робота на перспективу. Якщо ж говорити про нинішній склад «Ниви», то він не зазнав кардинальних змін порівняно з тим, який було задіяно в останніх турах першолігового турніру. Із місцевих виконавців залишилися в команді всі, крім Беркити. Із приїжджих погодився і надалі грати лише Роман Дуда, але зараз на оглядинах перебувають ще кілька футболістів. Мусимо підсилити окремі ланки, передусім, лінію нападу.

—Молодих місцевих футболістів переглядаєте здебільшого із Тернополя?

—Є багато претендентів із ДЮСШ обласного центру, але шукаємо таланти також і в районах. Пріоритетний — 1993 рік народження, але не обминаємо увагою й інші вікові категорії.

—Могли б уже назвати орієнтовний склад команди, що вийде на поле в стартовому матчі друголігового турніру?
— Конкретних прізвищ наразі не хотів би називати, оскільки ще маємо переглянути кількох потенційних виконавців у найближчих контрольних матчах. А це означає, що перед стартом змагань (заявку на участь у турнірі «Нива» подасть 21 липня. — Прим, авт.) можуть відбутися в команді певні кадрові зміни.

—Проблем із воротарями нема?

—Найближчими днями має вирішитися питання щодо Ільюменкова, а так наразі на цій позиції ситуація стабільна.

—Які головні завдання доведеться вирішувати «Ниві» у новому сезоні?

—Керівники клубу поставили перед тренерським штабом основне завдання: сформувати боєздатний колектив, орієнтуючись на місцевих вихованців, аби таким чином дати поштовх до розвитку майстрівського футболу Тернопільщини. Звичайно, спочатку в складі команди виступатимуть і кілька приїжджих виконавців, аби підтримувати її ігровий потенціал. Якщо ж говорити про конкретне завдання на цей сезон, то, думаю, зможемо закріпитися щонайменше в середині турнірної таблиці. Принаймні, президент нашого клубу Степан Богданович Рубай наразі не наполягає на тому, аби команда боролася за найвищі позиції.

—Що можна сказати про фінансову ситуацію, яка, безперечно, відіграє важливу роль як у формуванні команди, так і в підсумковій позиції?
—Нас запевнили, що принаймні на проведення першого кола змагань кошти у клубний бюджет закладено, тож має бути все добре. Залишилися ще питання із заборгованістю деяким футболістам, але й вони мають найближчим часом вирішитися.


Ярослав МАРМАШ, газета «Український футбол»

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Игрок Динамо приговорен к 18 месяцам тюрьмы условно. Названа сумма штрафа
Футбол | 28 марта 2024, 17:44 6
Игрок Динамо приговорен к 18 месяцам тюрьмы условно. Названа сумма штрафа

Жерсон Родригеш обвиняется в нападении и нанесении побоев бывшей девушке

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
micha(ZAKARPATIE)
Успіхів Ниві!!!
Йа Прахвессор
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
GreenBear
Познавательная статья, ни одного матча не пропустил во второй лиге. Спасибо автору. Жалко, что их на сотовый все снимают