Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
5312
4

Острах минає

Огляд матчів 1-го туру першості першої ліги

Острах минає
Нефтяник - Крымтеплица

НАФТОВИК-УКРНАФТА - КРИМТЕПЛИЦЯ - 0:2 (0:0).
17 липня. 18.00. Охтирка. Стадіон «Нафтовик». 3200 глядачів.
Судді: В.Романов, Я.Трехліб (обидва — Дніпропетровськ), В.Жарий (Павлоград).
Делегат ФФУ: К.Оганесян (Луганськ).
Охтирка: Втюрин, Зайчук, Тарасенко, Карпенко, Котелюх, Єсип, Бояринцев, Євсеєв, Семенина (Ліщук, 68), Саванчук (Вітер, 50), Каракевич (Погорєлов, 76). Запасні: Дейнеко, Юрченко, Покосенко, Прокурор.
Тренер: Сергій Мизін.
Молодіжне: Бандура, Д.Антонюк, Бойко, Щедраков (А.Новотрясов, 84), О.Антонюк, Абляметов, Романенко (Саранчуков, 61), Єрмоленко (Зубко, 75), Печенкін, Малюк (Симончук, 52; Візавер, 90+2), Голоперов. Запасний: Вокальчук. Тренер: Олександр Севидов.
Голи: Симончук (77, 90+1).
Попередження: Зайчук (16), Єсип (90) — Д.Антонюк (8), Абляметов (37).
Вилучення: Зайчук (81, друге попередження).

Три місяці тому команди зустрічалися в Охтирці у матчі другого кола минулого чемпіонату. Тоді нафтовики перемогли свого суперника в упертій боротьбі з мінімальною перевагою 1:0. Та після цього в складах обох команд сталися значні зміни. До того ж, господарів очолив колишній спортивний директор клубу Сергій Мизін, а на посаду старшого тренера був запрошений Юрій Беньо. Цей дует уже працював на початку минулого сезону у Львові. У стартовому складі охтирської команди вийшли на поле два новачки: Олег Котелюх з кіровоградської «Зірки» і Ігор Семенина, останнім клубом якого був «Фенікс-Іллічівець». Та й голкіпер Станіслав Втюрин, який вже давно в заявці нафтовиків, уперше вийшов на поле.

Матч розпочався без розвідки. Обидві команди діяли агресивно, шукаючи щастя біля чужих воріт, і вже на початку поєдинку обмінялися гострими уколами. Господарі отримали право на штрафний, і Бояринцев, метрів з 20, пробив трохи вище воріт. У «тепличників» мав нагоду відкрити рахунок Малюк, який головою пробивав метрів з шести, та у «рамку» не влучив. Після цього гра перейшла в спокійніше русло і тільки під кінець тайму команди дещо активізувалися (мабуть, далася взнаки зупинка арбітра на перепочинок).

Перша половина другого тайму пройшла за переваги підопічних Сергія Мизіна. Дві реальні нагоди відкрити рахунок втратив найкращий голеадор контрольних матчів «Нафтовика» у підготовчий період Роман Каракевич. Спочатку його хорошим пасом урозріз сам на сам з голкіпером вивів Євсеєв. Бандура своєчасно вийшов з воріт, скоротивши кут обстрілу, а Роман перекинути м'яч через воротаря не зміг. За хвилину він після хорошої комбінації охтирських футболістів не зумів належним чином розпорядитися м'ячем у карному майданчику гостей.

Справжнім героєм матчу став Володимир Симончук, якого Олександр Севидов випустив на заміну. Двічі після його ударів м'яч влучив спочатку в стійку воріт, а потім і в поперечину, і двічі він зміг «розписатися» у воротах господарів. Та перший гол нафтовики «привезли» самі собі. Після того, як м'яч залишив межі поля, Втюрин вільним ударом посилав його своєму оборонцю Котелюху. Але зробив це неточно, і Симончук, перехопивши «подарунок», проскочив повз оборонця, обвів голкіпера і рахунок було відкрито. Це не засмутило господарів, які старалися хоча б зрівняти рахунок, і хвилини за три до закінчення основного часу втратили ще одну нагоду послати м'яч у сітку. Напевно, найпродуктивніший у цьому матчі капітан охтирської команди Єсип, отримавши м'яч у карному майданчику гостей, «накрутив» кількох оборонців «тепличників», віддав пас на вільного Вітера, та Дмитро, метрів з 12, пробив дуже неточно. А в уже компенсований арбітром час гості піймали охтирців на контратаці, і той же Симончук завершив передачу на дальній стійці воріт, після чого його ж одразу замінили. Це нагадує слова Шекспіра: «Мавр зробив свою справу, мавр може йти».

ЧОРНОМОРЕЦЬ - СТАЛЬ - 1:1 (1:1).
17 липня. Одеса. 18.00. Стадіон «Спартак». 3300 глядачів.
Судді: А.Кутаков (Бровари), О.Паращенко, Р.Кисельов (обидва — Суми).
Делегат ФФУ: Ю.Власенко (Київ).
Одеса: Паст, Гришко, Бабич, Буряк, Балашов (Дорош, 73), Діденко (Тащі, 89), Трусевич, Ребенок, Васін, Зубейко (Сердюченко, 71), Політило. Запасні: Ширяєв, Владов, Мельник, Челебадзе.
Тренер: Ігор Наконечний.
Алчевськ: Ситало, Білий, Назаренко, Кондратюк, Чеботаєв, Гордя (Палагнюк, 85), Гавриш, Колесніченко (Налигач, 87), Коллінс (Мироненко, 58), Окана-Стазі (Сікорський, 73), Шевченко (Локтіонов, 75). Запасні: Тельнов, Янченко.
Тренер: Анатолій Волобуєв.
Голи: Бабич (22) — Гавриш (18).
Попередження: Трусевич (37), Балашов (60), Політило (69) — Кондратюк (39), Назаренко (60).

«Чорноморець» у цій грі залишив подвійне враження. Команда Ігоря Наконечного ніби й мала перевагу, особливо в другому таймі, й створювала голеві моменти, проте все це добре виглядало на рівні «Сталі», гравці якої в цьому матчі нічого надприродного не показали. Навіть зараз видно, що керівництво одеського «Чорноморця» має докласти максимум зусиль, щоб до 31 серпня підсилити 3-4 позиції для виходу в прем'єр-лігу. Якщо, звичайно, таке завдання стоїть.

Перший тайм пройшов майже без моментів. На початку матчу після передачі Зубейка двічі по м'ячу не влучив Васін. А ось гості свої першим шансом скористалися сповна. Гордя подав з кутової позначки в штрафну, де Гавриш за повної інертності центральних оборонців «Чорноморця» головою переправив м'яч під поперечину. За чотири хвилини один із стоперів господарів Бабич реабілітувався, хоча, не без допомоги Сітала. Захисник «моряків», пройшовши вглиб штрафного майданчика майже до лицьової лінії, зважився на удар з дуже гострого кута — і не помилився. Воротар «Сталі» вирішив, що буде простріл, відкрив ближній кут, куди і влетів м'яч. Після цього гра йшла переважно між двома штрафними майданчиками. Хоча Бабичу вдалося забити другий м'яч, але лайсмен перед цим зафіксував справедливий офсайд. Лише під завісу першого тайму одеситам вдалася атака. Васін з лівого флангу виконав передачу на Балашова в штрафний майданчик. Проте форвард «Чорноморця» пробив несильно, до того ж — у воротаря.

Одразу після перерви оборона гостей почала часто помилятися. І Ситало сповна реабілітувався за свою помилку в першому таймі. Голкіпер «Сталі» неодноразово виручав свою команду після ударів Балашова, Діденка, Зубейка, Політила. У середині другого тайму своєму воротареві допомогли захисники «Сталі», які стали на шляху м'яча, що йшов у порожні ворота після ударів Васіна й Діденка. Проте запалу в господарів поля вистачило лише на півтайму. Надалі, як і в попередньому сезоні, «Чорноморець» в атаці грав бездарно. Більше того, на останніх хвилинах матчу у воротах одеситів міг опинитися другий м'яч. Сікорський виконав простріл у штрафний майданчик на Палагнюка, який ледь не забив.

ПФК ОЛЕКСАНДРІЯ - ЗАКАРПАТТЯ - 1:0 (0:0).
17 липня. 18.30. Олександрія. КСК «Ніка». 3000 глядачів.
Судді: С.Скирда, О.Луценко (обидва — Харків), О.Маньковський (Одеса).
Делегат ФФУ: А.Котов (Донецьк).
Олександрія: Паньків, Чередниченко, Казанюк, Довгий (Гітченко,75), Іващенко (Фурта, 58), Зейналов (Грибанов, 86), Кременчуцький, Запорожан, Шупик (Кабанов, 69), Ксьонз (Мельник, 80), Сидоренко. Запасні: Овсієнко, Маринчук. Тренер: Володимир Шаран.
Ужгород: Бабенко, Бойко, Лень, Комарницький (Штурко, 46), Леандро, Гибалюк, Райчевич, Артюх (Нойок, 87), Свиридов (Лисицин, 74), Микуляк (Бобаль, 67), Невуче. Запасні: Надь, Мостовий, Шендрик.
Тренер: Ігор Гамула.
Гол: Шупик (60).
Попередження: Чередниченко (73) — Комарницький (20), Гибалюк (53).

Обидва колективи, поза сумнівом, претендуватимуть цього сезону на підвищення в класі. Та якщо «Закарпаттю» не звикати до міждивізіонних мандрів, то олександрійці вже давно й цілеспрямовано готуються до цієї події. Нинішнього міжсезоння Володимир Шаран таким чином підсилив команду, що стало зрозуміло: час X заплановано саме на цей чемпіонат. Повернувся до команди Андрій Гітченко, який друге коло минулого чемпіонату провів у чернігівській «Десні». Звідти ж прийшов і найкращий бомбардир команди Сергій Грибанов (14 влучень минулого сезону), в якого величезний досвід гри у прем'єр-лізі. З луцької «Волині» перебрався до Олександрії вихованець київського «Динамо» Олексій Довгий. Суттєве підсилення надійшло із львівських «Карпат» — нападник Юрій Фурта (15 забитих м'ячів) та лівий захисник Володимир Бідловський стали переможцями турніру дублерів. Колись уже грав у команді досвідчений кіпер Володимир Овсієнко, але, радше, він сидітиме на лаві запасних, а Тарас Кабанов має додати потужності лінії нападу.

Ужгородці поповнювалися не настільки якісно, але чого вартий лише центральний захисник київської «Оболоні» Іван Лень. Утім, у команди Гамули інша перевага — більшість вищолігового складу залишилася, а тому будувати нову команду фактично не треба.

Гра проходила переважно за територіальної переваги «Закарпаття», але обмін моментами відбувався у рівних пропорціях. У закарпатців двічі міг відзначитися Невуче, котрий виходив майже сам на сам з воротарем, але Паньків укотре довів, що саме він є найкращим воротарем першої ліги не тільки цього сезону, а й минулого. Попри перемогу в нашому опитуванні розпіареного Ндоє.

Олександрійці атакували переважно флангами. Особливо небезпечними були підключення правим флангом Андрія Запорожана. Зрештою, саме його навіс у штрафний і сприяв до переможному голу. Шупик спочатку перевірив на міцність поперечину, а другим темпом увігнав м'яч у сітку воріт Бабенка. Загалом же гра була нічийна й доволі сумбурна. Для того, аби гідно грати у прем'єр-лізі, обидва колективи мусять ще дуже багато працювати.

Ігор ГАМУЛА: «Особисто я вперше відвідав Олександрію і скажу — приємно вражений атмосферою на стадіоні, бачу, що тут із футболом більше, ніж на «ти».
Щодо самої гри, то хлопці грали на рівних, а програли, бо не змогли реалізувати бодай один небезпечний момент. Сьогоднішня поразка ще раз довела: команду треба готувати не за кілька днів до старту чемпіонату».

Володимир ШАРАН: «Звичайно, нелегко було грати спекотного дня, проте погодні умови однакові для обох колективів. У перерві я сказав хлопцям, що вони мають виконати поставлене завдання — проявити чоловічий характер і перемогти».

НИВА - ГЕЛІОС - 2:0 (1:0).
17 липня. 18.00. Вінниця. ЦМС. 3500 глядачів.
Судді: М.Митровський, І.Староста (обидва — Ужгород), Н.Рачинська (Київ).
Делегат ФФУ: В.Луцький (Івано-Франківськ).
Вінниця: Гайдаржи, Гергелюк, Воронін (Курневич, 70), Варченко (Лук'янець, 53), Пилявський, Найко, Бовтрук, Герасимець (Кругляк, 73), Качур (Кушка, 58), Прохоров, Козьбан (Ярмолюк, 85). Запасні: Скибенко, Пивовар.
Тренер: Олег Федорчук.
Харків: Зарубін, Лобойко (Волошин, 78), Буличов, Платонов (Сумцов, 90), Фоменко (Радіонов, 46), Шегда, Демченко, Борзенко, Акименко (Тарасенко, 46), Калиниченко (Солоіиаха, 60), Гаді. Запасні: Качоренко, Євстафієв.
Тренер: Сергій Кандауров.
Голи: Качур (45), Кушка (90+3).
На 12-й хвилині Воронін не реалізував пенальті.
Попередження: Пилявський (49) — Демченко (49), Лобойко (76).

Ну ось і прийшло справжнє свято у Вінницю. 5 років місто над Бугом чекало першої ліги і дочекалося. Перед грою вболівальники організували марш по місту, закликаючи й інших жителів Вінниці підтримати рідну команду.

Попри велику спеку глядачі не могли не підтримати свою команду, яка подарувала їм справжню переможну виставу. Таке відчуття, що й не було виснажливої кінцівки другої ліги, фіналу Кубка ПФЛ та матчу плей-офф. «Нива» Федорчука продемонструвала свої найкращі якості й упевнено перемогла.

Ну а розпочалось все з урочистої частини, яку відкрив президент ПФЛ Мілетій Бальчос, прилетівши у Вінницю, щоб поздоровити команду з відкриттям сезону. «Ниві» було вручено медалі, президенту та директору «Ниви» від міської адміністрації — дипломи.

Уже на початку гри у ворота «Геліоса» було призначено пенальті. Після подачі кутового центральний захисник гостей Калиниченко звалив на газон центрбека господарів Гергелюка. Але Сергій Воронін пробив 11-метровий надто нервово, пославши м'яч над воротами! «Нива» переважала харків'ян у швидкості й мала забивати: двічі сам на сам з голкіпером виходив Козьбан, але переграти Зарубіна не вдалось.

У середині першого тайму гості трохи заспокоїли гру і зусиллями досвідчених майстрів шкіряного м'яча — Демченка і Платонова — намагалися створити щось небезпечне біля воріт Гайдаржи. Але марно. А от «Нива» забила гол, як кажуть, у роздягальню. Найкращий гравець вінничан у першому таймі Вадим Бовтрук переграв на лівому фланзі Лобойка і віддав на хід у штрафний Качуру. Руслан вийшов на побачення з кіпером «Геліосу» і пробив у ближній кут — 1:0!

Другий тайм розпочався з рівної боротьби, але епізод на 55-й хвилині знову завів вінничан, які потім не дали шансів гостям. Після травми в центрі поля гравця «Ниви» голкіпер подолян Гайдаржи виніс м'яч за межі поля, але за кілька хвилин гості круглого не повернули, порушивши всі канони чемної гри. Після вкидання ауту гравець «Геліосу» метрів с 38-ми пробив по порожніх воротах «Ниви», але, на щастя для господарів, м'яч опустився на сітку воріт! Вінничани відповіли яскравою грою, тотально затиснувши суперника.

Хоча відповідь «Ниви» могла б бути відчутнішою. Кілька відмінних нагод вінничани не реалізували. Найкращий у другому таймі Павло Лук'янець влучив у хрестовину після сильного удару метрів з З0. Новачки «Ниви» Кругляк і Курневич могли довести результат до розгромного, але перший не поцілив у порожні ворота метрів з семи після чудової скидки головою Пилявського, а Курневич після слаломного проходу Лук'янця влучив у поперечину! На останніх хвилинах харків'яни пішли ва-банк і пропустили контратаку. Вихід двох нападників на одного захисника використав Сергій Кушка, який після передачі Кругляка встановив остаточний рахунок — 2:0! Прес-конференція не обійшлася без скандалу. Особливо запам'яталася поведінка головного тренера «Геліосу»... Все ж Сергій Кандауров вибачився за свого гравця, який порушив правило «фейр-плей». Олег Федорчук був лаконічнішим, подякувавши вболівальникам за підтримку і за те, що вони розуміються на футболі.

ДИНАМО-2 - ЕНЕРГЕТИК - 3:1 (1:0).
18 липня. 18.00. Конча-Заспа. НТБ «Динамо» 200 глядачів.
Судді: Ю. Грисьо, Ю. Карпяк (обидва — Львів), В. Лазєєв (Одеса).
Делегат ФФУ: Р. Гамаль.
Київ: Рудько, Люлька, Козлов, Парцванія, Кушніров, Рижук, Суарес, Рибалка, Сухоцький (Шевчук, 58), Морозенко (Макаренко, 76), Коваль (Малин, 69).
Тренери: Геннадій Литовченко, Сергій Ребров.
Бурштин: Бандрівський, Лазорик, Данищук, Гребінський, Прокопович (Слука, 56), Афанас'єв, Веретко (Жеребцов, 41), Долотко, Януш (Єнілєєв, 85), Чернов (Микуш, 64), Семенюк. Тренер: Микола Пристай.
Голи: Рибалка (13,90), Морозенко (61) — Микуш (77).
Попередження: Сухоцький (58) — Долотко (12), Жеребцов (41).

Друга динамівська команда стартувала домашнім матчем проти бурштинського «Енергетика». Сам процес відкриття нового сезону, який полягає у піднятті Прапору України капітанами команд, вийшов доволі таки курйозним. На міні-стадіоні бази «Динамо» місця для акту підняття Державного прапору не знайшлося, тому капітани Рибалка і Лазорик покинули межі поля і сіли у машину! Проїхавши метрів сто, гравці у зручному місці таки зуміли підняти Прапор. Узагалі сьогодні на матчі молодих динамівців було напрочуд людно. Деякі вболівальники вирішили відвідати футбол одразу після купання у річці — у плавках та рушниках вони виглядали дуже колоритно.

Улітку було проведено зміни на тренерському містку «Динамо-2». Юрій Калитвинцев отримав можливість сконцентруватися на національній збірній України, натомість його замінив не менш легендарний персонаж — Сергій Ребров, який робить перші кроки на тренерському шляху.

«Динамо-2» дуже невдало закінчило минулий сезон, тому очікувалися певні зміни у складі. Але у старті вийшов лише один відносно новий гравець — центральний оборонець Кирило Козлов, якого було переведено з молодіжної команди. Артур Рудько та Сергій Рибалка, які провели цього літа дебютні збори з першою командою, повернулися до другої. Сергія Шевчука начебто орендувала «Оболонь», але наразі він вийшов на заміну. Зате зумів піднятися на рівень вище багаторічний капітан «Динамо-2» Артем Бутенін, якого було віддано в оренду новачку УПЛ луцькій «Волині». В іншому — без кадрових змін. Правда, трансферне вікно ще далеко не зачинено, тому не факт, що лідери «Динамо-2» не залишать команду. Ті ж Парцванія, Рибалка, Дієго Суарес, меншою мірою Морозенко, Люлька та Кушніров уже сьогодні можуть посилити деякі клуби УПЛ.

Закінчивши з передсезонними справами, переходимо безпосередньо до матчу. Як інформують на сайті ПФЛ, цей поєдинок відбувся за 37-градусної спеки, хоча і почався о шостій годині вечора. Хвилинні перерви на екваторі обох таймів, під час яких футболісти могли освіжитися водою, були для них справжнім порятунком. Поєдинок молоді динамівці розпочали значно дративливіше — можливо, річ у формі гравців «Енергетика», які грали у помаранчевих кольорах. Думаю, не варто казати, кого бурштинці могли нагадувати динамівцям, граючи в таких кольорах. Жарти жартами, але вже на 13-й хвилині Сергій Рибалка ударом зі штрафного змусив капітулювати воротаря гостей Бандрівського, який свою команду міг би і виручити. За кілька хвилин динамівці ледь не подвоїли рахунок, і знов ударом зі штрафного! Сухоцького від гола відділив каркас воріт. Після цього «Енергетик» дещо активізувався, але безрезультатно. Артур Рудько хіба що кілька разів вступав у гру.

Історія повторилася в другій половині матчу — «Динамо-2» з самого початку захопило ініціативу, а на 16-й хвилині тайму м'яч удруге опинився в сітці воріт бурштинців. Євген Морозенко, виведений партнерами по центру на побачення з голкіпером, спокійно розібрався з останнім. Рахунок став 2:0. Але гості й не думали здаватися. Серія замін дала ефект. Микуш, який провів на полі трохи більше десяти хвилин, влучним ударом із лінії штрафного майданчика повернув у гру інтригу.

Останні хвилини подарували глядачам змагання на зустрічних курсах. Але особливих шансів уникнути від поразки у «Енергетика» не було — постійні навіси та намагання пробитися до воріт Рудька успіху не мали. Натомість простором у тилах суперника скористався Рибалка, який оформив дубль. Сергій у контратаці переграв воротаря, встановивши остаточний рахунок. Відзначаємо, що «Динамо-2» сьогодні грало з одним форвардом більшу частину гри — до виходу на поле Шевчука, Володимир Коваль був єдиним чистим нападником. Натомість Ковалю допомагали троє креативних півзахисників — Дієго Суарес, Євген Морозенко та герой зустрічі Сергій Рибалка. Як бачимо, такі тактичні новинки принесли динамівцям позитивний результат.

БУКОВИНА - ДНІСТЕР - 2:2 (1:1).
17 липня. 17.00. Чернівці. Стадіон «Буковина», 5500 глядачів.
Судді: О.Лаврів, В.Заровецький (обидва — Івано-Франківськ), В.Луцький (Калуш).
Делегат ФФУ: В.Федоренко (Хмельницький).
Чернівці: Чурилов, Басов, Климус, П.Іванов, Рудченко, Гунчак, Дорош (Керчу, 72), Донець (Блажко, 77), Сантрапинських, С.Маковійчук, Коробкін (Степанков, 61). Запасні: Преснаков, Пислар, Шевцов, Скорейко.
Тренер: Вадим Заяць.
Овідіополь: Паламарчук, Вишталюк, Хромих, Галюза (Поспелов, 76), Лещук, Полтавець (Булганін, 81), Немчанинов, Д.Пархоменко, К.Пархоменко (Продан, 57), Степанишин (Кошка, 64), Лобан (Зубков, 54). Запасні: Лавренцов, Гаврилкж. Тренер: Андрій Пархоменко.
Голи: С.Маковійчук (45+2, 48) — Полтавець (15,54).
Попередження: Басов (53), Рудченко (87) — Немчанинов (21), Лещук (29), Полтавець (35).

У дебюті звітного поєдинку активніше і гостріше діяли чернівчани. Але, як відомо, у футболі далеко не завжди забивають команди, які більше атакують. Так сталося і цього разу. Уже на 15-й хвилині досвідчений Полтавець, скориставшись пасом від Лобана, вивів гостей вперед. Більше того, вже за дві хвилини «Дністер» міг подвоїти рахунок, але після удару Степанишина «Буковину» врятував кіпер Олександр Чурилов. До перерви небезпечні моменти виникали лише біля воріт гостей. Але відзначитися буковинцям вдалося лише одного разу — під завісу тайму. Після прострілу Сантрапинських з лівого флангу м'яч знайшов у штрафному майданчику Степана Маковійчука, який завдав влучного удару по чужих воротах.

На початку другої 45-хвилинки фортуна всміхнулася «Буковині». На 48-й хвилині воротар Паламарчук не зовсім вдало ввів м'яч у гру, чим скористався той же Маковійчук, вціливши в лівий кут воріт «Дністра». Але підопічні Вадима Зайця недовго вели в рахунку — уже за шість хвилин Полтавець майстерним ударом зі штрафного з 25 метрів знову відновив статус-кво.

АРСЕНАЛ - ТИТАН - 1:2 (1:1).
17 липня. 18.00. Біла Церква. Стадіон «Трудові резерви». 2500 глядачів.
Судді: К.Труханов, А.Шамека, О.Дробітько.
Делегат ФФУ: В.Курганов.
Біла Церква: Суслов, М.Стоян, Лебединець, Малий, Степанюк, Кармаліта (Деревльов, 46), Коваленко (Рибковський, 80), Драголюк, Гонщик (Алексанов, 58), Піцур, Бровкін.
Тренер: Ігор Артимович.
Армянськ: Кошелєв, Світличний (Калиненко, 90+4), Мамотенко, Крюков, Столярчук, Субочев (Шарко, 89), Мацак, Камерцель (Маслов, 59), Радіонов (Яровенко, 53), Довжик (Волга, 82), Климентовський.
Тренер: Микола Федоренко.
Голи: Піцур (37) — Радіонов (13), Яровенко (55).
Попередження: Субочев (66), Шарко (90).

Відкриття нового сезону викликало ажіотаж у Білій Церкві. Адже те, про що так довго мріяли тамтешні любителі футболу, нарешті стало реальністю. Після понад дев'ятимісячну перерву, великий футбол повернувся в Білу Церкву.

Усім було цікаво побачити «Арсенал» зразка 2010 року. Але свято вийшло дещо змазаним. Новачок першої ліги «Титан», схоже, мав не менше бажання вдало дебютувати на вищому рівні й два голи у виконанні Радіонова та Яровенка стали тому підтвердженням.

ФЕНІКС-ІЛЛІЧІВЕЦЬ - ФК ЛЬВІВ - 0:3 (0:0).
17 липня. 17.00. Калініно. Стадіон «Юність». 350 глядачів.
Судді: О.Павлюк, А.Литвин (обидва — Київ), О.Мартищенко (Київська область).
Делегат ФФУ: М.Овчар (Калуш).
Калініно: Тукач, Луценко, Бобух, Бриль, Каваців, Акчурин (Мамонов, 73), Морозов, Гай (Никонов, 65), Панченко (Геворгян, 61), Леонов (Павелько, 55), Рябцев (Івашко, 61).
Тренер: О.Беляй
Львів: Шевчук, Романюк, Гальчук, Ковальчук, Ільків (Мостовий, 78), Сангаре (Зозуля, 81), Кобець (Кондратюк, 75), Чепурненко, Старенький, Козак (Крамар, 69), Кандауров (Мачуленко, 78).
Тренер: Олександр Рябоконь.
Голи: Чепурненко (53), Старенький (63), Крамар (77).
Попередження: Леонов (29), Морозов (42, 45), Бриль (52) — Кандауров (29).
Вилучення: Морозов (45).\

ПРИКАРПАТТЯ – ЗІРКА - 1:0 (0:0)
18 липня. 18.00. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». 3000 глядачів.
Судді: Я.Козик, І.Гарлач, І.Кувік.
Делегат ФФУ: О.Лазенко.
Івано-Франківськ: Локатир, Плехтяк, Гаврилишин, Бут (Логінов, 46), Канюк, Батальський (Маковійчук, 90+2), Шкред, Іванишин, Ревуцький (Калайда, 46), Герасименко, Микуляк (В.Барчук, 46).
Тренер: Сергій Пташник.
Кіровоград: Білошапка, Круцкевич, Пінчук, Д.Стоян, Смапько, Костюченко, Городов (Галенко, 79), Ткачук, Ситник (Бондарєв, 69), Давидов (Самойленко, 82), Грищенко (Демиденко, 70).
Тренер: Олександр Дериберин.
Гол: Калайда (64).
На 85-й хвилині Батальский не реалізував пенальті.
Попередження: Гаврилишин (44), Шкред (57) — Круцкевич (48), Костюченко (58), Галенко (83).

Олександр Дериберин: «Перший тайм був нашим. Ми втратили кілька відмінних нагод для взяття воріт. По перерві все змінилося. Мабуть, «Прикарпаття» більше хотіло перемогти».

Сергій Пташник
: «Зізнаюся, перед матчем не покидав острах. Ми мали дуже мало часу на підготовку. Дехто з новачків прибув лише вчора. З командою вони провели лише одне тренування. Перший тайм не вдався. У другому — ми зіграли краще, в тому числі, краще за суперника. Певно, нам більше була потрібна ця перемога. Далі у нас важкі поєдинки з «Сталлю» і «Закарпаттям».
Відзначу також як ніколи скромне відкриття сезону на стадіоні «Рух». У віп-ложі нових облич помічено не було. А отже, нову сторінку в історії франківської команди, мабуть, відкривати ще зарано...»


Сергій ЧАЙКА, Олександр ОЗІРНИЙ, Гліб КОРНІЄНКО, Георгій МАЗУРАШУ, Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф
Футбол | 26 апреля 2024, 11:35 22
Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф

Вспоминаем неожиданных чемпионов топ-5 в контексте их следующего сезона

6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде
Теннис | 25 апреля 2024, 19:15 10
6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде

Коко Гофф неожиданно легко уничтожила Аранчу Рус на грунте

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvurgaft
Закарпатський ліфт не зламався,він продовжує працювати.Просто продовжує спускатися униз.Ще є достатньо поверхів.Навіщо вони цього Гамулу залишили?В першій лізі мають працювати спеціалісти,які добре розуміються на ній,в яких є досвід,адже тут зовсім інша гра,без легіонерів,з невеличким бюджетом,з зовсім іншими,невідомими широкому колу вболівальників гравцями,інший настрій,менталітет.Потрібно добре знати гравців,які грають тут,адже ти не маєш змогу слідкувати за ними влітку,бо преса не цікавиться ними.
Нива Вінниця-респект.Дуже вдалий початок.Здається команда організована,налаштована на боротьбу.Може й за вихід в прем"єр посперечаються?Хоча,це я мабуть перебільшив трохи.
pudell
Невже закарпатський ліфт поламався?
Якщо так, то шкода - краще б він поламався минулого року (коли був на верху)
zh.y
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Jeka20UA
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил