Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
982
0

ВОЛОБУЄВ: «Знову будуватимемо нову команду»

Головний тренер «Сталі» розповів про новини зі стану алчевської команди

ВОЛОБУЄВ: «Знову будуватимемо нову команду»
Анатолий Волобуев

Попри тривожні сигнали про фінансові проблеми, алчевська «Сталь» блискуче завершила минулий сезон і фінішувала третьою в першій лізі. Причому, багато хто вважав, що бронзовий призер не менше заслуговував на еліту, ніж ті, хто його обігнав. Хоч як би там було, «Сталі» не звикати грати в першій лізі, показуючи хороший результат. Головне — щоб в Алчевську була команда. Про стан справ у відомому та авторитетному клубі з Луганщини цікавимося в його наставника Анатолія Волобуєва.

— Анатолію Івановичу, в якому настрої «Сталь» виходить на старт нового сезону?
—Ми привчили футбольну Україну, що алчевська команда постійно перебуває у верхній частині турнірної таблиці. Справді, в нас був хороший колектив, і, думаю, «Сталь» недарма здобула гідний результат минулого сезону. На старті нового чемпіонату не можу сказати, що перед нами стоять якісь конкретні завдання. Хоча від нас пішло чимало футболістів, натомість склад поповнила здібна молодь, отже, знову будуватимемо новий колектив. Має стабілізуватися фінансова система, яка в багатьох клубах нині не найкраща. Тож чекаємо, віримо, що все налагодиться.

—Які зміни в команді по персоналіях?
—Як ви знаєте, нас залишив найкращий бомбардир —  напівоборонець Муховиков. Нині він у складі володаря Кубка України — «Таврії». Пішли також Сапай, Акименко, Бабак, Шевченко, Назарук, Алан. Натомість запросили напівоборонців Колесниченка та Сікорського (із «Зорі»), Одинцова («Нафтовик-Укрнафта»), нападника ПФК «Олександрія» Локтіонова (належав «Ворсклі»). Орендували в «Шахтаря» оборонця Максима Білого — чемпіона Європи-2009 серед юнаків (це однофамілець гравця молодіжки), вирішуємо питання щодо воротаря донеччан Тельнова. Також з нами голкіпер «Десни» Пилипенко. У нього нині травма, проте ми знаємо його можливості й розраховуємо на поповнення. На зборах у нас було 22 футболісти плюс Пилипенко. Цілком можливо, всі вони вирушать і до Одеси (додому після зборів повертатися не будемо, відразу — на виїзд). Хтось зіграє, інші підтримають команду.

— У першому ж турі на вас чекатиме «Чорноморець», який щойно вилетів із прем'єр-ліги й прагнутиме реабілітуватися перед уболівальниками від самого початку нового сезону...
— Сама назва «Чорноморець» — досить гучна й не потребує додаткових коментарів. Але як одесити почуватимуться в новій лізі, в якому стані підійдуть до матчу з нами — це вже не від нас залежить. У них минулого сезону був хороший дубль, та й влітку вони посилилися. Завдання в них — повернутися до еліти. Звісно, ми не хотіли б починати чемпіонат з такого матчу. Але — що вдієш, з усіма гратимемо двічі, отже, шанси є. Просто треба належно готуватися й серйозно поставитися до всіх випробувань.

—Пригадуючи минулий сезон, що спрогнозуєте на новий?
—Думаю, «Чорноморець», «Закарпаття» та ФК «Львів» і ПФК «Олександрія» точно претендуватимуть на вихід у прем'єр-лігу. А інші — серед них і ми — «кровинки» в них поп'ємо, спробуємо взяти максимум очок і фінішувати якнайвище.


Артур ВАЛЕРКО, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.