Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1408
2

ЗАЯЦЬ: «В Буковині відбувається етап становлення колективу»

Наставник чернівецької «Буковини» Вадим Заяць розповів про підготовку своїх підопічних до сезону

ЗАЯЦЬ:  «В Буковині відбувається етап становлення колективу»
Буковина - Дрим-тим

Наставник чернівецької «Буковини» Вадим Заяць розповів про підготовку своїх підопічних до сезону. Вадим Григорович також акцентував увагу на новачках буковинського клубу та проаналізував сильні сторони найближчого суперника «Буковини» - клубу «Дністер» (Овідіополь).

— Вадиме Григоровичу, як готувалася команда до матчів першості України?

—План підготовки команди до сезону виконано на сто відсотків. Єдине: через примхи погоди довелося готуватися в Чернівцях. Хоча раніше планувався виїзд колективу у Вижницю. Зрештою, тим, як підготувалася команда до сезону, я задоволений.

—Розкажіть, хто поповнив команду в міжсезоння?
— Перед нами стояло завдання зберегти у своїх лавах лідерів команди. Якщо колектив виконує завдання на сезон, то його гравцями починають цікавитися інші клуби. Тож спочатку ФСК «Буковина» підписав контракти з тими виконавцями, які зіграли велику роль у здобутті командою путівки до першої ліги, а згодом клуб розпочав пошук нових гравців.

Ті гравці, які прийшли до «Буковини» під час літнього міжсезоння, зможуть підсилити колектив. Ми також узяли на перспективу молодого Івана Скорейка з «Університету». Щодо інших новачків, то наш клуб повернув місцевого футболіста Валерія Блажка, а також підписав двох голкіперів — Олександра Чурилова («Зірка», Кіровоград) і Сергія Преснакова («Єдність», Плиски). Взяли ми й захисника Сергія Басова з тієї ж «Зірки». Прийшов до нас півзахисник Євген Сантрапинських, який відомий вдалими виступами у «Бастіоні». Переконаний, що нам суттєво допоможе і досвідчений Руслан Гунчак.

—Чи можна очікувати на появу в основі «Буковини» нових місцевих гравців?
—Ми переглянули багато місцевих футболістів. Нам би дуже хотілося, щоб у нас грали футболісти такі, як-от Василь Задорожняк, Віктор Мглинець, Дмитро Білоус... На жаль, я поки що не бачу, так би мовити, вогника в очах молодих гравців. Я хочу звернутися до тренерів юних виконавців: «Готуйте сильних футболістів!». Молодий місцевий гравець, який буде готовий допомогти «Буковині», обов'язково отримає шанс закріпитися у рідній команді.

—Фахівці та вболівальники помітили, що у матчі із «Зімбру» воротар і захисники вашої команди припускалися помилок...

—Я вірю в Олександра Чурилова. Зрозуміло, цей гравець має стати лідером команди. Ті матчі за участю Олександра, які я бачив, мене переконали, що він досить непоганий воротар. А похибки трапляються у кожної людини. Дай, Боже, щоби Сашко помилявся лише у грі з молдовським клубом «Зімбру». Щодо оборони, то ми не граємо у старомодний футбол із останнім захисником. До того ж, до нас прийшов новий гравець. Як наслідок, потрібен час для того, щоб хлопці знайшли спільну мову на полі.

9 липня ми грали в Івано-Франківську проти «Арсеналу» з Білої Церкви, а 11 — проти «Зімбру». Ми робили акцент на гру з білоцерківським клубом, а на матч із молдовською командою я планував виставити другий склад. Однак у людей було свято, тому на поле вийшли наші провідні футболісти. Ви ж бачите, що багато хлопців не встигли відновитися після зустрічі в Івано-Франківську. Відчувалося, що деякі гравці стомилися вже під час розминки. Повірте мені, впродовж минулого тижня на плечі футболістів лягли дуже серйозні навантаження. І все ж, ми виконали завдання — здобули перемогу. А найголовніші зустрічі у нас розпочинаються 17 липня.

—У заявці «Буковини» є три нападники — Коробкін, Маковійчук і Степанков. Чи достатньо цих футболістів для результативної гри команди ?

—Збірна Іспанії виграла чемпіонат світу з одним форвардом. У нас ще є Сантрапинських, Донець. Я вірю у наших нападників. Влад Коробкін — найкращий бомбардир другої ліги. Переконаний, що зможе розкрити свій талант Рома Степанков. Сантрапинських був другим бомбардиром «Бастіону». А Степан Маковійчук уже давно здобув симпатії буковинських уболівальників. В атакувальній ланці «Буковини» все гаразд.

—Вадиме Григоровичу, Ви вже вивчали гру найближчого суперника — овідіопольського «Дністра» ?
—«Дністер» добре контролює м'яч і має досвідченого лідера Валентина Полтавця. Він може віддати гострий пас, блискуче виконує штрафні удари. Є в команди і мінуси. Які? Секрет. Ми обов'язково використаємо слабкі сторони у грі «Дністра».


Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шахтер – Динамо. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 11 мая 2024, 15:35 357
Шахтер – Динамо. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

Поединок главных претендентов на золотые медали пройдет на «Арене Львов»

Известно, как Лунин отреагировал на новость, что в финале ЛЧ сыграет Куртуа
Футбол | 11 мая 2024, 00:14 9
Известно, как Лунин отреагировал на новость, что в финале ЛЧ сыграет Куртуа

«Реал» сыграет с «Боруссией» 1 июня в финале главного еврокубка

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vadya-metal (Greece)
vpered Buka, uda4ki tebe
MaxaoM
Дякую за статтю і про такі маленькі команди...
Сподіваюся, Буковина ще заграє у Премєр -Лізі!
ВПЕРЕД БУКОВИНА!