Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2172
3

Десні - бути!

Чернігівський футбол буде представлений у другій лізі

Десні - бути!

Як відомо, футбольний клуб «Десна», що існував під егідою однойменного приватного підприємства (співвласники — Олександр Поворознюк і «група партнерів», яких представляв Володимир Сулім), через непроходження атестації виключено із лав ПФЛ. У нашій газеті про анатомію цього ганебного падіння йшлося наприкінці минулого тижня. А сьогодні можна сказати: Чернігів усе-таки не залишиться без професіонального чоловічого футболу. В усякому разі, вже зареєстровано нову юридичну організацію - ТОВ «Спортивно-футбольний клуб «Десна». Це нова футбольна структура, і вона не є правонаступницею збанкрутілого клубу, котрий тривалий час був радше віртуальним, ніж реально діючим.

Зауважимо, що створення СФК «Десна» ініціював міський голова Олександр Соколов. З цією метою було створено робочу групу на чолі з директором стадіону імені Ю.Гагаріна Олександром Овчаренком, котра, зокрема, готувала відповідні документи для проходження атестації у Федерації футболу України, вступу в ПФЛ і включення у другу лігу національного чемпіонату. В результаті ФК «Десна» теж значиться у графіку заявок команд другої ліги на сезон 2010-11 років, який оприлюднено на сайті Професіональної футбольної ліги.

Можна, мабуть, сказати: вскочили до останнього вагона поїзда, який ось-ось має відходити. А поїзд — отой знайомий. Нагадаємо, що у другій лізі «Десна» (з перервою) виступала впродовж дев'яти сезонів. Вибуваючи (тоді — за спортивним принципом) із першої ліги, чернігівські футболісти проходили «переекзаменування» у 1994-97 і 1999-2005 роках. І були на видноті. Команда двічі вигравала золоті медалі (таке також вдавалося лише київській «Оболоні», чернівецькій «Буковині» та черкаському «Дніпру»), стільки ж — «срібло» і одного разу — «бронзу».

А нині доводиться все розпочинати спочатку. Під чиїм началом діятиме СФК «Десна»? Хто ввійде у тренерський штаб? За якими принципами формуватиметься команда? Відповіді на ці та інші запитання, говорить О.Овчаренко, буде оприлюднено найближчими днями. Сьогодні ж доречно зазначити, що впродовж усього другого кола минулого чемпіонату «Десна» фактично фінансувалася одним київським бізнесменом — Юрієм Чеботарьовим. Він не був господарем клубу, але претендував на це. Скажемо також, що окреслилося коло кандидатів у тренерський штаб. І тут є з кого вибирати. Що ж стосується «Десни» зразка весняного напівсезону-2010, то ця симпатична команда тепер залишиться лише у вдячній пам'яті вболівальників. Майже всі гравці «основи», які несли на собі левову частку турнірної боротьби, працевлаштувалися. І передовсім - у ФК «Львів», який налаштовується на здобуття путівки у прем'єр-лігу. Сюди у повному складі перебрався увесь тренерський штаб чернігівців на чолі з Олександром Рябоконем. А в ігровому складі львів'ян тепер і четверо учорашніх деснянців. Це Богдан Кобець, Сергій Старенький, Денис Анеліков та Андрій Кандауров. Минулої суботи з ними укладено контракти. Одержав такий юридичний документ (з терміном дії — три роки) і Ярослав Сердюк, якого зараховано у дубль дебютанта елітного дивізіону — ПФК «Севастополь». Ще одного гравця — молодого Поспєлова - заявила київська «Оболонь». А ось, скажімо, капітана «Десни»-2010 Максима Боровкова мій позавчорашній дзвінок по мобільному застав у нього вдома у Дніпропетровську...


Віктор МУХА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча
Футбол | 18 апреля 2024, 09:40 6
Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча

Федерико Вальверде высказался об украинском голкипере

Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 08:22 2
Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина

Икер опубликовал пост в своем Twitter, мадридский клуб выбил «горожан» из ЛЧ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
skupoj
после успешных 2-х последних сезонов думал --на вышку можно замахиваться---а теперь опять с нуля начинать
Yurok1980
Начнем все заново. Верю, все будет хорошо.