Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2047
2

КОНДРАТЮК: «Команди Луческу чи Газзаєва проти нас безсилі»

Найкращим гравцем чемпіонату України з футзалу став Олександр Кондратюк

КОНДРАТЮК: «Команди Луческу чи Газзаєва проти нас безсилі»
Александр Кондратюк

Це звання він додав до титулу чемпіона України, завойованого у складі львівського «Тайму». Найкращим його обрали тренери, президенти та гравці українських команд...

«Відпочиваю собі на курорті в Туреччині, заходжу в інтернет і читаю, що мене визнано найкращим. Оце так приємна була несподіванка!» — ділиться радістю Олександр Кондратюк.

— Вас уперше в кар'єрі назвали найсильнішим гравцем чемпіонату України з футзалу...
— Авжеж. Я з 15 років займаюся футзалом. І ось 12 літ важкої праці принесли мені такі хороші плоди. Звісно, це приємно. Шкода, що в той момент я не був удома і не міг поділитися радістю з батьками. Та в Туреччині зі мною була дружина Марина і двоє донечок: восьмирічна Поліна та дворічна Віолегта. А повернувшись до рідного Харкова, я відзначив цю визначну подію в сімейному колі.

— Як ви гадаєте, чим саме ваша гра вразила президентів, тренерів та гравців?
— На це звання заслуговує кожен гравець «Тайму». А за мене проголосувало найбільше люду лише тому, що я відіграв сезон дуже стабільно. Мабуть, мій рівень був трішки вищим, ніж в інших футзалістів.

— Яке наступне визнання Олександра Конратюка?
— (Сміється). Ну хто не мріє стати таким, як бразилець Фалькао чи португалець Рікардіньйо. Це футзальні Пеле та Марадона. Справжні чарівники, в яких є чому повчитися. Та, на жаль, ми не маємо можливості часто їздити до Бразилії, щоб пограти з ними товариські матчі. Та все одно прагну рости до рівня цих виконавців. А щодо реальніших мрій, то хочу, щоб «Тайм» успішно виступив у Кубку УЕФА, ну й прагну досягти успіхів у складі збірної України.

— Ви не картаєте себе за те, що граєте у футзал, а не у великий футбол?
— Ні, я не шкодую. У великий футбол брали дітей кремезних, швидких. Я розумів, що мені буде важко. І ось у 15-річному віці зайнявся футзалом. Можу запевнити, що ми також маємо багато переваг над професійними футболістами. Зокрема, ми технічніші і вміємо швидше приймати рішення. Довго розмірковувати не можемо. Зрештою, футзалісти точніші. Тут удар прогнозуємо з точністю до сантиметра.

— Спрогнозуйте рахунок зустрічі у спортзалі між чемпіоном України з футболу та міні-футболу...
— У команді Мірчі Луческу виступає багато бразильців. Вони дуже технічні, футбольні чарівники, які свого часу грали у футзал. Із ними «Тайму» було б важко. Та все одно команди Луческу чи Газзаєва проти нас безсилі. Все-таки ми граємо у футзал, а вони — у футбол.

— А вам не образливо, що зарплати футзалістів приблизно відповідають рівню футболістів першої ліги чемпіонату України...
— Деякі хлопці у міні-футболі заробляють більше, аніж першолігові футболісти. Та все одно образливо, що в нас не такі великі зарплати. Утім, футзал доволі молодий вид спорту, і ще настануть часи, коли мої колеги зароблятимуть так само, як футболісти.

Олег ЗУБАРУК, газета «Експрес»
Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Evro-Pravo
BekXan как по мне он Кондрат просто клея перенюхал!!!
Кондрат тебе же говорили больше не курить и не нюхать....эх забыл наставления Олега Петровича забыл!
BekXan
КОНДРАТЮК: «Команди Луческу чи Газзаєва проти нас безсилі»
Курить вредно...