Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1066
0

Мирон Маркевич: "Матч з Волинню - навчальний посібник як не треба грати у футбол" "

Волинь - Металіст. Післяматчева прес-конференція тренерів

Мирон Маркевич: "Матч з Волинню - навчальний посібник як не треба грати у футбол"
"

Мирон МАРКЕВИЧ (головний тренер "Металіста"): Я думаю, що сьогоднішню гру потрібно зняти й дітям показувати - як не потрібно в футбол грати. Така моя думка. Коротко. Це антифутбол з боку обох команд.... Я вибачаюсь за таку гру з боку своєї команди, тому що, чесно кажучи, ми ще так паршиво не грали. Ось це - навчальний посібник як не треба грати у футбол.

- Мироне Богдановичу, у чому причина такої невдалої гри?

- Будемо розбиратися. Але у нас все-таки випав Мрдакович, Валяєв, а у нас і так немає лави запасних - ви бачите кого доводиться випускати. Втрата двох футболістів - то для нас забагато. Нам раніше десь везло, адже ми грали практично одним складом. А сьогодні все в середині поля зламалося, Ярош не в свою гру грав. Ну, а позаду - ви знаєте наші проблеми... Будь-яка передача вперед і вже серце стає.

- А про гру "Волині" що можете сказати?

- Ну я ж вже казав. Хай не ображається Віталій Володимирович (сміється)...

Віталій КВАРЦЯНИЙ: (Сміється)... Та я не ображаюсь...

- Чому ви не зуміли втримати Сачка - такий гол в кінці пропустили...

Мирон МАРКЕВИЧ (головний тренер "Металіста"):

- Та то потрібно запитатися у наших захисників.

- А установка тримати Сачка була?

- Звичайно. Ми ж розуміли що у "Волині" Сачко - це головна ударна сила...

- Мироне Богдановичу, чи не важко вам було сидіти на тренерській лаві зліва, а не справа?

- Знаєте, стільки часу вже пройшло відколи я справа сидів... Досить довго.

Віталій КВАРЦЯНИЙ (головний тренер "Волині"): Сьогодні у нас вдалий день. З тим що сказав Мирон Богданович я поверхово погоджуюсь тому що ви бачили, що команда дуже строго грала позаду. Ми багато працювали над цим, розібрали гру "Металіста", знали що вони грають у зіграний футбол. Нам були знайомі деякі речі. Проте деякі гравці у нас сьогодні випали. Це Степанов і Шумахер, який абсолютно не грав у відборі. Але так як ми планували, так і зіграли і у нас вийшло більше доброго, ніж поганого. Була, звичайно, певна нервозність у футболістів, адже відступати нам нікуди - не можна втрачати й півочка. Й команда дуже серйозно грала у захисті - ви бачили, всі стелилися у підкатах. Не завжди це вдавалося, тому що команду потрібно формувати вже в іншому напрямку. В тому що ми формували на атаку, на пресинг, команда не витягує ці дії. Тому довелося грати чіткіше, поєднуючи це з контролем м'яча на чужій половині поля. Ми грали на контратаках і не дивлячись на те, що у нас випав Степанов, я думаю, що моментів у нас було більше.
"Металіст" знаходився й знаходиться у лідируючій групі. Й дуже важко, якщо ви можете собі уявити, було витягнути команду з того стану в який вона попала - чотири гри без перемог, один забитий гол та й той в кубку. Дуже важко було. Я переживав, але напевно лучани дуже просили й хотіли святкувати сьогодні подвійне свято. Добре що усе так вийшло.

- Віталію Володимировичу, фінансова й ігрова криза пройшла?

- Усе налагоджується потихеньку.

- Як вдалося після 1:7 поговорити з футболістами аби налаштувати їх на сьогоднішню гру?

- Я після матчу в Києві не робив ніяких розборів, спокійно переговорив з гравцями. Сказав "Ваші пропозиції?"... У мене завжди буде в пам'яті команда 89-го року - вони могли й випити за перемогу, й за поразку серйозно обговорити проблемні питання. Й кожен розумів де він недопрацьовував, де відносився до гри не так як слід.... Я відмінив вихідний у понеділок, гравці приїхали на свято... Вони погуляли, розслабились... Напевно це зіграло свою роль - команда здружилась й сьогодні виглядала єдиним колективом. Сьогодні вони просять дозволу знову - нехай гуляють, я не забороняю.

- Ви вчора зіграли два тайми за команду ветеранів. Чи не важко грати, а потім йти керувати командою?

- Та це єдина віддушина в житті, що ми з тренерами через день бігаємо у футбол. Й коли така приходить гра, то питання стоїть не наскільки ти зіграєш в повну силу, а наскільки ти зіграєш скільки зможеш. А побігати, попотіти - це мить задоволення. Це нормально.

- А у такому віці що легше - грати чи сидіти на тренерській лаві?

- Грати в будь-якому віці легше! Краще! Приємніше!

Сайт вболівальників ФК "Волинь"

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.