Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2301
1

Евро-2012 в фокусе польских СМИ

Польская пресса пристально следит за подготовкой Украины к Евро-2012

Евро-2012 в фокусе польских СМИ

Упродовж минулого тижня польські ЗМІ продовжували висвітлювати підготовку України та Польщі до фінальної частини Євро-2012. Польське агентство преси (РАР) з посиланням на Укрінформ передає слова міністра у справах сім'ї, молоді та спорту України Равіля Сафіулліна про те, що ліквідовано відставання з будівництва Олімпійського стадіону в Києві і робота над реконструкцією спортивної арени до Євро-2012 відбувається згідно з графіком. Інформується, що представник головного виконавця стадіону у Києві – фірми «Київміськбуд» Василь Можар повідомив, що ліквідовано усі фінансові заборгованості перед підпорядкованими фірмами і їх робітниками. «Минулого тижня ми отримали кошти, розрахувалися за виконану роботу за попередні місяці, закупили необхідні будматеріали, і сьогодні робота здійснюється без жодних проблем і відповідно до графіка», – наголосив він. За інформацією В.Можара, з початку 2010 року будівельники на Олімпійському стадіоні витратили 560 млн грн, а до кінця поточного року буде використано ще 240 млн грн.

РАР також пише, що на стадіоні до ЧЄ-2012 у Львові завершуються роботи на першому рівні майбутньої спортивної арени. Зокрема, завершено монтування 68 бетонних опор, на яких кріпитимуться елементи трибун стадіону. Водночас з травня цього року на стадіоні тривають роботи з монтажу опор конструкції на другому рівні об’єкту. Зокрема, повідомляється про встановлення 64 зі 110 таких опор. Зазначається, що до серпня цього року буде завершено будівництво основи стадіону, а у вересні розпочнеться монтаж стальної конструкції даху спортивної арени.

За інформацією директора департаменту містобудування, архітектури та просторового розвитку Львівської ОДА Степана Лукашика, з новими злітно-посадковою смугою (ЗПC) і пасажирським терміналом львівське летовище відповідатиме всім європейським зразкам і не поступатиметься за рівнем обслуговування київському аеропорту. Як інформує РАР, С.Лукашик повідомив про виділення з державного бюджету на реконструкцію львівського аеропорту понад 2 млрд грн, з яких половина коштів піде на будівництво нової ЗПС. Водночас місцевий чиновник наголосив, що немає жодних проблем з будівництвом стадіону в місті: «Головна проблема – це дефіцит проектної документації. Якщо б не ця обставина, ми зробили б уже набагато більше».

Польські ЗМІ прискіпливо спостерігали й за підготовкою до Євро-2012 у Польщі. За інформацією інформагентства, представники польської залізниці (PKP) та угорської фірми TriGranit підписали угоду щодо будівництва у Познані нового залізничного вокзалу. Будівельні роботи щодо спорудження об’єкту розпочнуться ще цього року й повинні завершитися до початку ЧЄ-2012. «Підписання угоди дає змогу розпочати роботу, пов’язану зі створенням інтегрованого комунікаційного центру, який об’єднує створення залізничного вокзалу, паркінгу та автобусного терміналу. Загальна сума інвестиції становить 160 млн євро», – цитує РАР слова речника РКР у Познані Пьотра Кришака. За його інформацією, навколо комунікаційного центру буде збудовано також торговельні та бізнес-центри, готель та житлові будинки.

РАР передає, що найближчим часом під дахом стадіону до Євро-2012 у Познані закріплять два великі телебіми, кожний з яких розміром 115 кв. м. За інформацією представниці спілки «Євро Познань 2012» Йоанни Стжижевської, це будуть найбільші телебіми, які на сьогодні є в Польщі. Вона повідомила, що кожний з них складатиметься зі 120 cвітлодіодних екранів, які характеризуються високою витривалістю на вплив вологи і води. Загальна вага одного телебіму становить 6 тонн.

Представниця спілки «Євро Познань 2012» також додала, що реконструкція 43-тисячного стадіону до Євро-2012 у місті перебуває на завершальному етапі. Зокрема, на спортивній арені сьогодні продовжується монтаж крісел: на трибунах I і ІІІ їх встановлено вже близько 20 тис. одиниць.

За інформацією РАР, популярна американська телекомпанія СNN розпочала серію репортажів про Польщу та її міста. Повідомляється, що упродовж місяця на телеканалі демонструватимуться програми про суспільно-політичне, економічне, культурне життя країни, а також підготовку РП до Євро-2012.

На своїй інтернет-сторінці видання Fakt.pl зазначає, що потрібно зробити все, щоб уникнути під час Євро-2012 в Україні та Польщі таких скандалів із суддівськими помилками під час матчів, які відбуваються сьогодні на Мундіалі в ПАР. «Не хочемо, щоб ЧЄ-2012 запам’ятали як фестиваль суддівських помилок, так як це відбувається у Південній Африці. Тому президент УЄФА повинен зробити усе, щоб переконати Зепа Блаттера (президент ФІФА) у запровадженні відеоповторів суперечливих моментів матчів», – наголошує Fakt.pl. Видання також повідомляє, що керівник УЄФА Мішель Платіні не проти проведення дискусії з цього приводу, однак на це потрібна згода й З.Блаттера, який останнім часом також почав схилятися до необхідності подібного обговорення.

Часопис «Газета Правна» пише, що Міністерство внутрішніх справ та адміністрації (MSWiA) РП готує зміни до проекту закону щодо принципів участі іноземних функціонерів у спільних операціях чи рятувальних операціях на території Польщі. За інформацією видання, це особливо важливо у ході ліквідації наслідків стихійних лих чи в контексті проведення через два роки в країні футбольного єврофоруму. Проект закону передбачає, зокрема, що іноземні функціонери різних служб під час перебування в РП матимуть дозвіл на пільговий проїзд у державному транспорті, яким на сьогодні володіють польські поліцейські. Вони також зможуть користуватися безплатною медичною допомогою, за яку платитиме MSWiA. Зарплатню цим особам виплачуватиме держава, яка надсилатиме її до Польщі, повідомляє «Газета Правна».

www.ukrinform.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kiruxa_y
надо ехать в Польшу на бесплатную медицину )) шутка ...
касательно видеоповторов, вряд ли их введут ... 5 судей более реально ...