Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3077
1

Мирон КІНДІЙ: «Матчі плей-офф були б доречними»

Власник та капітан львівського «ТВД» Мирон КІНДІЙ про підсумки минулого сезону та плани на майбутній

Мирон КІНДІЙ: «Матчі плей-офф були б доречними»
Мирон Киндий

Фінішний спурт львівського «ТВД» (виграв усі проведені матчі заключної частини чемпіонату) лише підтвердив, що в компанії команд, які виборювали місця з 7 по 12, підопічні Романа Ковальчика опинилися зовсім випадково.

– Якої оцінки заслуговує гра команди «ТВД» у цьогорічному сезоні? – з таким запитанням ми звернулися до співвласника та капітана Мирона КІНДІЯ.
– За п’ятибальною шкалою «ТВД» награла на три. Якщо б команда твердо увійшла до шістки кращих команд ліги, то отримала б четвірку. Непорозуміння, яке вийшло – це питання другорядне. Команда повинна була заробити свої тверді 35 очок, бути на п’ятому місці й тоді все було б по-іншому.

Базуючись на грі кращих футболістів і дивлячись на рівень їхніх зарплат, від Мельника, Сільченка, Вахули, Чеботарьова ми не отримали віддачі, якої очікували. Вищеназвані гравці лише відсотків 20 провели на високому рівні, а 80 процентів ігор – на низькому. Тому ми, співвласники команди, базуючись на аналітику, яку нам подав головний тренер Роман Ковальчик, вирішили, що такі люди не мають права бути в команді «ТВД». Ми зробили все можливе з обох сторін, аби попрощатися з цими футболістами на паритетно чесних засадах. Вони мають нові клуби, бажаю їм здоров’я, довголіття й перемог, яких вони досягали з командою «ТВД».

Гроші не впливали на гру команди

– Фінансова криза відчутно вдарила по будівельному бізнесу. Перебої в зарплатах могли вплинути на гру команди «ТВД»?
– На сьогоднішній день існує дуже мало команд, які зарплати та преміальні виплачують своєчасно. У нашій команді були дуже серйозні збої. Проте на даний момент з командою розрахувалися за сезон 2009-2010 років, окрім травня місяця (зарплата). У липні, коли хлопці вийдуть з відпустки, ми розрахуємося за травень і червень. Не скриваю, що упродовж сезону у нас були проблеми, ми не могли своєчасно платити зарплати і т.д. Але кінець сезону усе розставив на свої місця. Тому не думаю, що затримки у заробітній платні могли вплинути на гру команди. Хлопці аналізували стан справ у інших командах й знали, що там далеко не краща ситуація.

Тому я глибоко переконаний, що на кінцевий результат впливали їхні амбіції, деякі непорозуміння, які були між тренером і гравцями. Чому Кордоба став найкращим футболістом «ТВД» за підсумками сезону, що завершився й не задавав дурних запитань? Чому Денис і Хавер дуже добре відіграли? Чому Засенко почав прогресувати у нас? Чому Маржановський грає стабільно? А такі великі люди, які Сільченко і Вахула провалили сезон. До Мельника у мене питань не має. Хоча з трьох сезонів, які провів у «ТВД», два – провалив. Хоча саме у нас він став майстром спорту України й воротарем високого рівня. До речі, Мельник і Сільченко мали бажання залишитися в «ТВД». Але ті фінансові запроси були непосильними для нашого клубу. Тому остаточно скажу, що гроші не впливали на кінцевий результат.

Були інші фактори – режим, тренування, самовіддача й відношення до своєї справи. Не прислухалися гравці й тренер до моєї поради в Луганську, коли за рахунку 2:2 я рекомендував випускати «п’ятого» й грати на перемогу. Гравці і тренер були проти, посилаючись на регламент. Мене він не цікавив, мене цікавила перемога й три очки. Тоді б не було ніяких конфліктів. А так я вважаю, що вищеназвані люди не виправдали довір’я й саме через них ми не потрапили до шістки кращих команд України. Збірники (нинішні й колишні) мають бути ретельними патріотами команди, яка їх вивела на певний рівень. Через них уся команда недоотримала преміальні за вихід у першу шістку.

– Мироне Романовичу, до вашої думки не прислухалися гравці й головний тренер у Луганську. Загалом, перед матчами які-небудь рекомендації даєте тренеру чи гравцям на правах капітана та співвласника команди?
– Категорично ні. Цього не робитиму й надалі. Оскільки я віковий гравець команди, то більшу частину ігрового часу я проводжу на лаві запасних. Тому, як правило, спостерігаю збоку на ті події, які відбуваються на майданчику. Як капітан під час гри можу собі дозволити підійти до тренера й сказати, що цей поєдинок нам конче треба виграти. А тренеру вирішувати, як цю перемогу здобути. У Луганську я з таким проханням звернувся, бо президент «Єнакієвця» мене попередив про можливу спірну ситуацію. Більше того, перед поїздкою у Харків, я наголошував на тому, що нам не можна програвати. Але, на жаль, до мене не прислухалися, програли 0:5. Тому я вважаю невходження «ТВД» до шістки кращих клубів України серйозною поразкою нашої команди в сезоні 2009-2010 років.

Тренеру довіряю на сто відсотків

– У футболі, як і в інших ігрових видах, існує неписане правило: виграє КОМАНДА, програє – ТРЕНЕР…
– Ми звикли до того, що футболісти всі класні, мають право помилятися, а винен у всьому тренер. Минулого року я вже зробив неправильні висновки щодо тренера. Цього разу таких висновків я не робитиму. Я вдома був присутній на всіх матчах, які грала наша команда. На виїзді не був лише на кількох матчах. Тому тренеру я довіряю на всі сто відсотків. Я бачу, як він проводить тренувальний процес, бачу я і віддачу того чи іншого гравця, бачу взаємовідносини між тренером і гравцями. Тому вини тренера в тому, що ми закінчили сезон на сьомому місці я не бачу. Його вина виключно юридична. Не він повинен розбиратися в регламентах і положеннях, які розробляють наші функціонери.

Збір у Словенії, турнір у Чехії та Кубок Галичини

– Познайомте наших читачів із змінами в команді та планами підготовки «ТВД» до нового сезону?
– Практично всі зміни в команді уже відбулися. «ТВД» поповнили Євген Саківський із «Контингента», Юрій Дегтяренко з харківського «Локомотива», Тарас Кузь з «Енергії» й ще один молодий гравець, вихованець школи «енергетиків». Повноцінним гравцем «ТВД» став Андрій Ткачук, який минулий сезон провів у нас на правах оренди. Комплектація команди практично завершена. 4 липня гравці повертаються з відпустки. Після завершення сезону команда поїхала на традиційний міжнародний турнір до Бельгії. Відіграли класний турнір, виграли головний трофей і з гарним настроєм повернулися у Львів, після чого пішли у відпустку.

4 липня розпочинається перший тренувальний збір, який триватиме приблизно місяць і відбуватиметься на нашій заміській базі у Малечковичах. Потім плануємо поїхати в Словенію на тижневий тренувальний збір, де працюватимемо в залі. З 11 по 16 серпня ми братимемо участь у міжнародному турнірі в Чехії. З 25 по 29 серпня – змагатимемося на Кубку Галичини в Івано-Франківську. З 4 вересня розпочинаємо новий сезон.

Матчі плей-офф були б доречними

– Яке завдання під силу команді «ТВД», враховуючи вищеназваних новачків колективу?
– Вислухавши рекомендації тренера про можливості гравців нашої команди, нам під силу бути в п’ятірці кращих клубів України. Після першого кола ми побачимо, що нам під силу, а що – ні.
– За якою схемою проведення майбутнього чемпіонату хотіла б грати команда «ТВД»?
– Спочатку в мене були одні позиції, а зараз я зійшовся на думці, що плей-офф до трьох перемог для восьми команд буде доречною у новому сезоні. Спочатку для визначення «вісімки» граємо двоколовий турнір.

Роман ЦЮНЯК, газета «СПОРТИВКА» (м. Львів)

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В Полесье рассказали об идее премирования арбитров по итогам сезона
Футбол | 28 апреля 2024, 13:27 4
В Полесье рассказали об идее премирования арбитров по итогам сезона

Владимир Загурский выступил за создание премиального фонда в размере 16 миллионов гривен

Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче
Футзал | 21 апреля 2024, 22:38 0
Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче

Украинцы завершили выезд в Венгрию со 100% результатом

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
trancelife
Фінішний спурт львівського «ТВД» (виграв усі проведені матчі заключної частини чемпіонату)
А с Монолитом в Харькове Вы как сыграли???