Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 09 июля 2021, 11:14
2702
8

Карпаты обыгрывают Викторию

Команда Олега Кононова провела товарищеский спарринг с чешским клубом «Виктория»

| Обновлено 09 июля 2021, 11:14
2702
8
Карпаты обыгрывают Викторию

І для «Карпат», і для «Вікторії» очний поєдинок був останнім спарингом на зборах у Альпах перед стартом нового сезону, в якому на обидві команди чекають поєдинки Ліги Європи. Але починають його і львів'яни, і футболісти з Пльзені іграми на внутрішній арені. «Карпати» 10-го липня зіграють стартовий поєдинок національного чемпіонату у Дніпропетровську, а на «Вікторію», як на чинного володаря Кубка країни, двома днями раніше чекає битва за Суперкубок Чехії проти найсильнішого чеського клубу празької «Спарти».

У порівнянні з попереднім матчем проти російського ФК «Ростов», в якому «Карпати» здобули перемогу з рахунком 2:0, Олег Кононов у стартовому складі зробив дві заміни. Через невеличке ушкодження медики не дозволили вийти на поле лівому захиснику Ощипкові і цю позицію закривав універсал Федецький. Натомість місце Артема на правому фланзі оборони зайняв Петрівський, який став єдиним карпатівцем, що провів на полі всі 90 хвилин. Ще одна зміна сталася в лінії нападу – повернувся у стартовий склад Кожанов, який не грав з «Ростовом» через болі в спині, а Кополовець розпочав зустріч з лави запасних.

На відміну від Олега Кононова, тренер «Вікторії» Павел Врба склад своєї команди у порівнянні з попереднім поєдинком проти румунської «Стяуа» (чехи програли – 0:1) змінив більш ніж кардинально. Місце у воротах замість Тіхачека зайняв Любош Крбечек (у команді грає також його брат Томаш, який діє у центрі поля). Одразу три заміни відбулися в лінії оборони – залишився лише центральний захисник Навратіл, разом з яким на поле вийшли Райторал, Бистронь таЛамберский. Щоправда Рада і Йірачек, які грали проти «Стяуа» в захисті, вийшли і на зустріч з «Карпатами», але вже в лінії півзахисту. Разом з ними в центрі поля цього разу діяли Петржела, Хорват і Бакош. Зазначимо, що двоє останніх в зустрічі з румунами участі не приймали, а Петржела вийшов по перерві замість Режека, який з «Карпатами» був єдиним форвардом.

Грати командам довелося у непростих погодних умовах – термометр у тіні показував +34С. Тому з бригадою арбітрів з Румунії перед грою була домовленість про те, що в середині обох таймів буде зроблено невеличку перерву, аби гравці трішечки перепочили, а головне, попили водички.

Попри спеку, «Карпати» з перших хвилин дали зрозуміти, що не збираються відмовлятися від активних дій і одразу за рахунок кращого контролю над м’ячем заволоділи територіальною та ігровою перевагою. Щоправда чехи дуже активно пресингували в центрі поля, де вони мали чисельну перевагу (п’ятеро проти трьох), але це не допомагало – група атаки карпатівців створила чимало небезпечних моментів у володіннях кіпера «Вікторії».

Лише за перші 10 хвилин наша команда мала чотири моменти, аби відкрити рахунок. Спочатку захисники збили Гурулі, але Кожанов зі штрафного влучив у стінку. Потім, сфолили на Зеньові. Стандарт знову виконував Кожанов, але цього разу він зробив передачу верхом – Тубіч пробив головою вище воріт. Третій штрафний Денис вирішив пробити по воротах – забракло влучності. Нарешті Худоб’як закинув м’яча за спини захисників і вивів на забивну позицію Гурулі. Грузин, перед яким був лише кіпер, головою пробивав, здавалося, напевне, але круглий пройшов повз рамку.

Цікаво, що аналогічний момент мав і сам Худоб’як. На 37-й хвилині Годвін класно закинув на нього круглого в штрафний і Ігор мав час, аби пийняти м’яч і переправити його у сітку, але вирішив пробити сходу головою – повз рамку.

Окрім цих моментів, «Карпати» створили їх до перерви ще чимало. Зокрема на 18-й хвилині мав забивати Батіста. Худоб’як вертикальним пасом розрізав оборону і бразилець вийшов проти воротаря. Любоша Крбечека Роша обіграв, але пробиваючи під кутом, влучив у стійку.

А найкращу нагоду відкрити рахунок до перерви змарнував Кожанов. На 33-й хвилині оборонці «Вікторії» обрізалися в центрі поля і Денис отримав шанс реалізувати хокейний буліт. Карпатівець не став обігрувати воротаря, а вирішив пробити повз нього. Це йому вдалося, але бальон оминув не лише руки кіпера, а й каркас воріт.

Загалом у першому таймі «Карпати» мали помітну перевагу, перш за все завдяки значно більш гострішим діям у атаці. Однак не можна сказати, що «зелено-білий» захист мав незапланований вихідний. «Вікторія» при першій нагоді намагалася йти вперед. А напруга у володіннях Тлумака зазвичай виникала при стандартах. Проте наші оборонці цього разу діяли в подібних епізодах дуже дисципліновано, а головне, ні на мить не втрачали концентрації. Саме через це Тлумаку відносно рідко доводилося вступати у гру. Свою майстерність наш капітан продемонстрував на 15-й хвилині, коли єдиний форвар чехів Режек здалеку намагався закинути круглого Тлумаку за комірець – голкіпер лише в останню мить врятував команду. Серед гравців «Вікторії» мав нагоду відзначитися і Лімберский, але під його удар з 11-и метрів встиг постелитися Тубіч – серб врятував команду від цілком ймовірного голу.

Те, що не вдалося в першому таймі – забити гол, «Карпати» зробили на початку другої 45-хвилинки. Причому зробили це двічі! На 48-й хвилині Зеньов отримав м’яча на правому фланзі, прискорився, прибрав захисника у карному майданчику і відкотив круглого під удар Батісті: 80-й номер «зелено-білих» в дотик сильним ударом спрямував його у ближній кут – 1:0. Тіхачек навіть не встиг зрушити з місця.

А ще за сім хвилин красень-гол забив Кожанов. Денис отримав м’яча у центрі поля, на швидкості обіграв трьох суперників, елегантно обігрався у «стіночку» з Батістою, отримав круглого у штрафному і потужним ударом не залишив кіперу жодних шансів на порятунок – 2:0.

Одразу після забитого другого голу Олег Кононов провів низку замін. Однак «Карпати» й надалі продовжували контролювати перебіг подій на полі. Чудову нагоду забити свій перший гол за «зелено-білих» мав Авелар, який після перерви вийшов замість Федецького на позицію лівого захисника. Даніло зі своєї половини поля, обігравши двох суперників, здійснив рейд по діагоналі, змістився в центр і опинився на ударній позиції. Однак нанести постріл по воротах не встиг – в останній момент м’яч вибив захисник.

Цікаво, що мав шанс забити й інший бразильський новачок «Карпат» Нену, який вийшов на заміну замість свого співвітчизника Батісти і діяв не незвичному для себе місці центрфорварда. На 86-й хвилині Нену з правого флангу вийшов на ворота і потужно пробив у дальній кут, але Тіхачек впорався з ударом.

Але й «Вікторія», яка в середині другого тайму вирівняла гру, могла принаймні відіграти один м’яч. На 78-й хвилині після подачі кутового нападники «Вікторії» тричі били по воротах. Двічі ситуацію рятували захисники «Карпат», які кидалися під удари, а після третього пострілу у виконанні Томаша Крбечека кіпера «зелено-білих» Руденка, який в перерві замінив Тлумака, підстрахувала перекладина. Ще одну нагоду чехи змарнували на 89-й хвилині. На побачення з Руденком вийшов Рідель, але новачок нашої команди грамотно скоротив кут обстрілу воріт і змусив чеха пробити повз рамку.

Могли на останніх хвилинах забити свій третій гол і «Карпати». Спершу Ткачук метрів з 30-и потужно пробив і воротар «Вікторії» ледь не помилився, коли ловив бальон. А перед самим фінальним свистком вже Мартинюк майстерно виконав штрафний – Тіхачек зіграв надійно.

Тож серію спарингів у Австрії «Карпати» завершили другою поспіль звитягою з рахунком 2:0. Дай Боже, щоб так само успішно підопічні Олега Кононова грали і в Прем’єр-лізі, Кубку України та Лізі Європи.

«Карпати» (Львів, Україна) – «Вікторія» (Пльзень, Чехія) – 2:0 (0:0)
«Карпати»: Тлумак (Руденко, 46) – Петрівський, Мілошевіч (Гурський, 56), Тубіч (Є. Тарасенко, 56), Федецький (Авелар, 46) – Ґодвін (Ткачук, 56), Худоб’як (Мартинюк, 62), Гурулі (Габовда, 62) – Зеньов (Кополовець, 56), Батіста (Нену, 56), Кожанов (Гудима, 56).
«Вікторія»: Л. Крбечек (Тіхачек, 46) – Райторал, Навратіл, Бистронь, Лімберский (Хрушка, 46) – Петржела (Колар, 55), Хорват, Рада (Рідел, 46), Йірачек, Бакош (Т. Крбечек, 55) – Режек (Ванечек, 46).
Голи: Батіста (48), Кожанов (55).

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 1
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

ФОТО. Перес и Анчелотти поздравили Лунина после безумного матча с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес и Анчелотти поздравили Лунина после безумного матча с Ман Сити

Украинский вратарь помог «Реалу» выйти в полуфинал Лиги чемпионов

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
КРИСТИНА
ВІТАЄМО "КАРПАТИ" З ПЕРЕМОГОЮ!))))))))))))))
slava0703
andr2896 — 03.07.2010 16:51
а коли перший матч в лізі європи?
W_E_R_W_O_L_F
да-да)
myroslavmail
Уже пора писати про то що брати баранцы повернулися в Карпати!
pudell
Ну що ж, скоро подивимся на них в офіційних матчах.
Сподіваюсь все буде так само добре
andr2896
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
slava0703
на черзі Дніпро
W_E_R_W_O_L_F
Молодці!!!