Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
2540
0

Перша ліга. Топ-10

Найгарячіша десятка зимових першолігових переходів

Перша ліга. Топ-10

1. Валерій Федорчук.
ФК «Львів», «Дніпро»/»Кривбас»

Бунтівний гравець молодіжки ще на початку сезону поривався у пре-м'єр-лігу. Сумлінно відпрацювавши перше коло (5 голів — другий показник ФКЛ), молодий хав не побоявся піти в дубль, щоб таки здійснити мрію про еліту. Важко сказати, чи виграли від цього гравець та львівський клуб. Кіндзерський в інтерв'ю «УФ» резонно зазначив, що команда не повинна залежати від одного гравця. З іншого боку, травми Баранців та форвардів обезголовили львів'ян. Але зрозуміло одне: дніпропетровці вже втерли носа столичним канонірам, придбавши за 4,8 млн. грн. талановитого напівоборонця. Така вона, сила «першої-ліпшої пропозиції».

2-3. Тарас Дурай, Олексій Курилов.
«Зоря»/клуби-власники трансферів «Волинь»

Кварцяний розуміється на селекції. Він підхопив футболістів, яких орендував прем'єрліговий клуб, і «Волинь» отримала чудовий дует центрбеків — зіграних, високих, дужих, досить молодих, але вже досвідчених. Адже Курилов — гравець основи молодіжки, а Дурай, окрім легендарної травми Шевченка, має в доробку «скальпи» не одного іменитого нападника, яким так і не вдалося пробити його оборонний цемент. Щоправда, в стрімкому плині кадрів Кварцяного хлопці загубилися й тепер шукатимуть щастя в інших командах. Радше в елітних.

4. Павло Ксьонз.
«Арсенал», ПФК «Олександрія»

Півзахист олександрійців досить сильний і злагоджений. Як його підсилиш? Але, як з'ясувалося, і досконалість можна вдосконалити. Ще в січні Паша виграв у складі динамівців Меморіал Макарова, а вже через короткий проміжок часу почав сяяти в команді з Кіровоградщини, своєю швидкістю та креативністю додавши нових барв команді Шарана.

5. Олег Герасим'юк.
«Динамо-2», «Волинь»

Відразу після повернення в рідну команду Олег отримав капітанську пов'язку. І хоча через травми йому не все вдалося в другому колі, він все ж став одним із найкращих хавбеків першої ліги. Стрімкий, із дотепними маневрами всією шириною півзахисту, він став дуже корисним команді з її яскраво вираженими форвардами.

6.Олександр Шевелюхін.
«Волинь», ПФК «Севастополь»

Перехід цього міцного оборонця навряд чи послабив оборону лучан, а от севастопольцям точно став у пригоді. Правий крайок, що вміє прикрити й інші позиції оборони, — корисне придбання переможців першої ліги.

7.Олександр Лебединець.
«Геліос», «Прикарпаття»

Капітан «Геліоса» переходив у «Волинь», а опинився у «Прикарпатті». Звісно, гравцеві його рівня до снаги боротися й за вищі завдання, ніж збереження прописки в першій лізі, проте склалося так, що він пограв саме там. І вельми успішно — забиваючи й виконуючи безпосередні руйнівні функції.

8.Ігор Худоб'як.
«Прикарпаття», ПФК «Севастополь»

Ще ззамолоду віці Ігоря випробовували в «Динамо-2». Звісно, вже сам факт перебування в структурі супер-клубу свідчить про серйозний потенціал хлопця. Але найважливіше: не підійшовши киянам, Ігор не здав обертів. Вигравши дві універсіади та купу українських студентських титулів, не забуваючи й регулярно відзначатися в першій лізі, де в його активі значаться майже чотири десятки голів. Півсезону в Севастополі грав досить багато, а от гол провів лише один.

9.Олег Шептицький.
«Нафтовик-Укрнафта», ФК «Львів»

23-річний львів'янин — не лише автор переможного гола динамівцям у Києві, а й вельми неординарний гравець групи атаки. Хоча він забиває не частіше за деяких оборонців, але є дуже корисним творчим футболістом. Щоправда, у період, коли добромильські муніципали лишилися без Мандзюка та Худзика, Олег не потягнув ролі головного забивали.

10. Олександр Антоненко.
«Оболонь», «Арсенал» БЦ

31-річний універсал перейшов із пре-м'єрлігової команди в склад новачка першої ліги. Ясна річ, для досвідченого футболіста це шанс лишатися поруч із родиною. Але, разом із тим, такі переходи — свідчення того, що в першій лізі ще є клуби, здатні запрошувати до себе досить відомих гравців. На жаль, Сашко через травму спини пропустив більшу частину весняних перегонів. А починав яскраво...


Артур ВАЛЕРКО, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.