Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
2596
10

Вінницька Нива вийшла до першої ліги!

У перехідному матчі вінницький клуб здолав «Кремінь»

Вінницька Нива вийшла до першої ліги!
Нива Винница

КРЕМІНЬ – НИВА – 0:2
28 червня. 17.00. Макарів. Стадіон «Центральний». 700 глядачів.
Судді: Д.Кутаков (Бровари), С.Соботюк, Г.Бич (обидва — Київ).
Делегат ФФУ: С.Шебек (Київ).
Кременчук: Олійник, Волошин, Чорномор, Борщ, Дичко (Проненко, 46), Климов, Тининик, Глибокий (Лапа, 71), Собко (Сутула, 8; Зайко, 53), Мисяйло (Бородін, 57), Коваленко (Степанчук, 63). Запасний: Козенко.
Тренер: Юрій Чумак.
Вінниця: Гайдаржи, Найко, Прохоров (Лук'янець, 53), Воронін (Пивовар, 86), Герасимець (Адаменко, 83), Бовтрук, Козьбан (Чаус, 78), Качур (Кушка, 66), Гергелюк, Пилявський (Веретинський, 72), Варченко. Запасні: Скибенко.
Тренер: Олег Федорчук.
Голи: Козьбан (12), Найко (48).
Попередження: Чорномор (73), Степанчук (85) — Бовтрук (88), Гергелюк (88).

День Конституції України надовго запам'ятається вінницьким уболівальникам футболу. Адже «Нива» підвищилася в класі! За три роки — від «Ниви-Світанку» (2007), яка, щоб грати у другій лізі, починала з КФК, до «Ниви» — учасника першості України 2010/2011!

Мрія про те, що у місто над Бугом повернеться футбольна слава, — здійснилася. Вінницька «Нива», в останній момент посівши друге місце в чемпіонаті, виграла Кубок ліги, перемогла у матчі плей-офф і встигла на останню сходинку потягу під назвою «Перша ліга»!

Хоча суттєвої підтримки земляків футболісти могли й не дочекатися. А все — дякуючи обласній міліції, яка не випустила з Вінницької області два автобуси з фанатами. Формулювання було таке: «Акція проти гаранта?» Але, попри труднощі і високу ціну квитка (100 грн.), справжні вболівальники найняли два швидкісних «Мерседеси» і дісталися за 2,5 години на матч! Футболісти побачили, що в них є справжні прихильники, і просто не могли зіграти погано.

Уже на 12-й хвилині вінничани зробили перший крок до перемоги, провівши швидкий гол. Варченко віддав пас праворуч на Герасимця, той навісив на лінію воротарського майданчика, а звідти Козьбан, випередивши голкіпера, відкрив рахунок — 1:0! Після гола гравці «Кременя» прагнули змінити перебіг зустрічі, але двічі небезпеку біля власних воріт ліквідовував Олександр Гайдаржи.

Атаки «Ниви» були небезпечнішими. Після удару Вороніна метрів з 30-ти першим на підборі знову був Дмитро Козьбан. Але цього разу переграти Олійника він не зумів.

Просто неймовірно, як не забив Качур! Нападник «Ниви» увійшов у штрафний майданчик «Кременя» й обіграв воротаря. Але вдарити не зміг: захисники в останній момент вибили м'яч.

Захопившись атаками, «Кремінь» міг отримати гол, як-то кажуть, у роздягальню. Контратаку розпочав зі свого штрафного Бовтрук, віддавши м'яч у центр на Козьбана. Той в один дотик відпасував праворуч на Герасимця. Сергій з місця правого інсайду бив метрів з 27 у дальній кут, і лише кількох сантиметрів не вистачило «Ниві», щоб подвоїти перевагу.

Те, що не вдалося талановитому Олегові Федорчуку і компанії в першому таймі, сталося на початку другої половини гри. Захисник «Ниви» Найко став героєм, забивши фантастичний гол на 48-й хвилині поєдинку! Володимир метрів з 35 гарматним пострілом зі штрафного удару ледь не розірвав сітку в правій дев'ятці воріт «Кременя» — 2:0!

Після таких диво-голів команда грає ще краще, але збудження гравців (які передусім — живі люди), позначається на грі. Адже чим можна пояснити те, що вінничани не реалізували кількох реальних нагод? Яскравий у ці хвилини вигляд мав на полі Вадим Бовтрук, який неодноразово «накручував» на своєму фланзі опонентів. Після його бездоганного пасу не забив Герасимець метрів з восьми. У наступному епізоді, після чудової та стрімкої комбінації «Ниви»: Варченко — Кушка — Герасимець, не забиває вже сам Бовтрук! Кушка вийшов на побачення з голкіпером номінальних господарів, але воротар встиг у падінні врятувати команду від гола!

Підопічні Юрія Чумака, який мав, на відміну від «Ниви», кілька кадрових проблем (передусім — це втрата захисника Євгена Шаповалова), мали все ж кілька нагод, щоб змінити перебіг матчу. Після удару Василя Климова зі штрафного свою майстерність продемонстрував Гайдаржи, коли відбив м'яч з-під поперечини! Після удару Анатолія Тининика головою впритул не допоміг би і воротар, але м'яч пройшов повз ціль.

Отже, історична перемога, досягнута колективом однодумців Олега Федорчука, назавжди увійде в серця тисяч уболівальників Вінниччини. І вони вірять у те, що ця команда не пастиме задніх і в першому дивізіоні.


Олег ФЕДЧЕНКО, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 19
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

ФРЕД: «За Шахтер играл 5 лет. От предложения МЮ даже не думал отказываться»
Футбол | 25 апреля 2024, 10:18 0
ФРЕД: «За Шахтер играл 5 лет. От предложения МЮ даже не думал отказываться»

Сейчас бразилец выступает в турецкой Суперлиге

Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
faworit2009
М-да, а ведь крепенькие были команды в середине 90-х годов...
Nikalaich
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
pudell
lvurgaft — 30.06.2010 20:13
_____________________________________
Дякую за інфу.
lvurgaft
есна-Десна
lvurgaft
pudell
есна втратила своє місце в першій лізі через відсутність документів,які кожна команда зобов'язана подавати для атестації в лізі.Якщо простіше-скоріш за все немає грошей.Тому й вирішили провести матч за додаткове місце в першій лізі між Кременем і Нивою.Отож Прикарпаття залишилося в лізі.
А взагалі,я дуже радий,що Нива повертається.Сподіваюсь,що вже не повернемося в це болото,назва якому Друга ліга,а закріпимося в першій.Нива rulleezzz!!!!!
pudell
Якщо в Першу лігу 3 команди виходить,
то з неї 3 і вилітає?
Просвітіть, будь-ласка,
бо я думав, що вилітає Нива(Тернопіль) і фк Харків, а Прикарпаття залишається???
Ariy1982
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
BekXan
Что и следовало доказать Нива браво!!!
nich08
Tetiy — 30.06.2010 16:26
http://niva.vn.ua/photo.php?num=85 ну це звичайно не база ФКДК в Конча-Заспі, але певні кроки в позитивному напрямку є
Tetiy
Столько пафоса, а это просто выход в первую лигу. Поздравляю конечно, но что дальше, ведь надо строить элементарный стадион, минимальную базу для подготовки футболистов или инфраструктура "НИВИ" позволяет и без этого играть