Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
834
0

Юнацька збірна України U-17: нам треба перемагати у всіх трьох матчах „кваліфайну”

Прес-служба ФФУ

Юнацька збірна України U-17: нам треба перемагати у всіх трьох матчах „кваліфайну”

Національна збірна серед сімнадцятирічних під керівництвом Вадима Дьордя завершила плідну підготовку до кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи, який завтра стартує на стадіонах „Динамо” імені Валерія Лобановського та НТК ФФУ імені Віктора Баннікова. Суперниками українців будуть збірні Латвії, Ірландії та Італії. Тренерський штаб почав збір 16 вересня, в рамках якого 19 та 21 числа українці провели контрольні матчі проти однолітків з Бельгії. За час, що минув, футболісти цілком відновилися і вже готові дати завтра гідний бій суперникові з Ірландії. Про це сьогодні заявив Вадим Дьордь на прес-конференції, що проходила у конференц-залі НТК ФФУ ім. В.Баннікова.

„Сьогодні у розташуванні команди перебуває 21 футболіст – 18 польових гравців та троє воротарів. Увечері визначимо тих 18, хто виступатиме у турнірі УЄФА. На жаль, гравці „Шахтаря” Кончин та Передістий, а також динамівець Шумак у зустрічі з бельгійцями отримали травми, тож в останній момент довелося запросити кількох виконавців, котрі зможуть їх замінити. Ми маємо чимало інформації про ірландців та латвійців, а збірну Італії переглядатимемо протягом турніру, адже з ними зустрічаємося в заключному матчі.

Я можу сказати, що гравці моєї команди через певний час зможуть посилювати збірні інших вікових категорій. Тренерський штаб бачить великий потенціал колективу. Сьогодні я не хочу виокремлювати когось, але у нас склалася чудова атмосфера, на полі хлопці діють як єдиний злагоджений механізм. Вони зможуть грати на високому рівні, адже футболіст, котрий потрапляє до збірної, відзначається неймовірним бажанням грати у футбол, а нерідко й жертвувати чимось заради Гри”, - сказав наставник "синьо-жовтих".

Нагадаємо, що ця збірна сповідує зонний принцип захисту, відпрацьовуючи цю схему вже більш як півтора року. „Гра без останнього захисника дозволяє швидше переходити в атаку, а роль „чистильника” виконує... воротар. За таким принципом зараз грає „Шахтар-3”, переходить на таку гру команда столичного „Динамо” цієї вікової категорії, тож у нас є виконавці, здатні виконувати нашу настанову на кожен матч”.

Вадим Дьордь не вважає, що фактор власного поля зможе суттєво вплинути на перебіг подій у цих матчах. Звичайно, підтримка вболівальників, яких тренер закликав прийти вболівати за команду, значно сприятиме моральному духу збірної, але основними факторами наставник команди вважає майстерність та клас гравців. „Для нас більш важливим є те, що національна федерація надає усі необхідні умови для якісної підготовки до офіційних матчів. Це стосується не лише екіпірування, а й забезпечення якісними спарингами. І зараз нас взагалі не цікавлять будь-які розмови стосовно премій чи якихось заохочень, хлопці горять бажанням вийти на поле і битися до останньої секунди”, - резюмував Вадим Дьордь.

Нагадаємо, що усі матчі українська команда проведе на стадіоні імені Валерія Лобановського. Початок о 15.30. До наступного туру виходить дві команди з групи.

Збірна України:

воротарі: Костянтин Махновський, Артем Кичак (обидва - „Динамо” Київ), Сидоренко Денис („Металіст” Харків).

захисники: Олексій Довгій, Артем Бутенін (обидва - „Динамо” Київ), Максим Ковальов, Станіслав Мікіцей (обидва – „Шахтар” Донецьк), Ярослав Куцяба („Карпати” Львів), Сагайдак Андрій (УФК Львів).

півзахисники: Павло Рибковський („Волинь” Луцьк), Олександр Назарчук, Олег Міщенко, Роман Зозуля, Андрій Сахневич (усі - „Динамо” Київ), Олексій Різак (ФК „Закарпаття”), Кирило Дорошенко („Шахтар” Донецьк).

нападаючі: Дмитро Колода („Чорноморець” Одеса), Іван Войтенко (ФК „Харків”), Олександр Волков („Динамо” Київ), Олексій Башкиров („Нафком” Бровари), Денис Пшеничний („Шахтар” Донецьк).

Источник - офсайт ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.