Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1217
0

ТКАЧУК: «Соскучился по футболу»

«Карпаты» полным ходом готовятся к новому чемпионату

ТКАЧУК: «Соскучился по футболу»
Андрей Ткачук, fckarpaty.lviv.ua
До нового сезону футболісти «Карпат» готуються вже два тижні. Наразі «зелено-білі» на клубній базі у Брюховичах проводять по два тренування на день. Тож на відміну від більшості вболівальників у них немає можливості в повному обсязі переглядати ігри чемпіонату світу, який проходить на полях Південної Африки. Проте півзахисник нашої команди Андрій Ткачук, з яким спілкувався кореспондент Інформаційного центру клубу, з розумінням ставиться до такої ситуації – попереду непростий сезон, в якому на «Карпати» очікує важка боротьба одразу на кількох фронтах.
 
– На дворі спека, тому перше тренування починаємо якомога раніше, – розповідає Андрій. – На базі збираємося щодня о 09:00. Вихідних у нас немає – тренуємося навіть у неділю. Можливо, буде вихідний після контрольного матчу із «Закарпаттям», який зіграємо в п’ятницю. А додому з бази повертаємося десь о восьмій годині вечора.
 
– Матчі чемпіонату світу дивитеся?
– З поєдинку, який починається о 14:30, зазвичай, бачимо лише перший тайм. А коли повертаємося з другого тренування, то вже йде друга гра. Тому повністю вдається побачити лише вечірні ігри.
 
– І які твої враження від перших днів Мундіалю?
– Поки що команди розкачуються. До того ж у перших іграх усі стараються перш за все не програти, а тому грають дуже обережно. Від тієї ж Аргентини я очікував значно більшого. Мессі з партнерами хоча й виграли, але зробили це не надто переконливо. Але я думаю, що по ходу чемпіонату вони додадуть. Єдиний матч, який мені дійсно сподобався на сьогодні, це Англія – США. В ньому обидві команди викладалися на всі сто відсотків і при цьому показали хороший рівень гри. Бо в деяких іграх команди також нібито старалися, але в них мало що виходило.
 
– А що виходить у Андрія Ткачука на тренуваннях?
– Зараз уже почуваюся нормально, а в перші дні після відпустки по завершенні тренувань ледь добирався до ліжка. Але це в мене так завжди буває – втягуюся в роботу важкувато.
 
– Можливо, надто пасивний, як для діючого спортсмена, ведеш відпочинок?
– Та я б не сказав. От і цього разу навіть їздив грати у Київ на турнір.
 
– За кого і що за турнір?
– Друзі з Житомира попросили допомогти їм у фіналі якоїсь аматорської бізнес-ліги. Ну я й погодився.
 
– Але ж який з тебе аматор?
– В тому то і справа, що за суперника, команду з Білої Церкви, як я зрозумів, взагалі грали майже самі гравці з першолігового «Арсенала». Друзі тому й звернулися до мене за допомогою. Грали у форматі вісім на вісім в полі.
 
– І чим закінчився фінал?
– Зрозуміло, що ми виграли – 3:2. Я ж все таки граю у Прем’єр-лізі, а вони лише в першій (сміється. – Авт.). А якщо серйозно, то гра видалася набагато важчою, ніж я передбачав. Попітніти довелося добряче. Та й азарт мене захопив – скучив за футболом.
 
– Всю відпустку провів удома в Житомирі?
– Ні, вдома я був десь близько двох тижнів, а одразу після останнього матчу сезону разом з Олегом Голодюком полетів на тиждень у Єгипет.
 
– Напевне, у Єгипті зустріли чимало футболістів з України?
– Ви не повірите, але не лише футболістів, а взагалі не зустріли жодного знайомого. Так що відпочили класно – змінили і навколишнє середовище, і оточення повністю.
 
– Олег свою травму залікував уже повністю?
– Та ніби все було нормально. Тренувався у загальній групі. Але минулої п’ятниці у двосторонці знову отримав незначне ушкодження і знову намотував круги окремо від партнерів.
 
– Як справи з навчанням у Львівському аграрному університеті?
– Закінчив четвертий курс факультету менеджмент зовнішньої економічної діяльності. Днями маю складати державні іспити й отримаю диплом бакалавра. Але, напевно, вступатиму ще й у магістратуру. Думаю, в майбутньому це не зашкодить.
 
– Проблем з навчанням немає?
– Якщо чесно, то ні. Для футболістів у ЛДАУ створено дуже хороші умови для навчання. Гравці мають індивідуальний графік відвідування та й викладачі з розумінням ставляться до наших проблем.
 
– За свій вуз у турнірах граєте?
– Я особисто цього року не грав – з «Карпат» не відпускали. А коли був гравцем молодіжки, то честь ЛДАУ захищав постійно. Так само, як і Голодюк. А зараз молодші хлопці грають – у ЛДАУ карпатівців вистачає. От недавно вони виграли першість України серед аграрних вузів. Так що, як бачите, ми прагнемо віддячити рідному вузу чим можемо.
 
– Незабаром на тебе і твоїх партнерів чекають серйозніші випробування, зокрема Ліга Європи…
– Так, але ми про це зараз не говоримо і намагаємося навіть не думати. На даному етапі ми зосереджені на процесі підготовки. Переконаний, якщо виконаємо все, що запланували тренери, то повинні добре зіграти і в чемпіонаті, і в Європі.
 
– Тренуватися зараз не просто – на дворі літня спека…
– Нічого, нам не звикати. Та й корисно це, адже на нас з 10 липня чекає багато матчів саме в спеку. Так що адаптацію зараз пройдемо, потім буде легше. 
 
– Не лякає, що грати доведеться двічі на тиждень?
– Цієї весни ми також досить щільний мали графік ігор – і нічого, витримали. В усякому разі, завдання всі виконали. Причому скажу, що за такого графіка – по два матчі на тиждень – навіть легше, бо ігор більше, а тренувань менше. А грати значно цікавіше, ніж тренуватися. Це вам кожен футболіст підтвердить.
 
– Але ж організм може не встигати відновлюватися.
– Це все залежить від ставлення кожного окремого гравця до своїх професійних обов’язків. У нас в «Карпатах» з цим проблем не було. Ми після ігор одразу йшли по домівках і відпочивали, ніде не вешталися. Та й наші медики робили все, аби ми нормально відновлювалися. У нас було трохи більше проблем з психологічним відновленням, а з функціональним станом все було гаразд. І потім, у тих же Іспанії чи Англії весь час грають по два рази на тиждень – і нічого, ніхто не вмирає. Я думаю, що все залежить від підготовчого періоду. Якщо взимку добряче попрацювати, то закладеного фундаменту фізики вистачить на весь рік.
 
– Що скажеш про новачків з Бразилії та про гравців молодіжки, які зараз тренуються разом з основою?
– Скажу, що конкуренція в «Карпатах» зараз є дуже серйозна. Бразильці дивляться на тренуваннях непогано. Але щось конкретне можна буде сказати, коли зіграємо кілька контрольних матчів. Ну а молодь наша росте. Перемога в першості додала їм упевненості в своїх силах – тепер вони стукаються в двері основи. А шанс пробитися до неї має кожен.
 
Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.