Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2035
0

ВАЛЯВКА: «У мене є три варіанти щодо майбутнього тренера»

Президент команди «Кардинал» Володимир ВАЛЯВКА про переїзд команди у Рівне та фінансування клубу

ВАЛЯВКА: «У мене є три варіанти щодо майбутнього тренера»
Владимир Валявка

Президент команди «Кардинал» Володимир Валявка розповів про переїзд команди у Рівне, фінансування клубу і своє бачення формату чемпіонату України.

– Зараз команда переїжджає у Рівне. Хто з гравців залишиться із попереднього складу і хто долучиться до команди?
– Із кількома гравцями ми підписали довготермінові контракти і ці гравці переїжджають у Рівне. Також ми плануємо зібрати ще гравців, вихідців із Рівного. Побачимо, як це нам вдасться зробити. Також ще кількох футзалістів ми доберемо, це вже буде залежати від тренерського штабу, який працюватиме із командою. Це будуть цілком нові люди.

– Із якими гравцями вже підписали довготермінові контракти?
– Це Волянюк, Данилюк, Танський, Когут, Сондак і Басич. Ці люди уже гарантовано їдуть у Рівне. А щодо інших кандидатур будемо вирішувати.

– Хто входитиме у тренерський штаб?
– Поки невідомо. Це вирішимо найближчим часом. У мене є три варіанти і я веду перемовини із кандидатами.

– Серед кандидатів є Олександр Юзик, який працював із командою у другому колі чемпіонату?
– Поки Олександр Юзик, як запасний варіант. Скоріш за все із командою будуть працювати інші люди.

– А багаторічний тренер команди Роман Корінь?
– Корінь відмовився їхати у Рівне. Тому цей варіант взагалі не розглядали. Я планую його запросити у дитячо-юнацьку школу клубу, яка залишається у Львові. Наразі невідомо чи він погодиться. Загалом я б хотів, щоби він залишився у структурі клубу.

– Чи буде створена друга команда, дублери?
– Ми хочемо зараз реорганізувати дитячо-юнацьку школу. Плануємо на базі найстаршої групи і тих досвідчених гравців, які залишаться у Львові і працюють на фірмі, організувати команду. Якщо Кудінов, Лаба не працевлаштуються в інших клубах, то вони гратимуть у цій команді, щоби молодь трохи підтягувалась до їхнього рівня.

– Де виступатиме ця команда? У чемпіонаті Львівщини, другій лізі чи, можливо, першій лізі чемпіонату України?
– У першу лігу ми не підемо –  це однозначно. Можливо, гратимемо у другій лізі, а, можливо, у чемпіонаті Львівщини, але будемо ставити конкретні завдання. Де будемо виступати – вирішимо, порадившись із тренером напередодні початку змагань.

– Що можете сказати про таких гравців, як Кольцун, Жезло, Русецький?
– У нас є кілька гравців, у яких завершися контракт. Із ними ми ще будемо думати чи продовжувати співпрацю. Із Русецьким я спілкувався, він поки відмовився їхати у Рівне. А щодо Жезла, Кольцуна, то питання відкрите. Сподіваюся, що вони поїдуть, але чи будуть виступати у команді – вирішуватиме тренер.

– Виходить, що зараз проблема із воротарями...
–  Була розмова із Максименком, який виступав за «Метрополітен». Можливо, він буде основним голкіпером команди. Ще відкрите питання щодо Жезла. Можливо, поїде й Ігор Пунда, який колись багато років присвятив нашій команді, але наприкінці 2009 року виступав у Польщі. Також у Рівному є молодий воротар, який може виступати у нашій команді. Фактично нам треба буде вибрати ще одного воротаря із трьох.

–  Що далі буде із рівненською командою, яка минулого року виступала у першій лізі.
–  Частину гравців розглядаємо як кандидатів у «Кардинал». А решта гравців, скоріш за все, перейдуть у ковельський «Шанс-Авто», який також виступає у першій лізі. Попередню розмову про перехід гравців у ковельську команду я мав із начальником команди МФК «Рівне» і власником команди «Шанс-Авто».

– Які саме гравці можуть підсилити «Кардинал»?
– Я докладно не знаю, це буде вирішувати тренерський склад. У МФК «Рівне» виступали Дармовіс, Жак, Волох іще кілька молодих воротарів. От вони можуть підсилити команду.

– Хто ще фінансово допомагатиме команді у Рівному?
– Є домовленість про фінансування із бюджету міста й області. Також допомагатиме податкова інспекція Рівненської області, а також кілька підприємців Рівненщини.

– Бюджет команди буде більшим, ніж попереднього сезону?
– Якщо виконають те, що нам обіцяли, то фінансування команди з мого боку трохи зменшиться. А бюджет команди збільшиться на 300-500 тисяч гривень. Також кошти, які минулого року ми витрачали на рівненську команду, підуть на фінансування «Кардиналу». Це приблизно 200 тисяч гривень. Загалом бюджет буде залежати від формату чемпіонату.

– Які твої пропозиції щодо формату чемпіонату?
– Загалом пропоную, щоби чемпіонат був чемпіонатом. А саме: команди грали у два кола і так визначався чемпіон. Але також не проти й плей-офф, адже матчі на виліт – це зажди більша зацікавленість, шоу, напруга матчів. У розвинутих футзально країнах чемпіонат розігрують за системою плей-офф. Тому, якщо і в Україні вирішать так проводити чемпіонат, я буду не проти. Звичайно, у кожної форми є свої недоліки. Зокрема, на один-два матчі на виліт і слабша команда може налаштуватися і вибити із розіграшу фаворита.

– Чи інші клуби цікавляться гравцями «Кардиналу»? Зокрема, є чутки, що «Енергія» хоче придбати Волянюка.
– Так, «Енергія» зацікавлена у послугах цього гравця. Я не заперечував, щоби він поїхав на перегляди до «Енергії». Якщо він підійде тренерському складу команди, то ми будемо більш конкретно розмовляти про фінансову компенсацію.

– Назвіть трьох кращих гравців «Кардиналу» у минулому сезоні.
– На мою думку, дуже непогано відіграв Танський. Звичайно, є свої плюси і свої мінуси. Непогано відіграв, на своєму рівні, Кудінов. Ну й відкриття сезону, зокрема першого кола –  це Волянюк. Але загалом як можна визначати кращих футзалістів, якщо команда посіла 11 місце у чемпіонаті. Зрозуміло, що це негативний результат. Тому когось дуже хвалити немає змісту.

Володимир КРУПЧУК, Футбол 5х5

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20
Футбол | 23 апреля 2024, 07:25 9
Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20

Главным фаворитом все также является Джуд Беллингем, Лионель Месси замыкает двадцатку

Барселона может потребовать переиграть матч против Реала
Футбол | 22 апреля 2024, 17:37 7
Барселона может потребовать переиграть матч против Реала

Об этом сообщил президент клуба Жоан Лапорта

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.