Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
1336
0

ТИМОШЕНКОВА: «В Росії правила інші, ніж у світі»

Голкіпер збірної України з гандболу - про виступ у відборі до ЧЄ-2010 та свою подальшу кар'єру

ТИМОШЕНКОВА: «В Росії правила інші, ніж у світі»
Виктория Тимошенкова

Наприкінці травня жіноча збірна України з гандболу завоювала путівку у фінальну частину чемпіонату Європи 2010 року. В передостанньому матчі кваліфікації українки в гостях перемогли збірну Швейцарії - 33:24 і стали недосяжними для суперниць. Основний голкіпер збірної України, чемпіонка Росії 2009 і 2010 рр. у складі волгоградського «Динамо» Вікторія Тимошенкова, 26 років, після успіху в кваліфікації, на два дні завітала у Львів. У місті Лева уродженка Коломиї грала за «Галичанку», тут мешкає її чоловік Тарас – майстер спорту з греблі.

- На матчах з румунками мене не було – відновлювалась після операції, - каже гандболістка. – А далі грала. Ми впевнено перемогли швейцарок – 33:24, тим самим завоювавши право виступити на Чемпіонаті Європи. Турнір відбудеться в грудні у Данії і Норвегії. Потім ми обіграли Португалію. Стартові хвили трохи переживали. Хоча вже були і перші в групі і матч для нас нічого не вирішував. Але потім перебороли хвилювання і виграли – 37:26.
Думаю, ніхто не очікував, навіть головний тренер збірної Леонід Євтушенко, що ми будемо першими в групі.

- Тренер вже поставив завдання на фінальну частину чемпіонату Європи?
- Так. І не тільки на чемпіонат Європи, але й на чемпіонат світу. Треба обов’язково займати найвищі місця, щоб потім завоювати путівку на Олімпіаду.

- Перед матчами з Швейцарією і Португалією в підмосковному Звенигороді відбулися два товариські матчі між збірними України і Росії. Там ви грали проти своїх одноклубниць по «Динамо»…
- Так, проти Сєдойкіної і Кочетової. Була кумедна ситуація. Кочетова кидала семиметровий. Стоїмо і сміємось одна до одної... В першій грі виграли в Росії з різницею в 10 м’ячів – 41:31. Чесно кажучи, всі здивувались. Не знаю, чи то ми так добре зіграли, чи вони погано. А другу гру програли - 29:35, можливо тому, що тренер вже дав усім пограти.

- Чи слідкуєте за чемпіонатом України?
- Так, звичайно. Дуже шкода, що в Україні нічого нема. Про рівень чемпіонату давайте взагалі не будемо говорити. 30 травня була нарада тренерів. І стояло питання: «Кому грати у вищій лізі?» Дітям, яким по 12-13 років. Нема кому грати! В Суперлізі ж грають дівчата 16-17 років. В збірній більшість легіонерів, всі роз’їхались.
Чому в Росії гандбол на вищому рівні? Бо там прийняли закон про спорт, згідно з яким ті, хто спонсорує команди, мають якісь пільги. А в Україні нема такого.

- За «Галичанкою» стежите?
- Так. Чула, що команда підписала угоду з ЛАЗом, але фінансування буде з серпня. Не хочу озвучувати суми, але з січня вони отримували дуже малі зарплати.

- Наступний сезон де проведете?
- У Волгограді. Продовжила контракт з клубом на рік. Думала, може в Іспанію чи Францію поїхати. Але зараз всюди складне становище. Тож залишилась у «Динамо». Там ставляться по-людськи до мене. І операцію складну зробили, і зарплату всю виплачували. Так що не жаліюсь.

- Як вам чемпіонат Росії?
- Цікавий, рівень команд не зрівняти з українським. До речі, там правила інші, ніж у світі. На атаку 35 секунд дається. Гра динамічніша. Чоловіки легше витримують такий темп, а жінкам дуже важко. Тренери також шоковані від такого нововведення. Подейкують, що хочуть відміняти це правило.

Василь ТАНКЕВИЧ, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тур Романдии. МакНалти выиграл разделку
Другие виды | 26 апреля 2024, 19:05 0
Тур Романдии. МакНалти выиграл разделку

Общий зачет возглавил Хуан Аюсо

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.