Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1423
4

Нива - володар Кубка Ліги!

Вінницька команда здобула перемогу у фіналі

Нива - володар Кубка Ліги!

НИВА - ГІРНИК-СПОРТ - 4-0 (1:0)

6 червня. Олександрія. Стадіон «Ніка». 7500 глядачів.
Судді:   В.Дяденко,    А.Скрипка (обидва — Кіровоград), В.Федан (Олександрія).
Делегат ФФУ: Ю.Петров (Мелітополь).
Вінниця: Скибенко (Гайдаржи, 77), Найко, Гергелюк, Прохоров, Воронін, Герасимець (Адаменко, 74), Варченко (Кушка, 59), Пилявський (Веретинський, 68), Бовтрук (Чаус, 72), Козьбан (Пивовар, 73), Качур (Лук'янець, 66).
Тренер: Олег Федорчук.
Комсомольськ: Мачулін (Бахметов, 90+1), Ткаченко (Бахмач, 51), Кондрашов, Ходуля, Полтавець, Дігтяр (Малюк, 62), Калиниченко (Філь, 54), Крутенко, Слива (Забула, 75), Кравченко, Малиночка, (Іващенко, 86).
Тренер: Ярослав Бобиляк.
Голи: Воронін (20), Качур (47,63), Козьбан (65).
На 90+2-й хвилині Воронін не реалізував пенальті.
Попередження: Воронін (24), Кушка (78), Найко (88) — Кондрашов (44), Малюк (90).

Вінницька «Нива» підтвердила статус фаворита фінального матчу на Кубок Ліги, що відбувся у неділю на затишному КСК «Ніка» в Олександрії.

Стадіон і справді не залишає нікого байдужим, адже відповідає усім нормам не тільки українського, а й європейського футболу. Така собі колиска футбольної інфраструктури Кіровоградщини та ПФК «Олександрія». Саме завдяки президенту ПФК «Олександрія» Миколі Лавренку стало можливе проведення фіналу на високому рівні.

Після останніх переможних матчів у першості, завдяки яким «Нива» здобула «срібло» другої ліги, Олег Федорчук не змінював переможний склад. У воротах був капітан команди Скибенко. У центрі захисту вийшла звична пара захисників: Найко — Гергелюк. Праворуч грав Прохоров, ліворуч — Воронін. У центрі півзахисту Варченко — Пилявський. На флангах: Бовтрук — праворуч, Герасимець — ліворуч. І в нападі звична пара форвардів: Качур —Козьбан.

Команда Сергія Мурадяна, здобувши лише п'ять перемог у сезоні в 26 матчах, проявила себе серйозним кубковим бійцем і завдяки вдалим діям досвідчених гравців з Полтавщини вийшла до фіналу.

З перших секунд фіналу підопічні Олега Федорчука були близькими до бліц-кригу. Але Козьбан, вийшовши віч-на-віч з голкіпером, не забив. Відмінну реакцію продемонстрував Мачулін. «Нива» заволоділа ініціативою, й, перегравши в центрі поля своїх опонентів, намагалася продавити захист «Гіника-Спорту». Те, що не вдавалося нападникам, скорилося захиснику. Найкращий гравець «Ниви» сезону 2009/2010 Воронін після подачі кутового першим був на підборі й виконав єдиний вірний прийом: лівою ногою метрів з 17-ти чудовим обвідним ударом поцілив м'яч у дальню дев'ятку воріт суперника — 1:0!

«Гірник-Спорт» намагався змінити хід подій на полі, але старань одного Кравченка, якого шукали дальніми передачами партнери, було замало. Натомість «Нива» могла подвоїти перевагу. Чудову комбінацію розіграли Воронін з Козьбаном, і після передачі останнього на чудовій позиції перед воротами опинився Герасимець. Але удар — неточний!

Двічі був близький до гола Качур, але після чудової передачі Бовтрука і виходу форварда сам на сам знову блискуче зіграв Мачулін.

На відміну від першої половини, стартовий спурт «Ниви» після перерви приніс закономірний результат. Вінничани в темпі скористалися своїми нагодами і впродовж 17 хвилин зняли питання щодо переможця фіналу. На 47-й хвилині Руслан Качур реалізовує вихід сам на сам, технічно пробивши в дальній кут — 2:0! Не використавши ще одну нагоду, черговий вихід на побачення з голкіпером «Гірника» Качур доводить до 3:0!

На куражі, за голосної підтримки 50 вболівальників з Вінниці, які, попри величезну відстань, приїхали підтримати своїх улюбленців, «Нива» не зупинялась і довела рахунок матчу до розгромного. Це вже Козьбан на випередженні переграв захисників Комсомольська та голкіпера — 4:0!

Задоволений результатом, Олег Федорчук дає пограти всім футболістам, які потрапили в заявку. «Гірник-Спорт» стає близьким до того, щоб скоротити рахунок, але гравцям з Полтавщини не щастить. Роман Малиночка, найкращий у складі «комсомольців», влучає з 25 метрів у поперечину. Сергій Кравченко двічі не реалізовує відмінні моменти — після подачі кутового та виходу сам на сам. «Нива», віддавши ініціативу, шукає удачі в контратаці, і за фол Малюка в карному майданчику отримує найкращий шанс на гол з пенальті. Сергій Воронін не реалізує його, але це був єдиний випадок у цьому сезоні, коли «Моуриньо» Федорчук та вся Вінниця не дуже були розчаровані! Перший Кубок Ліги — у «Ниви», яка переписує свою новітню історію та ще раз заявляє про те, що має права на вищий дивізіон!

Для статистиків українського футболу 6 червня — нова сторінка. Нарешті друголігові команди знов отримали свій турнір, як це було раніше, на початку нового тисячоліття (тоді Кубок другої Ліги виграли «Борисфен» (2000) та «Полісся» (2001).

Олег Федорчук, головний тренер ФК «Нива»: «Я не сказав би, що сьогодні була наша найкраща гра. Спочатку команда трохи нервувалася, але потім розбігалась і прийшов результат. Дуже сподобалась гра за рахунку 4:0. Хлопці, які вийшли на заміну, віддавалися повністю. Мене не цікавить перемога в конкретному матчі, мене цікавить гра колективу в майбутньому. Я бачу цей колектив не в першій лізі, а у вищій!

Сезон провели непогано. Подобається, що команда прогресує. Немає нарікань на дисципліну в ній. За цілий сезон — жодного серйозного збою.

Щодо кращих у цьому сезоні, то стабільно проявили себе Бовтрук, Герасимець, Гергелюк та Найко. Футболісти дуже обдаровані, їхній потенціал величезний.

На жаль, у «Ниви» нині найнижчі зарплати серед команд другої ліги, хотілося б значного їх підвищення. Я вже не кажу про преміальні за сезон. А ось атмосфера довкола колективу радує. Вболівальники та преса по-справжньому підтримують команду. Дякую їм за підтримку!

Говорити про закінчення цього сезону ще зарано. Адже 11 червня зможе вирішитися ситуація щодо стикового матчу за першу лігу. Чернігівська «Десна» подала апеляцію. 10 червня на «Ниву» у Щасливому заплановано товариську гру з київським «Арсеналом».


Олег ФЕДЧЕНКО, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо
Другие виды | 25 апреля 2024, 20:47 3
Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо

23-летняя украинка в Загребе последовательно одолела 5 соперниц

Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем
Футбол | 25 апреля 2024, 20:28 178
Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем

Оба поединка с одесситами «горняки» сыграют в Киеве

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
igachok777
когда стыковые и с кем
igorzevs973
Нива вперед первая лига ждет !!!
preferans
молодцы...теперь стыковые за выход в первую лигу надо пройти
zh.y
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил