Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
4547
29

КОЖАНОВ: «Не знаю, откуда Маркевич услышал о лишнем весе»

Так есть или нет лишние килограммы у лучшего украинского распасовщика прошедшего чемпионата?

КОЖАНОВ: «Не знаю, откуда Маркевич услышал о лишнем весе»
Денис Кожанов, фото fckarpaty.lviv.ua
«Карпати» продовжують підготовку до нового сезону. Навіть учора, в неділю, у «зелено-білих» був повний робочий день. Спочатку гравці складали тести, а потім відбулося тренування. А по його завершенні кореспондент Інформаційного центру ФК «Карпати» спілкувався з одним з лідерів команди Денисом Кожановим, який у минулому сезоні зробив найбільшу кількість гольових передач серед усіх гравців української Прем’єр-ліги, повторивши національне досягнення динамівця Валентина Белькевича.
 
– Денисе, як провів відпустку?
– Відпочив просто супер! Одразу після останнього матчу в Маріуполі поїхав додому, в Донецьк, а 17-го травня полетів разом зі своєю дівчиною на Мальдіви. Скажу відверто, це наразі була моя найкраща відпустка в житті.
 
– Ти полюбляєш екзотику: взимку відвідав Домінікани, тепер – Мальдіви. Де тобі більше сподобалося?
– Екзотику люблю, це правда. Мені хочеться якомога більше всього побачити і спробувати. Тому й прагну обирати не традиційні місця, а щось новеньке і незвичне. А де мені більше сподобалося, сказати важко. Кожна з цих країн має свою неповторну родзинку. Наприклад, якщо на Домініканах було багато цікавих подій, то на Мальдівах – відпочинок спокійний і розмірений, але також по-своєму особливий.
 
– Але ж ти сказав, що саме на Мальдівах провів свою найкращу наразі відпустку у житті…
– Так на Домініканах я був з товаришем і його дружиною, а на Мальдівах – з своєю Оленькою…
 
– Оля родом з Донецька?
– Ні, львів’янка.
 
– А колись ти стверджував, що найгарніші дівчата живуть у Донецьку…
– Я від своїх слів не відмовляюся. Найгарніші дівчата дійсно живуть в Донецьку, а найкраща і найкрасивіша дівчина – у Львові.
 
– Когось з футболістів на Мальдівах зустрічав?
– Ні. А от додому летів в одному літаку в гравцем «Зорі» Антоновим. А ще в аеропорту в Дубаї зустрів воротаря донецького «Металурга» Воробйова. Більше нікого не зустрічав.
 
– Зимою знову полетиш кудись якомога подалі від дому?
– Наразі над цим не задумувався. Але швидше за все полечу не так далеко. Можливо, зупиню свій вибір на Дубаї. Хлопці кажуть, що там класно, а я там ще жодного разу не був – лише транзитом.
 
– Судячи з усього, з трьох матчів збірної України ти бачив лише заключний поєдинок проти норвежців.
– Ні. Я повернувся до Львова саме на гру з румунами. Літак у львівському аеропорту приземлився о 17:00, а матч розпочинався о 20:30. Тож ми встигли завезти речі додому, перекусити і - на стадіон. Так що я бачив два матчі, причому один наживо.
 
– І як тобі гра нашої збірної?
– Для першого разу зовсім непогано. Звісно, присутня незіграність, але це й не дивно – в команді чимало нових гравців, а тому потрібен певний час, щоб вони відчули один одного.
 
– Одним з новачків збірної міг стати і Денис Кожанов, але Мирон Маркевич тебе не викликав на збори, бо, за словами тренера, ти маєш зайву вагу.
– Я про це також читав у газетах та в Інтернеті і мене це дуже здивувало.
 
– Хіба лише читав? Мирон Богданович на одній з прес-конференцій розповів, що він тобі у телефонній розмові прямо сказав: «Скинеш п’ять кілограмів – викличу до збірної».
– Я про це також читав. І це мене не лише здивувало, а просто шокувало. Справа в тому, що я з Мироном Богдановичем на цю тему не розмовляв телефоном. Скажу більше, я з ним особисто навіть не знайомий і взагалі ніколи в житті не спілкувався – ні на живо, ні телефоном. А звідки він взяв, що в мене зайвих п’ять кілограмів ваги, я не знаю. Можу лише додати, що до мене стосовно моєї ваги взагалі ніколи жодних претензій не було ні в кого – ні в «Шахтарі», ні в «Карпатах». Можете цю інформацію перевірити в тренерів чи в медиків.
 
– Якщо не Маркевич, то, можливо, з тобою спілкувався хтось з його помічників з тренерського штабу збірної?
– Відповідь буде аналогічною: з Семеном Альтманом, Юрієм Калитвинцевим та Олександром Хацкевичем я також не знайомий і ніколи з жодним з них не розмовляв.
 
– А якою є твоя «бойова» вага?
– 69 кг. Мені було б цікаво самому подивитися, щоб вийшло, якби я скинув п’ять кілограмів. Я б, напевно, не зміг просто нормально бігати, не кажучи вже про те, щоб грати у футбол. А тим паче в тому темпі, в якому нас вчить грати Олег Кононов.
 
– Після відпустки у тебе зайвої ваги немає? Чи вже встиг скинути?
– (Сміється – Авт.) Та ні, немає і не було. Я коли прилетів до Львова і зважився, то було 67,5 кг. Тобто треба було ще добирати до норми 1 – 1,5 кг. Я, до речі, на відміну від багатьох, у відпустці не набираю, а втрачаю вагу. Але зараз вже все нормально: сьогодні важився – 68 кг 700 г. Тести також склав нормально. Та й загалом функціонально почуваюся дуже добре. З вівторка переходимо на дворазові тренування, але думаю, що жодних проблем з цього приводу ані в мене, ані в хлопців не буде.
 
– Який настрій в команді?
– Мікроклімат в команді – це саме один з тих чинників, який мені чи не найбільше імпонує в «Карпатах». Мені дуже подобається грати у львівській команді. Тим паче, що й прогрес в нашій грі помітний неозброєним оком. Ми всі з нетерпінням чекаємо нового сезону. Хочемо довести, що наші успіхи не є випадковими. І, звісно, цікаво буде спробувати свої сили в Лізі Європи. Тож настрій у нас робочий.
 
– Що в команді говорять про майбутні виступи у Лізі Європи?
– Зрозуміло, що ми про неї говоримо. Але загалом намагаємося цієї теми не торкатися. Можливо, трохи більше будемо говорити, коли стане відомим ім’я суперника. А зараз головне – працювати, працювати і ще раз працювати. І, звісно, дуже важливо, щоб все обійшлося без травм.
 
P.S. Зважаючи на історію з тими злощасними 5 кг і на те, що сказав з цього приводу сам Денис, автор цих рядків вирішив поспілкуватися на цю тему з тренерами та медиками «Карпат», задавши їм одне питання: чи має Денис Кожанов проблеми з вагою? Ось які відповіді прозвучали:
 
«Можливо, Мирон Богданович Дениса з кимось сплутав?..»
 
Олег КОНОНОВ,
головний тренер «Карпат»
 
– Коли повернувся з Вітебська до Львова і прочитав у пресі про те, що сказав Мирон Богданович, я був дуже цим здивований. А коли мені Кожанов ще й сказав, що жодної телефонної розмови у нього з головним тренером збірної не було, то я взагалі перестав розуміти, що відбувається. Мені важко судити, з чого Мирон Маркевич взяв, що в Дениса 5 кг зайвої ваги. Зі мною, наприклад, він про це не говорив. Можливо, у нього склалося таке візуальне враження зі сторони. Але ж можна було поцікавитися. Звичайно, якщо це єдина причина, через яку як він стверджує, чому Кожанова не викликали у збірну. Якщо ж є інші причини, то треба було їх назвати, або взагалі нічого не говорити. Зрештою, головний тренер не зобов’язаний пояснювати, чому він бере чи не бере в свою команду того чи іншого гравця. А вигадувати подібні нісенітниці – не розумію для чого. Я ж можу сказати, що в мене, як в тренера, до Кожанова претензій щодо його ваги ніколи не було. Думаю, що кожному, хто тямить у футболі, зрозуміло, що із зайвими 5 кг Денис не зміг би виконувати той обсяг роботи, який він зазвичай виконує на полі. А в те, що Мирон Богданович цього не розуміє, я не вірю. До речі, Кожанов не просто виконує великий обсяг роботи, а й приносить чималу користь команді – його 14 гольових передач за сезон, що є, наскільки я знаю, повторенням рекорду чемпіонатів України, говорять самі за себе. Можливо, Мирон Богданович Дениса з кимось сплутав?..
 
«Якщо Кожанов скине 5 кг, у нього не буде сил грати у футбол»
 
Ростислав ПАСТУШЕНКО,
старший лікар ФК «Карпати»
 
– Я не вважаю, що в Кожанова є проблеми з вагою. На рахунок того, яка вага у людини є оптимальною, говорити можна багато. Адже за формулою «ріст – вага – вік» – одні вимоги, а якщо це питання розглядати з точки зору наявності жиру – це вже інша справа. А у футболістів необхідно ще й враховувати специфіку їхньої роботи та індивідуальні особливості організму кожного гравця. Щодо Дениса, то у нього при зрості 171 см ігрова вага становить 68,5 кг плюс-мінус 500 г. Він в «Карпатах» вже не один рік і скажу, що з цих рамок він не виходить ніколи. Навіть з відпустки коли приїздить, то зайвої ваги ніколи немає. Ми проводимо заміри кожен день і в нього у динаміці дуже стабільна вага. За 4 роки він додав у вазі 1 кг. Але це нормальне природне явище – він ж став старшим. Через 4 наступних роки він орієнтовно додасть ще 1 кг. Єдине, що можу сказати, в нього на 2% – 3% вище норми міжклітинна жирова тканина. Але це специфіка його організму. І потім, це мізер, який абсолютно не позначається на його грі.
 
– Що станеться, якщо Кожанов скине 5 кг?
– У нього просто не буде сил грати у футбол.
 
– Чи звертався до вас хтось з тренерів або медиків збірної України стосовно його ваги?
– Ніхто і ніколи зі збірної України в мене чи моїх помічників не цікавився медичними питаннями стосовно гравців «Карпат» – ані Кожанова, ані Федецького, ані Худоб’яка, ані Ощипка.
 
– Можна зробити висновок, що в Кожанова проблем з вагою не було і немає?
– Так. І я сподіваюся, що найближчим часом вони не з’являться.
 
«Денису б не завадило кілограм ще набрати – це додасть йому сил»
 
Олег ГУБКА,
інструктор «Карпат» з фітнесу, тренер з фізичної підготовки
 
– Кожанов має зайву вагу? Це нонсенс! Скажу більше – в кращій фізичній формі, ніж цієї весни, він не був у «Карпатах» ніколи.
 
– А якщо він скине ще 5 кг?
– Якщо це станеться, його вітром з поля здує. А стосовно того, що сказав Мирон Маркевич, то думаю, він погарячкував. Можливо, його ввела в оману специфічна зовнішність Дениса – на обличчі він виглядає повним, щоки у нього хороші. Але це немає жодного стосунку до його фізичної форми. От і зараз він чудово склав усі тести. Ми гравців зважуємо щодня. У Дениса приріст якщо й буває, то це кілька грамів. Але я думаю, що йому б не завадило кілограмчик ще набрати – це додасть йому сил. А вони йому потрібні, бо в нього така позиція на полі, що він весь час перебуває в русі. А хлопець він працьовитий і я переконаний, що вже найближчим часом Денис доведе своєю грою, що він гідний місця в збірній України.
 
Інформаційний центр ФК «Карпати», www.fckarpaty.lviv.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Слот заменит Клоппа. Фейеноорд и Ливерпуль подписали договор о компенсации
Футбол | 26 апреля 2024, 23:21 10
Слот заменит Клоппа. Фейеноорд и Ливерпуль подписали договор о компенсации

Об этом сообщил известный инсайдер Фабрицио Романо

Экс-игрок Ливерпуля: «Я подумывал о том, чтобы покончить с собой»
Футбол | 27 апреля 2024, 03:15 0
Экс-игрок Ливерпуля: «Я подумывал о том, чтобы покончить с собой»

Стивен Уорнок сделал откровенное признание и рассказал о своей карьере

Комментарии 29
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
myroslavmail
2 КРИСТИНА — 08.06.2010 23:16
Через Маркевича... Я не думаю що Мркевич Маразматик я у нього вірю як у тренера збірної але щоб ТАК ПРИДУМИТИ... це ж не хтось там... все ж тренер збірної!
КРИСТИНА
myroslavmail — 08.06.2010 22:47Я щось трішки засмутився...
-----
А чому засмутився?))
myroslavmail
Найбільше мене дивує те що Мирон Маркевич розмову з Кожановим ПРИДУМАВ!!! Я щось трішки засмутився...
КРИСТИНА
От же ж злощасні 5 кг!!)))))
КРИСТИНА
– А колись ти стверджував, що найгарніші дівчата живуть у Донецьку…
– Я від своїх слів не відмовляюся. Найгарніші дівчата дійсно живуть в Донецьку, а найкраща і найкрасивіша дівчина – у Львові.
_______________
Львів"янки рулять!)))))))
Болела    *F:C:S:D*
честно говоря, вместо тех троих, кто прибыл из Карпат, лучше б посмотреть на одного Кожанова.. Если Гусева все таки будут наигрывать правым беком, то интересно бы было посмотреть на их связку, пустив Кожанова на фланг к Олегу..
Возможно, еще вызовут. Возможно, Мирону виднее.
sad_min30
може Федецького в Англію хочуть продати , там треба 75% матчів за збірну зіграти шоб отримати право на роботу , при таких разкладах Федецький зіграв 100% матчів
slava0703
LembergWestUkraine --- підтримую!
LembergWestUkraine
дійсно ,нащо в товарняках тягнути було час і випускати Федеського на останніх хвилинах ?! Нащо було випускати на ОСТАННІХ СЕКУНДАХ Худоб"яка у Львові , то що такі важливі матчі щоб затягувати час ??? треба було дати попробувати зіграти всім хлопцям , а не по 30 секунд побути на полі , дати шанс проявити себе . Чи то тільки можна Гусєву бігати на полі , який 2 роки як не грає , чи Мілевському який тільки падає і ніразу за 83 хвилини по воротах не вдарив ! Слабо богданович , слабо !!!
slava0703
lvivkarpaty09 --- А Ярмоленка любиш?...хоча то не дуже важливо, кого ти там любиш, а кого ні, головне, щоб показували гру...але в них зараз не получається нічого! результати Динамо і збірної (офіційні матчі) підтверджують!доки вони свої понти перестануть показувати на полі і не ЗАХОЧУТЬ грати в футбол,бо вони можуть, чи могли принаймні колись, треба пробувати інших!!!обовязково!!! Газаєв, Маркевич не барани, але сліпо вірити в чудо - наівно.тут треба діяти!
sad_min30
прочитав гарячі дискусії на сайтах і прийшов до висновку шо журналісти питали про Кожанова (тіпа аякже кращий розпасовщик чемпіонату?), а Маркевич відповів про Рикуна (ну бо кращий розпасовщик останніх років Рикун от і Мирон Богданович трохи спутав )
lvivkarpaty09
slava0703 — 08.06.2010 15:19
Ну ти і знаток футбола. Хтось інший, це хто????? Мілевський (хоч його і нелюблю) виконує багато чорнової роботи. так у нього немає швидкості зате у нього є хороший дриблінг, прикриває мяч класно корпусом ну і техніка звичайно. Поясни невже Сьомін, Газаєв, Маркевич такі барани в футболі? А може вони аналізують ігру в комплексі а не за один-два моменти як ти? Не усім дано грати як Мессі чи Роналду.
На рахунок Федецького ви праві,чому б не дати зіграти хоча б тайм?
sad_min30
Гость — 08.06.2010 14:12
sad_min30 - тонкий знаток игры Кожанова???
--
ну на статистику гравця і його передач глянь станеш тоже "знатаком"
Гость — 08.06.2010 14:14
sad_min30 - Богданыч, ты?
--
Кожанов ти ?
slava0703
nazgul --- його ніхто не замінить...він єдиний і неповторний ПЛУГ ...а от замість нього можна кого-небудь, результат буде кращий 100%
nazgul
slava0703 — и кто ж из карпатовцев сможет Милю заменить? Федецкий шоле?))
slava0703
Ну всім відомі відносини Мирона з Петром...або метала з Карпатами (маю на увазі договорняки, суди, техн.поразка 2 роки тому)...от вам і відповідь! Будуть грати хто завгодно (Чигра, Русол, Міля - ніякі!!!), але тільки не карпатівці!
cartaginem
Tetiy — 08.06.2010 13:55
пусть лучше Маркевич на Рыкуна посмотрит, который свой живот с лишними 10-15 кг. еле по полю носит, не говоря уже о том, чтобы бегать. Получается Рыкуна на поле можно выпускать с лишними кг., а лучшего асистента сезона нельзя, при чем этот парень правую бровку бороздит весь матч по полной программе.
----------------
Дык Рыкуна тоже нет в СБУ.
garik83
До сборной как до Москвы раком!
Dron.gin
Да жжот Маркевич! Если тебе игрок не подходит, то так и скажи! Нафиг придумывать херню? Я что то не понимаю! Может мы многого не знаем?
У меня вобще сложилось мнение что Маркевич опускает футболистов Карпат! Мне лично за Федецкого было обидно. Три матча а он его тупо на 2 минуты выпускал, это называется поднятием боевого духа?
В товарнеке игрока выпускать на 93 минуте, за 2 секунды до финального свистка! Объясните мне кто нибудь этот ход? Это не офиц. матч где время тянуть надо было!
sad_min30
Рикун може і +40 кг сидячи на табуретці паси віддавати причому не з штрафних як Кожанов
але в збірну однозначно треба пробувати, вернути його б в Шахту або в Метал то точно би був в збірній