Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
3879
0

В Києві буде «гарячий» уік-енд

5-6 червня на НТЦ ім. Баннікова відбудуться фінальні змагання «Шкіряний м'яч» - «Кубок націй Данон»

В Києві буде «гарячий» уік-енд
НТКУ им. В.Банникова

ЗОШ № 73 м. Львів

1. Падьо Юрій
2. Нелюбін Максим
3. Назаркевич Юрій
4. Гнатів Андріан
5. Скруха Роман
6. Завінський Юрій
7. Валенко Сергій
8. Толоцько Роман
9. Соколов Вадим
10. Радченко Максим
11. Подола Маркіян
12. Стефаниши Андрій
13. Жук Василь
14. Гваночко Юрій
Тренер — Ткачик Тарас Васильович
Директор — Нагірний Василь Дмитрович


Тарас ТКАЧИК: «Три перемоги — і ми у фіналі»

— З дітьми працюють в СЗШ № 73. Тричі на тиждень проводимо тренування. Багато уваги в роботі приділяємо техніці та роботі з м'ячем. Свою майстерність намагаємося відточувати у матчах місцевого та обласного рівнів.

Шлях же до фінальних матчів «Шкіряного м'яча» починався з самих низів. Спочатку грали на першість серед шкіл Сихівського району міста Львова, де здобули перемогу. Потім брали участь у міських міжрайонних змаганнях, де також стали найсильнішою командою. Обласна першість уже відбувалася в місті Буськ Львівської області, де ми й вибороли чільне місце та путівку в наступний тур змагань. У місті Івано-Франківську проходив відбір команд усієї західної зони. В усіх трьох матчах наша команда брала гору, що, власне, й дало змогу їй потрапити до фіналу.

Звісно, приємно, що ми вийшли у фінал, але хотілося б посісти в змаганнях якомога вище місце.

ЗОШ № 27 м. Вінниця

1. Сененко Олександр
2. Ребрій Владислав
3. БрижчукАнтон
4. Шестерин Дмитро
5 Дубенков Максим
6. Торупащенко Владислав
7. Кучер Володимир
8. Зеленевич Георгій
9. Турлюк Богдан
10. Орел Максим
11. Побіжецький Сава
\2. Демчук Микола
13. Гемза Ігор
14. Дорош Віталій
15. Білик Ігор
16. Ткаченко Олександр
17. Мельник Олексій
Тренер — Борівський Андрій Андрійович
Директор — Куровська Ірина Володимирівна

Андрій БОБРІВСЬКИЙ: «Ставимо завдання — бутив призерах»

— Зі своїми підопічними працюю вже чотири роки. Наш колектив міститься на базі спецкласу вінницької 27-ї школи. Слід подякувати директору Ірині Володимирівні Куровській та батькам, які всіляко підтримують команду.

У змаганнях зі «Шкіряного м'яча» беремо участь утретє. Першого року ми вийшли у фінал, де з командою, на рік молодшою, посіли п'яте місце. Минулого розіграшу також вийшли у фінальну частину й вибороли з вихованцями 1998 року вже третє місце.

Порівняно з минулим роком, нині шлях до фіналу був нелегким. Вирішальні матчі відбувалися на центральному вінницькому стадіоні «Локомотив». Перший поєдинок був найтяжчим. Грали з тернопільською школою, і лише на останніх хвилинах, завдяки двом забитим м'ячам, здобули перемогу. У наступних двох зустрічах обіграли команди з містечка Довбиш Житомирської області та Котовська на Одещині.

Цього сезону ми також ставимо завдання: фінішувати не нижче третього місця. Головне — аби судді не заважали грати.

НВК с. Чорнявка Новоселецького р-ну Чернівецької обл.

1. Макаренко Юрій
2. Книжницький Владислав
3. Робуляк Іван
4. Боднар Юрій
5. Михайлевський Максим
6. Каутіч Михайло
7. Гарасим Дмитро
8. Туряк Андрій
9. Никифоряк Георгій
10. Панчук Михайло
11. Попович Андрій
12. Томюк Назар
13. Кокошка Богдан
14. Ніколайчук Іван
15. Томчук Назар
16. Гаць Микола
Тренер — Сурняк Іван Михайлович
Директор — Бужняк Фіалка Лазарівна

Іван СУРНЯК: «У нас така традиція — перемагати»

— Три роки тому ми вже були у фінальній частині, але посіли лише четверте місце. Нині ж збираємося обов'язково виграти. Тим паче — з такими переможними традиціями, які є у нашому районі. Адже і Зелений Гай, і Топорівка — команди, що вже перемагали у «Шкіряному м'ячі», — це представники Новоселицького району.

Тренуємося ми, як і в звичайних ДЮСШ, щодня, беремо участь в усіх турнірах, де тільки можна. Навіть взимку ми не впадаємо в сплячку. У нас тут є дуже непогана спортивна зала і там проходять часто різноманітні турніри. Фінансують усю цю справу наша ДЮСШ і відділ освіти.

Цього разу шлях до фіналу був, як і завжди, нелегкий. Спочатку ми виграли районну першість, потім — обласні зональні змагання, а обласний фінал відбувся у Сторожинці. Там ми, лише одного разу зігравши унічию, посіли перше місце.

ЗНЗ № 170 м. Київ

1. Човча Владислав
2. Менченко Артем
3. Трофименко Ян
4. Войтенко Руслан
5. Марченко Богдан
6. Томіленко Владислав
7. Сердюк Євген
8. Келеберденко Борис
9. Деркач Ярослав
10. Заря Ян
11. Омельченко Андрій
12. Войнарівський В'ячеслав
13. Островський Денис
14. Грищенко Максим
15. Шутенко Вадим
16. Ніколаєв Даниїл
17. Чарковський Євген
Тренер — Матієнко Григорій Сергійович
Директор — Заболотний Віктор Павлович


Григорій МАТІЄНКО: «Головними конкурентами будуть львів'яни»

— Ще 1989 року я за допомоги тодішнього директора школи відкрив на Оболоні ДФК «Чайка». Пізніше ми почали співпрацювати з футбольною школою «Динамо» (тоді я допомагав Анатолію Крощенку) з метою відібрати для їхнього ДЮСШ найкращих вихованців. Відтоді я й працюю на Оболоні, готуючи молодих футболістів.

Уже багато років ми беремо участь у фінальній частині «Шкіряного м'яча», але ще жодного разу не перемагали. Тому цього року налаштовані дуже серйозно. Ми вже навіть проаналізували потенціал учасників фіналу й вважаємо, що головними конкурентами будуть львів'яни. Хоча система відбору фіналістів дуже жорстка і до Києва потрапляють лише справді сильні колективи.

ЗОШ № 47 м. Херсон

1. Безпапов Іван
2. Кругляков Денис
3. Безродній Олександр
4. Власенко Олександр
5. Остроконь Артем
6. Дрига Сергій
7. Шевцов Олег
8. Мотрюк Павло
9. Трегуб Євген
10. Лепеха Владислав
11. Риндін Костянтин
12. Лебідь Владислав
13. Жуковець Роман-
14. Ігнатенков Андрій
Тренер— Кузьменко Федір Іванович
Директор — Бєлик Микола Семенович

Федір КУЗЬМЕНКО: «Таких проектів, як у нас, — дуже мало»

— Попри те, що ми лише недавно (три роки тому) запустили такий, можна сказати, унікальний проект розвитку футболу на Херсонщині, успіхів досягли вже значних. У ідеалі ми хочемо вибудувати цілу систему підготовки, яка розпочиналася б із зовсім маленьких діток. Для них ми побудували вже місце, де вони оволодіватимуть першими навичками гри мільйонів. У нас нині відбувається процес накопичення інфраструктури. Фінансує все футбольний клуб «Укр-РічФлот» президентом якого є колишній футболіст Ігор Володимирович Бєлик.

Система підготовки у нас доволі різноманітна: інколи ми тренуємося двічі на день, багато уваги приділяємо теоретичним заняттям. Плануємо також заявитися в першу лігу чемпіонату ДЮФЛ. Зазначу, що впродовж відбіркового етапу нашій команді рівних у принципі не було. З таким переможним настроєм ми вирушаємо й на фінальну частину.

ЗОШ № 9 м. Ніжин Чернігівської обл.

1. Леміш Вадим
2. Гаркавий Святослав
3. Алексєєв Владислав
4. Бережняк Олексій
5. Таліпов В'ячеслав
6. Горбачов Руслан
7. Карданець Сергій
8. Овраменко Владислав
9. Малхасян Давид
10. Горохов Максим
11. Логовець Богдан
12. Біленко Олександр
13. Мурашко Данило
14. Семеніхін Іван
Тренер — Ботиков Дмитро Сергійович
Директор — Герасименко Василь Петрович

Дмитро БОТИКОВ: «Із нетерпінням чекаємо на фінал»

— Близько чотирьох років треную дітлахів ЗОШ №9, яка розташована на футбольній базі. Беремо участь в обласній першості. Наших вихованців часто запрошують у клуб із Плисок. Отож робота даремно не минає. Хочеться, щоб діти грали, мали досвід і з часом потрапляли до збірної України.

Говорячи про шлях до фіналу «Шкіряного м'яча», варто зазначити, що в Чернігівський області багато сильних команд, тож боротьба була ще та. У зональних змаганнях, котрі відбувалися в Носівці, наша команда перемогла, можна сказати на одній нозі. У півфіналі, що проходив у місті Борзна Чернігівської області, ми, здолавши колектив з Ічні (4:3), та поділивши очки з чернігівцями (0:0) та Борзною (1:1), вийшли у наступний раунд. Фінальну частину приймали в Ніжині. Окремо хотілося б висловити подяку президенту ФК «Ніжин» пану Шошову, який зробив усе можливе, аби змагання відбулися на найвищому рівні. Перемогу ж святкувала наша команда, яка і продовжила подальшу боротьбу. Наступного етапу, перегравши команди Кіровоградщини та Сумщини, ми вибороли бажану путівку. Тепер з нетерпінням чекаємо на фінал.

ЗОШ № 6 м. Дружківка Донецької обл.

1. Касекін Макс
2. Кульбашкін Вадим
3. Калінський Ян
4. Гришай Євген
5. Безуглий Олександр
6. Сенічкін Кирил
7. Жуков Данил
8. Овчаров Валентин
9. Акіекін Артем
10. Неровний Олександр
11. Хорунжий Герман
12. Кривонос Євген
13. Колесник Микита
14. Сироватський Едуард

Тренер — Черненко Василь Олександрович
Директор — Кулик Тетяна Іванівна

Василь ЧЕРНЕНКО: «Запорука успіху — зіграність»

— Очевидно, головною запорукою нашого успіху стала зіграність: кістяк колективу награється вже близько п'яти років (хлопці в групі 1998—1999 р.н.). Для нашої школи — це вже друга участь у фінальному турнірі «Шкіряного м'яча»: торік, у Чернігові, ми посіли підсумкове п'яте місце. Цього року нам довелося пройти кілька відбіркових раундів, причому у фінальному обласному турнірі ми виграли в усіх суперників (їх було троє) із загальним рахунком 19:0!

Не хочеться про сумне, але варто все ж наголосити на тому, що хлопчакам у школах півночі Донеччини доводиться працювати в доволі складних умовах. Зокрема, у згаданій мною частині Донбасу немає жодного поля зі штучним покриттям! У нашій школі діти займаються формально на зеленій траві, але фактично — це травматичне поле з великою кількістю вибоїн.

Та все ж ми зуміли досягти успіху — хоч і не без курйозів. У зональних республіканських змаганнях переграли команду академії ФК «Металіст» (Харків) з рахунком 3:1. А тамтешні хлопчаки вже мали на руках квитки до Києва...

НВО № 136 м. Дніпропетровськ

1. Литвиненко Єгор
2. Печений Тимофій
3. Бутлеровський Кирило
4. Корольков Микола
5. Резніченко Дмитро
6. Рябко Олександр
7. Провкін Владислав
8.. Чижиков Сергій
9. Кисленко Андрій
10. Сонін Микита
11. Максименко Ілля
12. Дубина Микита
13. Клименко Ян
14. Трофимчук Назар
Тренер — Санін Євген Юрійович
Директор — Письменний Валерій Борисович

Євген САНІН: «Нам, мабуть, Бог допоміг»

— У моїй команді займаються хлопчаки 1998—1999 р.н., причому нинішнім складом ми граємо приблизно три роки. Створення колективу починалося таким чином. Ми обрали найталановитіших дітей у нашій гімназії Самарського р-ну міста, потім додали до них особливо обдарованих вихованців із інших шкіл Дніпропетровська (задля цього батьки повинні перевести їх до нашої гімназії, котра має спеціалізований ухил — спортивний).

На жаль, нам допоки не вдалося створити окремий спортивний клас, бо ми ніяк не можемо дібрати потрібну кількість учнів — 22 (торік, приміром, нам не вистачило трьох хлопців).

Мушу зауважити, що в нашому успіху — проходженні до фінального етапу турніру — дуже багато чого не завдяки, а всупереч (нам довелося виграти аж п'ять відбіркових етапів!). Адже в школах Дніпропетровська просто величезні проблеми зі спортом: у нас практично немає справжніх трав'яних полів, більшість — гареві. Мабуть, нам Бог допоміг.


Володимир БАНЯС, Олександр ОЗІРНИЙ, Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: Челси вряд ли продаст Мудрика, но есть важное условие
Футбол | 26 апреля 2024, 14:14 2
Источник: Челси вряд ли продаст Мудрика, но есть важное условие

Игроку важно показать себя на финише сезона

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.