Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2790
10

«Срібло» вінницької Ниви

Огляд матчів 22-го туру першості другої ліги у групі А

«Срібло» вінницької Ниви

БАСТІОН - МФК МИКОЛАЇВ - 2:2(0:0).
29 травня. 17.00. Іллічівськ. Стадіон «Шкільний». 1300 глядачів.
Судді: Г.Литвинов (Луганськ), Б.Бучинський, В.Федунец (обидва — Тернопіль).
Делегат ФФУ: Є.Канана (Донецьк).
Іллічівськ: Череднюк, Павлов, Волчков, Куянов (Віт.Рудий, 71), Лілик, Гуменюк, Нечипорук, Лужанський (Барба, 46; Гайдаржи, 87), Гавенко (Бондаренко, 85), Сантрапинських, Тараров (Белмохтар, 60). Запасні: Колядюк, Вол.Рудий.
Тренер: Олександр Краснянський.
Миколаїв: Карпов, Бербат (Скороход, 64), Гончаренко, Жоров, Лук'янов, Волков, Кузнецов, Бессалов (Новак, 86), Головко (Комягін, 61), Мартинов, Таран (Білоус, 72). Запасні: Чоларія, Савка, Войцеховський.
Тренер: В'ячеслав Мазараті.
Голи: Сантрапинських (61і), Нечипорук (90+4, пен.) — Мартинов (66), Скороход (81).
Попередження: Павлов (57) — Гончаренко (75).

Після того, як з'явилася інформація, що чернігівську «Десну» можуть зняти з першої ліги, ціна цього матчу помітно зросла. Адже переможець міг отримати право поборотися за путівку до першої ліги.

На початку матчу двічі грубо помилилися в захисті гравці «Бастіону» і двічі Головко виходив на побачення з Череднюком, але двічі не зміг його переграти. У свою чергу «Бастіон» у першій половині гри запам'ятався двома ударами зі штрафних. Спочатку Гуменюк пробив метрів з 28 по центру в руки Карпову, потім воротар МФК «Миколаїв», не без проблем, упорався з ударом Нечипорука.

Другий тайм почався з атак «Бастіону». На 61-й хвилині гри після навісу з кутової позначки Сантрапінських був спритнішим від захисників гостей і зумів переправити м'яч у сітку воріт. Гості майже одразу мали змогу зрівняти рахунок, але Мартинов з лінії штрафного пробив поруч зі стійкою. За кілька хвилин друга спроба миколаївців була успішнішою. Череднюк не впорався з ударом, і м'яч від рук воротаря «Бастіону» влетів у ворота.

Господарі поля перебували певний час у нокдауні. Проте останні 15 хвилин матчу проходили з їхньою перевагою. Небезпечно пробивав з лінії штрафного Нечипорук — захисник виніс м'яч з лінії воріт. Пізніше Сатрапинських, перегравши на правому фланзі захисника, пробив поруч із хрестовиною воріт. А ось гості свого шансу не змарнували. Після навісу зі штрафного Скороход, випередивши всіх, влучно переправив головою м'яч у ворота. А в останні хвилини «Бастіон» влаштував справжній штурм воріт Карпова. На останній хвилині компенсованого часу було встановлено остаточний рахунок у зустрічі. Захисник «Миколаєва» у штрафному майданчику завалив Сатрапинських. Пенальті чітко реалізував найкращий бомбардир «Бастіону» Олександр Нечипорук.

Як з'ясувалося згодом, ця нічия не принесла здобутку жодній з команд. Друге місце в групі посіла вінницька «Нива».

Миколаївці пішли у відпустку

З0 травня на Центральному міському стадіоні відбулася зустріч керівників МФК «Миколаїв» з тренерами й футболістами. Почесний президент клубу Анатолій Валєєв подякував гравцям за хорошу гру, самовіддачу і проявлений характер у завершальному матчі чемпіонату з «Бастіоном». Після цього було оголошено, що команда йде у відпустку до 21 червня.

Головний тренер МФК «Миколаїв» В'ячеслав Мазараті повідомив, що найближчим часом керівництво клубу визначить політику й стратегію на новий сезон. Залежно від обраного курсу проводитиметься й селекційна робота.

ВЕРЕС - БУКОВИНА - 0:2 (0:2).
29 травня. 17.00. Рівне. Стадіон «Авангард». 500 глядачів.
Судді: Ю.Суряк (Львів), Т.Соломчак (Бучач), Є.Яковлєв (Київ).
Делегат ФФУ: Е.Валенко (Львів).
Рівне: Печинський, Котюк (Калласте, 48), Воротеляк, Жук, Вол.Момоток (Назарчук, 46), Любар, Оксенюк (Жилінський, 70), Кінах (Сташко, 59), Хлібович (Нагорнюк, 85), Гайдук (Фірсов, 46), Сергійчук. Запасний: Суходолов.
Тренер-адміністратор: Віталій Шевчук.
Чернівці: Збарах (Ленчінков, 90+1), Шевцов, Іванов (Кубай, 79), Стоян, Климус (Рудченко, 58), Дорош (Пислар, 63), Дяченко (Жижиян, 57), Донець, Гаранян (Степанков, 46), С.Маковійчук (Мигалатюк, 66), Коробкін.
В.о головного тренера: Вадим Заяць.
Голи: С.Маковійчук (ЗО), Климус (35).
Попередження: Жук (64) — Дорош (55).

Завершальний матч нинішнього сезону рівненський «Верес» проводив удома проти переможця групи — чернівецької «Буковини». Гості святкували перемогу, забивши два голи в першому таймі. Проте грою чемпіон не вразив нечисленних уболівальників Рівного. Демонструючи такий футбол у першій лізі, чернівчанам буде складно набирати очки.

Футболісти «Буковини» активно розпочали поєдинок. Заволодівши територіальною перевагою, гості намагалися на старті зустрічі забити. Перший небезпечний момент виник на десятій хвилині. Печинський нейтралізував небезпечний удар Дяченка. За хвилину нікому з  чернівчан не вдалося замкнути небезпечний простріл Донця. Після цього активність «Буковини» різко впала. Відчувши зменшення тиску на свої ворота, активізувалися господарі. Чи не перша атака ледь не завершилася голом. Хлібович пройшов по флангу і виконав націлену передачу на Гайдука. Удар останнього в боротьбі із захисником пройшовся вище воріт. Через кілька хвилин Оксенюк перевів на пильність воротаря «Буковини».

Відчувши небезпеку чернівчани перевели гру на половину господарів і зуміли відзначитися. Спершу Павло Іванов перевірив на міцність стійку воріт «Вереса». Уже наступна атака завершилася голом. Степан Маковійчук відгукнувся на передачу партнера і невідпорно пробив — 0:1. Через п'ять хвилин «Буковина» подвоїла рахунок. Після подачі кутового найспритнішим у воротарському майданчику виявився Климус.

Початок другої половини, як і весь другий тайм, минув під акомпанемент замін. Упродовж другої половини тренери зробили тринадцять замін з чотирнадцяти. Активністю на футбольному полі, особливо після перерви, виділявся Коробкін. Найкращий бомбардир команди «Буковина» та групи «А» намагався забити свій 15 м'яч. У кількох моментах на заваді ставав воротар «Вереса» Печинський, в інших Владислав хибив. Реальну можливість забити 15-й гол Коробкін втратив на 42-й хвилині — не зумів дотягнутися до м'яча після прострілу з флангу. Через три хвилини «Верес» відповів контратакою, яка могла завершитися голом. На жаль, Сташко згаяв свій момент. До завершення поєдинку рахунок так і не змінився.

РОСЬ - НИВА - 1:3 (0:2).
29 травня. 17.00. Біла Церква. Стадіон «Трудові резерви». 400 глядачів.
Судді: І.Жосан (Херсон), М.Миколюк (Хмельницький), Б.Трач (Тернопіль).
Делегат ФФУ: П.Брюхов (Кременчук).
Біла Церква: Поштаренко, Кулажкін (Каменський, 90), Гетьман, Таран, Соботюк, Рудюк, Беридзе (Миколайчук, 51), Рабченюк (Спотар, 72), Булкін (Недяк, 60), Рябцев, Лазурець (Отришко, 53).
Тренер: Ігор Химич.
Вінниця: Скибенко, Найко (Ярмолюк, 70), Прохоров, Воронін, Герасимець (Чаус, 82), Бовтрук (Адаменко, 59), Кушка (Веретинський, 76), Качур (Пивовар, 71), Гергелюк, Пилявський, Варченко (Лук'янець, 64).
Тренер: Олег Федорчук.
Голи: Рябцев (70) — Качур (4), Найко (45+1), Герасимець (56).
Попередження: Кулажкін (45+1), Рябченюк (61), Миколайчук (85), Недяк (90) — Кушка (66), Герасимець (71), Пивовар (85).

Перемога в останньому турі вінницької «Ниви», гарантував підопічним Олега Федорчука «срібні» медалі другої ліги. На тлі чуток і розмов щодо можливого переведення «Десни» до другої ліги, можливо, як і минулого року, ми побачимо перехідний матч команд другої ліги, котрі посіли другі місця за право наступного сезону виступати в першій лізі.

ЄДНІСТЬ - КАРПАТИ-2 - 3:0 (2:0).
29 травня. 17.00. Плиски. Стадіон «Єдність». 250 глядачів.
Судді: А.Папірович (Хмельницький, С.Шлончак (Черкаси), В.Шланчак (Городище).
Делегат ФФУ: А.Звєрєв (Бровари).
Плиски: Преснаков (Шевченко, 79), Заварін (С.Комар, 63), Влаєв, Лемішевський, Синьогуб (Козаков, 82), Яворський (Марущак, 44), Карпов, Прима (Дмитренко, 78), І.Іванов (Квашук, 67), Шарій, Колесников (Гричак, 55).
Тренер: Вадим Мандрієвський.
Львів: Лазарський, Чоба, Жовтюк, Гудак, Чумак, Шевчук (Яремчук, 65), Яджин, Біловус (Пігач, 90+2), Костевич (Задорожний, 64), Кокотайло (Фостяк, 71), Загідулін.
Тренер: Володимир Вільчинський.
Голи: Прима (4), Шарій (28), Марущак (75).
Попередження: Загідулін (48).

ЛЬВІВ-2 - СКАЛА - 0:0.
29 травня. 17.00. Кам'янка-Бузька. Стадіон «Над Бугом». 300 глядачів.
Судді: П.Чижевський, О.Москаленко (обидва — Київ), В.Журибіда (Луцьк).
Делегат ФФУ: В.Кошура (Чернівці).
Львів: Ситніков, Лазар, Дадак, Жук, Віт.Макар, Власюк (Тимишин, 79), Варивода, Матвіїв, Вол.Макар, Бабич (В.Мазур, 85), Малиновський.
Тренер: Михайло Токар.
Стрий: Михалевич, Басараб, Д.Мазур, Сало, В.Косар, Білий, Бей (Боднар, 60), Карпинець (С.Косар, 69), Бутрак, Ширай (Забродін, 46), Єрмаченко.
Тренер: Іван Бубис.
Попередження: Матвіїв (39) — Сало (5).

Сергій ЧАЙКА, Вадим СІРИЙ, Володимир ПРИСЯЖНЮК, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
newport
Очень хочется, чтобы Нива (Винница) попала в первую лигу!
newport
Очень хочется, чтобы Нива (Винница) попала в первую лигу!
newport
Очень хочется, чтобы Нива (Винница) попала в первую лигу!
newport
Очень хочется, чтобы Нива (Винница) попала в первую лигу!
jack19892008
нет ,одна игра на нейтральном поле. В прошлом году также играли Арсенал Б-Ц. и ФК Полтава
zh.y
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
veterok
Не буду утверждать. По-моему, да
preferans
буде 2 гри?дома і на виїзді?
veterok
Если Десну не допустят в 1-ю лигу, то Нива будет играть переходные матчи со 2-м. группы Б - Кремнем.
preferans
а з ким,якщо хто знає,буде грати Нива перехідний матч???