Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
5036
20

ГОРЯИНОВ: «Мечта – сыграть на Евро-2012»

Александр Горяинов поделился своими впечатлениями от дебюта в сборной Украине

ГОРЯИНОВ: «Мечта – сыграть на Евро-2012»
У свої майже 35 років Олександр Горяїнов, рекордсмен української Прем‘єр-ліги за кількістю «сухих» матчів, не пропустив і у своєму першому поєдинку за збірну − проти Литви.
 
У білому − як на свято
 
За збігом обставин на свій дебютний матч у національній команді Олександр Горяїнов вийшов у повністю білій формі. Саме такий колір було вибрано для голкіперів на цю зустріч. Воротар каже, що виступав «у білому» вперше у кар‘єрі: «Відверто кажучи, було незвично. Усе біле − шорти, футболка, гетри. Відчуття − наче йду на свято. Певно, першу гру за збірну так і треба сприймати».
 
Передстартове хвилювання
 
Воротар не приховує, що хвилювався перед грою. Занепокоєння зникло із виходом на поле: «Взагалі для мене немає значення, на якому стадіоні захищати ворота. Однак за підтримки наших уболівальників, котрі, як відомо, є одними з найкращих в Україні, дію завжди легко і з піднесенням. Мирон Богданович завжди налаштовує нас показувати якісний футбол, яка б подобалася глядачам. А буде гра, буде й результат».
 
Удар Пошкуса
 
Найбільш складним моментом для Горяїнова став підступний удар з-за меж штрафного майданчика у виконанні нападника збірної Литви Робертаса Пошкуса. М‘яч летів у дальню дев‘ятку. Однак Сашко не дозволив гостям скоротити разрив у рахунку. «Я вистрибнув, як то кажуть, по удару, не вгадуючи куди саме битиме форвард. Що ж, непогано «потягнув». Недарма ж ми стільки часу наполегливо тренувалися», − жартує Горяїнов.
 
Звик грати на «нуль»
 
Олександр не перестає демонструвати почуття гумору, коли мова йде про збереження воріт недоторканими: «Я уже звик грати на «нуль», тим більше на «Металісті». Тож після гри було певне відчуття «дежа вю»: знову виграли, знову не дали супернику забити. Звісно, статус матчу зовсім інший, через те і досягнення удвічі цінніше». Для воротаря 34 роки − аж ніяк не привід думати про завершення кар‘єри. Горяїнов вважає, що все залежить від нього: «Я готовий грати на високому рівні ще чимало років. Є сили, здоров‘я, бажання. Головне, щоб без травм».
 
Кожному − по матчу
 
За домовленістю з тренерським штабом кожен із трьох запрошених на збір голкіперів зіграє по одному контрольному матчу повністю. Горяїнов захищав ворота у грі проти Литви, П‘ятов стане у «рамку» проти Румунії, а Дикань − проти Норвегії. «Ніхто з нас не може вважати себе першим номером, адже наша справа − працювати, що ми й робили на зборах, під пильним оком тренера воротарів Андрія Кудимова. А вже головному тренеру вибирати, кому виходити на поле. В Україні дуже хороша воротарська школа, тому число кандидатів на «пост номер один» не обмежується трьома прізвищами», − ділиться думками Горяїнов.
 
Колектив однодумців
 
Один із героїв матчу з Литвою не сумнівається, що настрій на гру зумовлює самовіддачу, яка у кожній грі повинна бути стовідсотковою: «Коли всі гравці, обійнявшись, співають гімн і налаштовуються на битву, це означає, що є колектив однодумців. Всі чудово розуміють, що перед синьо-жовтими стоїть завдання досягти максимального результату на Євро-2012. А це можливо лише згуртованому, дружньому колективу. При чому, як на полі, так і поза ним».
 
Всі сили − заради Євро
 
Попереду у збірної достатньо контрольних ігор. Суперники змінюватимуться за силою й стилем, однак основоположний підхід залишатиметься незмінним. Віковий дебютант добре розуміє, яких зусиль слід докласти, аби повністю пройти шлях підготовки і заслужити право зіграти на Євро-2012: «Тренери налаштовують нас на гру незалежно від суперника: Литва це, чи Аргентина. Головне, показувати якісний футбол. Якщо ми хочемо чогось досягти, то маємо розуміти, що на Євро слабких команд не буде. І треба буде перемагати їх, щоб посісти на турнірі перше місце. Зараз моя мрія − зіграти на Євро, і я докладу максимальних зусиль задля її втілення».

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Талант без мозгов не нужен никому. Как Жерсон Родригеш убивает карьеру
Футбол | 16 апреля 2024, 11:50 4
Талант без мозгов не нужен никому. Как Жерсон Родригеш убивает карьеру

Алексей Сливченко предлагает вспомнить наиболее резонансные истории чудачеств люксембуржца

Как выглядит таблица Ла Лиги после фиаско Жироны в принципиальном матче?
Футбол | 16 апреля 2024, 09:00 1
Как выглядит таблица Ла Лиги после фиаско Жироны в принципиальном матче?

12–15 апреля состоялись поединки 31-го тура чемпионата Испании 2023/24

Комментарии 20
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
RoYY
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
RoYY
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kazap.net
Пятов, - и только Пятов. Надо определиться с вратарем, один раз - и надолго. Чтоб парень понимал, что от него зависит многое. Пятов - несмотря не на что - зарекомендовал себя, как надежный страж ворот. Начнется чехерда с вратарями - добром это для сборной не кончится.
LikeNoOther7
Пятов поинтересней смотрится в раме...
ParaVena
У мну тож такая мечта!
KORSARozgo
вратарь толжен быть в возврасте-это есть опыт которого не отнять-я ваабще за то чтоб Горяинов и Сашо были в сборной-а Пятов немного сыроват еще-вот лет через 5 пускай подходит!
RoYY
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Veteran80
У вратарей главное-уверенность в себе.Сашо налажал в позапрошлом году-появился дублер.Горяинов в Металлисте и Пятов в Шахтере-основа.Тлумак сейчас в Карпатах -орел,а в Харькове каких бабочек пускал играя за МХ,тоже самое Бажан в Заре и Металлисте - два совершенно разных вратаря.Поэтому в СБУ берут воротников топ-команд, раньше и днепровские ребята стояли.
CraZyDynamo
Вратарей тяжело очень судить кто лучше... но Пятов стоял все игры, и к нему претензий не одной не должно быть, да он может и не много спасал, но особого шанса у него не было еще проявить себя... Если конечно это просто дал шанс Горяинову в Харькове ( дома как никак ) постоять - я пойму, но если снять Пятова ( все таки он основной ) то - непонятно. Еще нельзя забывать, что есть Саша, который в Украине топ1, и этот сезон ему можно только в актив занести...
xaoc333
То что Марчевич в сборную Валяева вызывал 31ого летнего, это самый большой тупняк был, он в 33 точно сборной на евро б не помог, хорошо хоть доперли.
familyos
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
CraZyDynamo
ой, чего то я про Богдана вспомнил... Мирон.
CraZyDynamo
Будешь и ты, и Девич, и все те кто примут гражданство и будут в Металлисте! Не с того Богдан строить команду начинаешь...
Chester
Саша, ты чего у малого пацана цветы брать не хотел, пацаненок стоял ждал, переживал весь матч; в западло ребенка порадовать было?
А вообще если будет играть не хуже чем сейчас, то может в 2012 и сыграет.
yuravk
Ну якщо гол.тренер Маркевич - то може бути. Був хтось інший - шансів майже 0. Це при тому, що він добрий воротар. Але є кращі! Але Маркевич... багато своїх суне. Праильно це чи ні - час покаже.
R.bitsa
Горяинов молодец. Мне лично он больше нравится чем Пятов
tarakuc
saha-yakut — 28.05.2010 16:40
За домовленістю з тренерським штабом кожен із трьох запрошених на збір голкіперів зіграє по одному контрольному матчу повністю. Горяїнов захищав ворота у грі проти Литви, П‘ятов стане у «рамку» проти Румунії, а Дикань − проти Норвегії.
Статтю треба читати.
saha-yakut
Во Львове, думаю, Дикань стоять будет.
xaoc333
Ну с Литвой то хорошо, что будет с ним через 2 года фик знаешь.
in_ri
Хорошо отстоял, как по мне.