Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1755
0

На стіл виконкому ФФУ ляже...

Новини ПФЛ

На стіл виконкому ФФУ ляже...

Учора, в день свого чотирнадцятиріччя, ПФЛ провела розширене засідання Центральної ради. У конференц-залі Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту України визначалося, яким же буде формат змагань у першій та другій лігах наступного сезону.

«Треба щось робити, куме...»

На засідання Центральної ради підготували кілька проектів. Усі вони свідчили про одне — змагання в першій та другій лігах за своїм форматом зазнають змін. Основні напрацювання робочої групи ПФЛ, яка збиралася за день до засідання, були такі: першу лігу залишити в тому вигляді, що є зараз, — одна група, а ось обмін командами між першою та другої лігами збільшити, аби посилити інтригу у змаганнях для команд, які підвищуватимуться і понижуватимуться в класі.

Найбільших змін може зазнати друга ліга. Тут проекти такі: перший — дві групи по 13—14 команд, змагання у два кола, переможці потрапляють напряму до першої ліги, а другі місця в групах вкупі з командою першої ліги, що посіла шістнадцяте місце, розігрують третю путівку. Другий варіант: три групи по вісім команд, змагання у чотири кола, до першої ліги виходять переможці груп, а другі місця вкупі з командою першої ліги, що посіла п'ятнадцяте місце, розігрують четверту путівку.

Чого боїться ПФЛ?


Паралельно з робочою групою ПФЛ працює робоча група ФФУ. Основні проекти, запропоновані цією групою, зводяться до того, щоб трансформувати першу лігу у дві групи, а другу лігу поділити на кілька зон за територіальним принципом; проводити змагання під керівництвом регіональних федерацій. Недобір команд-майстрів компенсувати командами-аматорами. За переконанням чинного керівництва ПФЛ, такий проект може позбавити перший дивізіон міцного підгрунтя, яким є друга ліга, а сам другий дивізіон буде приречений на загибель.
 
Як корабель назвете, так він і попливе


Та все ж Професійна футбольна ліга не збирається цуратися аматорів. І планує тісну співпрацю з Асоціацією аматорського футболу. Більше того, ПФЛ навіть висунула проект реорганізації аматорських змагань у так звану третю лігу ПФЛ. Планується першу лігу перейменувати на «Вищий дивізіон ПФЛ», другу лігу — на. «Перший дивізіон ПФЛ», а аматорську лігу — на «Другий дивізіон ПФЛ». Формат змагань в аматорській лізі, як пропозиція, виглядатиме так: чотири-шість зон по шість команд. Переможці зон, відповідно до умов атестації, зможуть переходити до другої ліги ПФЛ. Єдина неузгодженість — чи можуть аматори грати за команди майстрів і, навпаки, професіонали — за любителів. За чинними правилами, аматори можуть грати за команди ПФЛ, а ось професіонали за любителів — ні.

Дивіться, хто прийшов! А хто піде!


Очікується, що другу професійну лігу з наступного сезону поповнять такі команди, як «Енергія» (Нова Каховка), «Чорноморець-2» (Одеса). Має наміри увійти до ПФЛ кримський клуб «Форос», але є ще деякі неузгодженості з атестацією.

А ось кого може не бути наступного сезону, так це ФК «Десна» (Чернігів), ФК «Суми» та «Металург-2» (Запоріжжя). З неофіційних джерел стало відомо, що чернігівський та сумський клуби не пройшли атестацію на наступний сезон. Поки що обидва клуби подали апеляцію, а їхня подальша доля у ПФЛ вирішується. Щодо запоріжців, то керівництво клубу вирішило, що резервістам буде краще набувати досвіду в змаганнях ДЮФЛ та в дублі, мовляв, молода команда «Металург-2» ще не може на рівних конкурувати з «дорослими» командами другої ліги.

Останнє слово ще попереду

Усі рішення та проекти, що були розглянуті учора та окремо робочою групою ФФУ, мають статус проекту, оскільки затвердити їх має виконком ФФУ, який орієнтовно має відбутися у першій половині червня.


Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Йожеф САБО: «Ракицкому надо заканчивать карьеру и не мучиться»
Футбол | 25 апреля 2024, 15:51 0
Йожеф САБО: «Ракицкому надо заканчивать карьеру и не мучиться»

Бывший тренер сборной Украины прокомментировал слухи об интересе к защитнику от «Металлиста 1925»

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 25 апреля 2024, 00:08 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.