Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
1931
1

Полтавська жага до перемоги

Огляд матчів 25-го туру другої ліги у групі Б

Полтавська жага до перемоги
Футболисты Титана

ШАХТАР - ФК ПОЛТАВА - 1:2 (0:1).
23 травня. 17.00. Стадіон імені М.Горюшкіна. 2000 глядачів.
Судді: О.Москаленко (Кривий Ріг), Н.Алексахіна, Є.Поркуян (обидва — Кіровоград).
Делегат ФФУ: С.Михайлов (Бердянськ).
Свердловськ: Старцев, Штанченко, Сірий, Савін, Минка (Олійник, 88), Р.Коновалов (Дорошенко, 81), Кошелєв (Тиєчко, 49), Кир'янов (Якушин, 78), Цабріа, Когут (Морев, 75), Помазанов.
Тренер: Андрій Порохненко.
Полтава: Зарубін, Новицький, Ятленко, Радевич, Деордиця, Бичков, Григоренко, Бриж (Реуцький, 35), Батусов (Книжник, 80), Радченко (Пономар, 73), Козаченко (Зеленевич, 60).
Тренер: Юрій Малигін.
Голи: Помазанов (85) — Радченко (28, пен.), Пономар (90+2).
Попередження: Цабріа (43), Тиєчко (56), Кир'янов (61), Минка (81), Помазанов (85), Сірий (90) — Григоренко (44), Реуцький (62), Зеленевич (65), Шпак (90+2).

Провівши велику частину матчу на половині суперника, не реалізувавши три стовідсоткових голевих моменти, забивши красивий, за виконавською майстерністю, гол, свердловський «Шахтар» у підсумку поступився ФК «Полтава» в останньому домашньому матчі першості.

Початок матчу залишився за господарями поля, які з перших хвилин кинулися в атаку і почали підбирати ключі до воріт гостей. На дев'ятій хвилині Кир'янов завдав потужного пострілу з-за меж штрафного майданчика, з яким Зарубін впорався, а Помазанову не вистачило дещиці, щоб переправити «плямистого» в сітку. На 25-й хвилині блискавично атакували «гірники». Цабріа «розірвав» оборону полтавчан на правому фланзі і навісив у штрафний майданчик суперника. Когут на дальній стійці спробував ударити злету, але мокрий м'яч звалився з його ноги в гущу гравців у воротарському майданчику. Оборонець гостей виніс м'яч прямо на Кошелєва, який, перебуваючи на вбивчій позиції, але примудрився не влучити в рамку воріт. Під час контратаки у відповідь м'яч в штрафному майданчику знайшов руку гравця господарів, і арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку. Пенальті Радченко реалізував без шансів для Вадима Старцева, знявши павутину з дев'ятки воріт. На перерву команди пішли за мінімальної переваги гостей.

У другому таймі «Шахтар» повністю переграв полтавців, «Помаранчево-чорні» перейшли на гру в три нападники. Заміни зробили свою справу, свердловці почали краще комбінувати в півзахисті, і практично відразу ж Морев мав можливість зрівняти рахунок. На 76-й хвилині послідував навіс у штрафний майданчик гостей, Зарубін вийшов на перехват і загубився в гущі гравців, а м'яч відлетів до Морева. Однак зі зручної позиції Олександр не влучив у порожні ворота. Та все ж активність свердловців на 84-й хвилині була винагороджена. Цабріа віддав вивірену передачу на Помазанова, який ударом головою увігнав м'яч під поперечину.

Коли здавалося, що зустріч так і завершиться нічийним результатом, буквально за хвилину до фінального свистка полтавці вирвали перемогу. Необов'язковий стандарт закінчився гарматним ударом гостей, який Старцев у блискучому стрибку парирував. Пономар скористався неузгодженістю у діях захисників господарів, виявився першим на добиванні і зумів завдати головою точного удару з дев'яти метрів.

СТАЛЬ - ОЛКОМ - 1:0 (0:0).
23 травня. 17.00. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 1000 глядачів.
Судді: О.Білокур (Курахове), О.Павлинов (Одеса), Г.Іванов (Татарбунари).
Делегат ФФУ: В.Кошура (Чернівці).
Дніпродзержинськ: Давидов, Ломко, Сахно, Полуницький, Лешко, Романенко, Васильєв (Кудь, 82), Гориславський, Обревко, Вайда, Кривий (Бережний, 80).
Тренер: Сергій Задорожний.
Мелітополь: Марканич, Козин, Масюткін, Попов, Манаков, Павелько, Косяк, Тарануха (Сиващенко, 82), Жадан (Ткачов, 67), Ар.Галушкін (Мягков, 55), Ан.Галушкін.
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Гол: Васильєв (54).
Попередження: Романенко (6), Ломко (43) - Жадан (49), Козин (76), Сиващенко (90+2).

Уже на першій хвилині матчу «Сталь» могла повести в рахунку — після подачі кутового з правого флангу захисники гостей вибили м'яч зі штрафного майданчика, смугастий знову повернувся туди, а Олександр Обревко, котрий вистрибнув вище за всіх, головою з десяти метрів мало не влучив у верхній кут воріт.

Надалі гра проходила переважно в центрі поля. «Олком», у складі якого вийшло п'ятеро футболістів, які раніше виступали за дніпродзержинську команду, особливо не приховували нічийних намірів, «Сталь» же ніяк не могла загострити гру.

Найцікавіші події в матчі розгорнулися в другому таймі. На 51-й хвилині Олександр Васильєв увійшов до штрафного майданчика мелітопольців, де, як здалося, його зупинили з порушеннями правил. Свисток арбітра, щоправда, промовчав. А за три хвилини «сталевари» таки забили гол — розгониста атака «Сталі» призвела до того, що Дмитро Кривий віддав пас під удар Васильєву, який метрів з 12-ти лівою ногою спрямував м'яч у правий кут воріт.

На 57-й хвилині біля воріт гостей був призначений штрафний удар. Після «пострілу» півзахисника дніпродзержинців Шандора Вайди, Марканич насилу витягнув м'яч із «дев'ятки» воріт. У відповідь «Олком» намагався зрівняти рахунок, але завдяки самовідданим діям Олександра Ломка загроза минула.

Небезпечним був випад гостей і на 69-й хвилині, коли після виходу на ворота Олександра Давидова з лівого флангу м'яч після удару футболіста «Олкома» пройшов поруч зі стійкою. У цьому епізоді треба віддати належне воротарю «Сталі», який, скоротивши кут обстрілу воріт, не дозволив себе переграти.

Наприкінці поєдинку дніпродзержинці мали кілька можливостей, щоб подвоїти перевагу. Найреальніша з них була на 84-й хвилині — Вайда уздовж лінії штрафного майданчика віддав передачу Обревку, потужний удар якого пролетів біля бічної стійки.

У підсумку «Сталь» у непростому поєдинку, продемонструвавши волю до перемоги, переграла непоступливих гостей. Матчем із «Олкомом» дніпродзержинці завершили свої виступи нинішнього сезону на своєму стадіоні «Металург».

МЕТАЛУРГ-2 - ТИТАН - 1:4 (0:3).
23 травня. 17.00. Запоріжжя. Стадіон «Титан». 300 глядачів.
Судді: І.Маковей, П.Касанов (обидва — Вінниця), З.Курбанов (Херсон).
Делегат ФФУ: М.Хапченков (Донецьк).
Запоріжжя: Шевченко, Грищук (Коваленко, 28), Данюк (Тимошков, 46), Ключик, Дяченко, Зозуля, Коньков (Дзядевич, 70), Донгаузер, Ковалевський (Ульянов, 89), Кравець, Галинський.
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Армянськ: Кошелєв, Калиненко, Столярчук (Маслов, 53), Мацак, Крюков (Козлов, 75), Кадимян (Антоненко, 58), Ішмаков, Візенок (Бездольний, 71), Камерцель (Масалов, 56), Довжик, Климентовський.
Тренер: Микола Федоренко.
Голи: Коваленко (65) — Візенок (17, 43, пен.), Довжик (39), Бездольний (83).
Попередження: Кравець (86).

Позмагатися на рівних із досвідченим суперником, який наступного сезону виступатиме в першій лізі, запоріжцям виявилося не під силу. Почавши, загалом, непогано (на перших хвилинах «Металург-2» подав біля воріт гостей кілька кутових, після одного з яких міг забити Ключик), «металурги» примудрилися піти на перерву, програючи з розгромним рахунком. На 18-й хвилині після довгого діагонального паса зі своєї половини поля Візенок вийшов практично один на один, легко «прибрав» Данюка і переграв Шевченка. Другий м'яч ударом в дальній кут забив Довжик, а вже в кінці тайму дубль оформив Візенок, який реалізував пенальті за фол Зозулі.

Відіграти один м'яч запоріжці зуміли в середині другого тайму. На класний прохід і простріл Ковалевського не менш класним ударом відгукнувся його партнер Євген Коваленко. Та все ж крапку в матчі поставили футболісти «Титана». Четвертий м'яч за сім хвилин до фінального свистка записав на свій рахунок Бездольний.

ШАХТАР-3 - ФК СУМИ - 4:0 (1:0).
23 травня. 17.00. Донецьк. Стадіон НТБ «Кирша». 35 глядачів.
Судді: М.Кривоносов, В.Куцев (обидва — Київ), О.Шост (Луганськ).
Делегат ФФУ: Ю.Левчук (Полтава).
Донецьк: Крюков (Гальчук, 85), Гаращенков, Опарин, Максименко, Вознюк (Сартина, 72), Драченко, Малишев, Заїка, Кисіль, Стебловський, Акулінін (Дяків, 70).
Тренери: Олександр Фундерат, Сергій Ковальов.
Суми: Галігузов, Галюза (Пустовіт, 53), Пукась, Бусаргін, Шеремет, Кириєнко, Марченко, Бєрмудес (Белканія, 65, Мірошниченко, 89), Богачов, Ретушняк (Чухненко, 78), Савченко.
Тренер: Валерій Бермудес.
Голи: Малишев (5), Акулінін (48), Пукась (72, у свої ворота), Опарин (80).
На 59-й хвилині Драченко не реалізував пенальті (повз ворота).
Попередження: Малишев (11), Вознюк (35), Гаращенков (45), Опарин (67), Кисіль (90+1) — Бермудес (31), Савченко (34), Марченко (35), Бусаргін (70), Шеремет (74).
Вилучення: Савченко (23).

Усе почалося дуже і дуже непогано для господарів: уже на п'ятій хвилині Максим Малишев, що залучився до розіграшу стандарту, відкрив рахунок. До перерви «гірники» могли подвоїти перевагу, але відклали це на другий тайм. Прикметно, що в середині першого тайму суперник залишився в меншості — з поля був вилучений Савченко, що наклало свій відбиток на подальший хід гри.

Після перерви «Шахтар-3» ще тричі засмучував воротаря ФК «Суми». На 48-й хвилині Леонід Акулінін після передачі Сергія Гаращенкова пробив у дальній кут. За кілька хвилин Максим Драченко пробив пенальті, але неточно. Втім, гості невдовзі «допомогли» донеччанам, забивши самі собі після прострілу Заїки. А за десять хвилин до кінця матчу Опарин, який залучився до атаки, встановив остаточний результат.

ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - ОЛІМПІК - 0:2 (0:0).
23 травня. 17.00. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 500 глядачів.
Судді: О.Омельченко (Слов'янськ), А.Єремєєв (Миколаїв), Д.Корабльов (Керч).
Делегат ФФУ: О.Латоша (Мелітополь).
Маріуполь: Зінченко, Оберемок, Ковальов, Доценко, Корольов (Феденков, 71), Сикульський, Швець, Буравльов, Музика (Задоя, 15, Поргобіані, 46, Касянчук 78), Філатов (Гревцов, 57), Гунченко.
Тренер: Юрій Керман.
Донецьк: Тельнов, Змієвський, Чех, Коншин, Уланов (Матвієнко, 80), Тарнов (Богданов, 78), Піднебенний, Валяєв, Санжар, Ареф'єв, Шаврин (Михальов, 76).
Тренер: Ігор Петров.
Голи: Шаврин (52, пен.), Михальов (82).
Попередження: Піднебенний (18), Ареф'єв (39), Коншин (73).

ГІРНИК - ГІРНИК-СПОРТ -2:0 (2:0).
23 травня. 17.00. Кривий Ріг. Стадіон шахти імені «Жовтнева». 700 глядачів.
Судді: В.Новохатній (Київ), А. Нізола (Івано-Франківськ), М.Миколюк (Хмельницький).
Делегат ФФУ: О.Тюрін (Харків).
Кривий Ріг: Гурин, Васильєв, Павлов, Кучеренко, Голуб (Христусь, 81), Гвоздевич (Кондратенко, 70), Сичов (Гончаренко, 80), Грамм (Мукан, 83), Большунов (Бука, 76), Пашковський, Коломієць (Щербаков, 75). Тренер: Геннадій Приходько.
Комсомольськ: Бахметьєв, Слива, Ходуля, Малюк (Ткаченко, 35), Полтавець, Бахмач (Філь, 60), Кондрашов, Дігтяр (Крутенко, 50), Кравченко, Малиночка (Іващенко, 70), Забула (Львов, 65, Калиниченко, 82).
Тренер: Сергій Мурадян.
Голи: Коломієць (8), Пашковський (19).
Попередження: Коломієць (11), Кучеренко (82) — Бахмач (34), Ходуля (75).


Ігор ДАНИЛЕВСЬКИЙ, Олександр ГОРБАЧОВ, Олександр ГУЗЕНКО, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 10
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
nick147
до ж*пы ваша жага...